outfaced Posted September 11, 2004 Share Posted September 11, 2004 става въпрос за това: като за начало искам му 650лв. или 325 евро , предпочитам в евро ... ако пък съвсем случайно има повече желаещи ... до следващия уикенд събирам офертите нека и да кажа още нещо ... това не е point & shoot фотоапарат тези които не знаят (и не искат да знаят) какво е бленда, скорост хистограма, спот мерене, RAW, ND filter, flash synchro, EXIF ... и не виждат разликата между тази и тази снимка, по добре да идат да си вземат едно А85 ... по-компактни са и няма да имате илишни копчета, които не знайте за какво са тези обаче, които знаят (или поне искат да научат) и смятат да пожертват малко време за да се научат да работят наистина с тая машинка,тя ще им се отплати добре аз смятам да взема новия G6, затова го продавам ... иначе към апарата нямам никви забележки, върши ми чудна работа от щтракане за спомен, до снимки за предпечат фокуса може би само е малко капризен на моменти, когато е по тъмничко или в макро режим,но като цяло може да се надхитри като се мине на полуавтоматичен режим за самия апарат - функционално е 10/10, външен вид 8,5/10 (тук таме по ръбчетата малко се е поизтъркала сребърната боя, не мисля че се забелязва особенно и на дисплея има малко драскотинки, които се виждат само на изключен диспелй, то ест като е черен де ... иначе ни най малко не пречат при работа ... по едно време слагах едни фолийцета отгоре за защита, ама ги зарязах, че ме нервеха нещо) батерия 9/10 ... абе работи към 3,5-4 часа с пуснат дисплей (който иска, имам и една резервна японска, малко употребявана за 10 евро я давам и нея) апарата е купен преди година и половина за 637 евро в германия от тука давам го с оригиналната кутия, с книжката(на немски), зарядното, дистанционното с нова батерия в него,с 32МБ-овата карта която си върви с него диска със софтуера и той е тука, макар че не ви е нужен WIA драйвери има на сайта както и новите версии на другите програми единственото от диска което трудно ще изровите другаде е Photostich, - програмката за правене на панорами семпли,тех. спецификация, мнения и ревюта ще намерите тук , тук ,тук и тук ако има все пак нещо неясно, питайте a тука ми попадна едно интересно сравнение с Про1(топмодела на канон за момента) Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted September 11, 2004 Share Posted September 11, 2004 /offtopic бати лудата машина майна !!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
abatt doom Posted September 11, 2004 Share Posted September 11, 2004 Той нов е под 1000лв. Малко ако смъкнеш , някой може и да се навие. Ама за апарат на година и половина. Иначе и аз си харесвам G6 ... ама много пара Успех с продажбата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
outfaced Posted September 11, 2004 Author Share Posted September 11, 2004 Той нов е под 1000лв...<{POST_SNAPBACK}> не и в БГ мисля ... в амазаон за нов искат $649.99 в и-бей може и да се докопа нещо за под 400 евро евентулано убеден съм, че апарата си струва всеки цент The G3 still rocks! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvin Posted September 11, 2004 Share Posted September 11, 2004 outfaced, апаратът ти е хубав, но си имам един (KODAK DC290), който, макар и старичък вече, ми върши работа и не мисля да сменям засега! Обичам хубавите снимки и се стремя да правя такива. Заинтригуваха ме двата линка със снимки по-горе (като гледам са от А85 и G3). Не че няма разлики между тях, но, все пак, и двете са хубави! Ще те помоля, като човек, който явно разбира от фотография, да ги поанализираш малко, за да си изясня и аз основните разлики между тях, а и да си обогатя знанията в областта. Това може да стане и в друга тема, разбира се. Благадаря! Link to comment Share on other sites More sharing options...
outfaced Posted September 11, 2004 Author Share Posted September 11, 2004 outfaced... Ще те помоля, като човек, който явно разбира от фотография, да ги поанализираш малко, за да си изясня и аз основните разлики между тях, а и да си обогатя знанията в областта. Това може да стане и в друга тема, разбира се. Благадаря! <{POST_SNAPBACK}> двете снимки са наистинана от А85 и G3 и единствената разлика между тях е оптиката която стои пред матрицата и може би донякъде софтуера на самия апарат (но това по-малко), матрицата на двата апарата е същата, но обектива ... G3,G5 a сега и G6 са единствените апарати с този уникален обектив на канон (с най голямата светлосила за всички дигитални апарати с несменяема оптика 2.0-3.0) е някой не им харесва че започва от 35мм а не от 28мм, както някой други модели на конкуренцията и както Pro1 ... но аз поне не мисля че е чак такава загуба ... не за друго, ами напъването да се комбинира един голям зуум започващ от 28мм или по малко, води най вече до хроматични аберации ... каквито Pro1, sony818 имат определено в излишък Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.