Denchev Posted October 1, 2021 Share Posted October 1, 2021 ЧИСТО НОВИ,не циркулирали банкноти от първата българска възпоменателна банкнота от 20 лева 2005 година. На лицевата страна на банкнотата е изобразена символика на БНБ: стилизирани елементи от сградата на БНБ, емблемата на БНБ и други многоцветни фонови мрежи с подходяща структура, винетки, розетки, аналогични на банкнотите от първите емисии на БНБ. На обратната страна на банкнотата е поместена реплика на първата българска банкнота с номинална стойност 20 лева, емисия 1885 г., запазената стара сграда на БНБ, скулптурно изображение на седнала женска фигура, използвано при банкнотите от 1 и 2 лева, емисия 1920 г., и държавният герб на Княжество България. Защитни елементи Воден знак - полутоново изображение на изправен лъв. Електротипен воден знак - инициалите “БНБ”. Антикопирна ивица, състояща се от: защитен елемент „Varifeye®”, представляващ прозорец в хартията, през който върху бяла подложка се виждат числата „20”, а върху черна подложка се появяват диагонални ленти; холограмно изображение на числото „20”, което пулсира в различни цветове при накланяне на банкнотата; емблема на Българската народна банка с холограмен ефект. Осигурителна нишка - вградена в хартията лента с негативен минитекст „БНБ 20”, частично излизаща от обратната страна на банкнотата и променяща цвета си от лилав в зелен. Регистър на проглед – изображение на числото „20” се оформя в правоъгълно шахматно поле при наблюдение срещу светлина. Мастило с променящ се цвят (OVI) – числото „20” в долния десен ъгъл на лицевата страна на банкнотата променя цвета си от лилав в зелен при промяна на ъгъла на наблюдение. Знак за незрящи граждани – релефно изображение на два кръга, разположени един над друг. Цена за брой 25 лева Обявата е само за Пловдив 0885 208043 Моля,ако имате интерес от закупуване САМО на телефона!! СНИМКИ Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvdrw Posted October 2, 2021 Share Posted October 2, 2021 https://www.bnb.bg/NotesAndCoins/NACCommemorative/NACCommemorativeEmissionsNotes/index.htm все още са налични на касите на БНБ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Denchev Posted October 2, 2021 Author Share Posted October 2, 2021 Така е. Ако имаш път натам можеш да си вземеш. Ако я искаш на място,малко по-скъпо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
head_up Posted October 2, 2021 Share Posted October 2, 2021 4 hours ago, Denchev said: Ако я искаш на място,малко по-скъпо. Това изказване съдържа дефиницията за "търговия". И само по тази линия си в нарушение на правилата, да не се захващаме за цената на някаква си банкнота. Ма евала, щом минава.. ще чакам с нетърпение редукцията на цената по правилата на форума специално за тази стока! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Denchev Posted October 3, 2021 Author Share Posted October 3, 2021 head_up ,ти какво ,седиш,четеш всяка една тема,без да имаш интерес от нея и ако нещо в нея не ти хареса или пък случайно е в някакво нарушение,пишеше и потъркваш доволно ръчички в очакване на реакция на модераторите ли? Недей така. Не е добре жовотът ти да минава в злоба. Ще ти окапе косата. Няма да си щастлив. " От друга страна - определяне на цена, еднаква или по-висока от тази в официален магазин, на един и същ продукт, с едни и същи екстри към него, е крайно нежелателно и е възможно да бъде третирано от модераторите като изкуствено завишена цена с цел бъдещи ъпове с редукция на цената" Ако модераторите решат,че БНБ е магазин или сайт или друг вид търговец,могат да махнат темата за нарушаване на това правило Link to comment Share on other sites More sharing options...
head_up Posted October 3, 2021 Share Posted October 3, 2021 @Denchev, спокойно, "злобата" не е насочена към всички. Само към хора, които продават 20 лв за 25, в опит да изкарат.. 5 лв. Това е като да искаш 60 ст. за монета от 50 ст., защото била с гръб "България в НАТО", та да може кафето да излезе с безплатна сметана. Разбираш ли.. грозно, смешно и леко унизително е. Ама не за мен. Кажи, ако си закъсал, да ти ги дам тия 5 лв, па дано се спреш да купуваш батерии по 5 лв и да ги продаваш по 15 лв на шараните в раздела, знам че това още те дразни. Не е лично, спокойно. Дребното печалбарство, на което обърнахте форума е дразнещото, тарикатлък така да го кажем. Живи и здрави, не е тук мястото за такива изказвания от моя страна. И спокойно, модовете ще зачистят и това мнение, така е правилно, пък аз освен да спра да се хабя изобщо Даже може официално да ме предупредят да не цапам из темите, че е грозно да казваш истината в тая държава. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Denchev Posted October 3, 2021 Author Share Posted October 3, 2021 По толкова се продават тези колекционерски банкноти. Това е https://balkan.auction/bg/search/?s=4&sort=&searchText=20+лева+2005&categoryID=&sellerName=®ionId=&availableIn=&endingTo=&priceFrom=&priceTo= Имам и двудоларови банкноти. Те се продават между 9 и 12 лева,нищо че са в обръщение и могат да се намерят. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Benq Posted October 4, 2021 Share Posted October 4, 2021 Съгласен съм с heads_up. А относно 2 доларошите банкноти... Тази година съм подарил поне 50 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Denchev Posted October 4, 2021 Author Share Posted October 4, 2021 Ма ти си хвърляч! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Benq Posted October 4, 2021 Share Posted October 4, 2021 Не знам кое ти е смешното нито знам какво според теб значи хвърляч но щастливите лица на хората на който съм ги дал стуваха повече от 2$ Ако за теб 100$ са по скъпи от 50 щастливи лица то приятелю аз и ти сме от друга планета и не бих и желал да разбереш какво имам предвид. Ако ще те направя щастлив остави ми данни за еконт на лично да ти пратя една безплатна 2$ банкнота. Ще поема таксата на еконт! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Denchev Posted October 4, 2021 Author Share Posted October 4, 2021 Не,благодаря Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grosmaster Posted October 4, 2021 Share Posted October 4, 2021 Търся 1 или 2 доларови банкноти с емисия 1983 и 1989 Ако някой има да пише на лично. Сериозен съм. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Denchev Posted October 29, 2021 Author Share Posted October 29, 2021 2 от банкнотите ПРОДАДЕНИ Остават 8 броя Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.