Jump to content
BulForum.com

Драйвъри за принтер HP LaserJet 1018 за Windows 10

Recommended Posts

Здравейте, колеги,

От няколко дни се мъча с подкарам принтера. Свалих какво ли не от сайта на HP, изчетох някакви форуми, но така и не стана. 

Помня, че за Windows 7 свалях на по съвременен, но тук нещо не намирам информация, дали това би помогнало. 

Принтера си работи, заредем и изправен е.

Моля за съдействие, ако някой се е сблъсквал с подобен проблем. 

Благодаря 

Според сайта на HP, този принтер трябва да работи без нужда от инсталация на драйвер в Windows 10. Ако не го засича автоматично, пробвай инструкциите тук: https://support.hp.com/bg-en/document/ish_2224996-1993298-16

• 3 weeks later...
  On 3/21/2022 at 7:35 PM, charmock said:

За 10-ка не му трябват допълнителни драйвъри. Тя си го намира сама.

Expand  

Не го намира. Принтера е свързан, пуснат и пак не го засича....

On 3/6/2022 at 9:27 AM, The AnGeL said:

Според сайта на HP, този принтер трябва да работи без нужда от инсталация на драйвер в Windows 10. Ако не го засича автоматично, пробвай инструкциите тук: https://support.hp.com/bg-en/document/ish_2224996-1993298-16

Expand  

Тези стъпки ги пробвах...  и не става.

Windows 10-така ми е свалена от сайта на Microsoft, както е с последния ъпдейт. Никакъв резултат към момента.

On 3/21/2022 at 8:21 PM, Ghetto_Freak said:

, както е с последния ъпдейт. 

Expand  

Най-вероятно това е проблема и не се шегувам. Аз имам 1018 и имаме четири компютъра с 10-ка у нас, няма никакъв проблем с намирането и свързването. 

On 3/21/2022 at 9:08 PM, charmock said:

Най-вероятно това е проблема и не се шегувам. Аз имам 1018 и имаме четири компютъра с 10-ка у нас, няма никакъв проблем с намирането и свързването. 

Expand  

Възможно е. На скоро свалих h2, нещо си голям пакет, който явно създава проблеми. Ще изчакам последващи ъпдейти и да се надявам да го оправят. 

image.png.fca1c25cdca109ac6e2806d43ceebac3.png

Това е новото 20, което според мен не е добре. 

Тествах го с два различни кабела, както и преди това отново ъпдейтнах системата до последна налична версия на "Прозореца"

Личният ми опит с Вирус 10, който е ТОТАЛЕН боклук, както съм споделил мнение, но пък е хипер дупер сигурен според разбирачите тук - отвсякъде чувам оплаквания от отношението на тая боза с такива периферни устройства. Почти нямам познат, който да не се е оплакал от взаимодействието на  Вирус 10 с принтери и комбинирани устройства. Моят личен перманентен проблем и ежемесечното псуване на Вирус 10 и късопишковците, които са го правили се състои в следното - понеже неминуемо сканирам 50 документа, всеки път по някое време на процеса сканиране и преименуване на пдф файла, системата примигва и решава да ми направи десктопа КОМПОТ. Ама пълен компот!!! И всеки път се налага след като приключа този дълъг и досаден процес да си пренареждам изначало десктопа.  Новата ми машина е Канон и иначе съм перфектно доволен от нея. Подобни проблеми дрисня 10 правеше и с предишната ми машина Самсунг. Общто взето поразпитай и ще се убедиш, че почти всеки, който е турил Вирус 10 е почнал да добива проблеми от този род. 

Глупости. И принтера си ми работи и скенера и квато друга периферия съм връзвал. Камери, колони, хъбове, антени, телефони, подписи, касови апарати, везни и т.н

On 3/26/2022 at 6:54 PM, mIRCata said:

Глупости. И принтера си ми работи и скенера и квато друга периферия съм връзвал. Камери, колони, хъбове, антени, телефони, подписи, касови апарати, везни и т.н

Expand  

Къде видя да казвам, че не работят бе, копченатискачо? :effemine3:

Случва се даден ъпдейт да прави невъзможна работата на някои модели периферия, най-често принтери. Досадно, но факт. Как се лекува? Търсене с ключови думи например "принтер хххх проблем след ъпдейт", идентифициране и деинсталиране на съответния. Имах такъв случай с една Kyocera и го реших по описания начин. (Пре)инсталирането на драйвери не помага! 

• 2 weeks later...

Отказах се да се мъча, то просто не иска (особено след като ми излезе проблема и с USB свързването). Добре, че в другата стая имам настолен с Прозорец 7, на който тръгна от раз.

Явно "Проблем 10" си е проблем. 

Благодаря за съдействието на колегите от форума.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...