JDFU Posted October 22, 2023 Share Posted October 22, 2023 Някой може ли да препоръча сериозна фирма за сервизиране, поддържа и настройка на система с термопомпа в София? Искам хем да подхождат заинтересовано към моята (сравнително малка) система, хем да си разбират от работата и да могат да направят, настроят и проследят нещата, както трябва, а не просто "както дойде". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Danzki Posted October 22, 2023 Share Posted October 22, 2023 Попитай powerclima.com. Лично аз не съм ползвал услугите им, но отзивите за фирмата и начина на работа са доста добри. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
XMD Posted October 22, 2023 Share Posted October 22, 2023 3 hours ago, JDFU said: Някой може ли да препоръча сериозна фирма за сервизиране, поддържа и настройка на система с термопомпа в София? Искам хем да подхождат заинтересовано към моята (сравнително малка) система, хем да си разбират от работата и да могат да направят, настроят и проследят нещата, както трябва, а не просто "както дойде". По-скоро, търси някой като @gado , който е съвестен и си разбира от работата, че в големите фирми текучеството е огромно и най-често техниците са с почти никакъв практически опит. Добрите и съвестните работят за себе си. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolf Posted May 16 Share Posted May 16 Закупих и ми монтираха два климатика висок клас. По време на монтажа от дума на дума стигнахме до препоръката да закупя допълнително конкретна защита от високо, ниско напрежение и пикове на напрежението при буря. Някой има ли опит с такива устройств за да сподели мнение? На фона на цената на климатиците преразхода е никакъв, само че дали тези неща вършат наистина работа? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
instinct Posted May 17 Share Posted May 17 (edited) On 5/16/2024 at 4:18 PM, wolf said: Закупих и ми монтираха два климатика висок клас. По време на монтажа от дума на дума стигнахме до препоръката да закупя допълнително конкретна защита от високо, ниско напрежение и пикове на напрежението при буря. Някой има ли опит с такива устройств за да сподели мнение? На фона на цената на климатиците преразхода е никакъв, само че дали тези неща вършат наистина работа? Имало вариант и на целия дом да се сложи... Защита от пренапрежение - често задавани въпроси Edited May 17 by instinct Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted May 18 Share Posted May 18 On 5/16/2024 at 4:18 PM, wolf said: Закупих и ми монтираха два климатика висок клас. По време на монтажа от дума на дума стигнахме до препоръката да закупя допълнително конкретна защита от високо, ниско напрежение и пикове на напрежението при буря. Някой има ли опит с такива устройств за да сподели мнение? На фона на цената на климатиците преразхода е никакъв, само че дали тези неща вършат наистина работа? Вършат. 10 hours ago, instinct said: Имало вариант и на целия дом да се сложи... Ако мълниезащитата на дома не е на ниво, този вариант няма да ти предпази уредите от индукционни токове. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
instinct Posted May 18 Share Posted May 18 (edited) 1 hour ago, plameni said: Ако мълниезащитата на дома не е на ниво, този вариант няма да ти предпази уредите от индукционни токове. Да, това го прочетох и в материала, индивидуална защита на контакта също е от полза. От друга страна, с тия прехвърляния на разстояние... защо да не скочи направо на кабела с щепсела (чукам на дърво)... Edited May 18 by instinct Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolf Posted May 18 Share Posted May 18 4 hours ago, plameni said: Вършат...... Благодаря! Имам подобни на същата фирма но за защита на кабелна телевизия и LAN. Това за телевизора преди да прекарат оптиката у дома съм го чувал на няколко пъти да пука при гръмотевични бури. Устройствата всъщност вече са закупени и поставени. Интересния момент с тях (това ако някой пропусне да прочете внимателно описанието) е че след включването им в контакта или възстановяването на нормалните параметри на захранването подават напрежение чак след 125 секунди. Дтогава устройството издава прекъснато бипкане и контролният светодиод мига което може да се възприеме като сигнал за авария но всъщност е съобщение че след малко ще възстанови захранването на защитавания прибор. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts