seeker Posted September 14, 2004 Share Posted September 14, 2004 Haii Zna4i imam problem svarzan s moqt ma6inka,no neznam dali e ot gms-a ili ot b-connecta?Zna4i predi imah dr. tel na koito kato govoreh i otvreme na vreme mi se gube6e signala,v smisal 4e az ne 4uvah kakvo mi govoreha za promejdutak ot 1,2 sec i posle vsi4ko se normalizira6e.Kakto i da e kupih mi new gms i sq pak mi pravi sa6tata mizeriq.Zapitah moi poznati mi kazaha 4e e vazmojno i da e ili ot kartata ili ot obhvata ne6to da se ebava ili ot tel.Ama ne mi se vqrva da e ot tel za6toto go kupih 4istonov i mi prave6e problemi.Nqkoi moje li da mi pomogne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted September 14, 2004 Share Posted September 14, 2004 Не знам, аз съм на Mtel, но почти е сигурно че е от картата. Или не прави хубав контакт, или просто е прецакана. Можеш да си купиш нова като съответно ще ти трансферират номера върху новата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
seeker Posted September 14, 2004 Author Share Posted September 14, 2004 10x za saveta bqh stignal do sa6toto zaklu4enie i az! ama kak taka da mi prehvarlqt nomera na novata.Kak stava!? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jojo Posted September 14, 2004 Share Posted September 14, 2004 Не знам, аз съм на Mtel, но почти е сигурно че е от картата. Или не прави хубав контакт, или просто е прецакана. Можеш да си купиш нова като съответно ще ти трансферират номера върху новата. <{POST_SNAPBACK}> Подобен проблем не може да се получи от картата посмъртно,по скоро е от телефона.Ако не вярваш,задай същият въпрос не тук, във форума, а на *88 и ще чуеш компетентен отговор.А това, че картата не правила добър контакт е абсолютна глупост - или ще имаш сигнал и съответно ще можеш да разговаряш или не. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bafi Posted September 14, 2004 Share Posted September 14, 2004 ...Можеш да си купиш нова като съответно ще ти трансферират номера върху новата. <{POST_SNAPBACK}> Не може да стане това с карта b-connect. Това е възможно само ако картата е на програма с месечна такса. А ако прекъсва разговора за 1-2 сек., то не е възможно да е от картата, защото ако не дава контакт, то разговора ще прекъсне изцяло. По-вероятно е да е от слаб обхват. Пробвай с друга карта. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted September 14, 2004 Share Posted September 14, 2004 ако картата не прави контакт.. телефона блокира. номера може да се запази само по един начин ако си на ваучер. трябва да си бил абонат 1 година и да се прехвърлиш на сметка. ако си на сметка.. работата е лесна. (тва с прехвърлянето на ваучера става само ако си на Глобул) Link to comment Share on other sites More sharing options...
seeker Posted September 15, 2004 Author Share Posted September 15, 2004 Hora mersi wi za mneniqta!6te vidq kakvo moga da napravq po vaprosa.No ne e ot telefona 2 telefona imah i na 2ta tata.Zatova si misleh 4e e ot kartata. )) No e vazmojno i da e ot obhvata da e slab prosto ot vreme na vreme i da pravi mizerii! 10x Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted September 15, 2004 Share Posted September 15, 2004 Hora mersi wi za mneniqta!6te vidq kakvo moga da napravq po vaprosa.No ne e ot telefona 2 telefona imah i na 2ta tata.Zatova si misleh 4e e ot kartata. ))No e vazmojno i da e ot obhvata da e slab prosto ot vreme na vreme i da pravi mizerii! 10x <{POST_SNAPBACK}> абе пич може да не е и в твоя обхват а в обхвата на този с който говориш. Ако ти прекъсва при разговор със стационарен телефон значи е при теб . Пробвай да излизаш до прозореца на стаята като говориш и ако се подобри положението да знаеш кво е. Също така могат да пречат масивни железни конструкции (тенекиени покриви, арматурата в бетона на панелите, скеле на строители и т.н.) които по някакъв начин имат заземление (електрическо - ако не знаеш кво е - дълго е за обяснение . Както го описваш проблема е че ти се губят пакети от информацията при разговор. Подобна загуба може да става само при радиовръзката клетка-мобилен апарати не се дължи на слаб контакт с картата, а на някакво препятствие между антените на апарата и на клетката. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted September 15, 2004 Share Posted September 15, 2004 Подобен проблем не може да се получи от картата посмъртно,по скоро е от телефона.Ако не вярваш,задай същият въпрос не тук, във форума, а на *88 и ще чуеш компетентен отговор.А това, че картата не правила добър контакт е абсолютна глупост - или ще имаш сигнал и съответно ще можеш да разговаряш или не. <{POST_SNAPBACK}> Ти ли ще ми кажеш?! Това съм го изпитвал преди, майка ми има един старичък апарат, като сменям картите понякога се получава, а и на моя предишен гсм го правеше същия номер и беше точно от контакта с картата, и телефона въобще не забиваше както някой написа наизуст по-горе. Т.е. не го казах просто ей така, а от опит. Иначе разбира се може да е от сто причини, за които написахте всички. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted September 15, 2004 Share Posted September 15, 2004 наизуст съм написал? не си ли виждал как телефона изписва "Sim Card Error"? или нещо подобно? и то само от леко разместване на картата. тва е се едно на компютъра да си мърдаш видеокартата и да ти изчезва за малко картината от монитора и после като я пуснеш пак да се появява. Link to comment Share on other sites More sharing options...
seeker Posted September 15, 2004 Author Share Posted September 15, 2004 Hmmmm dam taka si e.Ama ne mi e pokazvalo "Sim Card Error"!Vaob6te daje.Kakto i da e 6te se postaraq da widq.Po4istih si kartata i pak mi pravi sa6tiq gaf.Neznam.6te probvam i finta s prozoreca no ne sam sigoren za6toto mi se e slu4valo i na otkrito.! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted September 15, 2004 Share Posted September 15, 2004 Да, на повечето телефони изписва това, но w00x, не искам да споря, просто ти казвам на какво съм ставал свидетел. Става въпрос за стари телефони, например Sony C5, като гледам и тук не става дума за нов такъв. При Ц5-цата не изписва сим грешка, а се държи както споменах. Тук не споря каква е причината при пича, просто казвам какво ми се е случвало. А за видеокартата не си съвсем прав. И на това съм ставал свидетел - от лош контакт с AGP-то компа да се държи странно, да не се намира цялата рам например, и други аномалии, но не и да забие и да изчезне картина и всичко, докато не наместя (макар че и това е ставало). Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted September 15, 2004 Share Posted September 15, 2004 Да, на повечето телефони изписва това, но w00x, не искам да споря, просто ти казвам на какво съм ставал свидетел. Става въпрос за стари телефони, например Sony C5, като гледам и тук не става дума за нов такъв. При Ц5-цата не изписва сим грешка, а се държи както споменах.Тук не споря каква е причината при пича, просто казвам какво ми се е случвало. А за видеокартата не си съвсем прав. И на това съм ставал свидетел - от лош контакт с AGP-то компа да се държи странно, да не се намира цялата рам например, и други аномалии, но не и да забие и да изчезне картина и всичко, докато не наместя (макар че и това е ставало). оффтопик аз преди.. на моята видеокарта не и бях сложил болтовете както трябва и като вкарвах кабела за телевизора и компютъра зацепваше. без артефакти без нищо. просто спираше. и с звуковата карта ми се е случвало. пак не беше сложена добре и при вкарване и изкарване на буксите, забиваше компютъра. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.