Grimjaur Posted September 15, 2004 Share Posted September 15, 2004 Не знам....Много теми се навъдиха за любов.Предусещам,че още докато я пиша тая тема и в нея ще се избие на любов Разкажете за депресии,породени от някаква разтърсваща случка,а не,че поредната "бройка" ви е била шута,преди вие да сте го сторили. Изплачете си мъката.Аз например днес се скарах много яко с майка ми и сега се чувствам супер зле Link to comment Share on other sites More sharing options...
Divo Posted September 15, 2004 Share Posted September 15, 2004 Наскоро (преди месец и половина) си смених работата. Мислих си, че е за добро, ама нещо и новата работа не ме кефи. Нямам поле за изява. Сега си мисля за нова, ама да видим... Това ме депресира в момента. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RiMy_SuN Posted September 15, 2004 Share Posted September 15, 2004 Ами те моите депресии май не са породени от нищо...Понякога,както си стоя просто ми става криво и всичко започва да изглежда безнадеждно,безсмислено...Май е или от липса на цел..или е от възрастта Link to comment Share on other sites More sharing options...
djgorro Posted September 15, 2004 Share Posted September 15, 2004 Abe ia se stegnete malko. Nali zatova sa depresiite. da se borim s tiah. Nikoi da ne izpada v depresia A kogato ima takuv moment ( a to vinagi ima) da se obru6ta kum priateli. nai dobroto lekarstvo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted September 15, 2004 Author Share Posted September 15, 2004 Май и от двете Хронична депресия,характерна за началото на пубертета,но оставаща завинаги(с тази именно хронична депресия се обясняват маниакалните депресии в зряла възраст,както и тежките пристъпи на същите),макар и не в толкова остра форма.Повечето хора си я имат,ама не страдат. Link to comment Share on other sites More sharing options...
snejko Posted September 15, 2004 Share Posted September 15, 2004 az ot nqkolko godini sym v depresiq. poradi vechnoto nedovolstvo ot sobstvenata mi lichnost. napravo e neveroqtno kak moga da obicham vsichki ostanali, no ne i sebe si. ako nqkoi znae lekarstvo - da mi go kaje. az zasega upotrebqvam samo spomenatoto ot karaman. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukather Posted September 15, 2004 Share Posted September 15, 2004 абе като ми се случи да имам депресия си взимам един горещ душ и пия мляко с мед лягам да спя и на сутринта ако съм пак зле правя като жените-отивам и си копувам нещо Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shade Posted September 15, 2004 Share Posted September 15, 2004 Метъл. Помага при мен. Както и занимаване с нещо, в което имаш успех (спорт, хоби някакво). Социални контакти. Както и да се убедиш, че се свършила нещо - нещо достойно за самата теб. И така... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dorina Posted September 15, 2004 Share Posted September 15, 2004 Аз пък понякога се депресирам поради абсолютно глупави причини - например, ако нещо времето се е скапало и вали, а аз съм вътре и незнам какво да правя, приятелите са или отишли някъде, или не искат да излязат заради лошото време, и тогава започвам да се задълбавам все в лоши и още по-лоши мисли... всичко ми се струва " черно " и безмислено, и направо изпадам в истинска депресия, чувствам се ужасно самотно... А също така се чувставм ужасно, ако се скарам с някого, дори и аз да съм била права А как ми минава ли?... ами май само времето може да ме оправи,т.е когато нещата вечче се наредят, но понякога ми става толкова тъпо, че и манджа не помага... Link to comment Share on other sites More sharing options...
earache Posted September 15, 2004 Share Posted September 15, 2004 Не ми правят впечатление такива чуства... Не се занимавам с тях Link to comment Share on other sites More sharing options...
SDawn Posted September 15, 2004 Share Posted September 15, 2004 Абе депресии... по една сопа ви трябва на вас! Я вземете си запълнете времето с нещо полезно, вместо да мислите за смисъла на живота или да се депресирате от лошото време. До сега една разтърсваща случка не видях. Скарал си се с майка си - ми знаеш какво да направиш, Или не знаеш? Пък и едва ли някой в истинска депресия ще тръгне да разказва драмите на живота си... Я се стягайте, млади хора, умни, способни... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Imago Posted September 15, 2004 Share Posted September 15, 2004 Ами те моите депресии май не са породени от нищо...Понякога,както си стоя просто ми става криво и всичко започва да изглежда безнадеждно,безсмислено...Май е или от липса на цел..или е от възрастта <{POST_SNAPBACK}> Те и моите депресий са подобни. А също се депресирам когат в един момент усетя, че не знам коя дата е-толкова монотоно и еднообразно ми тече времето. Лошото време също ме скапва ужасно. Аз лично излизам извън къщи като се скапя. Някаде с приятели за повечко време. На мен поне много ми помага. Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Smith Posted September 15, 2004 Share Posted September 15, 2004 Ми на мен депрсията ми е периодична.В смисъл,че започва от днес и свършва на 30 юни. А лекарство-ами набивам много шоколад "Милка" със стафиди и лешници.Ям по цял,а когато има-и повече.Наистина помага. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted September 15, 2004 Author Share Posted September 15, 2004 Абе депресии... по една сопа ви трябва на вас! Я вземете си запълнете времето с нещо полезно, вместо да мислите за смисъла на живота или да се депресирате от лошото време. Ми дрън-дрън ярина!!! Ми скарах се с майка ми,ама пък сега тука го избивам на нерви!! Пък и нека има малко разнообразие в тоя форум Само лиги текат и любоффффф Note към мод-екипа:ако нещо нарушавам правилата - warn моля. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oceansoul Posted September 15, 2004 Share Posted September 15, 2004 Abe v dne6no vreme ima mnogo ne6ta, koito mogat da te depresirat - ot skandali s blizki hora do novinite po televizijata... Mislja, 4e edinstvenoto "lekarstvo" e da ne misli6 za tova, koeto te depresira. Prosto naso4va6 vnimanieto si kum razni strani4ni (i po vuzmojnost veseli) ne6ta - bilo izlizane s prijateli, bilo sportuvane, bilo PC games... zavisi ot li4nite predpo4itanija i ot pri4inata za depresijata. Az naprimer sno6ti se bjah depresiral i re6ih, 4e e krajno vreme da si napravja account v warez-a i da se porovja iz forumite. Mislja, 4e mi podejstva dobre Zabelejka kum Summer: razli4nite hora vuzpriemat sveta razli4no. Njakoi mogat da se depresirat dori i ot gadnoto vreme i tova ne go pravjat suznatelno, taka 4e ne moje6 da gi izlekuva6 sus sopata. I kakvo ozna4ava "istinska depresija"? Depresijata e vutre6no psihi4esko prejivjavane, a psihikata na vseki 4ovek e razli4na. Tova, 4e njakoj se depresira i ot po-drebni ne6ta ne zna4i, 4e depresijata mu e "neistinska" Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted September 15, 2004 Share Posted September 15, 2004 Депресията е нещо нормално. Когато всичко ти е ок, се смееш и се радваш. Когато положението се скофти, се депресираш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted September 15, 2004 Share Posted September 15, 2004 някъде някога бях чел че всъщност депресията не е ненормално състояние. то си било чисто и просто реализъм - възприемане на света такъв какъвто е. а доброто настроение и оптимизма с неясен произход били просто защитна реакция на организма към шибаността и гадостта на тоя свят. извода е че за да излизаш от депресия трябва да спреш да бъдеш реалист, да почнеш да мислиш "шантаво" и "нестандартно" и тогава ще влезеш в "нормата". луда работа - тва само психиатър може да го измисли лично аз карам на цикли - понякога съм свръхемоционален а на следващата седмица няма събитие което да може да ме трогне. кат видя някоя депресия да се задава не й преча. пускам я да си дойде. изкарвам я на крак като грипче и продължавам. тва е моя начин. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SDawn Posted September 15, 2004 Share Posted September 15, 2004 Ясно е, че хората възприемат света по различен начин, ясно е че има по-чувствителни натури, чиито изострени сетива възприемат събитията по-драматично отколкото е необходимо. Хайде нема нужда! Имам чувството, а и дори съм убедена, че повечето "депресирани" малко пресилено се изживяват като трагични герои. Скандалите с родителите и новините по телевизията предизвикават реакции и емоции, но чак пък депресия... Още повече пък като мислиш само за весели работи и водиш социални контакти нито ще си решиш проблемите, нито от депресията можеш да излезеш. Къде ви е борбения дух? Къде ви е жаждата за живот? Старци на по 20 години... Требе се отпуснем и да дишаме дълбоко и всичко си дойде на мястото. Така да е Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted September 15, 2004 Share Posted September 15, 2004 Къде ви е жаждата за живот? <{POST_SNAPBACK}> Няма я...не знам за какво живея. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SDawn Posted September 15, 2004 Share Posted September 15, 2004 Няма я...не знам за какво живея. <{POST_SNAPBACK}> А на мен ми е кеф да живея. Просто ми харесва. Това е доста сериозна причина. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted September 15, 2004 Author Share Posted September 15, 2004 Къде ви е борбения дух? Къде ви е жаждата за живот? Старци на по 20 години... <{POST_SNAPBACK}> Имам го!Имам и жаждата за живот.Не съм казал,че депресията ми е постоянно състояние А и човек е на толкова години на колкото се чувства П.С. Приял ми се е печен пекинез Link to comment Share on other sites More sharing options...
velvet_underground Posted September 15, 2004 Share Posted September 15, 2004 От какво се депресирам аз-депресирам се когато нещо упорито отказва да ми потръгне,когато съм се скарал с някого когото обичам,всъщност не се депресирам много,но като ми се случи е тежко,защото ми изникват някакви тъжни спомени от миналото.Какво правя в такива случай-обикалям вкъщи като луд,без цел.Стигам до хладилника-наяждам се.Лягам,гледам в една точка,изнервям се ако е шумно.Ако вече положението е много тежко-излизам с приятели и се напиваме като прасета,подпираме се да не паднем от столовете и започваме да говорим за живота.И ми минават всякакви депресии и щуротии.На следващия ден идва махмурлукът обаче Link to comment Share on other sites More sharing options...
dorina Posted September 15, 2004 Share Posted September 15, 2004 Съгласна съм с теб, summer, даже си много права, но никой в тази тема чрез отговора си, не е изтъквал някаква депресия за да се прави на герой или страдалец... просто въпроса беше за депресията и явно всеки е споделил от какво настроението му се скапва... това обаче не означава, че е неотменен закон- аз не всеки път, когато е кофти времето изпадам в такива настроения, само понякога... но това си е нормално !!! Хубаво е човек да мисли позитивно, но не може постоянно да носим розови очила, нали ??? Понякога , при стичане на определени обстоятелства, заради дъжда, заради новините или заради скандал ти става адски тъпо и се депресираш (което не значи че си на ръба на отчаянието).... Е та за тези моменти говорим, ако съм разбрала правилно темата....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tanyasash Posted September 16, 2004 Share Posted September 16, 2004 Depresiram se kogato ne6to ne se polu4ava kakto iskam-ujasen perfekcionist sum i ne6to,koeto krivva ot "praviq" pit,napravo me vludqva.Maniqta mi za sivir6enstvo(ne me razbiraite pogre6no-tq e samo do nqkoi aspekti v jivota,ne vsi4ki )Ponqkoga se ot4aivam i zarqzvam vsi4ko,a posle mi e krivo,4e sum se otteglila taka pozorno i ne6tata se zadilbo4avat o6te pove4e.No vse pak sum i optimist Pomagat mi ljubitelskite zanimaniq s psihologiq. Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Smith Posted September 16, 2004 Share Posted September 16, 2004 луда работа - тва само психиатър може да го измисли <{POST_SNAPBACK}> Нещо против майка ми?Тя е психиатър и мога да ти кажа,че не е много по-луда от вас. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.