Jump to content
BulForum.com

ELITE DANGEROUS

gado

Recommended Posts

Направих тема за играта. Моля някой с повече време, понеже моето е никакво, да премести ферманите в нея. 

• Replies 360
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Един познат ми каза, Horizon DLC-то е задължително да се вземе, с него играта била доста по-добре :) 

Сега ще видя с него колко ще излезне. 

едит: то е част от играта вече :) 

едит2: Steam е най-голямото лайно на земята. Добавям играта в количката, препраща ме към количката и тя е празна :) 

Edited by kotora

НЕ напускайте първоначалните 4-5 системи!!! Защото ако излезете от тях си губите там пилотското разрешително и не може да се върнете. Явно първите 4-5 системи са за тренировка и да съберем кинти и малко от малко кораб. Поне имам 1 милион и някакво оборудване, основно за битки, миньорското остана нейде, дано успея да си го върна

5 hours ago, mIRCata said:

20-тoнa e защото празните слотове сложих карго. Аз когато реша да ходя на мисии за трепане го преоборудвам. Махам рафинерията, махам каргото и ги заменям с подсилване на корпуса, слагам самонасочващи  ракети, бойни лазери лазери, 1 оръдие с патрони(макар, че се чудя дали да не се накича само с лазери. Но трябва да са тези gumble,. че да следи и целта. Но все пак съм супер в началото на играта. Мисиите и оборудването са евтини и недостатъчно. Например тези модули за проследяване не съм ги видял да ги продават. Или не съм гледал. Знам ли. Само се чудя дали да махна и робота за събиране или да го оставя. Не знам като утрепя някой, дали той ще събере бързо парсата от разбития кораб. Че сега става бавно и тегаво. А вчера въпреки че съм в соло режим, докато преследвах един пират, се появиха 2ма - прас, прас и ми го утрепаха и мисията замина.

Знаех си, че си замазал всичко с карго.  :)

Рафинерия не ти трябва, освен ако основно не си се насочил към майнинг! А и без нея, пак можеш да си миньорстваш, но само по планетните повърфности и само ресурси за инженеринг, синтез на специални муниции и инжекшъни за ФСД (в случай, че ти предстои длъжко пътуване и ти се ще първите няколко джъмпа да са ти с двойни светлинни години. Свалените модули ако не си ги продал при замяната, а си ги сложил в сторидж, винаги можеш да си ги върнеш. Влизаш в аутфит отдела на която и да е станция (независимо от класа и и дали е космическа или наземна) и най-отдолу в ляво, под модулите ти, има един таб - Сторед модулс. Цъкаш и ти се отваря списък със съхранените ти модули. Там ти и пише кой модул къде е, символична такса за доставката му до настоящата ти локация и след колко време ще си го получиш. По същия начи можеш да съхраняваш и кораби. Мен адски ме е яд, че не си запазих Питон-а, зверски го бях напомпил. Ама парите ме притискаха, че с 360 милиона в джоба се хвърлих да си купувам Анакондата. Щот, нали. Викам си - Ама тя е само 130 милиона. Да де... идея си и нямах модулите и пушкалата като за такъв кораб колко всъщност могат да му раздуят цената. И нали... Говорим все пак за всичко възможно от А грейд. Само да те открехна, че бълкхеда от А грейд за този кораб, всъщност струва 3-4 милиона повече от самия кораб.  :)

Сега за аутфита, който мислиш да правиш като за бойни операции.

ракети и торпеда се слагат само и единствено ако си част от ескадрила и си със защитна функция спрямо останалите от крилото! Първо, боеприпасите за ракетите са ти едва по 6 в пълнител и имаш само два пълнителя. Второ. Явно още не си се натъквал и на Пойнт дифенс туретките за ютилитата ти.  :)  Аз на моите 8 ютилитита съм накичил един Шаф, един ФСД уейк скенер, три бустера за щитът ми (и трите са А клас, дават ми сумарно 60% бууст на и без това свинския ми Призматик) и три Пойнт дифенса. Познай дали в мелетата, къде то влизам (обикновено с по десетина врази) изобщо успява да ме удари ракета или торпедо, въпреки, че валят отвсякъде. А самите тези туретки са с по 12000 патрона, та се не изчерпват лесно и работят в съвсем автономен режим.

Оръдията са нещо безсмислено според мен. Визирам самите канъни. когато говорим за Мулти канън (Гатлинг) там нещата вече са различни. Но за да са ти наистина ефективни ти трябва бройка от тях, а не само едно. Истински гризачи на корпуси са. Но корабчето ти просто няма достатъчно хардпойнти. Вече си забелязал лазерите каква хубава работа вършат срещу щитовете предполагам? Е, работят и срещу корпуси относително добре, стига да са съобразени с целта, която поразяваш. Аз лично бих те посъветвал да се накичиш само с лазери. Или ако искаш да си пробваш точния мерник, слагай само Плазма лаунчъри или Райл. И на двете демиджът им се води кинетик-термал, но са само фиксирани.

П.п. Термал демиджът яде щитове, а кинетик - корпуси и броня. А като надупчиш достатъчно бронята, термал-а започва пък да съсипва вътрешните модули и да помпи хийт левела в енергийната система, което допълнително помага да осереш противника качествено. По-нататък, когато посъбереш подкожна мазнинка и си купиш поне Питон (въпреки, че вероятно ще се изкушиш и за Крайт, но не те съветвам), тогава вече можеш да разчиташ цялостно и на мулти канъни. Аз моите съм ги ъпгрейднал като Ефишънси (пробвах и с Шорт рейндж бластер, ама не ми хареса) , към момента с +60% демидж и при самия инженер си добавих един много благ експериментален ефект - Всеки изстрел пренася и топлина. Верно, много по мъничко, но сумирано по скорострелността им и броят им (4), този пренос става сериозен, когато се добави към демиджа в секунда. Та резултатът ми с тези пушки срещу друга Анаконда е... около 15 секунди битка, преди да се превърне във фойерверк. Всъщност, така като ти говоря, не знам дали изобщо все още си се натъквал на подобни чудовища в играта, че да разбереш за какво ти приказвам.

4 hours ago, RaptoR said:

Само не искам да си правите илюзии - играта е много красива, но хич не е лесна. И опре ли работата до бой ще го имя оня финт дето некой 12 годишен шебек ти разковава главата и те прави за смях. Аз не съм свикнал да играя с различно от клавиатура командване и сега съм като патка в калчища... Излагация още в туториъла. Отделно колко точно работи има в контролите. 

Играта като гледам наистина прилича много на EVE, което нищо хубаво за съня ни не вещае. 

Чиче, игрицата наиста е много пипната от към красоти. Аз (мисля) два пъти съм се озовавал в системи с черна дупка. Всъщност не са точно системи, а разпръснати клъстери от планети. Ама гледката е наистина поразяваща и всеки път различна. Тия шебеци разработчиците дори са вкарали движението на системите в галактиките. А оплескването в туториала е нещо нормално. Все пак Сайдуиндър е може би най нервният кораб в тази игра. Ийгъл и Импириъл ийгъл са по-маневрени от него, но дори и те не са такива нерваци. Ама ще свикнеш и после с истинските кораби ще си далеч по-прецизен в маневрите и битките. А, че не е лесна, не е лесна. Иска се доста четене и мислене. Защото начините да направиш нещо са много, възможностите почти безкрайни, но дали ще правиш всичко това по правилен начин е съвсем друга бира.

И не, доста далече е от Ева! Просто излез от началната фаза и се престраши да напуснеш Федерацията и да поемеш по свой път. Тогава ще видиш огромната разлика.  :)  

Тук и Мирцата да чете внимателно! Винаги можеш да се завърнеш във нея, но за да си получиш пропуск за самата федерация, ще трябва да понатрупаш ранг.

Аз лично в момента съм с Империята, но когато посъбера читавите имперски бонуси и оръжия, директно дезертирам във Федерацията (което ще е забавно, щото имперски агенти ще дебнат да ме претрепят от всеки ъгъл в продължение на седмица).

И айде да вземете да понадебелеете поне с по един добре екипиран Вълчър, че да ви взимам с мен на мисии за по двадесетина милиона. Якото е, че парсата не се дели между участниците, а всеки взима по цяла награда. Като понякога баунти ваучърите при всяко убийство достигат сумарно почти колкото самата награда и това вече са си сериозни пари.

16 minutes ago, kotora said:

Един познат ми каза, Horizon DLC-то е задължително да се вземе, с него играта била доста по-добре :) 

Сега ще видя с него колко ще излезне. 

едит: то е част от играта вече :) 

едит2: Steam е най-голямото лайно на земята. Добавям играта в количката, препраща ме към количката и тя е празна :) 

хърайзънс си е част от играта в момента, не се купува отделно.

В момента нещата са 4 лазера, шафт + шийлд бустър, един прекъсвач на полети( ако мога така да го нарека, по 1 защита за модули и на корпуса. Имам празни един 4 и един 2* слота. Чудя се какво да сложа, ама свърших парите. Не мога да намеря скенер. Уж дойдох на станция където имало, ама нъц

Edited by mIRCata

32 minutes ago, mIRCata said:

В момента нещата са 4 лазера, шафт + шийлд бустъ, един прекъсвач на полети( ако мога така да го нарека, по 1 защита за модули и на корпуса. Имам празни един 4 и един 2* слота. Чудя се какво да сложа, ама свърших парит. Не мгоа да намеря скенер. Уж дойдох на станция където имало, ама нъц

Така си перфектне, Пич! Не качвай нищо в тези слотове, че да си лекичък и пъргав. А това за битките е също толкова изключително важно, колко то и да си огромен, трътлест и настръхнал от пушки. Онзи ден една Кобра Мк4 успя да ми източи щита до дупка, че дори и 5% броня, ама накрая го згащих и дори не успя да ме напсува. Ама кучето летеше като обезумяло и добре, че не го оставих да ми се кротне зад дирника, че тогава вече резилът ми щеше да е гигантски.

Пробвай се в битките и ако имаш специфични питанки за методите на атака и битка с различните класове кораби, питай. Не се впускам да обяснявам, понеже материята е огромна и има адски много специфики. Във всеки случай с твоето корабче е добре да се държиш в рейдж не повече от 600 метра от противника (лазерите ти започват да губят мощност и демидж след тази дистанция, понеже не са минали през инженер). Естествено, никога не атакувай фронтално в същата равнина с противника ти! Винаги гледай да си под него и да го помпиш от долу, на горе. Щитовете на коремната част като че ли, винаги са по-слаби. Та помпиш го по този начин, докато той не те вземе на мушка и като усетиш, че започва да те пердаши, газ до дупка с прехвърлена енергия изцяло към двигателите. Подминеш ли го, рязко контра (Х), превъртане през гръб (никога през корем, понеже повечето ти тръстерни дюзи са разположени именно в коремната част) и отново атака, докато той самият излиза от маневра. В тези моменти обаче трябва да прехвърлиш  повечето си енергия към пушките. Загубиш ли щитовете, бягане му е майката и прешвърляш всичко към системите, че да ти се презареди щитът по-бързо. А ако противникът ти е по-голям от теб и по-тежък, гледай да се кротнеш зад него на близка дистанция и да го помпиш от там. Но без да ускоряваш, дори е добре двигателитети да са на нула ако успееш да се курдисаш в такава позиция и разчитай само на маневрените си тръстери. Ако обаче той започне да ускорява, гледай да ускоряваш равномерно с него (това е наистина тънък момент). При такива противници е абсолютно задължително да не заставаш по никакъв начин пред муцуната му!

П.п. Нали обърна внимание, че Шафт-а е ефективен само срещу търет и гимбалдет?

Которе, не е нужно всички да са в една система или сектор, че да могат да играят заедно. Ако някой ми се меракландиса за ко пилот, мога да го дръпна в кораба си от всякъде. Инак ако ще се прави крило, тогава се пускат координати на водача на мисията и всеки се добира сам до него.

Та в този ред ма мисли, имам отключени локациите на всички Инженери и мога да ви ги дам. Всеки Инженер е специализиран в нещо, има и леко припокриване на специалностите между някои от тях обаче. Друг е въпросът, че всеки инженер има специфични изисквания за покриване, че да ви даде достъп до себе си. И.... забавната част е... Не, ще ви оставя сами да видите на какви разстояния от Мехура се намират трима от тях  :)

Edited by gado

Абе доста странни неща има, дето ако не се сетиш сам гледаш тъпо. Взех няколко договора за копане, ама се оказа, че нямам Mining laser, също и карго слотове и рафинерия. Та сега ще взимам рафинерия и съм готов. 

Ми в тренировъчните мисии се вижда. Аз ги минах, че да видя за какво става дума в играта.

Ее аз баламата тръгнах да експлорвам галактиката и ми свърши горивото в нищото, та контактнах ей тия https://fuelrats.com/i-need-fuel 

За 5 минути дойдоха 2ма души и ми дадоха гориво :D :D :D

edit: я ме добавете Sadsleeper

Edited by kotora

1 hour ago, mIRCata said:

на 1 секунда кислород влязох в станцията .....

Калитко такъв! Аз казах ли ти, че лайв съпорта ти е калпав, а!?? Аз в момента съм с 25 минути и пак понякога оцелявям на косъм (застраховката ми е близо 15 милиона). Ама това ти е малката болка, сложи си смислен реактор за класа ти и съответният читав Пауър дистрибутор. Гарантирам ти, че нещата ще ти тръгнат доста по-гладко.

1 hour ago, kotora said:

Ее аз баламата тръгнах да експлорвам галактиката и ми свърши горивото в нищото, та контактнах ей тия https://fuelrats.com/i-need-fuel 

За 5 минути дойдоха 2ма души и ми дадоха гориво :D :D :D

edit: я ме добавете Sadsleeper

Ами що като си тръгнал да експлорваш с нефелен кораб не си взе и фюъл скууп бе, този!? Аз с моето прасе, дето скача по 33 светлинни години не се разделям със скууп-а си, че да не се тормозя в търсене на станции, от които да презареждам, ами направо си харвя от короните на подходящите звезди. Хем, когато чертаеш курса си и в някой момент непрекъснатата линия се превърне в пунктирана, и си ти пише - Ласт чанс то рефюъл фром стар. А ако ти се експлорърва, вземи си АСП Експлорър, струва 6 милиона и е първият кораб със смислен джъмп рейндж (при добавяне на подходящ ФСД) за тази цел. мисля, че можеше да увеличиш скоковете си до 19 светлинни години. Но ще ти е нужен и допълнителен горивен резервоар, защото и фюъл инжекшънът ти се увеличава, та от там и харчът на тунджа.

П.п. Ей! Казах ви, че е адски комплексна тази игра. Няма безкрйно щастие тук и винаги съответният бууст е за сметка на нещо друго. Иска се мислене и трезва преценка за това, което си струва в дадения контекст и кое, не.

П.п. Аз съм cmdr tehnogami. Ама преди да ми се джойнвате, накупете си  биващи кораби, че нито аз, нито файтърът ми можем да ви овардим в мисиите, дето въртя в момента. Купете си поне Вълчър-и и ги понакичете, че да имате възможност да бягате от лабута, докато аз го отнасям и мачкам врази. Гарантирано ще си избиете парите и доста ще ги умножите покрай мен. А от там вече питончета, анакондички и прочее благинки. Но ще трябва да правите и флотски рангове, както и да сте пледжнати към някоя супер сила, че да намажете и бесни щитове и пушкала.

Edited by gado

8 minutes ago, gado said:

Калитко такъв! Аз казах ли ти, че лайв съпорта ти е калпав, а!?? Аз в момента съм с 25 минути и пак понякога оцелявям на косъм (застраховката ми е близо 15 милиона). Ама това ти е малката болка, сложи си смислен реактор за класа ти и съответният читав Пауър дистрибутор. Гарантирам ти, че нещата ще ти тръгнат доста по-гладко.

реактора е 4С, пд е 3А, сложих си и лайф съпорт за 7.5 минути, просто ми влязоха 2 баунтита на едно място и реших второто да го бия докато не станат 4 минути и те така :) сега си сложих модул за поправки, барем малко от малко оправя нещата

Аз обмислям да се върна към първите зони, че тука в тия една нормална мисия няма. Абе все още не мога да Mine-вам... Имам лазер, имам рафинерия и не става... 

Трябва и да събираш рудата. Има роботи или по трудния начин. Не съм 100% сигурен, но май трябва и да може да сканираш астероидите или нещо от сорта. Галин да каже

Edited by mIRCata

8 minutes ago, mIRCata said:

реактора е 4С, пд е 3А, сложих си и лайф съпорт за 7.5 минути, просто ми влязоха 2 баунтита на едно място и реших второто да го бия докато не станат 4 минути и те така :) сега си сложих модул за поправки, барем малко от малко оправя нещата

Това за поправките не работи кой знае как, имай го в предвид. Освен това ти кърпи само модулите, но не и черупката, а всъщност тя ти е важна за да оцелееш и да се добереш до станция. Ц клас е скапана история, по-скапани са само Д и Е. Търси поне Б. Пада ти рязко топлинното натоварване, реакцията се увеличава.

А лайф съпорта ти продължава да смучи гномски мъдета!

Впрочем, купувайски си все по-читави кораби за целта, към която си се ориентирал, тия по двама и трима ще спрат съвсем да те притесняват. Аз в момента шамаря по десетима наведнъж и излизам от рест пойнта често, без да ми е източен и щита до край.

П.п. Которе, използвай карго скууп-а си. И друго да ти кажа, майнингът е за доста по-порастнали играчи, дето имат съответното карго пространство и възможности да се защитават. в момента ти драскаш по огризките и бедните зони, а в това кинти няма.

3 minutes ago, gado said:

Това за поправките не работи кой знае как, имай го в предвид. Освен това ти кърпи само модулите, но не и черупката, а всъщност тя ти е важна за да оцелееш и да се добереш до станция. Ц клас е скапана история, по-скапани са само Д и Е. Търси поне Б. Пада ти рязко топлинното натоварване, реакцията се увеличава.

А лайф съпорта ти продължава да смучи гномски мъдета!

Впрочем, купувайски си все по-читави кораби за целта, към която си се ориентирал, тия по двама и трима ще спрат съвсем да те притесняват. Аз в момента шамаря по десетима наведнъж и излизам от рест пойнта често, без да ми е източен и щита до край.

П.п. Которе, използвай карго скууп-а си. И друго да ти кажа, майнингът е за доста по-порастнали играчи, дето имат съответното карго пространство и възможности да се защитават. в момента ти драскаш по огризките и бедните зони, а в това кинти няма.

Аз едвам Ц-то намерих :) Все пак съм още в началото. Трябва да търся други планети или просто с репутацията ще ми предлагат по-добри? Защото например още не намирам скенера за това на къде са се изнесли. Трябва да нахарвя малко кинти от мисии. Харесах си една миньорска колония, ще заседна там, стига да се добера до нея. Това с лидерите не го разбирам още. Видях ги, има някакви описания, цифри, шарена карта на системите, но играта има толкова много неща, че не съм опял до тях.

ПП

На някои станции не ми дава да се поправя. Що така?

Edited by mIRCata

1 minute ago, mIRCata said:

Аз едвам Ц-то намерих :) Все пак съм още в началото. Трябва да търся други планети или просто с репутацията ще ми предлагат по-добри? Защото например още не намирам скенера за това на къде са се изнесли. Трябва да нахарвя малко кинти от мисии. Харесах си една миньорска колония, ще заседна там, стига да се добера до нея. Това с лидерите не го разбирам още. Видях ги, има някакви описания, цифри, шарена карта на системите, но играта има толкова много неща, че не съм опял до тях.

С нарастването на репутация ще ти се предлагат и по-добри мисии. Обаче за наистина скъпо платените ще ти трябва и боен, търговски или експлорърски ранг. Съветвам те да се ориентираш към развиването на бойния. И заеби миняорските колонии, там няма фън, а безкрайно гриндене за търговски ресурси и тъпеене. Ориентирай се към лардж космическите станции. Това с лидерите и аз не ти го разбрах

И, да. Играта съвсем не се състои само във фъркане и пуцане, макар и доста хора да я ползват точно така.

3 minutes ago, gado said:

Ориентирай се към лардж космическите станции.

как се познават? Има ли някакви ориентири, че да се насоча към такава?

5 minutes ago, mIRCata said:

Ами те обикновенно са във формата на многоъгълно кубче (тия са най-добрите) или във формата на наргиле с голяма чинийка от към гърненцето. надявам се, че добре ги описах. Ама инак можеш и сам да провериш класът на станцията във систем мап-а, който ти се отваря в меню 1, ляв бутон и караш до дъното. После гледаш пропъртис на отделните обекти и станции, виждаш и предлаганите услуги, както и дали имат подходящи по размер ландинг падс.

30 minutes ago, mIRCata said:

Там ти обръщат внимание! 

Уфф от карах до 2:30 вчера хаха. Ще събирам пара за viper MK или Cobra MK 

Това със scoop-a е адски бавно нещо. Трябва супер голямата концектрация и гра с тръстърите, че да стане. 

Adder-a е що-годе читав кораб, успях да утрепа някво баунти и си прибрах наградата от един Порт. 

edit: Може би за начален етап на играта най-лесния вариант е да търгуваш от 1 колония на друга. Сега гледам един routе, в едната колония златото е 4000 в другата 58000. Малко е малоумно, но за 2-3 курса могат да се изкарат прилични пари като за начало! 

Edited by kotora