Jump to content
BulForum.com

Norton Ghost - команден ред

BlackWinterDay

Recommended Posts

Колегата ми каза,че след написването на командния ред :

-CLONE,mode={[P]COPY:[P]{LOAD:RESTORE}:[P]{DUMP:CREATE}},src={drive:file:drive:pa

rtition[\file]:@MCsession:@MTx},,dst={drive:file:drive:partition[\file]:@MCsession:@MTx},sze{E:F:L:n={nnnnM:nnP:F:V}}

в някакъв файл(той спомена "някакъв .bat файл") действието на програма след самото и стартиране(изведен shortcut) не изисква намесата на оператор(т.е. не трябва да вися като ненормален и да давам ОК,NEXT и т.н.) и съответно ненамесата на такъв при последната фаза(Restart PC се задейства автоматично,а не трябва да си там за да натиснеш бутона)

Програмата я ползваме за възстановяване на partition-и на С: (обикновено след сбъгване на Windows)

Можете ли да ми кажете къде точно(в кой файл) трябва да бъде зададен командният ред,трябва ли да бъдат въвеждани допълнителни стойности на параметрите или не? :confused

Да дам ли допълнителна информация относно програмата?И подменютата,които излизат в "Help"-а?

Или просто никой не може да намери решение на проблема? :cry

ghost -clone,mode=load,src=D:\Install\ghost\Img3.gho,dst=<0:1> -sure -fx

Стигнах до тук.Но ми отказва достъп :angry: незнайно защо.....

Хардът ми е разделен на 2- C: , D:

Въпросът е,сега каква дестинация да задам,т.е. как да укажа С: ? :confused

Щото всеки път ми отказва достъп или изкарва невалидна дестинация :(

....Хардът ми е разделен на 2- C: , D:

Въпросът е,сега каква дестинация да задам,т.е. как да укажа С: ? :confused

Щото всеки път ми отказва достъп или изкарва невалидна дестинация  :(

Dano da sam te razbral pravilno.

Ne moje diska/diala koito pravi6 na image tam da se sahraniava i samia image fail.Zatova spored mene ti dava gre6na destinacia.

и съответно ненамесата на такъв при последната фаза(Restart PC се задейства автоматично,а не трябва да си там за да натиснеш бутона)

Дерта ти е решен още в самото меню с опциите на ghost-a.

Не е проблем че след като стартираш ghost.exe ще стоиш още 10 секунди за да цъкнеш 2-3 менюта.

За да не чакаш за рестарт-а след това, просто намери в Настройките опцията за автоматичен рестарт след приключване на работата на ghost.

Защо не ползвате Acronis True Image, откакто видях тази програмка и забравих за Ghost-а. Много по бърза, с по голяма компресия работи, освен това си прави и стартиращ диск с който се работи изключително лесно и удобно. На всичкото отгоре вероятността да се обърка нещо и да си прецакаш харда е никва.

• 4 months later...

Imam mnogo vajen vapros.Zna4i izpolzvah Norton Ghost i si napraih image na C: kato go zapisah na boot-vashti cd-ta do tyk vsi4ko OK.reshavam da probvam kakvo se e poly4elo samo4e si zakaram samo vtoriq hard za da ne si otzapam istinskoto XP vsi4ko zapo4va kakto trqbva razarhivirva 3-te cd-ta restartirvam zapo4va da zarejda novoto XP izliza siniq edkan kadeto pishe WELCOME na windolsa to4no predi da izleze desktopa i tova e krai do tyk.Kakav moje da e problema 4e ne go probvam na sashtiq hard ili zashtoto vsi4ko si e nared i to4no na samiq krai spira.Ako nqkoi moje da kaje ili pomogne she my blagodarq mnogo ...

• 5 months later...

Някой ще обясни ли как точно да си възтановя Уиндоуса с Norton Ghost!?

Да ми кажете всички стъпки подробно как и какво се прави за да си преинсталирам бозата!?Имам си направен Image файл на С-то.Един приятел ми обясни как да си го оправя когато ми се прецака Уиндоуса ама беше отдавна и съм забравил.Така че ако някой знае да пише подробно(стъпка по стъпка) какво да направя(че Уиндоус-а издава багажа :P )

:)

• 3 weeks later...

А искам да попитам тази Backup програма работи ли на всички уиндоуси(да прави image файлове да възстановява).Или по точно за Windows Xp sp2 дали работи :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...