Ghetto_Freak Posted March 6, 2022 Share Posted March 6, 2022 Здравейте, колеги, От няколко дни се мъча с подкарам принтера. Свалих какво ли не от сайта на HP, изчетох някакви форуми, но така и не стана. Помня, че за Windows 7 свалях на по съвременен, но тук нещо не намирам информация, дали това би помогнало. Принтера си работи, заредем и изправен е. Моля за съдействие, ако някой се е сблъсквал с подобен проблем. Благодаря Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
The AnGeL Posted March 6, 2022 Share Posted March 6, 2022 Според сайта на HP, този принтер трябва да работи без нужда от инсталация на драйвер в Windows 10. Ако не го засича автоматично, пробвай инструкциите тук: https://support.hp.com/bg-en/document/ish_2224996-1993298-16 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted March 21, 2022 Share Posted March 21, 2022 За 10-ка не му трябват допълнителни драйвъри. Тя си го намира сама. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ghetto_Freak Posted March 21, 2022 Author Share Posted March 21, 2022 44 minutes ago, charmock said: За 10-ка не му трябват допълнителни драйвъри. Тя си го намира сама. Не го намира. Принтера е свързан, пуснат и пак не го засича.... On 3/6/2022 at 11:27 AM, The AnGeL said: Според сайта на HP, този принтер трябва да работи без нужда от инсталация на драйвер в Windows 10. Ако не го засича автоматично, пробвай инструкциите тук: https://support.hp.com/bg-en/document/ish_2224996-1993298-16 Тези стъпки ги пробвах... и не става. Windows 10-така ми е свалена от сайта на Microsoft, както е с последния ъпдейт. Никакъв резултат към момента. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted March 21, 2022 Share Posted March 21, 2022 44 minutes ago, Ghetto_Freak said: , както е с последния ъпдейт. Най-вероятно това е проблема и не се шегувам. Аз имам 1018 и имаме четири компютъра с 10-ка у нас, няма никакъв проблем с намирането и свързването. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ghetto_Freak Posted March 21, 2022 Author Share Posted March 21, 2022 2 minutes ago, charmock said: Най-вероятно това е проблема и не се шегувам. Аз имам 1018 и имаме четири компютъра с 10-ка у нас, няма никакъв проблем с намирането и свързването. Възможно е. На скоро свалих h2, нещо си голям пакет, който явно създава проблеми. Ще изчакам последващи ъпдейти и да се надявам да го оправят. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ghetto_Freak Posted March 25, 2022 Author Share Posted March 25, 2022 Това е новото 20, което според мен не е добре. Тествах го с два различни кабела, както и преди това отново ъпдейтнах системата до последна налична версия на "Прозореца" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted March 26, 2022 Share Posted March 26, 2022 (edited) Личният ми опит с Вирус 10, който е ТОТАЛЕН боклук, както съм споделил мнение, но пък е хипер дупер сигурен според разбирачите тук - отвсякъде чувам оплаквания от отношението на тая боза с такива периферни устройства. Почти нямам познат, който да не се е оплакал от взаимодействието на Вирус 10 с принтери и комбинирани устройства. Моят личен перманентен проблем и ежемесечното псуване на Вирус 10 и късопишковците, които са го правили се състои в следното - понеже неминуемо сканирам 50 документа, всеки път по някое време на процеса сканиране и преименуване на пдф файла, системата примигва и решава да ми направи десктопа КОМПОТ. Ама пълен компот!!! И всеки път се налага след като приключа този дълъг и досаден процес да си пренареждам изначало десктопа. Новата ми машина е Канон и иначе съм перфектно доволен от нея. Подобни проблеми дрисня 10 правеше и с предишната ми машина Самсунг. Общто взето поразпитай и ще се убедиш, че почти всеки, който е турил Вирус 10 е почнал да добива проблеми от този род. Edited March 26, 2022 by RaptoR Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted March 26, 2022 Share Posted March 26, 2022 Глупости. И принтера си ми работи и скенера и квато друга периферия съм връзвал. Камери, колони, хъбове, антени, телефони, подписи, касови апарати, везни и т.н Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted March 27, 2022 Share Posted March 27, 2022 (edited) On 3/26/2022 at 8:54 PM, mIRCata said: Глупости. И принтера си ми работи и скенера и квато друга периферия съм връзвал. Камери, колони, хъбове, антени, телефони, подписи, касови апарати, везни и т.н Къде видя да казвам, че не работят бе, копченатискачо? Edited March 30, 2022 by RaptoR Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted March 30, 2022 Share Posted March 30, 2022 Случва се даден ъпдейт да прави невъзможна работата на някои модели периферия, най-често принтери. Досадно, но факт. Как се лекува? Търсене с ключови думи например "принтер хххх проблем след ъпдейт", идентифициране и деинсталиране на съответния. Имах такъв случай с една Kyocera и го реших по описания начин. (Пре)инсталирането на драйвери не помага! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ghetto_Freak Posted April 9, 2022 Author Share Posted April 9, 2022 Отказах се да се мъча, то просто не иска (особено след като ми излезе проблема и с USB свързването). Добре, че в другата стая имам настолен с Прозорец 7, на който тръгна от раз. Явно "Проблем 10" си е проблем. Благодаря за съдействието на колегите от форума. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts