Divo Posted September 15, 2004 Share Posted September 15, 2004 Автомобилът ми е оборудван с газова уредба - пропан-бутан и бутилка от 25 литра. Миналата година, след като наскоро бях поставил уредбата, ми свърши газта както си карах. Тъй като се намирах с Кючук Париж спрях да заредя на ЕМКО М. За мое най-голямо учудване успяха да ми напълнят 27 литра газ!!! Поисках обяснение и последваха някакви мъгляви изявления от сорта на това, че бутилката побирала повече, което е пълна безсмислица. Споделих с колеги и приятели и някои от тях казаха, че и на тях се е случвало. ВИЕ ИМАЛИ ЛИ СТЕ ПОДОБНИ СЛУЧАИ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gerji Posted September 15, 2004 Share Posted September 15, 2004 ти пък до ся да не си го разбрал...то тва го има във всяка работа Link to comment Share on other sites More sharing options...
little Posted September 15, 2004 Share Posted September 15, 2004 Бутилката наистина сабира няколко литра повече е това естествено не означава, че не лъжат някъде ЕДИТ:Всички бутилки сабират повече от капацитета който е даден поради простата причина, че газта се раширява особенно лятно време и затова не е препоръчително да се пълни до края(в смисъл колкото събере) а само толкова колкото е дадено като литраж(даже и един два литра по-малко) на самата бутилка така че тоеа което са ти казали не са "някакви мъгляви изявления" всичко това се прави за безопасност но като гледам този където ти е насвяткал бутилката на фул не се притеснява много Link to comment Share on other sites More sharing options...
Divo Posted September 15, 2004 Author Share Posted September 15, 2004 Бутилката наистина сабира няколко литра повече е това естествено не означава, че не лъжат някъде ЕДИТ:Всички бутилки сабират повече от капацитета който е даден поради простата причина, че газта се раширява особенно лятно време и затова не е препоръчително да се пълни до края(в смисъл колкото събере) а само толкова колкото е дадено като литраж(даже и един два литра по-малко) на самата бутилка така че тоеа което са ти казали не са "някакви мъгляви изявления" всичко това се прави за безопасност но като гледам този където ти е насвяткал бутилката на фул не се притеснява много <{POST_SNAPBACK}> Sorry, обаче съм зареждал в Shell на АБСОЛЮТНО ПРАЗНА бутилка (бях до сервиза и ми я изпразниха ръчно да нагласят датчика за нивото щото правеше проблем). Сипаха ми 24 литра! Продължавам да твърдя, че в ЕМКО М са ме излъгали най-безочливо! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gamen Posted September 15, 2004 Share Posted September 15, 2004 Не ми се случвало да ми сипват по-малко, но за сметка на това са ми сипвали разреден с друга течност бензин Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted September 15, 2004 Share Posted September 15, 2004 Sorry, обаче съм зареждал в Shell на АБСОЛЮТНО ПРАЗНА бутилка (бях до сервиза и ми я изпразниха ръчно да нагласят датчика за нивото щото правеше проблем). Сипаха ми 24 литра! Продължавам да твърдя, че в ЕМКО М са ме излъгали най-безочливо! Mi ako pita6 men po skoro Shell sa te izlagali!!Az na teq haivani ve4e hi4 nqmam vqra!!Prodavali neznam kakvi si benzini!!Te si kupuvat ot neftohim i tva e!!Pak i uj im e hubav benzina!!Pak edin pat kato sipahme benzin ot Shall zad kolata se nose6e miris na koreselin!! I tva ne be6e se slu4valo samo s nas! Link to comment Share on other sites More sharing options...
virus Posted September 15, 2004 Share Posted September 15, 2004 Az sasto si zadavah tozi vapros v nachaloto posle razbrah che niakoi gazstantsii rabotiat s po visoko naliagane drugi s po nisko i poniakoga klapana na butilkata vkluchva po rano druk pat ne vkluchva taka che edva li sa te minali ot Emko M sam zarejdal ako iskash napravi si slednia eksperiment. Napalni 24 Litra ot shell karai dokato se izprazni butilkata posle zaredi 27 ot Emko M i pak karai ako vtoria pat minesh sastite kilometri znachi naistina lajat. Az sam go pravil ! ami ot Shell veche ne zarejdam tova e rezultata Link to comment Share on other sites More sharing options...
velvet_underground Posted September 15, 2004 Share Posted September 15, 2004 Ами на мен като ми се наложи да зареждам казвам пълни докато изключи пистолета и закръгли на лев/за бензин говоря/ и няма как да ме метнат Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted September 15, 2004 Share Posted September 15, 2004 Газовите бутилки се пълнят 80% от обема, например 25 литрова се зарежда с 20л газ. Това е от съображения за безопасност. Обаче тия леваци са ти "цъкнали" още някой литър отгоре. И е бил някой новобранец, иначе нямаше да се усетиш П.П. Разликите в налягането на помпите надали дава разлика повече от 0.3 л, опитно съм го установил. Иначе един левак в ЕКО петролиум успя в 20 литрова бутилка да вкара 23 литра. (Клапанът и изключва на 19.6 л!). П.П.П А пък в ШЕЛ как лъжат, малейиии... Вече го казах веднъж по друг повод, но ще повторя, НЕ ЗАРЕЖДАЙТЕ В ШЕЛ!!! Моят избор пада на ОМV и Топливо (в Тракия и на Рогошко шосе). Много рядко Лукойл или Емко. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jecho Posted September 15, 2004 Share Posted September 15, 2004 Бутилката наистина сабира няколко литра повече е това естествено не означава, че не лъжат някъде <{POST_SNAPBACK}> от съображения за сигурност всички ботилки се пълнят до 80% от обявения им обем(ако е наред поплавака на ботилката разбирасе) например 60 лотрова бутилка събира 48литра газ останалите 20% от обема се оставят за топлинни разширения на газта през лятото Има малка вероятност да заредите повече газ ,но само зимно време т.к.обема и намалява с понижаване на температурата Иначе беше ми се случило веднаж да ми заредят 2 литра повече,но не се сещам къде. ЕДИТ:alchemy ме изпревари Link to comment Share on other sites More sharing options...
virus Posted September 15, 2004 Share Posted September 15, 2004 П.П. Разликите в налягането на помпите надали дава разлика повече от 0.3 л, опитно съм го установил. Estestveno che ima znachenie i ste ti obiasnia zasto. V Bulgaria okolo 70% da ne i poveche ot butilkite sa stari. tova oznachava che sa amortizirani. niakoi klapani sa do tolkova amortizirani che ne vkluchvat pri naliagane s 2 atmosveri poveche. i zatova ako butilkata ti sabira 40 Litra kato moiata stara, mi se e sluchvalo da ia palniat s 47 Inache pri izpraven klapan niama naistina takiva golemi razliki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Divo Posted September 15, 2004 Author Share Posted September 15, 2004 Napalni 24 Litra ot shell karai dokato se izprazni butilkata posle zaredi 27 ot Emko M i pak karai ako vtoria pat minesh sastite kilometri znachi naistina lajat. Az sam go pravil ! ami ot Shell veche ne zarejdam tova e rezultata <{POST_SNAPBACK}> Проблема е, че има разлика в крайната сума. Стойността на 24 литра газ < от стойността на 27 л. газ!!! Нали се сещаш? Дори и да измина същите км. ще е НАБУТКА в ЕМКО М! А иначе газта навсякъде е ЕДНА И СЪЩА! Произход Румъния. Link to comment Share on other sites More sharing options...
virus Posted September 15, 2004 Share Posted September 15, 2004 Проблема е, че има разлика в крайната сума. Стойността на 24 литра газ < от стойността на 27 л. газ!!! Нали се сещаш? Дори и да измина същите км. ще е НАБУТКА в ЕМКО М! А иначе газта навсякъде е ЕДНА И СЪЩА! Произход Румъния. <{POST_SNAPBACK}> Stava vapros za eksperiment a ne che e edno i sasto. Estestveno che e razlichno Link to comment Share on other sites More sharing options...
Divo Posted September 15, 2004 Author Share Posted September 15, 2004 Бутилката наистина сабира няколко литра повече е това естествено не означава, че не лъжат някъде Няма как чисто нова италянска бутилка с фабрично означение 25л. да събира повече или по-малко! Това колко газ пълнят зависи от предпазния клапан. Все едно да налееш в бутилка за мин. вода означена с 1.5 л. повече, например 2 л. Дали е възможно??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
virus Posted September 15, 2004 Share Posted September 15, 2004 Все едно да налееш в бутилка за мин. вода означена с 1.5 л. повече, например 2 л. Ne e vse edno Vse edno e v butilka ot 2 litra da si nalivash vinagi po 1.5 Litra a niakoi pat da si naplanish 2 litra Link to comment Share on other sites More sharing options...
Divo Posted September 15, 2004 Author Share Posted September 15, 2004 Ne e vse edno Vse edno e v butilka ot 2 litra da si nalivash vinagi po 1.5 Litra a niakoi pat da si naplanish 2 litra <{POST_SNAPBACK}> Не съм съгласен. Ако на бутилката има щамповано 25 л. то това означава, че тя побира ТОЧНО 25 литра и нито литър повече! Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukather Posted September 15, 2004 Share Posted September 15, 2004 точно същата бензиностанция точно същата дивотия и то не един или два пати а и на тази на пещерско го правят този номер явно им е фирмена политика и като се сетя че преди малко пак от там заредих Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakara Posted September 15, 2004 Share Posted September 15, 2004 Не ми се случвало да ми сипват по-малко, но за сметка на това са ми сипвали разреден с друга течност бензин <{POST_SNAPBACK}> Не са плаши предимно нафтичка е тая течност Link to comment Share on other sites More sharing options...
virus Posted September 15, 2004 Share Posted September 15, 2004 Не съм съгласен. Ако на бутилката има щамповано 25 л. то това означава, че тя побира ТОЧНО 25 литра и нито литър повече! <{POST_SNAPBACK}> ok otkazvam se da se opitvam da obesniavam iavno ne razbirash ili ne chetesh ? Butilkata se palni 80% i tova e no niama znachenie Zarejdai v Shell i trupai Smart tochki che pone da ima bezplatna abtomivka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted September 15, 2004 Share Posted September 15, 2004 Газ зареждам от една газстанция на 4-ти километър, а бензин от бензиностаницята на Васил Априлов в посока централна гара, преди пресечеката с Пещерско шосе. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted September 15, 2004 Share Posted September 15, 2004 Газта навсякъде е една и съща...слагал съм на много места и на всичките ми се е случвало поне един път газта да е гадна. И на топливо, и на шел, и на омв. На топливо в тракия бензина им е отврат, с него винаги ми гореше повече колата и вече не слагам от там.Има до скобелева майка една газстанцийка от там съм доста доволен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.