jozo Posted October 21, 2023 Share Posted October 21, 2023 (edited) Старата тема ми я дава архивирана и за това пускам нова тема. Решил съм да купя автомат, имам машина с ръчка ама ми писна да я чистя след всяко кафе и да я зареждам за това търся нещо автоматично. Не съм супер предирчив на кафе, та не търся някой супер хайтек. Спрял съм си на някакъв Крупс от Е-маг, някой има ли някаква машина от тая марка и да не Долчегусто с капсули та да даде мнение? Edited October 21, 2023 by jozo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
XMD Posted October 21, 2023 Share Posted October 21, 2023 След като не се придирчив откъм кафе, всеки кафе автомат ще ти свърши работа. Масово познати накупиха Саеко и са доволни. Имай в предвид, че и те имат нужда от почистване. Аз съм маниак на тема кафе и тия автомати не ме кефят, ръкохватка си я чистя за 20 секунди. Вкъщи съм с това https://www.technomarket.bg/kafe-machini/smeg-ecf01rdeu-09215107 Имам си отделно и кафемелачка с дозатор. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted October 21, 2023 Author Share Posted October 21, 2023 (edited) Да, знам че се чисти и тя, зора ми е да не е на всяко кафе и да трябва да зареждам всеки път. За това искам да е автомат, както казах имам с ръчка, но страшно ме изнервя да зареждам и да празня после. Еми добре, ще видя какво ще излезне на черен петък и ще решавам. Edited October 21, 2023 by jozo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted November 17, 2023 Author Share Posted November 17, 2023 Днес поръчах ето това https://www.emag.bg/kafeavtomat-philips-15-bar-1500-w-avtomatichno-kapuchino-kana-za-mljako-keramichna-melachka-senzoren-ekran-ep2231-40/pd/DBYF31BBM/?ref=history-shopping_1017517325_1_1 . Държах да прави Капучино сама, не да трябва да разпенвам и прочие. В офиса имам професионална дето прави от пиле мляко, цяла седмица пих Лате и Лате макиато не знам какво му харесват, не е моето. Та реших, че такова не ми трябва, а само за Капучино. Уж днес е изпратена, понеже още в началото поръчах. Дано тея дни дойде, та да я пробвам. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted November 17, 2023 Share Posted November 17, 2023 Интересно ми е, каква вода ще сипваш в Пловдив на тази машина ? Минерална, дестилирана или филтрирана ? Че както всички знаем водата в Пловдив е доста твърда. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted November 17, 2023 Author Share Posted November 17, 2023 Водата в Пловдив е ужас наистина. Мисля да и слагам чешмяна, все пак има филтър и при първоначално пускане има настройка за твърдост на водата. Ще дам на макс, сигурно по-често ще трябват таблетки за декалциране и да сменям филтъра ама тя ще си каже. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted November 18, 2023 Share Posted November 18, 2023 (edited) Ако мога да си спестя някое главоболие, обикновено го правя. Продължавам по тази схема: On 11/29/2022 at 10:01 PM, plameni said: От три години ползвам само обикновената лидълска вода с кубинска (италианска) кафеварка и за кафемашина с капсули. Обработена е с обратна осмоза и няма милиграм отлагания за това време. Edited November 18, 2023 by plameni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted November 18, 2023 Share Posted November 18, 2023 Вариш водата в кубинката и после я ползваш в капсул машината? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dunc Posted November 18, 2023 Share Posted November 18, 2023 ползвя я или за кубинка, или за машина с капсули Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted November 18, 2023 Share Posted November 18, 2023 2 hours ago, Mockingbird said: Вариш водата в кубинката и после я ползваш в капсул машината? Ползва се И за двете. Или, или... Капсул машината е за х1 кафе в определен момент от време, кубинката - за няколо едновременно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts