gado Posted August 31, 2023 Share Posted August 31, 2023 Здрасти, хора. Моя близка позната се нуждае от спешно кръвопреливане, в следствие на тежък кръвоизлив. През годините тук многократно сме организирали подобни кампании насочени към конкретен човек или близък на човек от форума. В случая се оказва, че няма нужното количество хора, които да дарят кръв. А аз самият вече не мога да дарявам, поради здравословното ми състояние. Така че, се надявам да се намерят трима-четирима човека тук, които са склонни да дарят в името на добрата кауза по спасяването на човешки живот. Ако има заинтересовани, нека ми пишат на лични. По вайбър ще им изпратя нужните документи, които ще трябват в центъра по хематология. П.п. Тъй като дълго рових за да открия предишните теми за тези случаи, но не ги открих. Предлагам тази тема да бъде пинната, защото всеки един в даден момент може да се окаже в подобна ситуация. А това е добър начин за набиране на доброволци. Което в този форум е доказано през годините. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted August 31, 2023 Share Posted August 31, 2023 Коя кръвна група е нужна? И къде трябва да се дари? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted August 31, 2023 Author Share Posted August 31, 2023 Б+ Но това в случая няма значение. Кръвопреливането ще се извърши в Стара Загора. Важното е да има налична дарена кръв, срещу прелятото количество. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted August 31, 2023 Share Posted August 31, 2023 А може ли да се дари в Пловдив? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted August 31, 2023 Share Posted August 31, 2023 Може навсякъде, казваш за кой я даряваш. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted September 1, 2023 Share Posted September 1, 2023 14 hours ago, gado said: Изпрати съобщение на @gal4enceto. Имам спомен, че тя редовно даряваше. Аз бих помогнал, но поне още 20 дена ще съм извън страната. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted September 2, 2023 Author Share Posted September 2, 2023 И така трябват ни трима човека за понеделник, но и един да се отзове, пак ще е огромна помощ. Кръвопреливането вече е започнало по спешнаст още вчера. Ако някой иска да помогне нека ми пише за да му изпратя бележка за пациента. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
XMD Posted September 2, 2023 Share Posted September 2, 2023 4 hours ago, gado said: И така трябват ни трима човека за понеделник, но и един да се отзове, пак ще е огромна помощ. Кръвопреливането вече е започнало по спешнаст още вчера. Ако някой иска да помогне нека ми пише за да му изпратя бележка за пациента. Утре към 9 ще ида да дам, пиши ми само за кой трябва да е. П.С. Изнамерих някои от старите теми за дарения. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted September 2, 2023 Share Posted September 2, 2023 (edited) Утре може ли? Мислех, че не работят. На сайта не пише нищо за работнито време в Пловдив. В центъра по трансфузионна хематология в Окръжна болница ли трябва да отида? Edited September 2, 2023 by w00x Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
XMD Posted September 3, 2023 Share Posted September 3, 2023 (edited) Точно там. Доколкото знам нямат почивен ден. В почивни и празнични дни са от 9:00 до 15:00 Edited September 3, 2023 by XMD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted September 3, 2023 Share Posted September 3, 2023 Минах вече. Споменаха, че преди мен е имало още някой за същото момиче. Вероятно си бил ти, XMD. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
XMD Posted September 3, 2023 Share Posted September 3, 2023 Аз бях, дано се намерят нужната бройка хора навреме. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted September 3, 2023 Author Share Posted September 3, 2023 Благодаря ви и на двамата! Към момента е намерен и трети човек, който е дарил вече и той. А вливането на кръв е прекратено с прогноза да не преливат повече, понеже показателите и вече са се стабилизирали в норма. Дано и не се налага да се търсят повече хора. П.с. Отново ви благодаря и от името на родителите на тази девойка за проявената човещина. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted September 3, 2023 Share Posted September 3, 2023 Супер! Дръж ни в течение. Радвам се, че успях да помогна. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts