stefan Posted September 12, 2004 Share Posted September 12, 2004 Из много други форуми събират стари компютри и ги даряват на домове за сираци, много ми се иска и тук да направим нещо такова. Ако имате излишни стари чаркове това е много по-добър начин да се отървете от тях, от колкото да ги продадете за стотинки. Ще се радвам ако някой от модераторите стикне темата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lsn26 Posted September 12, 2004 Share Posted September 12, 2004 А имам разни чаркалъци - от 486, почти цял пентиум с кутия, развалени чаркове за Р2, едно здраво дъно super7 - така че ако и други се включат може да се направи нещо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted September 12, 2004 Author Share Posted September 12, 2004 Супер! Предлагам всеки, който иска да участва да описва точно какви чаркове има и като се събере например за една машинка да започваме да действаме. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lsn26 Posted September 12, 2004 Share Posted September 12, 2004 За начало предлагам едно цяло Мицубиши 486 DX2 66 Mhz - няма твърд диск, има 12 рам, има вградено аудио и лан. На него работи без проблем 95 и NT4. Също така пентиум 133 - без хард , видео и рам, поддържа EDO и SDRAM. Ако се намери примерно 32 рам и един хард 200-300 МВ, може да се подкара дори 98. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted September 12, 2004 Author Share Posted September 12, 2004 Ок, започвам да си правя списък. Аз тук намерих само клавиатури и мишки, но утре ще се поразровя из офиса. Поне малко рам и едно захранване съм сигурен че има. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorgar Posted September 12, 2004 Share Posted September 12, 2004 imam edin hdd a mai e 40mb i razni edo ramove no neznam dali bachkat no ideqta e hubava veche nqma da izhvyrlqm Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted September 13, 2004 Share Posted September 13, 2004 Abe imam razni charkalaci ama sa mnogo razlichni.... imam edin 286 ICL bez zahranvane hdd i fdd no raboti. 1 klaviatura niakolko miski. Sega sum na put da prodam edin monitor ama ako ne stane i toi e na razpolojenie Link to comment Share on other sites More sharing options...
azsum Posted September 15, 2004 Share Posted September 15, 2004 Имам две пръчки EDO рам. Мисля, че са по 8 или по 16 Мб. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted September 15, 2004 Share Posted September 15, 2004 Явно всички имаме , ама къде да се 'отървем' не разбрах ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted September 15, 2004 Author Share Posted September 15, 2004 Споко, ще се свържа с всички ви и ще се разберем. Просто тези дни съм доста зает и не ми остава много време.Предполагам, че събота и неделя ще се поосвободя и ще ви отърва. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted September 16, 2004 Share Posted September 16, 2004 Aide che baia 'bokluci' ostanaha sled ne osushtestveni prodagbi Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted September 16, 2004 Share Posted September 16, 2004 За начало предлагам едно цяло Мицубиши 486 DX2 66 Mhz - няма твърд диск, има 12 рам, има вградено аудио и лан. На него работи без проблем 95 и NT4. Също така пентиум 133 - без хард , видео и рам, поддържа EDO и SDRAM. Ако се намери примерно 32 рам и един хард 200-300 МВ, може да се подкара дори 98. <{POST_SNAPBACK}> Rama e ot men 2X16mb SD-RAM Link to comment Share on other sites More sharing options...
play_me Posted September 27, 2004 Share Posted September 27, 2004 Модем конександ 56к HCF + Клавиатура+ захранване/искренно се надявам тези части,които предлагаме всички да отедат по предназначение/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Backbone Posted September 27, 2004 Share Posted September 27, 2004 аз май имам 1 180В захранване,Мишка вентилатор,микрофон. за друго ще потърся Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lud_Canar Posted September 28, 2004 Share Posted September 28, 2004 davam eno CD 2x Sony...nqkoi diskove ne gi 4ete no nqma zna4enie Link to comment Share on other sites More sharing options...
asasas Posted October 11, 2004 Share Posted October 11, 2004 И ас,И ас,И ас мога да пораз4истя това-онова !Кога ? Къде? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sh^dow Posted October 12, 2004 Share Posted October 12, 2004 Ми вие хубаво раздавате ама аз нямам нищо .ОБАЧЕ имам доста дискове от PC mаnia PC club и разни такива та мога да ги дам без туй тва само ми заемат шпинделите. Пък и като гледам нещата,който събирате тези дискове ще свършат идеална работа. Вътре има разни демо игрички с мизерни изисквания Та ще тръгват на тези конфигорации Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted October 13, 2004 Share Posted October 13, 2004 Ми кампанията свърши ( а не е започнала) Идеята е хубава, ама нищо май няма да стане..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sh^dow Posted October 13, 2004 Share Posted October 13, 2004 Ми лошо ама... Нищо другият път като(ако)правите нещо такова пак ми кажете и аз ще участвам Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted October 16, 2004 Share Posted October 16, 2004 Що да е свършила ? Стефан като се освободи да се обади тука да опишем кви чаркове имаме и да почваме монтажа Аз имам страшно много стари чаркалъци. Мое да направиме работата стига да има емраклий все още Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted October 16, 2004 Share Posted October 16, 2004 Ми аз чакам . Не съм се отказал , ама си помислих че нещо е пропаднала работата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted October 16, 2004 Author Share Posted October 16, 2004 Не е свършила инициативата, просто напоследък съм много зает. Трябва да се набележи дом, да се отиде до там, да се говори с хората.Идеята е това, което ще го направим да му се даде повече гласност, за да могат и други хора да се замислят по въпроса и също да помогнат. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted October 17, 2004 Share Posted October 17, 2004 Ами в такъв случай трябва да се видим и да обсъдим въпроса. Ако можеш да намериш някакво инфо за такива домове на територията на Пловдив няма да е лошо. Сядаме, обсъждаме, описваме чарковете и ги асемблираме Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted October 17, 2004 Author Share Posted October 17, 2004 Да, така ще е най-добре.Ще гледам утре-другиден да я свърша тая работа и ще пиша тук. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZGAN Posted November 6, 2004 Share Posted November 6, 2004 Do nas ima tochno 2 takiva doma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.