tedy Posted May 3, 2022 Share Posted May 3, 2022 Не видях специална тема за банки, има за разплащания, но онова е по-специфично. Интересува ме някой наясно ли е доколко надеждна е тази естонска BigBank, която от миналата година оперира у нас, и по-специално вече предлага депозити с до 2% лихва? С тази инфлация се изкушавам да вкарам някой лев, но пък ако путин реши да нападне и Естония, не знам.. Защото депозитите в тази банка били защитени от тамошния фонд за гарантиране, не българския. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted May 3, 2022 Share Posted May 3, 2022 Естония са доста пред нас като развитие. Няма как лилиПутко да ги нападне понеже са член на НАТО. Вече до колко е надеждна банката, не мога да ти кажа. Щом имат лиценз са достатъчно надеждни. За 2% обаче не виждам да си струва. При положение, че инфлацията е над 10% в момента. Мисли за нещо алтернативно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted May 3, 2022 Share Posted May 3, 2022 А пък револът от 1ви юни мигрират всичките си нерегистрирани в банката клиенти към Revolut Bank. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted May 3, 2022 Share Posted May 3, 2022 (edited) 29 minutes ago, kotora said: А пък револът от 1ви юни мигрират всичките си нерегистрирани в банката клиенти към Revolut Bank. Мен ме мигрираха миналия ден без много въпроси.... Edited May 3, 2022 by RaptoR Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted May 3, 2022 Author Share Posted May 3, 2022 Лихвите в банката, където са ся парите, е нула, така че 1-2% > 0 Пак би било по-добре от нищо. Револют банк трябва да се види кви лихви дава, и аз досега си траех, но щели вече наистина всички да ги прехвърлят на рев банк. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted June 22, 2022 Share Posted June 22, 2022 Току що, за 6 мин превод от Уникредит към сметка на КК в ПИБ се появи. Явно забързват нещата Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted June 23, 2022 Author Share Posted June 23, 2022 От тоя месец още две банки изглежда са се присъединили към Blink - ОББ и ДСК. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted April 10 Share Posted April 10 (edited) Случвало се е да има проблеми, ама чак такова не е било. Ни банкиране, ни телефони... Системата на наша голяма банка блокира, никой няма достъп до нищо Quote "Здравейте, от днес сутринта сайтът на ЦКБ и мобилното банкиране са офлайн? Дали става въпрос за хакерска атака, или технически проблем? Защо хиляди потребители не могат да си използват банкирането? Моля като журналистическа агенция да потърсите отговорите". Това съобщи читател на Plovdiv24.bg. Официално от банката: Уважаеми клиенти и партньори, Поради технически причини достъпът до системата ни е временно ограничен. Работим върху отстраняването на проблема и съвсем скоро услугите ни ще бъдат отново достъпни за всички наши клиенти. Благодарим ви за търпението и молим да приемете извиненията ни за причиненото неудобство! ЕДИТ: От фейсбук: Quote Уважаеми клиенти и партньори, Достъпът до системата ни е временно ограничен поради провеждане на тестове и въвеждането на модул, необходим за предстоящото преминаване към еврозоната. Постепенно възстановяваме целия ни спектър от услуги. Банковите трансакции и достъпът до банкомати вече са активни. Благодарим ви за търпението и молим да приемете извиненията ни за причиненото неудобство! Екипът на Централна кооперативна банка Edited April 10 by plameni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted April 10 Share Posted April 10 Така се тества. В работен ден, в работно време. Ся някви там хора не си оперират с парите, чудо голямо. Ще си преведат вноските по кредитите друг ден. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted April 10 Share Posted April 10 23 minutes ago, mIRCata said: Така се тества. В работен ден, в работно време. Ся някви там хора не си оперират с парите, чудо голямо. Ще си преведат вноските по кредитите друг ден. И хора, и бизнеси... Върви обяснявай, защо не можеш платиш фактури и т.н. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chasti Posted April 10 Share Posted April 10 Аз да питам Заместител на Gpay за андроид телефон има ли? Проблемът е следния: От началото на годината ваучерите ми за храна са електронни. Не желая физическа карта. С Redmi Note 12 4G съм, конфигурирал съм всичко. С последната актуализация на телефона вече Gpay изписва перифразирам на английски: Your phone doesn't meet contactless payments security requirements. Решение някакво съм намерил, минава през изтриване на данните на да речем Google App, Play и Framework. Рестарт и наново добавяне на картата в Gpay. Само че фиксът трае по ден- два, до три и трябва наново... Та има ли някаква друга програма, дето да замести туй Gpay? Картата е виртуална Mastercard от Edenred. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted April 10 Share Posted April 10 https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.walletnfcrel&hl=en_US Но ако ограничението идва заради версията на телефона, вероятно и Wallet няма да иска да работи. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chasti Posted April 10 Share Posted April 10 Не.. май са едно и също. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted April 10 Share Posted April 10 3 hours ago, mIRCata said: Така се тества. В работен ден, в работно време. Ся някви там хора не си оперират с парите, чудо голямо. Ще си преведат вноските по кредитите друг ден. Не мисля, че са тествали. По - скоро са засрали нещо или някой е пробвал да ги хакне. Много удобно им е да използват като оправдание влизането в еврозоната. Да не говорим, че това последното ще бъде блокирано по всякакъв начин от резидента. 1 hour ago, chasti said: Банката ти няма ли приложение което да ползваш? Аз съм клиент на Булбанк и имам опция да ползвам приложението на банката вместо Gpay. Аз лично предпочитам Gpay понеже ползвам доста карти и само една част от тях са издадени от Булбанк. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted April 10 Share Posted April 10 1 hour ago, chasti said: Не.. май са едно и също. Да, едно и също са. Google Pay е старото приложение. Новото е Wallet. Но ти искаш алтернатива на приложението GPay, доколкото разбирам. Wallet е алтернативното приложение и може да проработи на по-новата ти версия на Андроид. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chasti Posted April 10 Share Posted April 10 (edited) Ъпдейтнато е нещото. Без значение как ще го наречем. Търся друго. @netrootbg не е банкова карта, писал съм. М/у другото, познавах @netranger ако е същия Edited April 10 by chasti Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted April 10 Share Posted April 10 Gpay е услуга. Няма алтернатива. Трябва да ползваш техните приложения. Ако Gpay и Wallet не работят, значи не можеш да ползваш услугата на този телефон. Ще трябва да чакаш ъпдейт от Xiaomi. 3 hours ago, chasti said: Ъпдейтнато е нещото. Без значение как ще го наречем. Търся друго. В магазина има две приложения. Кое ти е инсталирано? Защото въпреки че пише Wallet отдолу, иконата е на GPay. Това: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.nbu.paisa.user&hl=en_US Или това: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.walletnfcrel Или някакво друго? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chasti Posted April 10 Share Posted April 10 Много писане стана Благодаря! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
instinct Posted April 10 Share Posted April 10 8 hours ago, netrootbg said: Не мисля, че са тествали. По - скоро са засрали нещо или някой е пробвал да ги хакне. Поне се е получило едно добро напомняне за необходимостта човек да има алтернатива за плащане. Като прочетох, си казах първоначално - сметка в друга банка нямате ли си? Те физическите лица, че не са им толкова важни нещата, но... - имат (защото предвиждат точно такива случаи). 8 hours ago, netrootbg said: Много удобно им е да използват като оправдание влизането в еврозоната. Да не говорим, че това последното ще бъде блокирано по всякакъв начин от резидента. Ей така се прави: Швейцарците решават за бонусите на ръководители на компании (До вота се стигна след обществено недоволство) Швейцария ще проведе референдум за ограничаване на населението до 10 милиона души до 2050 г. (В опит да намали масовата миграция Швейцария ще проведе референдум за ограничаване на населението си до 10 милиона до 2050 г.) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted April 11 Share Posted April 11 Май не си единствения с проблем с плащанията с телефона - https://support.google.com/wallet/thread/252927985/nfc-payment-issues?hl=en Тук са питали подобно нещо. Не, че са отговорили де. Аз също ползвам от Март електронните карти на Едернет, но съм с друг телефон и там работи. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted May 29 Share Posted May 29 След като 20 години бях клиент на Уникредит дойде време да се разделя с тях. Онзи ден ми блокирали основната карта без да ме уведомят. Звънях им няколко пъти, не можели да ми кажат защо е блокирана и не можело да я отблокират. Да ми били издадели нова карта. Всичко хубаво, но аз нямам време да се прибера до Бг в следващите 2-3 месеца, а ми предстоят и много пътувания. Гледам са ми сменили и личната банкерка. Отново без да ме уведомят... Новата явно си няма и на идея къде е и какво може да върши. Никакво съдействие и от нея. Уж се водех специален клиент при тях и получавах разни преференции. Съответно и плащах една торба пари и такси, но това не е проблем на фона на услугите които получавах. Дори заплатата от 2007-ма до момента си я получавах при тях. Сега се чудя дали изобщо да се занимавам с българска банка или всичко да си прехвърля към Нидерландия. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted May 29 Share Posted May 29 Като физическо лице, нещо ще ти липсва ли от българските банки? Сигурно имаш и Wise, и Revolut, така че имаш варианти, ако се налага да правиш преводи в BGN. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted May 29 Share Posted May 29 16 minutes ago, plameni said: Като физическо лице, нещо ще ти липсва ли от българските банки? Сигурно имаш и Wise, и Revolut, така че имаш варианти, ако се налага да правиш преводи в BGN. Нищо реално няма да ми липсва. Сметките в Бг ги плащам през epay. Там мога да добавя чужда карта или Револют. Преводи в лева не мога да се сетя да правя. Имам и Paysera акаунт. От там също мога да правя преводи или от epay. Като цяло нищо май не ме задържа. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted May 29 Share Posted May 29 Преди време добавянето на небългарска карта в ePay водеше до драстично по-големи такси. Не знам как е сега, но ако продължава да е така, по-добре да зареждаш с превод микросметката и да плащаш от нея. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted May 29 Share Posted May 29 8 minutes ago, plameni said: Преди време добавянето на небългарска карта в ePay водеше до драстично по-големи такси. Не знам как е сега, но ако продължава да е така, по-добре да зареждаш с превод микросметката и да плащаш от нея. Полезна информация. Мога да зареждам микросметката през Revolut или Paysera. Така няма да имам такси при плащането на сметките. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts