Jump to content
BulForum.com

Заразяване (2012)

vikktor

Recommended Posts

Има и по-яко предвиждащи заглавия, например японското аниме Vexille (2007). След 55-та минута разказват накратко за какво става въпрос.

Също много добър с по-различен фокус, но пак предвиждащ е The Rocky Horror Picture Show (1975) musical/comedy/horror, който има култов статус от онова време.

П.П.

На рокито хубавият запис е в замудата, 678мб-товият. Че има след това разни нови двд-та много зле.

1 hour ago, vikktorpenchev said:

Тва възможно ли е? Да е толкова описателно за съботията в наши дни, а да е филм от 2012 година?

Да, разбира се. Филмът е вдъхновен от епидемиите на Свински грип 3 години по-рано и Птичи грип 15 години по-рано.

Също така, протоколите за действие в подобни ситуации са написани отдавна от хората, които знаят, че рано или късно, подобно нещо ще се случи. Още повече, че се е случвало веднъж преди 100 години, когато никой не е бил подготвен. Явно черната чума не е била достатъчен знак или пък просто човечеството много бързо е забравило.

Моделите за разнасяне на заразата са установени. Реакциите на популацията също не са мистерия. Човешкото поведение в подобни ситуации се наблюдават и без да има вирусна пандемия. То е едно и също при всякакви подобни по-големи кризи.

2 hours ago, vikktorpenchev said:

Тва възможно ли е? Да е толкова описателно за съботията в наши дни, а да е филм от 2012 година?

V for Vendetta  е добър пример описващ много от случващото се в момента

13 hours ago, vikktorpenchev said:

Защо си толкова изненадан? Или си забравил всичко преди ковид? :laughing1:

Оф, честно казано вече не помня времето преди Ковид - как сме пили бира от бутилките или от кенчетата, как сме яли пържени картофи с пръсти и т.н. Доста ми липсва това време, сега навсякъде виждам мръсни пръсти, които преди това са барали опаковката, която държа.

Но да не превръщаме темата за филма в разсъждения относно ковид-19, които така или иначе няма да стигнат по-далеч от всеки един разговор на опашката в магазина :D 

Ами не, Викторе, аз се връщам към времето, когато арестуваха буквално малкото ми братовчедче в инфекциозна със тогавашния грип - и аз вече не помня птичи ли беше, хаш две, емено, куш гриби... Гонитбите с журналисти, натривките в ХЕИ на цялата рода... Какво преживя тогава това дете... Трябва да поровя да видя къде са снимките от зандана му. Относно пък режими и спазване на мерки в оня обор да не говоря... Вътре с най-тежките инфекциозни заболявания, от предната страна зандан, минеш отзад, влизаш през терасата, никви грижи, ебем ти карантина и всичко... И естествено от циганите ги научихме номерата - те са ги измислили...  

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...