Jump to content
BulForum.com

jenite,kolite,bankomatite

Tokarew

Recommended Posts

На 1 януари тази година, компанията Interac Inc. пожела да въведе банкомати Drive-Thru на територита на страните от Европейския съюз.

Тази система позволява да теглиш пари без да слизаш от автомобила и следва примера на МакДоналдс за поръчка през прозореца на автомобила, която е изключително популярна в САЩ.

След тестов период е било установено, че определена категория хора предизвикват огромни задръствания около банкоматите.

Съдът в Страсбург реши да забрани новата система.

След преглед на записи от охранителните камери са констатирани две процедури на използване.

При едната няма никакъв проблем, но именно другата е причина за забраната.

Процедура Мъж:

1. Доближаване до банкомата.

2. Сваляне на стъклото.

3. Вкарване на картата и набиране на персонален код.

4. Избор на желана транзакция.

5. Изваждане на картата.

6. Взимане на парите и разписка.

7. Вдигане на стъклото.

8. Потегляне.

Процедура Жена:

1. Доближаване до банкомата.

2. Правене на няколко маневри докато стъклото се доближи до терминала.

3. Излизане през вратата на пасажера (поради близостта на шофьорската до станата) и оглеждане за по-значими повреди по купето след ударите в предпазните колчета на банкомата.

4. Влизане през вратата на пасажера.

5.Преместване на шофьорската седалка. (Установено е, че с тясна пола и токчета това отнема повече от половината от времето, необходимо за теглене).

6. Стартиране на двигателя, който междувременно е спрял по време на маневрите.

7. Сваляне на стъклото.

8. Намиране на ръчната чанта и изпразване върху съседната седалка, за да се намери картата.

9. Намиране на картата и оправяне на грима чрез огледалото за обратно виждане.

10. Един или два опита да се постави картата.

11. Отваряне на вратата за улесняване на достъпа поради голяма дистанция

между колата и банкомата.

12. Поставяне на картата. Обратно.

13. Поставяне на картата. Отново. От другата обратна страна.

14. Поставяне на картата. Пак. От правилната страна, но с лентата в обратната посока.

15. Поставяне на картата отново откъм правилната страна.

16. Изсипване на съдържанието на чантичката с документи върху съседната седалка, за намиране на кода, записан на корицата на някой от бележниците.

17. Въвеждане на кода.

18. Натискане на CANCEL и въвеждане на правилен код.

19. Избор на желана трабзакция.

20. Оправяне на грима и прическата, използвайки стъклото на автомата за огледало.

21. Взимане на парите и разписка.

22. Търсене на портфейла сред нещата на съседната седалка, за да се приберат парите.

23. Прибиране на разписката в чантичката с документи.

24. Оправяне на грима чрез огледалото за обратно виждане.

25. Потегляне и спиране след няколо метра.

26. Стартиране на двигателя, който междувременно е спрял по време на търсене на задна скорост.

27. Връщане до банкомата.

28. Излизане и оглед за видими повреди по заднта част на автомобила след ударите в банкомата.

29. Взимане на картата.

30. Търсене сред вещите на съседната седалка за портфейла за карти.

31. Прибиране на картата в джоба.

32. Оправяне на грима в страничното огледало.

33. Стартиране на двигателя, който междувременно е спрял.

34. Каране 5-6 км.

35. Освобождаване на ръчната спирачка.

36.Оглед и оправяне на грима чрез огледалото за обратно виждане.

37. Шофиране 10-15 км.

38. Превключване на втора предавка.

Ей, тоя грим много омазан :P . И накрая малко се отплеснаха нещата ;) .

Но като цяло не е невъзможно - особено с млади жени-шофьори :P

Хора , смешно ама вече зехте да прекалявате уее , не сме някви женомразци нали? Стига сте ги нареждали ,аз да съм жена нема ви пусна :P

Vizdal sam kak edna sasedka (tip nai-krasivata zena) kato se pribira s kolata, spira pred bloka (na sredata na ulicata) natiska klaksona niakolko pati, posle oshte niakolko pati, oshte niakolko.... Efekt obache niama... Vdiga mobilnia telefon i se obazda niakade?!? (kade li, zashto li?!!?). Efekta otnovo e nulev. Sliza ot kolata, otiva do vhoda i zapochva da zvani na zvuncite.

Razgele...! Na edin balkon se poiaviava muz po domashni drehi (iavno sapruga i) i se provezda slednia razgovor:

Kircho (ili Peshko vse-taia), slez da mi parkirash kolata!

Sled 2-3 min vaprosnia saprug sliza, parkira kolata za nula vreme i sled oshte 2-3 min se kachvat zaedno nagore.

Aide sega mi obiasnete kak da ne se spukash ot smiah sled kato si bil ziv svidetel na takava situacia :)

a kogato karah 6iofiorskite kursove i edno momi4e tolkova silno otpusna saedinitelq i tolkova mnoo gas daDE 4e kolata po4na da pravi pergeli na edin poligon :D :rolleyes: vikam i na neq ve4erta 6te vzema na mitnicata ,da napravi6 malko 6ou :D :D

Тези, които казват, че е преувеличено или нямате книжки или не сте карали в България :) Повечето жени са толкова зле, че просто няма накъде.

Да така е,но не всички жени са зле...има и такива които са по-добри шофьори от някои мъже ;)

kvo pove4eto...po4ti nqma slu4ai kogato sum v marshrutka i nqkoq jena SHOFIORKA da ne mine na 4erveno i to na krastovishte! da ne govorq kolko se oglejdat kato minavat prez koleloto na centralna ili tva na panaira...horata sa go kazali.."negar skior i jena shofior nqma" ..ve4e ne sum siguren za purvoto :) ama vtoroto si e verno! ;)

Абе има и много добри шофьори жени. Естествено, има и такива, които е по-добре да си седят на задната седалка :)

Ама нищо не може да се направи - плаща си и взима книжка...

Или отива с къса пола на изпита и взима книжка :) :)

Виждал съм жени, които карат много добре, но те определено не са много...останалите са толкова зле, че като ги видиш на пътя трябва далече да бягаш...Обикновено с повечко практика се отчупват и стават достатъчно добри , че да не ги псува всеки втори шофьор, но все пак в екстремни ситуации не реагират толкова добре, колкото мъжете- научно доказан факт.

Ееее,стига сте плюли срещу жените-аз мога да се похваля че съм доста добър шофьор по мнение на много мои познати и приятели.На всичкото отгоре ходя спортно облечена и без грим...така че моля ви спрете само да критикувате

Е недей да не доволстваш, почти всички по-горе написаха, че си има и изключения.Ще приемем, че ти си едно от тях :) Въпреки че приятелите ти може да ти го казват това само да не те обидят :)

Само не разбрах как охранителната камера, за която се предполага,че е някъде около банкомата е заснела действията от точка 34 до точка 38.

Иначе доста от нещата са верни.

Може да има жени, които да са с подобни "умения", но това е повече проблем за автомобила, който карат и за този, който плаща ремонтите.

Мен повече ме отвращава безумното шофиране на всички тъпи селяндури и малоумни хлапетии, които си мислят, че стотината коня в автомобила им са летящи пегаси, правилата за движение са за напудрени секретарки, а те самите са извънземни със способността да спират действието на инерционните и гравитационни сили.

Ето това ме кара да искам да си купя някоя яка руска верижна военна машина за поддръжка на пехотата :woot

Може да има жени, които да са с подобни "умения", но това е повече проблем за автомобила, който карат и за този, който плаща ремонтите.

Мен повече ме отвращава безумното шофиране на всички тъпи селяндури и малоумни хлапетии, които си мислят, че стотината коня в автомобила им са летящи пегаси, правилата за движение са за напудрени секретарки, а те самите са извънземни със способността да спират действието на инерционните и гравитационни сили.

Ето това ме кара да искам да си купя някоя яка руска верижна военна машина за поддръжка на пехотата  :woot

Аха, те май са по-опасни...

Е, и аз не мога да се похваля, че спазвам всички правила,както и повечето хора тук(предполагам), но пък за сметка на това съм съвестен шофьор///

е естетвено че не се спазва всичко,аз примерно мразя да нося колан ама...трябва.

И много псувам като седна зад волана все едно ставам друг човек

Ееее,стига сте плюли срещу жените-аз мога да се похваля че съм доста добър шофьор по мнение на много мои познати и приятели.На всичкото отгоре  ходя спортно облечена и без грим...така че моля ви спрете само да критикувате

Това само потвърждава, че всяко правило си има изключения. Всеки ден ми се налага да обиклям града в пиковите часове и като видя отпред някой да кара странно и да прави причудливи маневри в 99.99% процента от случаите е жена.

е естетвено че не се спазва всичко,аз примерно мразя да нося колан ама...трябва.

И много псувам като седна зад волана все едно ставам друг човек

А, колана трябва да се слага според мен...на мен в началото също ми беше неприятно ама сега си ми стана навик.

Иначе има много други гадни правилца, наредбички и ограниченийца, които просто не трябва да ги има.

Е например на скоро много ми хареса, че въведоха забрана да се пуши зад волана.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...