Jump to content
BulForum.com

ICQ проблем

PSYCHOSIS

Recommended Posts

Абе има ли някакво ограничение за размера на единично съобщение по ICQ?

Досега не ми е правило впечатление, мисля, че съм пращал произволни по големина (когато човека е онлайн разбира се), но сега опитах да пратя 5 КБ-ово съобщение, и при всеки опит Мирандата ми се развързва (офлайн), след което разбира се сама си отива онлайн отново).

Съобщението го пратих на 3 транша (по около 2 КБ всяко) и стана без проблем.

Доколкото знам MSN имаше ограничение от към 300 байта или подобно за съобщение, което е уникално просто. В ICQ да не би да има вече подобно ограничение, че преди нямапе такъв проблем, е , не се сещам колко често пиша по 5-6 КБ съобщения, но постоянно са около 3-4.

къде ти отчита колко байта или килобайта е съобщението, за да проверя как е при мен? при мен доколкото виждам "маркира" броя на символите

• Replies 147
  • Created
  • Last Reply
къде ти отчита колко байта или килобайта е съобщението, за да проверя как е при мен? при мен доколкото виждам "маркира" броя на символите

Ами един символ е 1 байт в случай, че е ASCII и 2 при Unicode (за ICQ не знам кое от двете е). Сигурно се изпраща и някаква служебна информация, но предполагам е достатъчно малка, че да се пренебрегне.

да, гледам броя символи, които се маркират. Версията е unicode, и явно като казвам 5-6 КБ, значи 10-12 КБ е съобщението, понеже и там пиша 99% на кирилица освен ако не пействам нещо. Но понеже последните години все съм писал на кирилица, та и доста по-дълги романи съм писал наведнъж (най-мраза като трябва да пиша на офлайнов контакт и да копи/пейст 20-тина КБ текст на по 450 букви).

Което пък ме навежда това ограничение от 450 при офлайн дали е на символи или на байотве, щото и така на кирилица по 450 наведнъж мога.

• 3 weeks later...

Някой да знае дали може в ICQ 6 иконките да се заменят с тези от ICQ 5? В ICQ 5.1 имаше тази опция, но тук нещо не я виждам. Някой ако знае да обади :D

Някой да знае дали може в ICQ 6 иконките да се заменят с тези от ICQ 5? В ICQ 5.1 имаше тази опция, но тук нещо не я виждам. Някой ако знае да обади :D

В директорията на ICQ трябва да имаш една дир Smiles, сменяш файлове и си готов.

В директорията на ICQ трябва да имаш една дир Smiles, сменяш файлове и си готов.

Да, ама няма. В ICQ 6 няма такава директория... или поне аз не виждам :D

imam problem s icq6 - ne me izvestqva za polu4en mail ot abv.bg

iztrih go , ka4ih si pak 5.1 , pratih si mail - polu4ih izvestie.

iztrih 5.1 , instalirah 6.

pratih si mail - ni6to , nikvo izveste.

imam problem s icq6 - ne me izvestqva za polu4en mail ot abv.bg

iztrih go , ka4ih si pak 5.1 , pratih si mail - polu4ih izvestie.

iztrih 5.1 , instalirah 6.

pratih si mail - ni6to , nikvo izveste.

нали знаеш че за да получаваш известие ти трябва "ABV ICQ", а такова версия 6 няма. Може и да направят скоро ама за сега няма да можеш да получваш известие на 6-цата.

нали знаеш че за да получаваш известие ти трябва "ABV ICQ", а такова версия 6 няма. Може и да направят скоро ама за сега няма да можеш да получваш известие на 6-цата.

само че и на обикновеното 5.1 си известяваше

и къде е тая настройка на icq-то?

nikakvi nastroiki ne sym pravil.

prosto se lognah s po_taka@abv.bg i si4ko na 6

въобще не ти трябва ICQ,дръпни си gip8020,това е ICQ клиент,руски е и няма и грам бъг,само трябва да му влезеш в настройките и да позволиш изпращането на файлове и си ОК

Снощи преинсталирах уиндоуса и сега ICQто не ми разпознава паролата. Проблемът, е че пощата с която съм го регистрирал не съществува от години и не мога да сменя паролата.

Снощи преинсталирах уиндоуса и сега ICQто не ми разпознава паролата. Проблемът, е че пощата с която съм го регистрирал не съществува от години и не мога да сменя паролата.

Проблем има и с ICQ сървъра нещо, защото преди време на един номер се опитах да възстановя паролата, но по никой начин не стана! Имейла беше който трябва, всичко точно, но вадеше грешки за несъществуващ мейл докрай.

Така че не съжалявай за мейла, вероятно и сега още нямаше да сработи. Шансът ти е да се сети за паролата. Аз си пазя всички пароли на едно картонче извън компа, на сигурно място, защото... защото.

• 2 months later...

Аз имам следното питане - има ли някакъв начин да науча сегашната си парола, тъй като беше доста сложна и не успях да я запомня, а като не бях и достатъчно съобразителен да си я запиша някаде и ся мога се логна само от нас благодарение на Автоматичния лог... голяма пущина се получи :wacko:

Балгодаря предварително.

Проблем има и с ICQ сървъра нещо, защото преди време на един номер се опитах да възстановя паролата, но по никой начин не стана! Имейла беше който трябва, всичко точно, но вадеше грешки за несъществуващ мейл докрай.

Така че не съжалявай за мейла, вероятно и сега още нямаше да сработи. Шансът ти е да се сети за паролата. Аз си пазя всички пароли на едно картонче извън компа, на сигурно място, защото... защото.

https://www.icq.com/password/

Ахаааа значи за да ти хакна акаунтите трябва само да влезна у вас да намеря въпросното картонче :)

Това малко като вица как се хаква банкомат: намираш по-голям чук, лост и лаптоп, отиваш до банкомата и по най-бърз начин с чука и лоста го разбиваш след това взимаш кинтите и бягаш. А за какво ти беше лаптопа ли? Че какъв хакер си без лаптоп :)

• 3 months later...

Много спам в тва ICQ последно време. За няколко часа по 5-6 съобщения обикновено на руски понякога и на английски. Някой да получава спам

Много спам в тва ICQ последно време. За няколко часа по 5-6 съобщения обикновено на руски понякога и на английски. Някой да получава спам

Не, и никой от познатите ми не се е оплакал. Но никой не ползва софта на ICQ, а я Миранда, я Кип, я нещо такова.

Случайно да ползваш ICQ софта?!

Ами то имаше едни настройки там за privacy и прочее също така QIP има специален бот който си го настройваш ако ти пишат хора извън списъка да им зададе тъп въпрос от сорта на "как се казва нашата планета" и ако напишат "земя" тогава да могат да се свържат с теб а ботовете дето спамят ще си поговорят с твоят бот известно време докато им омръзне :) Аз съм бил свидетел на разговори на жив човек с бота от 10тина постинга докато накрая напише правилния отговор после почне да ме псува какъв съм бил отворен и на колко интересен съм съм се бил правил... :)

да ICQ 6 :(

Еми не го ползвай :) Аз ползвам Pidgin и също нямам проблеми. Несериозно е програма при деинсталация да те кара да попълваш анкета :wacko:

да ICQ 6 :(

Леле - още ли не си усетил "накъде духа вятъра" :) Толкова хубави алтернативни програмки има за целта. От ICQ2003 насам 1 свестна версия не са изкарали то и 2003-ката малко не е в час ама е последната която ставаше за нещо. Аз съм с QIP и като изглед е доста подобна на старото ICQ, Miranda по мои наблюдения е най-известната, Trillian също, този Pidgin го пробвах току-що и не е лош и той но прекалено ми напомня на GAIM или MSN Messenger (всъщност на всичките дето завършват на Messenger - AOL, Yahoo и т.н.) и да си призная нещо не ми допада особено но всеки си има вкус.

Tedy е от най-заклетите почитатели на миранда - на мен и тя нещо не ми допадна или аз не можах да си наглася plugin-ите ама от милионите пробвах пробвах в един момент спряха да работят shortcut-ите за показване на новото съобщение или на contact list-а и на мен ми писна да се занимавам с нея понеже намерих QIP-то а то ми хареса.

Определено ICQ5 и 6 само "шаренията" им е в повече а като полезни функции са по-зле. Разните подскачащи човечета и прочее неща на които могат да се възхищават главно 12 годишни момиченца откровено ме дразнят!

Айде успех и като избереш сподели коя програмка и защо точно нея

Да се обадя и аз относно алтернативите.

Преди време ползвах Trillian и много го харесвах, но... точно ICQ протокола до ден днешен има бъг по отношение на кирилицата и отсреща излизат питанки вместо букви. А аз много държа на кирилицата.

Затова съм с QIP, а за флашката си настроих Pidgin. Единственото, което не харесвам в QIP е, че трябва да изпращам съобщението с Ctrl+Enter вместо само с Enter.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...