Jump to content
BulForum.com

Recommended Posts

Опитвам се да си намеря възглавница, но вече не знам какво да гледам.

Имам възглавница с парчета мемори пяна вътре - много ми е висока и ме заболява врата.

Имам възглавница с някаква синтетична пяна и ролка от мемори пяна като подпора на врата - става, но не ми е на 100% удобна.

Пробвал съм всякакви видове пухени възглавници и просто не са ми удобни, защото или са високи, или не осигуряват опора на врата ми.

Единственото, което не съм пробвал от по-нормалните пълнежи, е възглавница от гъши пух. Виждам, че има такива, които имат ядро от различен материал. Някой пробвал ли ги е?

Спя по гръб и на страна, което се явява и проблема, защото възлавницата или ми е добре за спане на страна, но прекалено висока за спане на гръб, или обратното.

• Replies 80
  • Created
  • Last Reply

Същата работа съм и аз. Нещо не мога да си уцеля читава възглавница. А аз имам проблем и с шийните прешлени... Не съм пробвал само нещо подобно, което се води анатомично:

https://ekon.bg/latex/produkt/vyzglavnica-cool-gel-anatomic/

Преди 10 години случайно обърнах възглавницата така и оттогава само така спя. По-дебелата част съм я изряал с макетен нож, колкото да се изравни с по-тънката.

аертх.jpg

Пробвал съм такава анатомична, но са ми много високи като легна по гръб... Тази с ролките, която имам, е нещо подобно.

DORMEO KOPFKISSEN AIR SMART DUO 60x40 cm WEIß ATMUNGSAKTIV LUFTDURCHLÄSSIG  NEU: Amazon.co.uk: Kitchen & Home

Ето такъв тип е, но тук ролката е само от едната страна и е от 2 различни материала. Моята е с по една ролка от всяка страна като едната е от мемори пяна, а другата от дунапрен, за да може да си ги въртиш както ти е по-удобно. Тази мекичката часто, върху което се слага главата обаче, е синтетична и е по-плътна, отколкото ми е приятно.

Този уикенд спах на възглавница от гъши пух и беше почти перфектна. Само една идея по-нисичка и с по-голяма упора да беше... Затова и обмислям тези, които имат ядро от друг материал вътре.

Аз изобщо не мога да спя на висока възглавница - абсурд! Няма никакво значение ако ще вътре да има и сушени динозавърски ташачета... Вярвате или не, спя на най-евтините възглавници, многократно прани и т.н. Понеже спокойно си спя на 4-5 см височина, ако нещо ми се види повдигната, няколко мощни туката да се оформи хубаво ямка за главата и готово. Всички тия безумно скъпи измислици за мен са тотални боклуци и винаги се чудя като ги оппипвам и мачкам как изобщо спят хората на тях... 

Щото нямаш драма с врата си....,а вярвай ми, качествената възглавница помага много за намаляването на болките в главата и прешлените, както и напрежението в мускулатурата и жилите... Имам ужасни дни понякога и за това търся решение...

52 minutes ago, Mockingbird said:

Щото нямаш драма с врата си....,а вярвай ми, качествената възглавница помага много за намаляването на болките в главата и прешлените, както и напрежението в мускулатурата и жилите... Имам ужасни дни понякога и за това търся решение...

Чак някакви съществени драми с врата нямам, но на високо пак ти казвам - абсурд да заспя... Трябва да съм нещо на кило спирт... И пак ще се събудя от неудобство и болка по някое време... Всички тия ортопедични, мемори, незнамсикакви чукундурести възглавници дето минават и 100те лева са невъзможни за мен. Преди 1-2 години ме караха да търся с гъши пух - гледах ги всичките и пак изпаднах в потрес колко са високи и се чудех леля ми защо искат такива. Отделно тва няма пране, а струва бала пари... 

9 hours ago, w00x said:

Изглеждат високи, но се мачкат много. Просто са пухкави и обемисти. Не са чак толкова високи.

Мачкал съм ги всичките - дори и гъшите пак са много високи (поне за мен).

Значи само да ви открехна - възглавници от мемори пяна вече никога. Главата си иска само и единствено 100% гъши пух. Там ситуацията е малко по-различна от това на тялото върху матрака. Аз поне минах през една камара такива възглавници от най-различни видове и най-накрая им теглих майните и си взех истинска възглавница със 100% гъши пух. Тия са много скъпи (обикновено $200 и нагоре), но не е истина каква огромна разлика е, когато човек се потопи в такова нещо. Иначе има по-евтини варианти, които са комбинирани с пера, примерно 20% пух и останалото пера, но не е същото. Както казах, за мемори пяна възглавница не бих и помислил вече, защото изобщо не е същото като матрака. :)

On 11/18/2020 at 1:17 AM, RaptoR said:

Мачкал съм ги всичките - дори и гъшите пак са много високи (поне за мен).

Мачкал си какво не е много ясно, мисире. Гъшите са много различни по това какъв процент е чист пух и какъв процент са перата вътре (виж по-горе).

6 hours ago, Godfather said:

Мачкал си какво не е много ясно, мисире. Гъшите са много различни по това какъв процент е чист пух и какъв процент са перата вътре (виж по-горе).

Мачкал съм възглавници от 200-400 лева с гъши пух, проценти не съм гледал. А на тебе требе да ти търсим с мисирски пух!:laughing1:

8 hours ago, Godfather said:

Значи само да ви открехна - възглавници от мемори пяна вече никога. Главата си иска само и единствено 100% гъши пух. Там ситуацията е малко по-различна от това на тялото върху матрака. Аз поне минах през една камара такива възглавници от най-различни видове и най-накрая им теглих майните и си взех истинска възглавница със 100% гъши пух. Тия са много скъпи (обикновено $200 и нагоре), но не е истина каква огромна разлика е, когато човек се потопи в такова нещо. Иначе има по-евтини варианти, които са комбинирани с пера, примерно 20% пух и останалото пера, но не е същото. Както казах, за мемори пяна възглавница не бих и помислил вече, защото изобщо не е същото като матрака. :)

Поръчах една с гъши пух и пера (Пълнеж: 15% гъши пух; 85% гъши пера.) аз, да видим. Четох, че перата давали опора и твърдост. Бяха на промоция на черния петък. 4бр за 55лв.

1 hour ago, w00x said:

Поръчах една с гъши пух и пера (Пълнеж: 15% гъши пух; 85% гъши пера.) аз, да видим. Четох, че перата давали опора и твърдост. Бяха на промоция на черния петък. 4бр за 55лв.

за тези ли става въпрос: цък

Защото и аз ги грабнах :lol:  Тамън ми трябваха възглавници за село.

21 minutes ago, deus_pld said:

Ти па!!! На село кокошки и пера бол бря!!! :laughing1:

Майтапа настрана, но предвид това, което съм гледал из всичките магазини в пловдивската околия, някак съм сигурен, че има заровено куче тука. Само дано буквално не е заровено във възглавницата. :evil

24 minutes ago, RaptoR said:

Ти па!!! На село кокошки и пера бол бря!!! :laughing1:

Викаш да отивам да скубя пилето, хаха :lol: 

Каквото и куче да е заровено, по петнайсе ле'а бройката са, та не е болка за умиране...все за нещо/някой ще свършат работа.

3 hours ago, deus_pld said:

Същите. С двама приятели ще си ги делим. 12.50 бройката. :) Все за нещо ще стават. Затрупал съм се с 5 възглавници тука, които не са ми удобни за спане. Ще сменя една от тях с тази и готово. Ще се подпирам на нея, докато гледам телевизия ако не ми върши работа за сън.

А миризмата на пиле ще я проветря за 3 часа на тераста.

Имат и 5лв доставка, затова казах, че излизат по 15лв парчето. Ако са ок- отиват на село, и без това оборудвам спално помещение там. Ако излязат боклук- ще ги подаря на някой, майната му.

7 hours ago, RaptoR said:

Приготви се да усетиш кокошия аромат :laughing1:

Мисир, нали се сещаш, че ако има кокоши аромат, това със сигурност означава, че нямат нищо общо с гъшия пух. На тази цена даже почти със сигурност може да се направи такова заключение. :lol:

7 hours ago, w00x said:

Това дето перата давали опора е, хм, мижи да те лъжем. Единственото, което перата дават е марджин в цената за производителя.

14 hours ago, Godfather said:

Мисир, нали се сещаш, че ако има кокоши аромат, това със сигурност означава, че нямат нищо общо с гъшия пух. На тази цена даже почти със сигурност може да се направи такова заключение. :lol:

Ти верно си ВСЕЛЕНСКИ мисир. Нали точно това им казвам на тия мисири!!! Ей го единият - щял да проветрява!

Ние от край време се мъчим да си намерим високи възглавници, които не се сплескват и не успяваме. От около година имаме тези, като под тях имаме още 1 възглавница да ги повдигаме.

2 hours ago, jozo said:

Ние от край време се мъчим да си намерим високи възглавници, които не се сплескват и не успяваме. От около година имаме тези, като под тях имаме още 1 възглавница да ги повдигаме.

Ти направо ме уби - аз де що има изложени все са ми високи

3 hours ago, RaptoR said:

Ти направо ме уби - аз де що има изложени все са ми високи

Еми хора всякакви, за това има уж всякави на магазина.... Ние търсихме да са освен по-високи и да са по-голям размер. Миналата година като гледахме все бяха 35 см. или подобни, а ние не искаме такива. За сега уж е добре, но пак не е това, което искаме.

С матрака е същото, като купувахме искахме най-твърдия възможен. Има всякакви, дето потъваш тип водно легло, а мен от меки матраци ме боли кръста.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...