Jump to content
BulForum.com

Free Sites => Закриване

chistacha

Recommended Posts

В нашата страна ще стане сигурно когато хората (че и депутатите :D)започнат да уважават полицаите и корупцията се сведе до някакъв минимум. Инак не бих го повярвал. DC++ в БГ няма кой да го забрани. Всичко е толкова мудно, депутатините са толкова out of space, че такива закони за забрана на ползване мулета са по-скоро фантазни. Друга тема е ако стане като в USA с ISP notices, но нааааааааааадали. Няма силна организация в БГ, която да се занимае с това. Няма и сериозна, която да си върши работата. Освен ако някой с пачка няма интерес.

ddb: преди и фтл се опитаха, но не успяха. Може би просто организацията на аренабг е била по-добра. Вероятно защото не юзерите качват нещата, не е типично фрий и е сравнително подредено като тук. Не знам, не ме и интересува. И да няма фрее-та... все ми е тая.

• Replies 86
  • Created
  • Last Reply

Dobre de,ako gi zakriqt nie userite kakvo 6te pravim,Az li4no nz,za6toto tezi saitove koito e izbroil PARKUR polzvam.Ina4e kazano,v tezi saitove ima nai-novoto i az ottam smu4a.I kato gi zakriqt 6te ostanem s warez.ru.Nai-bogatiq warez e spor nqma,oba4e ne vsi4ko ima.Nqkoi raboti koito gi nqma v warez.ru,gi ima v data.bg i obratno.I 6te kaja ne6to za warezite na internet dostav4icite-Ne vqrvqm da gi zakriqt(warez.ru,warez.tv,t.n...).Kato se zamilq onezi politici li sa deputati li sa :confused :confused koito sazdavat zakonite za zakrivaneteto na saitive ne sa si v pravoto da zakriqt localnite sarvari na internet dostav4icite.

1.nqma koi da im dade.Da ne mislete 4e 6te zakriqt warez.ru.EK nqma da stoi i da gleda.Ta EK ot interneta pe4eli dosta i ne vqrvam da zakriqt warez.ru.A pitam togava kakav e smisala da ima6 internet vka6ti (e ostavat international) ;)

2.Iskam da popitam PARKUR ot kade e tolkova siguren 4e 6te badat zakriti?

Майната им.

Музиката , която си струва е малко и лесно се набавя. Филмите след 1-2 г. си ги дават по телевизията. Не съм преритал да ги гледам веднага , нито това ми е смисъла на живота. А ако някой още смята , че няма достатъчно добри безплатни програми , това си е негов проблем.

Като минеш през прокси(та) , а нека да те проследят.

Сигурно някога ще ги закрият тез сайтове и тва е доста гадничко наистина

но нали влизаме в Европейския Съюз? ;) Та трябва да си пооправим нещата с авторските права и фрий сайтовете.

Аз лично съм съгласен да намалят цените на легалния софтуер и музика и т.н. така че да са ни по джоба както каза Zyntherius. Поне така ще знаеш че програмата която си инсталираш ще върви както трябва и няма да ти създава проблеми. Но пък от друга страна хакерството няма как да се спре него винаги ще го има. :) Така че ако ни спрат фрий-тата ща се научим да си теглим от другаде нужните ни нещица :D .

Пък и да ви кажа честно - то бива бива безплатни неща ма чак така кт в БГ не бива. То тука се пооляхме малко с тез работи. ;) Не че съм против ама просто отбелязвам мнение :)

Пък и да ви кажа честно - то бива бива безплатни неща ма чак така кт в БГ не бива. То тука се пооляхме малко с тез работи. ;)  Не че съм против ама просто отбелязвам мнение :)

e кое ни е толкова безплатно ве

1.nqma koi da im dade.Da ne mislete 4e 6te zakriqt warez.ru.EK nqma da stoi i da gleda.Ta EK ot interneta pe4eli dosta i ne vqrvam da zakriqt warez.ru.A pitam togava kakav e smisala da ima6 internet vka6ti (e ostavat international) ;)

1.1. Има кой да им даде - закона. За закона няма локал няма публик.

1.2. Какъв е смисъла ли ? Ами за някои хора интернет не е само смучи-смучи като пиявица, а си има и други хубави ЛЕГАЛНИ страни

Dobre de,ako gi zakriqt nie userite kakvo 6te pravim

Точно за това фрее сайтовете ще останат.Та нали ако ги махнат ще си

махна нета и съм сигурен че и доста хора след мен :angry1

Точно за това фрее сайтовете ще останат.Та нали ако ги махнат ще си

махна нета и съм сигурен че и доста хора след мен :angry1

ne6to ne si razbral.Smqtat da zakriqt free-tata,a ne localite.Nqkoi spomena 4e i localite 6teli da gi zakrivat ama nqmalo da e skoro.Pro4eti posta na PARKUR i 6te razbere6 za kakvo govorim ;)

EDIT:Iskam da pipotam da ne bi ve4e data.bg da e zakrita,6toto kato q otvorq i dam serch ne mi otvarq ni6to bql ekran i ni6to ne otvarq.No ina4e kato zadam v IE data.bg mi otvarq,no samo tolkova.10x predvaritelno

Чуват се слухове, че bubu.to неизвестно време няма да го има... ако въобще го има пак. В случая обаче нямам инсайдър информейшън за да потвърдя. Но ако стане така bubu.to ще ми липсва най-вече заради готиния дезайн и непретенциозният вид, който си дава сървъра макар да има "скрити" възможности.

Anyways.

А знаеш ли колко free сайтове има в бг?

Кой има толкова много пари в кеш за да ги купи :confused  :confused

А пък ако е верен тоя слух ше затворят тези които са по-известни

а и нет доставчиците не пасат трева и ще ни свържат с други

локални сървърчета и пак всичко ще е ок :evil  :evil  :evil

повярвай ми.. има кой да ги купи. Arenabg започна да лапа всичко наред. като започна от techno-link. после и mp3-bg взе, а ако иска може да излапа и всичко друго. имат си добър спонсор.

Така, нека ви разясня как стоят нещата, защото определено някои хора имат нужда:

Рано или късно така наречените фрее зони:

www.data.bg

www.free.evro.net

bubu.to

find-bg.com

free.centrum-group.com

free.datacom.bg

warezbg.com

free.bol.bg

........

.......

ще бъдат закрити, АКО някоя не бъде купена, както това стана с arenata и ftl, сега те са един вид законни, защото за да ги виждаш вече си плащаш (за сега плащат доставчиците, но след време, ако има повече платени free зони, е възможно да стане като с HBO, който иска допълнителен достъп си плаща.)

А за локалните сървъри като warez.ru на eurocom и warez.tv на Visio нещата седят малко по-добре в смисъл че и тях ще ги подгонят но няма да е толкова скоро, а и за тях може да се измислят някои неща.......

Другото което е всичко ново ще се тегли от p2p мрежите-emule, edunkey, dc++, TORRENT...(в някои страни са забранени но засега са единични случаи на фона на това че пък пощи всички си ги ползват....)

И за последно да ви кажа че това рано или късно ще се случи както се случи в МНОГО държави влезнали в EC................

ArenaBG никой не я е купувал. тя си е монополист.

Dobre de,ako gi zakriqt nie userite kakvo 6te pravim

всеки ще се спасява по единично. ще се теглят Demo-та .. ще се купуват игрите, ще се ходи на кино. :) както си му е реда.

Ha tova niama da stane blizkite 20 godini

ot kolko godini spirat muzikalnite piratski diskove ? Mislia che vseki user ot tuk znae ot kade da si kupi ako reshi piratski disk ? sega zapochnaha i piratski dvd-ta. Vinagi ste gi ima tezi saitove ako ste i vseki den da si smenia IP adresa pak ste si ima lokalni serveri :))

Да бе, те тия ще са някакви уникуми дето разбират от всички и дето ще гледат във всеки един аспект на пиратството и корупцията :) Разбира се това при положение, че въобще се появяват такива 'животни' по родните 'зоопаркове'.

• 3 weeks later...

Ще закрият повечето свободни зони. Арената ще стане платена. Единственото което ще остане ще бъдат локалните уарези и торент сайтовете. А пък с тоя бърз външен нет с евроком не виждам как ще живеем :(.

Прекалено много се плашите за такива неща. Всеки, който "видим" има фрий сайт и е оцелял досега все ще има някой зад гърба си. Ако някога затворят даден сайт и това стане наистина (а не само защото някой "знаещ" е написал в някой форум и всички след това му вярват...) тогава почнете да се притеснявате. Засега поводи няма.

Винаги ще има откъде да си сваляте най-новото и най-"вкусното".

Напълно съм съгласен с теб! Защо всички сте се наплашили? Колкото и сайтове да затварят не могат да ги затворят всичките... :)

Аз Съм за закриване на всички подобни сайтове,то музика то филми то игри и тн и тн!

Ти да не би да плащаш за софтуер? Айде да не дойдем и да видим колко незаконни работи имаш в PC-то и ако те трябва да се оценят просто не знам колко ще трябва да си се оръсил за тях..

Няма нужда да се затварят сички от някой,достатачно е един да се затвоти както трявба със съд и наказание.След това ти ако имаш ще продължиш ли да го поддържаш?На скоро си зех едно списания в което пишеше за Каза как едно 12 годишно момиченце било осъдено ,било си свалило последния трак на бритний,след това всички от маалаата й си сирили п2п програмите!Та не е нужно всички ,един здрав закон и ще видим кой ще отвори такъв уарез!

------------------------------------------------------------------------------------------

Едит:немаш проблеми добре дошъл си всички програми са фрееуеар,а и като си копувах пцто ми дадоха един кашон със лицензиран софт:),но друг е проблема ся че съм нарушил някакси нещо си,съм го нарушил но си задай въпроса като няма от каде да го друпнеме дадено нещо кво ше праим??Веднага ще ти кажа-отбиваш се в най-блиския магазин било за музика или пц игри,оттам следва да се каже ,че ще спрат всички мрънкания за за интернет трафика ,що ми бил 8 а не 20к!!

Няма нужда да се затварят сички от някой,достатачно е един да се затвоти както трявба със съд и наказание.След това ти ако имаш ще продължиш ли да го поддържаш?На скоро си зех едно списания в което пишеше за Каза как едно 12 годишно момиченце било осъдено ,било си свалило последния трак на бритний,след това всички от маалаата й си сирили п2п програмите!Та не е нужно всички ,един здрав закон и ще видим кой ще отвори такъв уарез!

------------------------------------------------------------------------------------------

Едит:немаш проблеми добре дошъл си всички програми са фрееуеар,а и като си копувах пцто ми дадоха един кашон със лицензиран софт:),но друг е проблема ся че съм нарушил някакси нещо си,съм го нарушил но си задай въпроса като няма от каде да го друпнеме дадено нещо кво ше праим??Веднага ще ти кажа-отбиваш се в най-блиския магазин било за музика или пц игри,оттам следва да се каже ,че ще спрат всички мрънкания за за интернет трафика ,що ми бил 8 а не 20к!!

Абе то ,че ще ги закрият Фреетата е ясно.Най-късно 2007 няма да ги има,но пък цял свят използва п2п мрежите,защо да не ги използваме и ние?

Много ми е чудно как ще ме хванат ,че тегля от п2п мрежа.Това не е възможно...Но със закриването на фреетата ще трябва и доста да се подобри външния Нет.

Също така за нищо на света не бих плащал луди пари за игри ,софтларе,музика...та аз като изчисля стойноста на пиратския ми софтоеар в компа ми то излиза Хиляди Долари

Та ползвам и Maya Unlimited която струва $7000.От каде да ги зема тея пари!

За вас проблем ли ще е да дадете 50 стотинки за филм или 1 лев, който да можете да теглите винаги с вашия акаунт?

Какво сте се впрегнали всички все едно идва краят на света...

За вас проблем ли ще е да дадете 50 стотинки за филм или 1 лев, който да можете да теглите винаги с вашия акаунт?

Какво сте се впрегнали всички все едно идва краят на света...

Там е работата ,че такава оферта като .50лв за филм няма да има.Филмите,Музиката,Игрите.....,всичко си има авторски права и се получава само в "Кутиийка" закупено от магазина след изплащането на ПЪЛНАТА му стойност.Например 20лв за ДВД.Самото качвне на тези неща ,на Фрее Сервър е незаконо.Всеки трябва да си купи уникално Копие.Аренабг.ком също е незакона и ще бъде закрита.Това ,че се плаща за достъп нищо не означава,важно е какво има на сървъра(Варез).

Vi6te kakvo pro4etoh v edin drug forum i re6ih 4e e umestno da go ima i tuka.Naistina mn se zatqga rejima v bg....4etete nadolu:"

Радвайте се докато можете!Имам официална информация че до края на годината следните сайтове спират да работят: bubu.to, free.evro.net, www.ftbg.com, www.data.bg! Arenabg.com става първия платен сървър у нас от началото на 2005!Информацията е абсолютно сигурна - говорих лично с господин Беличенов собственик на DATA.BG и Reset Computers - това са изискванията от Европейския съюз!

Другото нещо е че наскоро беше приет закон в който се казва че до 2007 година нетрябва да съществуват въздушни кабели - тоест всичко под земя!Това напрактика означава че всички лан доставчици ще фалират защото нямат финансовата възможност да си приберат кабелите под земя!

Другата новина е че преди седмица в кино Арена беше открит гейм клуб с 500 машини IBM, 17" TFT монитори, 1GB RAM, като интересното тук е че самите машини нямат хард дискове и всичко дори операционната система се зарежда чрез специална система по мрежови път.Още по-любопитното е че клуба притежава абсолутно всички игри на Electronic Arts и то напълно легално с 100% платени лицензи!Все още не е известно кой е собственика, но по всичко личи че това е една ограмна пералня за пари, тъй като по не потвърдени данни са инвестирани над 2 500 000 лв., а възвръщаемоста на тези пари не е сигурна - публична тайна е че гейм клубовете умират!

С две думи близкото бъдеще изглежда така:

- без лан

- без безплатни сървъри

- с по-малко гейм клубове

Какво ни остава:

- всички ще минем на интернет от БТК, защото те за момента предлагат невероятен външен интернет, и за сега няма кой да ги бие в това отношение

- зап%

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...