mIRCata Posted September 5, 2022 Share Posted September 5, 2022 Както си говорихме, със засиления интерес към този вид уреди - правя тема, в която да пишем за тях. Почвам с нещо, което правя в моя airfryer в момента - на тефал големия с бъркалката. Когато ще правя пържени картофи след измиването или ги подсушавам с кухненска ролка или ги слагам на 100 градуса за 7-8 минути в уреда, да изсъхнат от водата. Така после като сложа мазнината и подправките, полепват по картофите, а не се измиват. Очаквам скоро новата придобивка, която да замени airfryer-а - мултикукър от Instantpot + капака за запичане, та ще правя сравнения Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted September 5, 2022 Share Posted September 5, 2022 Тииииии, изобщо нещо остава ли ти от тия картофи, освен скорбяла? Пак ти казвам - силно препоръчвам да си вземеш два отделни уреда по тоя въпрос. И с тия цени ти секат главата, не знам защо и как са такива. Аз и кукъра ми и фрайъра ми ги взех на около 90 паунда! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted September 7, 2022 Author Share Posted September 7, 2022 @netrootbg Ето тема. Само Виден спами в нея :):):), ти избяга. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
deus_pld Posted September 8, 2022 Share Posted September 8, 2022 Няма да е все така. В началото на другия месец и аз взимам моя. Междувременно, наред със всички останали подобни групи във фьейса, намерих една, посветена конкретно на Instant Pot уреди: ЦЪК Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted September 8, 2022 Share Posted September 8, 2022 13 hours ago, mIRCata said: @netrootbg Ето тема. Само Виден спами в нея :):):), ти избяга. Аз щи каа на тебе кой спами, Слакър! На тема потовете ви водя с поне две обиколки, пардон, години, така че е редно И за това да ме слушате. 2 hours ago, deus_pld said: Няма да е все така. В началото на другия месец и аз взимам моя. Междувременно, наред със всички останали подобни групи във фьейса, намерих една, посветена конкретно на Instant Pot уреди: ЦЪК Взимай го и си направи шкембе. Между другото ако е продухана на пара заготовка става за няма 5 минути Аз естествено съм на по-високо ниво и моето шкембе е по-сериозна схема Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted September 8, 2022 Author Share Posted September 8, 2022 И сто години напред да си, до тук само общи приказки. Ето пак - "направи си шкембе". Направил съм си, сега искам да го махна, ма трудно се топи. Дай нещо конкретно - виж темата е И рецепти. До тук ти само спамиш. Мисирин. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted September 8, 2022 Share Posted September 8, 2022 2 hours ago, mIRCata said: И сто години напред да си, до тук само общи приказки. Ето пак - "направи си шкембе". Направил съм си, сега искам да го махна, ма трудно се топи. Дай нещо конкретно - виж темата е И рецепти. До тук ти само спамиш. Мисирин. Ама аз какво да направя, че ти си мисислакър!!! Рецепти за шкембе валяло, моята е дълга и трудна, не виждам мисислакър да се справи хахахаха После ще пиша, че не съм спал над 40 часа и тоя ден още няма край.... А некъв мисир с милиони се оплаква, че картата му дошла скъпа... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted September 8, 2022 Author Share Posted September 8, 2022 Може да има много, идеята е ако има нещо специфично спрямо уредите. ама явно трябва ти го обяснявам с картинки. като на "специалните" деца Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted September 9, 2022 Share Posted September 9, 2022 23 hours ago, mIRCata said: Може да има много, идеята е ако има нещо специфично спрямо уредите. ама явно трябва ти го обяснявам с картинки. като на "специалните" деца Ами не! Няма! Това са си нормални, но много висококачествени уреди. Нищо различно не се прави в тях. Нищо специално няма. Но ти си "специален" слакър и на човек с две години стаж ще даваш наклон, като не знаеш как изглежда уреда... Да повторим: Ако правиш продухано шкембе - просто няма да чакаш един час да ври в тенджера под налягане, а пота вдига много бързо и за 5-6 минути под налягане си готов. Така ми казва Петко, защото аз години продухано шкембе НЕ ползвам. Ако правиш ИСТИНСКО шкембе - процедурата си е същата - 1 час под налягане (при мен са тривида шкембе + крака), след това си вадиш бульона, материалът изстива, нарязва се (свинското се и бели), краката се обезкостяват, бульонът се подправя, материалът се връща в него, а на финала разбира се запърженият в масло червен пипер и затоплено прясно мляко. Вдигане на налягане вече не е нужно. При фрайъра също не съм забелязал нещо особено, но там не съм правил нищо - жена ми се занимава. Основен момент - върши работата перфектно, без прекъсване, въртене, бъркане и т.н. като при другите куци кютуци за по пет-шестин леа... Смятай, че и банички стават в него. Прави и перфектни печени чушки! Общо взето и двата уреда си имат функции за всичко и не виждам как може да се обърка човек. В групите има разни експерименти на разни домакини, които понякога са доста интересни. Като цяло обаче общите процедури са стандартни, предимно силно ускорени. Потът също така не отделя почти никаква миризма и има уникалната способност да държи чорбата топла до сабаля. Фрайърът обаче си намирисва и аз съм инсталирал на терасата Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted September 9, 2022 Share Posted September 9, 2022 (edited) НАЛАЗВАЙТЕ ВЕДНАГА!!! Имате още два дни и то ако не свършат на мига https://www.technopolis.bg/bg/Uredi-za-zdravoslovno-gotvene/URED-ZA-GOTVENE-INSTANT-POT-DUO-CRISP-8L/p/821267?fbclid=IwAR1POJUqNEO_OBcc1adglVufg-JKxQ_G4laS4APQwfeZurvFXghhkeB99YQ ЕДИТ: Аз все пак си предпочитам двата уреда отделно. Edited September 9, 2022 by RaptoR Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
deus_pld Posted September 9, 2022 Share Posted September 9, 2022 Още в 10 сутринта като го видях беше с изчерпана наличност, иначе го грабвах на мига. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted September 10, 2022 Share Posted September 10, 2022 7 hours ago, deus_pld said: Още в 10 сутринта като го видях беше с изчерпана наличност, иначе го грабвах на мига. Дебнат като невидяли! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted September 10, 2022 Share Posted September 10, 2022 Ай сиктир бе!!!!! Такава наглост не съм виждал скоро... ТОТАЛНА кражба на фрайъра на Инстантпот!!! 100 изкопирано! Тука как не се води дело не знам... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted September 22, 2022 Author Share Posted September 22, 2022 Някаква рецепта за скариди? Че жената е взела някакви от Лилд намалени и се чуди сега дали да ги правим на мултикукъра или на тиган Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted September 23, 2022 Share Posted September 23, 2022 (edited) 19 hours ago, mIRCata said: Някаква рецепта за скариди? Че жената е взела някакви от Лилд намалени и се чуди сега дали да ги правим на мултикукъра или на тиган Тънка работа са скаридите, слакъре мой, но нека пробва да ги пръжне - няма лошо. Просто ако не е свикнала най-много да ги предържи и да са жилави. Иначе няма как да не се получат. Абе я й кажи направо да се обади на кака ти и да се разберат! Edited September 23, 2022 by RaptoR Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted September 23, 2022 Author Share Posted September 23, 2022 Аз ги овъргалях малко в подправки и на еърфрайъра за 7-8 минути. Изядоха ги. Единственото оплакване беше, че пушения пипер излезе и малко лют После врътнахме една мусака - стана бомба. След запръжването на каймата, като сложихме картофите, подправки, малко вода за 6 минути на високо налягане, после заливката, сменихме капака с тоя за въздуха, на печене - още 8 минути. Свърши вече. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted September 24, 2022 Share Posted September 24, 2022 Брейййй, мусака чак! Браво бре! Ти всъщност взе пот с фрайър капак ли? Аз още бесувам, че се офлянквах и пропуснах... Ам майка ми и тя се "сети" да ми каже навреме, че иска... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted September 25, 2022 Author Share Posted September 25, 2022 Да, с допълнителния airfry капак. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted September 25, 2022 Share Posted September 25, 2022 2 hours ago, mIRCata said: Да, с допълнителния airfry капак. Докладвай как се справя пота като фрайър, че от много време ми се иска да разбера.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted September 25, 2022 Author Share Posted September 25, 2022 Ми сега ще правя пиле, но първо го "сварявам" малко под налягане и пара. След това с капака. Картофите още ги разучавам за правилната техника, че тефала ги бъркаше и там беше програма, не знам градусите какви бяха. Нямам против да ти го донеса у вас и да пробваме някакви неща - ти имаш повече опит, ще вземем материал, децата ще играят, ние ще експериментираме. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted September 25, 2022 Share Posted September 25, 2022 12 minutes ago, mIRCata said: Ми сега ще правя пиле, но първо го "сварявам" малко под налягане и пара. След това с капака. Картофите още ги разучавам за правилната техника, че тефала ги бъркаше и там беше програма, не знам градусите какви бяха. Нямам против да ти го донеса у вас и да пробваме някакви неща - ти имаш повече опит, ще вземем материал, децата ще играят, ние ще експериментираме. Скоро и това ще стане, нека налея плочата и колоните на село, че полудявам и съм там на всеки 2-3 дни. Аз сега едно парче гърди нарязах на филенца, полях с унисос и универсалната подправка 10 зеленчука и довечера ще го пуснем у фрайъра... Мани ми се събрахме долу пред блока една камара бащи и се почнаха и там джумбиши... Хубаво си седях вкъщи и не излизах толкова години... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted September 25, 2022 Share Posted September 25, 2022 1 hour ago, RaptoR said: Скоро и това ще стане, нека налея плочата и колоните на село, че полудявам и съм там на всеки 2-3 дни. Аз сега едно парче гърди нарязах на филенца, полях с унисос и универсалната подправка 10 зеленчука и довечера ще го пуснем у фрайъра... Мани ми се събрахме долу пред блока една камара бащи и се почнаха и там джумбиши... Хубаво си седях вкъщи и не излизах толкова години... Е тук вече ме изгуби тотално….. как може да ползваш такива боклуци? Като искаш марина, направи си я ти, не с таз гняс… Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted September 25, 2022 Share Posted September 25, 2022 2 hours ago, Mockingbird said: Е тук вече ме изгуби тотално….. как може да ползваш такива боклуци? Като искаш марина, направи си я ти, не с таз гняс… И кой, къде и кога ти е казал, че са боклуци? Като не ги харесваш - не ги ползвай. Аз си ги харесвам и са ми вкусни. Това е отъркалване за 1 мин. Как не тръгнах за 4-5 къса месо да правя специални истории... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted September 25, 2022 Share Posted September 25, 2022 Винаги правя. Тези купешки сосове са всичко друго не и читави. На вкус може да са супер, но иначе…. Както и да е, няма да спамя повече. Само ще следя темата с интерс, че имаме някакви намерения за нещо айрпотфрайър нещо си там…. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted September 25, 2022 Author Share Posted September 25, 2022 Пусни поне рецепта за маринати и миризми, да използваме. Да не те бележим като спамър Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.