Jump to content
BulForum.com

Харесвате ли настоящия политически модел?

lsn26

Recommended Posts

Шекли е изключително сериозен по съдържание , само формата е майтапчийска.

От Шекли прочетете и ”Нетраен , нетраен , нетраен свят”.

”Големият брат” на Оруел дойде под формата на борба с ислямския тероризъм (създаден от тези , които сега уж се борят с него).

• Replies 66
  • Created
  • Last Reply

Добре е все пак ,че сред мненията тук има и такива на поживели повече от 16 години (зрели мъже и жени),та да могат съответните пишещи глупости малолетни и непълнолетни да се зачетат и да научат нещо ново ,освен това ,че баба им и дядо им били куковици и дъртаци ;) Нелепо определение за човек ,живял и преди 9 ,когато освен в идеите на комунизма обучаваха и на уважение към по-възрастните от теб ,а лично моето мнение е, че тогава наистина все още политиката на държавата беше доста по-социална т.е. насочена към широки слоеве на народа и все още съществуващата работническа класа (тя общо взето бе така наречената средна класа ) .Днес ,въпреки ,че в Конституцията на РБ пише ,че държавата е социална "подчертавам ,че тази дума отново трябва да се разбере ,като управление ,насочено към благоденствие на широкия слой на средната класа -напълно липсващ у нас " ,тя е далеч от този си смисъл.

Тук съществуващата форма на управление си е жива анархия ,всеки прави каквото си иска ,прокарва собствени идеи и т.н. ,ако това не е анархия здраве му кажи !!!!!! ;)

Аз пък ви предлагам да прочетете:

1.Конституцията

2.Закон за местните избори

3.Закон за избор на народни представители

;)

съгласен съм обаче че трябва да се наложи някакво ограничение за заемане на длъжността "управляващ". но избирателните системи за които говориш не са писани от българи нали?

Има-изискване за гражданство,изискване за определен брои години(5) да е живял на територията на България,да е на възраст>21 години,да не е поставен под запрещение или да изтърпява наказание 'лишаване от свобода',служебна несъвместимост и адресна регистрация... Това за мен са достатъчни ограничения.Всичко останало е въпрос на морал.

Отзоваването е интересен вариант-лошото е ,че при сегашните условия в държавата, с едно подобно право може да се спекулира...

А какво ще кажете за референдумите- скоро дали ще видим такова нещо :wacko:

Edit:Ares-много точно казано!!! :beerchug

Добре е все пак ,че сред мненията тук има и такива на поживели повече от 16 години (зрели мъже и жени),та да могат съответните пишещи глупости малолетни и непълнолетни да се зачетат и да научат нещо ново ,освен това ,че баба им и дядо им били куковици и дъртаци ;) Нелепо определение за човек ,живял и преди 9 ,когато освен в идеите на комунизма обучаваха и на уважение към по-възрастните от теб ,а лично моето мнение е, че тогава наистина все още политиката на държавата беше доста по-социална т.е. насочена към широки слоеве на народа и все още съществуващата работническа класа (тя общо взето бе така наречената средна класа ) .Днес ,въпреки ,че в Конституцията на РБ пише ,че държавата е социална "подчертавам ,че тази дума отново трябва да се разбере ,като управление ,насочено към благоденствие на широкия слой на средната класа -напълно липсващ у нас  " ,тя е далеч от този си смисъл. 

Тук съществуващата форма на управление си е жива анархия ,всеки прави каквото си иска ,прокарва собствени идеи и т.н. ,ако това не е анархия здраве му кажи !!!!!! ;)

Тая анархия батко я направиха господада комунисти, червените мобифони, бившата ДС, Луканов и така нататък. Щото вихяха, че тоталитарния режим се осира и решиха да го източат максимално и да си заграбят държавата.

Преди 9-ти не знам кой от форумите е живял... вероятно никой.

Работническа класа... на каква цена? За какво и е на България тежка промишленост в този си смешен вид - КЦМ обгазява Пловдив и ебава най-хубавите земи вместо да си е до рудниците в планината, Кремиковци ебава цялото Софийско поле като суровината се внася с кораби, ебаси простотията?!? И това с цел да се създаде "работническа класа".

"Кока-кола - какво е това" и "аз имам дънки =>съм супер оборотен" как ви звучи???

За тези, които примират за 9-ти, защото баба или дядо е била партизанка (както си призна един партизанин тази година - откраднал 2 вола и затова хванал горите, какви ли са били историите на другите партизани?!?) и колко неопетнена била идеята прочетете тук!

Хубаво е да се възхвалява комунизма и да се примира за него, но не да се вадят само хубави моменти като ред и дисциплина (на цената на 1 милион доносници и милиционерска държава под ботуша на Червената армия) - хубаво е да се знаят всички факти.

Аз пък ви предлагам да прочетете:

1.Конституцията

2.Закон за местните избори

3.Закон за избор на народни представители

;)

Има-изискване за гражданство,изискване за определен брои години(5) да е живял на територията на България,да е на възраст>21 години,да не е поставен под запрещение или да изтърпява наказание 'лишаване от свобода',служебна несъвместимост и адресна регистрация... Това за мен са достатъчни ограничения.Всичко останало е въпрос на морал.

Отзоваването е интересен вариант-лошото е ,че при сегашните условия в държавата, с едно подобно право може да се спекулира... 

А какво ще кажете за референдумите- скоро дали ще видим такова нещо :wacko:

по-скоро имах предвид нещо от вида на "служебна несъвместимост" която си цитирал. но термина е доста разтеглив и затова е неприложим. а изброените ограничения също не се спазват - доказателството е Жорж Ганчев който се беше кандидатирал за президент но не беше живял в БГ. Да не говорим колко години Симеончо не е бил тук и как отговаря на изискванията за психическо здраве. Да не говорим че никой никога не го е попитал какво е работил докато е бил "изгонен". според голямо количество по-жълти западни вестници си е бил чист жиголо и комарджия. а ние го турихме да ни води напред.

според мен е жизнено важно как и какво е работил човека преди да бъде "избран". но икономическите показатели за успеваемост не са морално оправдани. един успяващ бизнесмен няма начин да не му се налага да "стъпва накриво". а веднъж щом го е правил при наличие на повече власт нищо не може да го спре да мине на по-едри мащаби.

това е друга основна грешка в системата. няма начин да направиш всичко по правилата. просто е безсмислено. всичко е претрупано с администрация и бумащина. известно ли ви е че за да изградите дървен кенеф в собствения си двор са ви необходими 53 различни документа - разрешителни,съгласувания, плащания на права и др.

просто според мен правилата са прекалено много и противоречащи си. един добър хакер / в гражданското право им викат адвокати :)/ винаги знае как да "забие" системата.

а референдуми едва ли ще видим скоро, защото чуе ли се гласът на народа ще иска той да управлява наистина и ще пречи на плановете на "онези". а дори и да се въведат (има 3 или 4 проектозакона по въпроса които отлежават за второ четене в парламента) те ще са побългарени и пак ще има ееееееей такива големи очевадни backdoors и една камара експлойти.

.....по-скоро имах предвид нещо от вида на  "служебна несъвместимост" която си цитирал. но термина е доста разтеглив и затова е неприложим. а изброените ограничения също не се спазват - доказателството е Жорж Ганчев който се беше кандидатирал за президент но не беше живял в БГ. Да не говорим колко години Симеончо не е бил тук и как отговаря на изискванията за психическо здраве. Да не говорим че никой никога не го е попитал какво е работил докато е бил "изгонен". според голямо количество по-жълти западни вестници си е бил чист жиголо и комарджия. а ние го турихме да ни води напред......

Съгласен :rolleyes: -това поставя въпросът дали и при наличието на още повече ограничения картинката няма да е същата :( В този смисъл казах,че за мен те са достатъчни,с допълнението ,че другото е въпрос на морал...и политическа воля за спазване на законите.

trqbwa da se zabrani na turcite i na mangalite da glasuwat

towa wse pak e bulgariq a ne mangaliq ili turciq

i w toq parlament nqma mqsto za turci

tam trqbwa da wlizat samo 4istokruwni bulgari

i izob6to cqlata wlast w bulgariq trqbwa da e w rucete na 4istokruwni bulgari :punk

каквото си иска ,прокарва собствени идеи и т.н. ,ако това не е анархия здраве му кажи !!!!!! ;)

ТИ защо не прочете целия топик да видиш кфо е АНАРХИЯ ами бълваш лайна?

А "Мечката" кфи са тези расистки изказвания, бе "тренчевист".

Какво като не са българи? Как така някой ще решава вместо теб?Ако преди да се роди е избирал дали да се роди черен или бял само тогава може да го съдиш за това, че не е бял. Това ако не е диктатура, което казваш здраве му кажи. Това говори за "нисък морал и елементарно самосъзнание" от твоя страна.

Какво като не са българи? Как така някой ще решава вместо теб?Ако преди да се роди е избирал дали да се роди черен или бял само тогава може да го съдиш за това, че не е бял. Това ако не е диктатура, което казваш здраве му кажи. Това говори за "нисък морал и елементарно самосъзнание" от твоя страна.

Ние българите често бъркаме патриоти с шовинисти - чудим се какви сме...

За тези които кават, че в България е нямало Фашизъм да прочетата една извадка.

"В България фашизмът идва на власт след деветоюнският преврат (1923). В страната възникват редица фашистки организации: Легионът, Родна защита, Български фашист, Кубрат, Ратник, Бранник и редица други."

Цитатът е от Философски речник - проф. М.Бъчваров, ст.н.с Минчо Драганов ист.н.с. Стаю Г. Стоев

За тези които кават, че в България е нямало Фашизъм да прочетата една извадка.

И от коя година е този философски речник ако не е тайна?

Пиши и издателството за по-сигурно ;) .

Ето какво казва електронната българска енциклопедия на издателство "Труд" (колко е далеч от режима в България между 1944-та и 1989-та нали ;)):

ФАШИЗЪМ

Социално и политическо движение, възникнало в годините на следвоенната криза, най-напред в Италия (1919). Основни идеи на фашизма: антидемократизъм, антикомунизъм, антисоциалдемократизъм, антипарламентаризъм, милитаризъм, култ към водача, държавен монопол, регулиране на икономиката, социална демагогия, репресивни форми на контрол и насилие над обществото. Външната политика на фашизма е политика на агресия и нарушаване на международното право. През 20-те и 30-те г. на 20 в. фашистки режими се установяват в Италия, Германия (виж нацизъм) и Португалия. През 1939 в съюз с фашистка Италия и императорска Япония нацистка Германия разпалва II световна война.

През 20-те и 30-те г. на 20 в. фашистки режими се установяват в Италия, Германия (виж нацизъм) и Португалия. През 1939 в съюз с фашистка Италия и императорска Япония нацистка Германия разпалва II световна война.

Може да се добави спокоино и Испания

q se stegni we!!

te malcinstwata neka si jiwurkat

da ama do wlasta da ne priparwat!

diktatura bilo :angry1

specialno za mangalite moga da ti kaja 4e ne zaslujawat da su6testwuwat

te sa pleme (ne narod) za6toto nqmat rodina

i nai wajnoto nikoga nqma da imat za6toto sa paraziti

a parazitite trqbwa ili da se izselwat ili da se iztrebwat

ina4e samo smu4at kato kurleji

za turcite kat doidat turskite izbori da glasuwat za turskiq parlament :sayjin

Сладурчо ,не давай нелепи определения ,на топика ми .Изказал съм субективното си мнение ,като ще перифразирам за теб"субективно-лично" и не си ти човекът ,който би могъл да ме критикува .Точно затова е направен форума ,а именно да може всеки да прокара своето виждане по конкретен въпрос ,а не да се сипят обиди по нечий адрес :) ;)

• 7 months later...
Смях смях и пак смях.

що не вземете да изгледате "На всеки километър" ????????????

Щото комунистическа пропаганда (разбирай помия ) не гледам. В българия трябва да бъде следното: българите управляват, може и някой и друг арменец, понеже аз ги смятам за свестни хора. Другите или вън или в сапунерките. Сега преди да започнете да бълвате бълвоч по мй адрес искам да кажа, че това мнение, не е само мое, а колкото до арменците- нацистите не ги мразят :D Приятен ден!

Ми то на теория настоящия политически модел си е много добър, но прилагането му не е особено успешно... Колкото за нечие изказване за малцинствата и аз смятам че трябва да не присъстват във власта. Аз лично незнам за някоя развита страна в която да има партия на някакво малцинство. Даже аз смятам че държавната политика е твърде толерираща малцинствата с постоянните помощи и опрощаване на сметки и т.н.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...