GeorgiK Posted September 13, 2004 Share Posted September 13, 2004 Съжалявам не съм чел цялата тема. Просто 2рият е точно за какъвто си говорите в началото което четох... Извинявам се. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naso Posted September 13, 2004 Share Posted September 13, 2004 Лично моето мнение е следното : "Ауди" са готини,но ... във фирмата имат странния навик да правят коли с изменения,които ги пускат в малки серии.Например съм виждал "Ауди" 80 сотвякъде нормално с изключение деференциала - собственика даде 3-4 пъти повече пари за лагери,защото в България ги няма никъде.Така че внимавай "Опел" - за "Калибрата" незнам,но другите опели имат слабо (от към гниене ) купе и ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН двигател,като качество и изпълнение.За мен 16 клапанова "Астра" е перфектния избор .По принцип "Опел" имат най - евтината подръжка. За тези пари можеш да си намериш "Шкода Фелиция" в отлично състояние,вътре всичко е "Фолксваген".Вярно е че няма спортен дух,но иначе е желязна . Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted September 13, 2004 Share Posted September 13, 2004 Toyota Celica Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted September 13, 2004 Share Posted September 13, 2004 poznai един съвет. Кола карана в Италия не си взимай . Link to comment Share on other sites More sharing options...
ra4eto Posted September 13, 2004 Share Posted September 13, 2004 emi az bih izbrala mejdu audi-to i BMW-to Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted September 13, 2004 Share Posted September 13, 2004 poznai един съвет. Кола карана в Италия не си взимай . Мда, така е - още повече с очите съм ги виждал как си карат колите загубените италианци. За съжаление обаче сигурно около 80% от колите за продан от т.нар. "нов внос" са точно от Италия, особено по-евтините Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted September 13, 2004 Share Posted September 13, 2004 Аз това по горе му го казах понеже спомена че имал приятел който внася коли от Италия. Пичовете там не сменят масло, само доливат. А ако са доляли пак добре . Трагично е положението. На хората не им пука. Като се прецака тая спокойно си вади пари за нова и пак по стария начин . Link to comment Share on other sites More sharing options...
sohm Posted September 13, 2004 Share Posted September 13, 2004 Aбе това за Италия -та не бива да те притеснява, преди да си платиш колата, отиваш на сервиз (някой по реномиран) с твой познат, който разбира от коли и слушаш какво ще ти кажат в сервиза - щото от Италия може и да си намериш супер запазена кола, а от Германия да кажем да се набуташ с барака... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sohm Posted September 13, 2004 Share Posted September 13, 2004 За Опела няма какво да се каже (особено за Калибра).Не става ясно каква е модификацията на баварката, но така или иначе тези 3-ки са атомобили, коикто доста лесно се поддават на "сдухване", вследствие безхаберното отношение на предишните собственици (обикновено каране с газ до ламарините...) Този модел на b4 с двулитровия бензин от 115 к.с. (2.0Е) е една от най-добрите комбинации за подобен клас автомобили. Двигателят е нагласен фабрично така, че много трудно може да се издуха (карането, което позволява е твърде далеч от максималните му възможности, за разлика от тези на баварките). Това в комбинация с вечното купе и супер здрава ходова част просто прави b4-ката един перфектен автомобил. За мен лично между тези трите няма никакъв избор. Разбира се трябва да се види общото техническо състояние, но аз досега сдухана b4 не съм виждал (ако е удряна здраво - това веднага си личи - досега не съм видял "майстори" да заличат следите от произшествия при тези модели на Ауди), а доста такива са ми попадали в ръцете. Виж сдухани баварки (на доста по-малко години) - колкото искаш. За опели не ми се говори. Само едно допълнение към мнението на Годфадър, с което няма как да не се съглася при изборените варианти - хубава Б4 -ка е над 6000 лева, всичко което аз съм видял за по-малко пари не си струва - гледай купето вътре важно е, гледай седалките (особено шофьорската) да не са изсулени, гледай и волана да не е изгладен твърде много - това как изглежда купето има пряка връзка с общото състояние на колата (включително и двигателя), колкото и да не изглежда, че има такава. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted September 13, 2004 Share Posted September 13, 2004 Бих взек Аудито. Link to comment Share on other sites More sharing options...
George_131 Posted September 13, 2004 Share Posted September 13, 2004 AZ kato fen na audi bih ti preporychal nego, no i BMW-to si struva, no osven poddryjkata i razhoda na gorivo ma pritesnqva. Samo bih kazal edno, ne si zimai Clibra, zashtoto mnogo rqdko se namira Calibra s neizduhan dvigatel Link to comment Share on other sites More sharing options...
Airfan Posted September 13, 2004 Share Posted September 13, 2004 Не забравяй, че по-мощният двигател изисква по-висок данък. И найстина си отваряй очите за течове по двигателя. По-хубаво да е мръсен, за да видиш къде е текло масло, защото ако е измит нищо няма да видиш. А видиш ли го, значи е много много зле. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakara Posted September 13, 2004 Share Posted September 13, 2004 poznai един съвет. Кола карана в Италия не си взимай . <{POST_SNAPBACK}> И аз те съветвам кола от Италия не ти тряа виждал съм кола (няма да споменавам марката) която на книга я пишат с купе от "поцинкована тенекия" а реално е ръждясала и върху тая ражда налепено фолио или нещо такова а върху него една хубава боичка така че нищо да не можеш да кажеш докато не я караш една зима Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted September 14, 2004 Share Posted September 14, 2004 Gledam pove4eto hora savetvat da se vzeme Audito!!Az li4no ne bih si zel tva Audi 6toto kva e taq kola deto kato sedna na prednata sedlaka mi opira glavata v tavana(pak az sam visok 178)!!! Kalibrite sa s mnogo dobar motor koito po4ti ne se razvalq no ina4e tam farove i drugi 4asti za neq sa mnogo skapi!!Ako mogat da se otdelqt malko pove4e pari nai-qko e spored men Citroen Xantia!!E taq kolica voizi kato lodka,varvi gad zvqr i e s hubav dizain!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted September 14, 2004 Share Posted September 14, 2004 Брех, абе както е тръгнало, що не вземете да му препоръчате на човека Porsche Carrera GT, а? Ставаше въпрос за избор между изброените горе три автомобила, а не "коя ми е любимата марка" Link to comment Share on other sites More sharing options...
james_ankov Posted September 14, 2004 Share Posted September 14, 2004 4ove4e vzemai Calibra i ne mu misli !!!!!!!!!!! Az otkakto si kupih ne sam sajalil i za sekunda ..... Ina4e ba6ta mi ima Audi B4 i ne vijdam kvo mu e hubavoto Calibrata mi e 16V , po-dobrata ; 150 konq ... Mislq , 4e pove4e ot tva ne ti trqbva ....... Malko tvardo oka4vane , ama po dupkite 6e kara6 bavno Link to comment Share on other sites More sharing options...
nzhelev Posted September 14, 2004 Share Posted September 14, 2004 Майна с 6к лв по добре грабвай аудито!! БМВ то не е лошо ( аз самият карам 520IA- 98г) но за подръжката всички са прави!!! Представи си само смяна на масло и всички филтри в сервиза на БМВ ... 428лв Калибрата е по за тинейджъри ! Ако си намериш B4 с клима - ще си супер доволен , един колега има и много се кефи- супер си е количката и за работа и за път Link to comment Share on other sites More sharing options...
lekx Posted September 14, 2004 Share Posted September 14, 2004 Тъй кото и 3 те марки автомобили, не ми харисват ще ти кажа само 1 нещо. Гледай моментното състояние на автомобила, тъйкато не купуваш нова кола та да се чудиш. Харесал си Аудито земи него стига да е в добро тех. състояние. Относно подръжката, не е чак толкоз евтина. Калибрата просто е забрави, това е мечтата на селянина кола която изглежда спортна а не върви. Относно БМВ то просто не иска коментар, за мен това е най добрия избор който може да се направи за тия пари. Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted September 14, 2004 Share Posted September 14, 2004 Това Ауди, с този двигател. И ако е и комби става 6 за работа. Гори някъде към 9 градско (ако е загряло). Извънградско (5.5-6.5). То тая работа с горенето много зависи от стила на каране. За италианските не се притеснявай. Има бараки има и свестни. Като го прегледаш двигателя на стенда и става ясно. БМВ-то сто процента е сдухано, Калибрата е Link to comment Share on other sites More sharing options...
poznai Posted September 14, 2004 Author Share Posted September 14, 2004 И сега, най-големия проблем излезна това да не си взимам колата от Италия То ако не е от там, няма откъде, другите са по-скъпи. Относно хубавото b4 за над 6000 лв.., хех, ми то направо да си взема A4. Насочил съм се към B4 за 5500 93-та година, от Италия, понеже съм видял на познат колата, взе си я преди половин година. С всички екстри и всичко му е тип топ, късмет ли е, какво е... Не знам, направо ме наплашихте да си купувам каквото и да било Относно горенето, за което TED, не вярва, просто е засякано това. Не само кубиците се гледат за разхода на гориво.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lekx Posted September 14, 2004 Share Posted September 14, 2004 Това Ауди, с този двигател. И ако е и комби става 6 за работа. Гори някъде към 9 градско (ако е загряло). Оф топик: Дати кажа не е точно към 9, а някъде 10-11 ама карай. Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted September 14, 2004 Share Posted September 14, 2004 А4 има много по скъпа поддръжка от Б4. Направи само справка за смяна на агренажен ремък (задължително) Що се отнася до горенето, може и 15л/100км градско. Ако се кара зимата тръгнеш - минеш 1 км. спреш, и все на този цикъл. Казах - зависи от стила на каране. Link to comment Share on other sites More sharing options...
poznai Posted September 14, 2004 Author Share Posted September 14, 2004 А4 има много по скъпа поддръжка от Б4. Аз си направих базик с тази покупка Няма пари за A4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lekx Posted September 14, 2004 Share Posted September 14, 2004 Аз си направих базик с тази покупка Няма пари за A4 <{POST_SNAPBACK}> уорн за бъзик искаш ли? Link to comment Share on other sites More sharing options...
poznai Posted September 14, 2004 Author Share Posted September 14, 2004 [offtopic] уорн за бъзик искаш ли? Виж ми warn-a, мен Veli и Veno ми ги махат [/offtopic] // едит: хехе, няма се разберем, отговарям ти на долния пост с едитване на този. знам че е шега, и аз се шегувам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.