Jump to content
BulForum.com

MS Office XP | "подсказващо меню"

CloudWalker

Recommended Posts

Има ли в офис пакета на МС нещо като Plug-in (няква екстра) след инсталацията на която като се пише думата и да се появява меню с възможност за завършване на думата.На GSM апаратите мисля се казваше "подсказващо меню" или пък ако не е МС офиса някаква др. подобна програма. :)

Съществува ли подобна програма (става въпрос за писане на английски)

10х предварително.

В хелпа на MS Office XP (моят е на български, затова е такъв цитата..), намерих това:

За автоматичните корекции

За автоматично откриване и коригиране на печатни грешки, правописни грешки и неправилно поставени главни букви можете да използвате автокоригиране.

Например, ако напишете teh плюс интервал, автокоригирането заменя написаното от вас с "the". Или, ако напишете This is theh ouse плюс интервал, автокоригирането заменя написаното от вас с "This is the house."

Можете да използвате автокоригиране и за бързо вмъкване на символи, които са включени във вградения списък с елементи на автокоригиране. Например, напишете ©, за да вмъкнете ©.

Ако списъкът на вградените елементи не съдържа корекциите, които желаете, можете да добавите елементи.

Забележка.  Текстът, включен в хипервръзки, не се коригира автоматично.

Пробвай го...

Мда, това което tanko111 казва го има стандартно във всички Оффисе-и - нарича се Spelling & Grammar.

Обаче това просто проверява спелинга играматиката и заменя думите автоматично само ако програмата може да 'предложи' само една алтернатива. Ако има няколко, не е така.

А CloudWalker иска нещо подобно на AutoComplete функцията на IE - докато пише адрес браузъра отваря списък с адреси, които е посетил и започващи с написаното от него в адресбара, и от които да може да си избере. Е такова нещо за Уърд не съм срещал, но не ми е и трябвало. Интересно би ми било и на мен да го видя, който има време да потърси, да го сподели с нас :)

Мда, това което tanko111 казва го има стандартно във всички Оффисе-и - нарича се Spelling & Grammar.

Обаче това просто проверява спелинга играматиката и заменя думите автоматично само ако програмата може да 'предложи' само една алтернатива. Ако има няколко, не е така.

А CloudWalker иска нещо подобно на AutoComplete функцията на IE - докато пише адрес браузъра отваря списък с адреси, които е посетил и започващи с написаното от него в адресбара, и от които да може да си избере. Е такова нещо за Уърд не съм срещал, но не ми е и трябвало. Интересно би ми било и на мен да го видя, който има време да потърси, да го сподели с нас :)

Именно :woot нещо такова ми трябва.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...