Nibelung Posted September 20, 2004 Share Posted September 20, 2004 Шекли е изключително сериозен по съдържание , само формата е майтапчийска. От Шекли прочетете и ”Нетраен , нетраен , нетраен свят”. ”Големият брат” на Оруел дойде под формата на борба с ислямския тероризъм (създаден от тези , които сега уж се борят с него). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ares Posted September 20, 2004 Share Posted September 20, 2004 Добре е все пак ,че сред мненията тук има и такива на поживели повече от 16 години (зрели мъже и жени),та да могат съответните пишещи глупости малолетни и непълнолетни да се зачетат и да научат нещо ново ,освен това ,че баба им и дядо им били куковици и дъртаци Нелепо определение за човек ,живял и преди 9 ,когато освен в идеите на комунизма обучаваха и на уважение към по-възрастните от теб ,а лично моето мнение е, че тогава наистина все още политиката на държавата беше доста по-социална т.е. насочена към широки слоеве на народа и все още съществуващата работническа класа (тя общо взето бе така наречената средна класа ) .Днес ,въпреки ,че в Конституцията на РБ пише ,че държавата е социална "подчертавам ,че тази дума отново трябва да се разбере ,като управление ,насочено към благоденствие на широкия слой на средната класа -напълно липсващ у нас " ,тя е далеч от този си смисъл. Тук съществуващата форма на управление си е жива анархия ,всеки прави каквото си иска ,прокарва собствени идеи и т.н. ,ако това не е анархия здраве му кажи !!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikisim Posted September 20, 2004 Share Posted September 20, 2004 Аз пък ви предлагам да прочетете: 1.Конституцията 2.Закон за местните избори 3.Закон за избор на народни представители съгласен съм обаче че трябва да се наложи някакво ограничение за заемане на длъжността "управляващ". но избирателните системи за които говориш не са писани от българи нали? Има-изискване за гражданство,изискване за определен брои години(5) да е живял на територията на България,да е на възраст>21 години,да не е поставен под запрещение или да изтърпява наказание 'лишаване от свобода',служебна несъвместимост и адресна регистрация... Това за мен са достатъчни ограничения.Всичко останало е въпрос на морал. Отзоваването е интересен вариант-лошото е ,че при сегашните условия в държавата, с едно подобно право може да се спекулира... А какво ще кажете за референдумите- скоро дали ще видим такова нещо Edit:Ares-много точно казано!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
VooDooMaN Posted September 20, 2004 Share Posted September 20, 2004 Добре е все пак ,че сред мненията тук има и такива на поживели повече от 16 години (зрели мъже и жени),та да могат съответните пишещи глупости малолетни и непълнолетни да се зачетат и да научат нещо ново ,освен това ,че баба им и дядо им били куковици и дъртаци Нелепо определение за човек ,живял и преди 9 ,когато освен в идеите на комунизма обучаваха и на уважение към по-възрастните от теб ,а лично моето мнение е, че тогава наистина все още политиката на държавата беше доста по-социална т.е. насочена към широки слоеве на народа и все още съществуващата работническа класа (тя общо взето бе така наречената средна класа ) .Днес ,въпреки ,че в Конституцията на РБ пише ,че държавата е социална "подчертавам ,че тази дума отново трябва да се разбере ,като управление ,насочено към благоденствие на широкия слой на средната класа -напълно липсващ у нас " ,тя е далеч от този си смисъл. Тук съществуващата форма на управление си е жива анархия ,всеки прави каквото си иска ,прокарва собствени идеи и т.н. ,ако това не е анархия здраве му кажи !!!!!! <{POST_SNAPBACK}> Тая анархия батко я направиха господада комунисти, червените мобифони, бившата ДС, Луканов и така нататък. Щото вихяха, че тоталитарния режим се осира и решиха да го източат максимално и да си заграбят държавата. Преди 9-ти не знам кой от форумите е живял... вероятно никой. Работническа класа... на каква цена? За какво и е на България тежка промишленост в този си смешен вид - КЦМ обгазява Пловдив и ебава най-хубавите земи вместо да си е до рудниците в планината, Кремиковци ебава цялото Софийско поле като суровината се внася с кораби, ебаси простотията?!? И това с цел да се създаде "работническа класа". "Кока-кола - какво е това" и "аз имам дънки =>съм супер оборотен" как ви звучи??? За тези, които примират за 9-ти, защото баба или дядо е била партизанка (както си призна един партизанин тази година - откраднал 2 вола и затова хванал горите, какви ли са били историите на другите партизани?!?) и колко неопетнена била идеята прочетете тук! Хубаво е да се възхвалява комунизма и да се примира за него, но не да се вадят само хубави моменти като ред и дисциплина (на цената на 1 милион доносници и милиционерска държава под ботуша на Червената армия) - хубаво е да се знаят всички факти. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted September 20, 2004 Share Posted September 20, 2004 Аз пък ви предлагам да прочетете:1.Конституцията 2.Закон за местните избори 3.Закон за избор на народни представители Има-изискване за гражданство,изискване за определен брои години(5) да е живял на територията на България,да е на възраст>21 години,да не е поставен под запрещение или да изтърпява наказание 'лишаване от свобода',служебна несъвместимост и адресна регистрация... Това за мен са достатъчни ограничения.Всичко останало е въпрос на морал. Отзоваването е интересен вариант-лошото е ,че при сегашните условия в държавата, с едно подобно право може да се спекулира... А какво ще кажете за референдумите- скоро дали ще видим такова нещо <{POST_SNAPBACK}> по-скоро имах предвид нещо от вида на "служебна несъвместимост" която си цитирал. но термина е доста разтеглив и затова е неприложим. а изброените ограничения също не се спазват - доказателството е Жорж Ганчев който се беше кандидатирал за президент но не беше живял в БГ. Да не говорим колко години Симеончо не е бил тук и как отговаря на изискванията за психическо здраве. Да не говорим че никой никога не го е попитал какво е работил докато е бил "изгонен". според голямо количество по-жълти западни вестници си е бил чист жиголо и комарджия. а ние го турихме да ни води напред. според мен е жизнено важно как и какво е работил човека преди да бъде "избран". но икономическите показатели за успеваемост не са морално оправдани. един успяващ бизнесмен няма начин да не му се налага да "стъпва накриво". а веднъж щом го е правил при наличие на повече власт нищо не може да го спре да мине на по-едри мащаби. това е друга основна грешка в системата. няма начин да направиш всичко по правилата. просто е безсмислено. всичко е претрупано с администрация и бумащина. известно ли ви е че за да изградите дървен кенеф в собствения си двор са ви необходими 53 различни документа - разрешителни,съгласувания, плащания на права и др. просто според мен правилата са прекалено много и противоречащи си. един добър хакер / в гражданското право им викат адвокати :)/ винаги знае как да "забие" системата. а референдуми едва ли ще видим скоро, защото чуе ли се гласът на народа ще иска той да управлява наистина и ще пречи на плановете на "онези". а дори и да се въведат (има 3 или 4 проектозакона по въпроса които отлежават за второ четене в парламента) те ще са побългарени и пак ще има ееееееей такива големи очевадни backdoors и една камара експлойти. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikisim Posted September 20, 2004 Share Posted September 20, 2004 .....по-скоро имах предвид нещо от вида на "служебна несъвместимост" която си цитирал. но термина е доста разтеглив и затова е неприложим. а изброените ограничения също не се спазват - доказателството е Жорж Ганчев който се беше кандидатирал за президент но не беше живял в БГ. Да не говорим колко години Симеончо не е бил тук и как отговаря на изискванията за психическо здраве. Да не говорим че никой никога не го е попитал какво е работил докато е бил "изгонен". според голямо количество по-жълти западни вестници си е бил чист жиголо и комарджия. а ние го турихме да ни води напред...... Съгласен -това поставя въпросът дали и при наличието на още повече ограничения картинката няма да е същата В този смисъл казах,че за мен те са достатъчни,с допълнението ,че другото е въпрос на морал...и политическа воля за спазване на законите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mechka Posted September 20, 2004 Share Posted September 20, 2004 trqbwa da se zabrani na turcite i na mangalite da glasuwat towa wse pak e bulgariq a ne mangaliq ili turciq i w toq parlament nqma mqsto za turci tam trqbwa da wlizat samo 4istokruwni bulgari i izob6to cqlata wlast w bulgariq trqbwa da e w rucete na 4istokruwni bulgari Link to comment Share on other sites More sharing options...
xsakex Posted September 20, 2004 Share Posted September 20, 2004 каквото си иска ,прокарва собствени идеи и т.н. ,ако това не е анархия здраве му кажи !!!!!! <{POST_SNAPBACK}> ТИ защо не прочете целия топик да видиш кфо е АНАРХИЯ ами бълваш лайна? А "Мечката" кфи са тези расистки изказвания, бе "тренчевист". Какво като не са българи? Как така някой ще решава вместо теб?Ако преди да се роди е избирал дали да се роди черен или бял само тогава може да го съдиш за това, че не е бял. Това ако не е диктатура, което казваш здраве му кажи. Това говори за "нисък морал и елементарно самосъзнание" от твоя страна. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VooDooMaN Posted September 20, 2004 Share Posted September 20, 2004 ТИ защо не прочете целия топик да видиш кфо е АНАРХИЯ ами бълваш лайна?А "Мечката" кфи са тези расистки изказвания, бе "тренчевист". Какво като не са българи? Как така някой ще решава вместо теб?Ако преди да се роди е избирал дали да се роди черен или бял само тогава може да го съдиш за това, че не е бял. Това ако не е диктатура, което казваш здраве му кажи. Това говори за "нисък морал и елементарно самосъзнание" от твоя страна. <{POST_SNAPBACK}> Ние българите често бъркаме патриоти с шовинисти - чудим се какви сме... Link to comment Share on other sites More sharing options...
xsakex Posted September 20, 2004 Share Posted September 20, 2004 За тези които кават, че в България е нямало Фашизъм да прочетата една извадка. "В България фашизмът идва на власт след деветоюнският преврат (1923). В страната възникват редица фашистки организации: Легионът, Родна защита, Български фашист, Кубрат, Ратник, Бранник и редица други." Цитатът е от Философски речник - проф. М.Бъчваров, ст.н.с Минчо Драганов ист.н.с. Стаю Г. Стоев Link to comment Share on other sites More sharing options...
VooDooMaN Posted September 20, 2004 Share Posted September 20, 2004 За тези които кават, че в България е нямало Фашизъм да прочетата една извадка. <{POST_SNAPBACK}> И от коя година е този философски речник ако не е тайна? Пиши и издателството за по-сигурно . Ето какво казва електронната българска енциклопедия на издателство "Труд" (колко е далеч от режима в България между 1944-та и 1989-та нали ): ФАШИЗЪМ Социално и политическо движение, възникнало в годините на следвоенната криза, най-напред в Италия (1919). Основни идеи на фашизма: антидемократизъм, антикомунизъм, антисоциалдемократизъм, антипарламентаризъм, милитаризъм, култ към водача, държавен монопол, регулиране на икономиката, социална демагогия, репресивни форми на контрол и насилие над обществото. Външната политика на фашизма е политика на агресия и нарушаване на международното право. През 20-те и 30-те г. на 20 в. фашистки режими се установяват в Италия, Германия (виж нацизъм) и Португалия. През 1939 в съюз с фашистка Италия и императорска Япония нацистка Германия разпалва II световна война. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakara Posted September 20, 2004 Share Posted September 20, 2004 През 20-те и 30-те г. на 20 в. фашистки режими се установяват в Италия, Германия (виж нацизъм) и Португалия. През 1939 в съюз с фашистка Италия и императорска Япония нацистка Германия разпалва II световна война. <{POST_SNAPBACK}> Може да се добави спокоино и Испания Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mechka Posted September 20, 2004 Share Posted September 20, 2004 А "Мечката" кфи са тези расистки изказвания, бе "тренчевист".Какво като не са българи? Как така някой ще решава вместо теб?Ако преди да се роди е избирал дали да се роди черен или бял само тогава може да го съдиш за това, че не е бял. Това ако не е диктатура, което казваш здраве му кажи. Това говори за "нисък морал и елементарно самосъзнание" от твоя страна. <{POST_SNAPBACK}> q se stegni we!! te malcinstwata neka si jiwurkat da ama do wlasta da ne priparwat! diktatura bilo specialno za mangalite moga da ti kaja 4e ne zaslujawat da su6testwuwat te sa pleme (ne narod) za6toto nqmat rodina i nai wajnoto nikoga nqma da imat za6toto sa paraziti a parazitite trqbwa ili da se izselwat ili da se iztrebwat ina4e samo smu4at kato kurleji za turcite kat doidat turskite izbori da glasuwat za turskiq parlament Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ares Posted September 21, 2004 Share Posted September 21, 2004 ТИ защо не прочете целия топик да видиш кфо е АНАРХИЯ ами бълваш лайна?А "Мечката" кфи са тези расистки изказвания, бе "тренчевист". Какво като не са българи? Как така някой ще решава вместо теб?Ако преди да се роди е избирал дали да се роди черен или бял само тогава може да го съдиш за това, че не е бял. Това ако не е диктатура, което казваш здраве му кажи. Това говори за "нисък морал и елементарно самосъзнание" от твоя страна. <{POST_SNAPBACK}> Сладурчо ,не давай нелепи определения ,на топика ми .Изказал съм субективното си мнение ,като ще перифразирам за теб"субективно-лично" и не си ти човекът ,който би могъл да ме критикува .Точно затова е направен форума ,а именно да може всеки да прокара своето виждане по конкретен въпрос ,а не да се сипят обиди по нечий адрес Link to comment Share on other sites More sharing options...
mashev Posted September 22, 2004 Share Posted September 22, 2004 Смях смях и пак смях. що не вземете да изгледате "На всеки километър" ???????????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blitz^^ Posted May 6, 2005 Share Posted May 6, 2005 Смях смях и пак смях.що не вземете да изгледате "На всеки километър" ???????????? <{POST_SNAPBACK}> Щото комунистическа пропаганда (разбирай помия ) не гледам. В българия трябва да бъде следното: българите управляват, може и някой и друг арменец, понеже аз ги смятам за свестни хора. Другите или вън или в сапунерките. Сега преди да започнете да бълвате бълвоч по мй адрес искам да кажа, че това мнение, не е само мое, а колкото до арменците- нацистите не ги мразят Приятен ден! Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted May 9, 2005 Share Posted May 9, 2005 Ми то на теория настоящия политически модел си е много добър, но прилагането му не е особено успешно... Колкото за нечие изказване за малцинствата и аз смятам че трябва да не присъстват във власта. Аз лично незнам за някоя развита страна в която да има партия на някакво малцинство. Даже аз смятам че държавната политика е твърде толерираща малцинствата с постоянните помощи и опрощаване на сметки и т.н. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.