Jump to content
BulForum.com

ICQ проблем

PSYCHOSIS

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Replies 147
  • Created
  • Last Reply
  • 2 weeks later...

Днес много намразих АБВ ICQ :angry:

Не иска да ми стартира, непрекъснато ми излиза "Има нова версия на ICQ, за да продължите трябва да инсталирате." Опциите ми за "Затваряне", "Какво е новото" и "Инсталирай". Като натисна "Затваряне", ми се затваря ICQ-то напълно. Като видя какво е новото, ми дава сайта icq.com и новата версия 5.1, с която съм в момента и не мога да разбера за какво ми излиза изобщо това съобщение... и като натисна "Инсталирай" ми инсталира известно време, след това пускам кю-то и отново същото съобщение! И така вече 2-3 пъти :cry it's dead...

Днес много намразих АБВ ICQ :angry:

Не иска да ми стартира, непрекъснато ми излиза "Има нова версия на ICQ, за да продължите трябва да инсталирате." Опциите ми за "Затваряне", "Какво е новото" и "Инсталирай". Като натисна "Затваряне", ми се затваря ICQ-то напълно. Като видя какво е новото, ми дава сайта icq.com и новата версия 5.1, с която съм в момента и не мога да разбера за какво ми излиза изобщо това съобщение... и като натисна "Инсталирай" ми инсталира известно време, след това пускам кю-то и отново същото съобщение! И така вече 2-3 пъти :cry it's dead...

Хрумва ми следното нещо: изключи или забрани нета, тогава стартирай кю-то. Може би като не може да се логне, няма да търси за нова версия и да се стартира нормално. А впоследствие някъде по опциите да се потърси и анулира проверката за нова версия.

Не разбирам защо хората масово си инсталират abv icq. Аман от банери и глупости, заемащи системна памет.

Хрумва ми следното нещо: изключи или забрани нета, тогава стартирай кю-то. Може би като не може да се логне, няма да търси за нова версия и да се стартира нормално. А впоследствие някъде по опциите да се потърси и анулира проверката за нова версия.

Не разбирам защо хората масово си инсталират abv icq. Аман от банери и глупости, заемащи системна памет.

Аз си го инсталирах, защото като получа някакъв e-mail, ме уведомява веднага през icq-то, иначе нямаше да се мъча с тази глупава версия.

Благодаря за съвета! По-късно днес ще го пробвам.

Аз си го инсталирах, защото като получа някакъв e-mail, ме уведомява веднага през icq-то, иначе нямаше да се мъча с тази глупава версия.

При наличието на GMail и много други подобни, които поддържат POP3, че и SMTP, не разбирам защо толкова хора са луднали по тва абв, дето ти дават мижави 200 МБ, след като други предлагат 10 пъти повече, въпреки че едва ли скоро бихте ги запълнили.

Да, ABV е българска поща, използвате я с локални скорости, но колко са хората, които а ползват примерно всекидневно с десетки-мегабайтови атачмънти?

НЕ харесвам пощи, които нямат друг начин на достъп освен скапания Web интерфейс.

Толкова са заболели всички с тия реклами, че едва ли скоро ще пуснат POP3 поне, който даже ще им спести повече от 50% от bandwidth-a (теоретично ако всички или поне половината го ползват).

А и за POP3 има един милион клиенти за нотификация за поща.

ICQ вече само през трупа ми ще се сложи тук. Ползвайте я Миранда, я QIP, я нещо друго - ще си спестите не само главоболията с тази тежка бъгня и нейните реклами и глупости, но и ще освободите гигантски размери памет за ползване от приложенията, с които Наистина имате нужда да работите. Едно ICQ поне при мен в повечето време (99%) стои скрито в трея и се ползва в 99% от времето за чат, а не да му гледате 60% от сурата в реклами и да му търпите бъговете.

Moon Light, какво стана с твоя проблем, намери ли решение?

П.П. И извинявай. В предишния си пост не съм си и помислил, че края му може да прозвучи като упрек.

Благодаря на alchemy за напомнянето, че последните ни постове може да са прозвучали като упрек, ни най-малко не съм имал такова намерение, единствената ми цел беше ви предпазя, чада мои, от дявола, който е залегнал в някои програми и от време на време си показва големите зъби, всяка програма има зъби, ама с различни размери и острота :D .

Moon Light, какво стана с твоя проблем, намери ли решение?

П.П. И извинявай. В предишния си пост не съм си и помислил, че края му може да прозвучи като упрек.

А, оправи се и аз не знам как. :)

След поредната преинсталация взе, че заработи. Дано скоро да не разваля пак, отказва ми за първи път откакто съм го инсталирала, което значи година...

И засега ми върши работа, вярно, че натоварва компютъра, обаче все още май няма да го сменям, пък за по-нататъка ще видим.

tedy, сега ще видя какво толкова всички го хвалят този Gmail :)

• 2 weeks later...

Аз съм си с нормалното ICQ, защото не понасям българския интерфейс на която и да е програма. Въпреки, че съм си с "оригиналното" ICQ пак си получавам месидж при получен мейл. Не се занимавай с тези бъгави версии :laughing:

midas, я раздуй малко за за ICQ6 :D

Някой да знае нещо следния проблем?

0ouu9.th.jpg

ми май е това за което говорих и аз :). тряа ти няква покана или регистрация, ама в момента регистрация не става :)

• 3 weeks later...

Айде някой да обясни каква е тая дивотия с поканите, защото аз не мога да си го обясня. Как може да се иска покана, за да изтеглиш и ползваш свободна програма :bgrin:

ICQ не е свободна, а безплатна програма и разликата е от земята до небето. Това е preview версия...бета я наречете, ако искате. Целта на поканите е именно, за да се тества от определен брой хора, които ще целят това, а не просто да се порадвате, че имате "по-по-най-новата" версия :)

ICQ не е свободна, а безплатна програма и разликата е от земята до небето. Това е preview версия...бета я наречете, ако искате. Целта на поканите е именно, за да се тества от определен брой хора, които ще целят това, а не просто да се порадвате, че имате "по-по-най-новата" версия :)

Моя грешка, имах предвид безплатна, явно още спя :blink: Има ли начин да получа покана за ICQ6?

• 1 month later...

На ICQ 5.1 не ми се появява картинката горе, появява се само на чат прозореца. Като сложа ABV ICQ при него е наред, но при английското ICQ не. Някой друг с този проблем

ABV ICQ SUX!

Нормалното ICQ си е по-добре в светлинни години.

Иначе аз ползвам Preview версията, ама като пробвам да дам покана ми изписва, че тъй като не съм се регистрирал, аз съм бил поканен, не мога да каня :(

Мега тъпо!

ABV ICQ SUX!

Нормалното ICQ си е по-добре в светлинни години.

Иначе аз ползвам Preview версията, ама като пробвам да дам покана ми изписва, че тъй като не съм се регистрирал, аз съм бил поканен, не мога да каня :(

Мега тъпо!

понякога в icq.com слагат един таймер и като изтече могат да се регистрират определн брой хора. Аз така се регнах и си изхабих вече 2-те покани.

Иначе 6-цата е ползвам само във Виста, защото 5.1 ми прави някъв проблем. И да кажа че 6-цата все още има доста бъгове и незавършени неща, и няма смисъл да се слага...

• 1 month later...

при игрите в icq-то .... има ли някакъв проблем при свързването на обикновено icq с това на abv?

п.п. а бе, кой го измисли това недоразумение icq abv? :angry1

• 1 month later...

Абе има ли някакво ограничение за размера на единично съобщение по ICQ?

Досега не ми е правило впечатление, мисля, че съм пращал произволни по големина (когато човека е онлайн разбира се), но сега опитах да пратя 5 КБ-ово съобщение, и при всеки опит Мирандата ми се развързва (офлайн), след което разбира се сама си отива онлайн отново).

Съобщението го пратих на 3 транша (по около 2 КБ всяко) и стана без проблем.

Доколкото знам MSN имаше ограничение от към 300 байта или подобно за съобщение, което е уникално просто. В ICQ да не би да има вече подобно ограничение, че преди нямапе такъв проблем, е , не се сещам колко често пиша по 5-6 КБ съобщения, но постоянно са около 3-4.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...