Jump to content
BulForum.com

Problem Video carta

Recommended Posts

A nqkoi moe li da mi kaje ot kade moga da si namalq AGP prozoreca ?!? :confused

Na AIDA32 mi pi6e: "AGP prozoreca e pove4e ot polovinata razmera na sistemnata pamet. Tova moje da dovede do ponijena proizvoditelnost."

Na4i az sym s 256 MB DDR , a AGP prozoreca mi pi6e 4e e 128 MB... :wacko:

Nekoi da pomogne ?!?!? :confused :cry

Значи влизаш в БИОС-а и от там влизаш в Advanced Chipset Setup и даваш на AGP & P2P Bridge Control или нещо от сорта и там намираш AGP Aperture Size която при теб е на 128 и го променят на 64 МБ.

EDIT: Когато почнах да пиша отговора се забавих за малко и някой друг е описал как става и не съм видял неговия пост.

тоя aperture size как трябва да се нагласи? в зависимост от какво? между другото... на 3d mark 2003 без AGP да е enabled направих повече точки отколкото с enabled AGP. странно.

тоя aperture size как трябва да се нагласи? в зависимост от какво? между другото... на 3d mark 2003 без AGP да е enabled направих повече точки отколкото с enabled AGP. странно.

Не е възможно да се изкарат повече точки. Даже са много по малко. А AGP apperture size мисля, че трябва да е 2 пъти по рама на видео картата. Значи ако е 128 МБ да е 256, ако е 64 да е 128

може да не ти се вярва но е така. моя е настроен на 256... начи трябва да го сложа на 512.. сигурен ли си в това че трябва да е 2 пъти повече?

Zna4i razmera na AGP-to se naglasq ot BIOS-Advanced chipset options-AGP aperature size.Moito sa6to be6e 128 pri 256RAM.i mnogo zabiva6e.Kogato go namalih na 64 vsi4ko se opravi.

тоя aperture size как трябва да се нагласи? в зависимост от какво?

The Confusion and Mystery Behind AGP Aperture Size

AGP Aperture Size Revisited (Conclusion)

Няма правило, което да важи за всяка компютърна система, но все пак е най-добре AGP Aperture Size да е нагласено на 1/2 от капацитета на системната памет.

Za AGP Aperture Size sam razglejdal dosta testove, koito stigat do izvoda, che 128 e naj-dobrata universalna stojnost. Pri 256 njama nikakvo podobrenie ; pri 64 ima malko zabavjane, a pri 32 i po-malko neshtata stavat tragichni. A i nishto ne prechi da si pusnete njakoj 3DMark s razlichni stojnosti na AGP Aperture Size.

4akaite malko bre xora kak taka 6e e normalno ako mi e kartata 64 MB AGP prozoreca da mi e 128 MB...

To4no za tva 4e mi e 128 MB v AIDA-ta mi pi6e 4e tva moje da dovede do ponijena proizvoditelnost...

Tam det rabotq v4era se dopitax do Menager-a po info-texnologiite i toi mi kaza 4e kolkoto mi e RAM-a na videokartata tolkova trqbva da mi e i AGP prozoreca...

Ne vijdam smisal da mi e 128MB sled kato DDR RAM-a mi e 256 MB...

To videokartata li ,Windows-a li po-napred da xranq s taq pamet ?!?!? :confused

Mi to za applications nikva RAM ne ostava bre... :P :wir :tongue

Аида пише, че може да доведе до по малка производителност, щото имаш 256 (то се води 255) рам и 128 се явява повече от половината. Ако сложиш 512 рам няма да ти пише така вече. Щото и на мен ми пишеше преди така, когато бях с 256

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...