CloudWalker Posted September 14, 2004 Share Posted September 14, 2004 Има ли в офис пакета на МС нещо като Plug-in (няква екстра) след инсталацията на която като се пише думата и да се появява меню с възможност за завършване на думата.На GSM апаратите мисля се казваше "подсказващо меню" или пък ако не е МС офиса някаква др. подобна програма. Съществува ли подобна програма (става въпрос за писане на английски) 10х предварително. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tanko111 Posted September 15, 2004 Share Posted September 15, 2004 В хелпа на MS Office XP (моят е на български, затова е такъв цитата..), намерих това: За автоматичните корекцииЗа автоматично откриване и коригиране на печатни грешки, правописни грешки и неправилно поставени главни букви можете да използвате автокоригиране. Например, ако напишете teh плюс интервал, автокоригирането заменя написаното от вас с "the". Или, ако напишете This is theh ouse плюс интервал, автокоригирането заменя написаното от вас с "This is the house." Можете да използвате автокоригиране и за бързо вмъкване на символи, които са включени във вградения списък с елементи на автокоригиране. Например, напишете ©, за да вмъкнете ©. Ако списъкът на вградените елементи не съдържа корекциите, които желаете, можете да добавите елементи. Забележка. Текстът, включен в хипервръзки, не се коригира автоматично. Пробвай го... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted September 15, 2004 Share Posted September 15, 2004 Мда, това което tanko111 казва го има стандартно във всички Оффисе-и - нарича се Spelling & Grammar. Обаче това просто проверява спелинга играматиката и заменя думите автоматично само ако програмата може да 'предложи' само една алтернатива. Ако има няколко, не е така. А CloudWalker иска нещо подобно на AutoComplete функцията на IE - докато пише адрес браузъра отваря списък с адреси, които е посетил и започващи с написаното от него в адресбара, и от които да може да си избере. Е такова нещо за Уърд не съм срещал, но не ми е и трябвало. Интересно би ми било и на мен да го видя, който има време да потърси, да го сподели с нас Link to comment Share on other sites More sharing options...
CloudWalker Posted September 15, 2004 Author Share Posted September 15, 2004 Мда, това което tanko111 казва го има стандартно във всички Оффисе-и - нарича се Spelling & Grammar. Обаче това просто проверява спелинга играматиката и заменя думите автоматично само ако програмата може да 'предложи' само една алтернатива. Ако има няколко, не е така. А CloudWalker иска нещо подобно на AutoComplete функцията на IE - докато пише адрес браузъра отваря списък с адреси, които е посетил и започващи с написаното от него в адресбара, и от които да може да си избере. Е такова нещо за Уърд не съм срещал, но не ми е и трябвало. Интересно би ми било и на мен да го видя, който има време да потърси, да го сподели с нас <{POST_SNAPBACK}> Именно нещо такова ми трябва. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.