Botev1912 Posted December 18, 2007 Share Posted December 18, 2007 сложих си QIP и нямам никакви проблеми да изпращам с едно натискане на enter Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted December 18, 2007 Share Posted December 18, 2007 ...този Pidgin го пробвах току-що и не е лош и той но прекалено ми напомня на GAIM... Ами то това е новото име на GAIM Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted December 18, 2007 Share Posted December 18, 2007 Да се обадя и аз относно алтернативите. Преди време ползвах Trillian и много го харесвах, но... точно ICQ протокола до ден днешен има бъг по отношение на кирилицата и отсреща излизат питанки вместо букви. А аз много държа на кирилицата. ... ... и аз точно заради това го зарязах. просто ми омръзна да чакам нови release-и, които да оправят досадния проблем. накрая мигрирах към мирандата. btw qip-a не е лош, но засега поддържа само icq протокола, а аз вече съм свикнал да имам всякакви IM хави, а в това отношение мирандата е несравнима ... стига да ти се занимава, за да я настроиш по "твой вкус" Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted December 18, 2007 Share Posted December 18, 2007 Да се обадя и аз относно алтернативите. Преди време ползвах Trillian и много го харесвах, но... точно ICQ протокола до ден днешен има бъг по отношение на кирилицата и отсреща излизат питанки вместо букви. А аз много държа на кирилицата. Затова съм с QIP, а за флашката си настроих Pidgin. Единственото, което не харесвам в QIP е, че трябва да изпращам съобщението с Ctrl+Enter вместо само с Enter. Е не... сериозно ли не си го видял ТОВА: Ами то това е новото име на GAIM Аааа това обяснява нещата. Не те ли дразни дизайна му обаче? На мен много грубо и тромаво ми се струва... От всичките мирандата и qip а и старото icq 2003b им беше най-компактен и изчистен дизайна а GAIM-a традиционно си прилича на MSN/Yahoo/AOL Messenger а тe са едни огромни прозорци - абе голямо и тромаво ми стои на мен. И няма ли shortcut за да изкарам чат прозореца или контакт листата изобщо не искам да го виждам. Това беше и причината да не ползвам Trillian. btw. QIP има transliterate функция: пишеш на кирилица, натискаш CTRL+T и то го превръща в латиница (не винаги както ние сме свикнали ама пак върши работа) Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted December 18, 2007 Share Posted December 18, 2007 Е не... сериозно ли не си го видял ТОВА: Eeeee, djadomraz, златен си!!!Наистина не съм обърнал внимание на това бутонче, а разръчках няколко пъти настройките. Абе, нали знаеш - докато сме живи, се учим . Благодаря. Освен това ме радва в QIP опцията да те уведомява за рождени дни (когато съответния контакт има инфо за рождената дата). Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted December 18, 2007 Share Posted December 18, 2007 Аааа това обяснява нещата. Не те ли дразни дизайна му обаче? На мен много грубо и тромаво ми се струва... От всичките мирандата и qip а и старото icq 2003b им беше най-компактен и изчистен дизайна а GAIM-a традиционно си прилича на MSN/Yahoo/AOL Messenger а тe са едни огромни прозорци - абе голямо и тромаво ми стои на мен. И няма ли shortcut за да изкарам чат прозореца или контакт листата изобщо не искам да го виждам. Това беше и причината да не ползвам Trillian. btw. QIP има transliterate функция: пишеш на кирилица, натискаш CTRL+T и то го превръща в латиница (не винаги както ние сме свикнали ама пак върши работа) Кво му е "голямо" на прозорците? Разпъваш ги и ги сгъваш колкото ти е удобно. За мен интерфейса е перфектно изчистен, без да бъде дървен като тоя на миранда (което е другия IM клиент, който уважавам). Също така има достатъчно възможности за настройка по собствен вкус. http://i3.tinypic.com/6q9hf5v.jpg Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted December 18, 2007 Share Posted December 18, 2007 Освен това ме радва в QIP опцията да те уведомява за рождени дни (когато съответния контакт има инфо за рождената дата). това го има и при ICQ 6 и при Skype Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted December 18, 2007 Share Posted December 18, 2007 това го има и при ICQ 6 и при Skype В случая нали говорим за ICQ и софтуер за него, различен от ICQ софта. Колкото до рождените дни, това и в Миранда може да се добави с плъгин, има. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted December 18, 2007 Share Posted December 18, 2007 ... и при Skype бе, мааани го тоя скайп бре ... тук става въпрос за "симпатични" IM клиенти @tedy, мерси че ме подсети да си сложа и "такава хава" Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted December 18, 2007 Share Posted December 18, 2007 В случая нали говорим за ICQ и софтуер за него, различен от ICQ софта.Колкото до рождените дни, това и в Миранда може да се добави с плъгин, има. Мда, при това с човека писал въпросния плъгин се познаваме от 1ви клас (освен ако няма и други такива но този за който си мисля прави само това и човека почна да го пише пред доста години) Кво му е "голямо" на прозорците? Разпъваш ги и ги сгъваш колкото ти е удобно. За мен интерфейса е перфектно изчистен, без да бъде дървен като тоя на миранда (което е другия IM клиент, който уважавам). Също така има достатъчно възможности за настройка по собствен вкус. http://i3.tinypic.com/6q9hf5v.jpg Именно именно - виж го какво чудо е с тези картинки в дясно и т.н. - за всеки човек имаш по 3-4 реда текст ефективно . Това е приемливо ако имаш 10тина човека в списъка, ако имаш над 100 има да си скролваш.... Верно групите помагат ама пак много разтегледно ми изглежда. И прозореца с тези менюта и т.н. ми се струва много "разводнен"... абе всеки си има вкус нали знаеш Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted December 18, 2007 Share Posted December 18, 2007 Мда, при това с човека писал въпросния плъгин се познаваме от 1ви клас (освен ако няма и други такива но този за който си мисля прави само това и човека почна да го пише пред доста години) Именно именно - виж го какво чудо е с тези картинки в дясно и т.н. - за всеки човек имаш по 3-4 реда текст ефективно . Това е приемливо ако имаш 10тина човека в списъка, ако имаш над 100 има да си скролваш.... Верно групите помагат ама пак много разтегледно ми изглежда. И прозореца с тези менюта и т.н. ми се струва много "разводнен"... абе всеки си има вкус нали знаеш Не съм тръгнал да те убеждавам ама всичко това може да се спира/пуска/намалява/уголемява Иначе, че си е въпрос на вкус...така е Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted December 19, 2007 Share Posted December 19, 2007 сори, ама след като си сложих QIP спама не изчезна. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted December 19, 2007 Share Posted December 19, 2007 сори, ама след като си сложих QIP спама не изчезна. А това натисна ли го? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted December 19, 2007 Share Posted December 19, 2007 да с него е същата работа А сега и друг проблем забелязах. Имам 2 акаунта на windows-a. И на двата QIP конектва същия акаунт. Не може да са 2 различни или 1 включен и 1 спрян. Квото е на единия, това се включва и на другия акаунт. На ICQ такъв проблем няма Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted June 21, 2008 Share Posted June 21, 2008 От няколко дни QIP не ме логва, не мога да се логна и от страницата на ICQ. Дава ми грешка в паролата или номера (ICQ# and/or password are incorrect. Please fill in your details again). Някой има ли същия проблем? Май пак става нещо със сървърите им. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted June 21, 2008 Share Posted June 21, 2008 при мен няма проблем. miranda, qip, mirabilis icq - всичко се логва Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted August 15, 2008 Share Posted August 15, 2008 всички ли версии на mirabilis icq изискват преминаването към 6-цата? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted October 3, 2008 Share Posted October 3, 2008 В момента qip и miranda не се връзват към сървъра? Обаче ICQ клиента се връзва. Някой друг има ли подобен проблем в момента? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted October 3, 2008 Share Posted October 3, 2008 аз съм с QIP и съм си вътре Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted October 3, 2008 Share Posted October 3, 2008 Сега се е отпушило. Ама от сутринта нямаше никой. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted October 3, 2008 Share Posted October 3, 2008 Сега се е отпушило. Ама от сутринта нямаше никой. Сутринта имаше срив на сървърите.И QIP-а не ебаваше. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted April 24, 2009 Share Posted April 24, 2009 Някой има ли проблеми тези дни? Нещо постоянно ми дропи и не знам от мрежата в офиса ли е, или е от ICQ-то нещо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted April 24, 2009 Share Posted April 24, 2009 Аз нямам този проблем, обаче използвам друг клиент (ако има възможност да е от това) и вчера си стоях в чата без да ме изкарва от там. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.