Jump to content
BulForum.com

ICQ проблем

PSYCHOSIS

Recommended Posts

• Replies 147
  • Created
  • Last Reply
бе миранда номер1 :D квот ти требе можеш да го добавиш или ако имаш знанията да си го напишеш :rolleyes:

Може и аз да бъркам, но все ми се струва, че темата не е за сравнение м/у клиентите използващи icq протокола.

• 3 weeks later...

имам проблем с icq-то ... или по-точно - с icq протокола (с миранда съм). не може да се конектне със сървъра :blink:

някой има ли го този проблем ?

Не си единствения , поне 5-6 човека знам в момента със същия проблем. Аз съм с QIP и нарочно качих ICQ и пак същата работа. Проблема не е при нас , а е "някаде там" :)

• 2 months later...
Тука имам проблем. Като си пусна ICQ-то и като искам да го загася от toolbara отварям и ми бъгва... Трябва с ctrl alt и del и т.н.

Как да го оправя?

Използваш FlexType, нали :D Когато използваш Flex и си на кирилица го има този проблем. И аз преди го имах, но откакто си карам в кирилизатора на Windows всичко си е наред. Така че грешката не е в ICQ, а във ФлексТъп :)

Ама и аз съм отговорил на пост от преди 6 месеца :bgrin:

• 4 months later...

Що не мога да пращам линкове в Q-то от няколко дни насам. Винаги съм си ги пращал, сега юзера на който ги пращам не ги вижда. Пиша тук защото и други хора ми се оплакаха от това. Има ли някой който да е решил проблема. Гледах в Спам защитата, всичко е disable.

Що не мога да пращам линкове в Q-то от няколко дни насам. Винаги съм си ги пращал, сега юзера на който ги пращам не ги вижда. Пиша тук защото и други хора ми се оплакаха от това. Има ли някой който да е решил проблема. Гледах в Спам защитата, всичко е disable.

... 'щото mirabilis icq са ги забранили! честито на печелившите с шитнята наречена "mirabilis icq" :P

истината е да се ползва само протокола на icq-то и IM по ваш избор.

И аз съм с 5.1 и проблеми няма. :)

сигурен ли си? и аз пробвах с "оригиналното" icq и наистина не приема линкове. може да изпраща, но не и да получава. :angry:

сигурен ли си? и аз пробвах с "оригиналното" icq и наистина не приема линкове. може да изпраща, но не и да получава. :angry:

С 5.10 съм и нямам проблеми...Линковете ги получавам даже и на "телефонното" кю (JIMM 0.5.0) :)

едит:наистина има някакъв проблем,не се виждат всеки път :unsure:

Ето вариант за решение на проблема:

Влизате в папка ICQLite/LiteDataFiles. Намирате antispam.xml, отваряте го с текстов редактор (най-добре с Word, за да нямате проблем при save - разширението трябва да остане същото (xml). Триете съдържанието на файла, save-ате, след което правите файла read only и hidden (дясно копче върху файла и после properties или свойства и цъкате въпросните човки); рестартирате icq и сте готови

Внимавайте когато сейвате файла разширението му да е същото (xml)

Ако не виждате разширението на файла в windows explorer влизате в tools > folder options цъквате на таб view и махате човката пред "Hide extensions..."

хм, сега пратих един линк на един, който е с "абв" версията и получи линк-а ...

Линковете не се получават само на ИЦЯ 5.1 :)

Ето вариант за решение на проблема:

Не работи тва. Като пусна ИЦЯ на ново и файла вече не е hiden и read only

...

Не работи тва. Като пусна ИЦЯ на ново и файла вече не е hiden и read only

Ако си на NTFS, отвори му Пермишъните (Properties - Security, и махай всички потребители , освен който е Owner и Administrator) и за тия които остават, махни чавката на Write пермишъна, ОК.

Ако си на NTFS, отвори му Пермишъните (Properties - Security, и махай всички потребители , освен който е Owner и Administrator) и за тия които остават, махни чавката на Write пермишъна, ОК.

Еми на НТФС съм, ама нямам Security :). И не за първи път липсва, и преди съм имал този проблем, ама май тва е далеч от ИЦЯ проблема :D

EDIT: Оправих се. махнах премишъните с File Security Manager

Еми на НТФС съм, ама нямам Security :). И не за първи път липсва, и преди съм имал този проблем ...

tools->folder options->view->use simple file sharing (recommended) най-долу е, махаш отметката и си ОК ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...