Nibelung Posted September 8, 2004 Share Posted September 8, 2004 Moje li , i ako da - kak ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nibelung Posted September 8, 2004 Author Share Posted September 8, 2004 blagodarya ti , no poneje Linux ne mi e silna strana , go instaliram ot iso-ta na gotovi distribucii. Iskam otnachalo da si instaliram clean-sistema - bez programi , samo s KDE i tool za grafichno instalirane , i sled tova s tozi tool da gi instaliram , no na jelanoto ot men myasto. Kato trygna da instaliram s grafichnite instrumenti na Suse , Mandrake ili Debian vyobshte ne me pita kyde iskam da sloja programata , nito dali iskam tya da raboti za vseki user ili samo za root. Gledam vnimatelno vsichki opcii , no ne namiram. Kakvo tryabva da napravya ? Smisyla na tozi mi kapriz e , che iskam samo OS da mi e v 1 dyal , a programite , koito sym si izbral , da sa v drug dyal. Prosto mi e po-udobno taka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nibelung Posted September 8, 2004 Author Share Posted September 8, 2004 ОК , разбрах Link to comment Share on other sites More sharing options...
ddb Posted September 15, 2004 Share Posted September 15, 2004 blagodarya ti , no poneje Linux ne mi e silna strana , go instaliram ot iso-ta na gotovi distribucii.Iskam otnachalo da si instaliram clean-sistema - bez programi , samo s KDE i tool za grafichno instalirane , i sled tova s tozi tool da gi instaliram , no na jelanoto ot men myasto. Kato trygna da instaliram s grafichnite instrumenti na Suse , Mandrake ili Debian vyobshte ne me pita kyde iskam da sloja programata , nito dali iskam tya da raboti za vseki user ili samo za root. Gledam vnimatelno vsichki opcii , no ne namiram. Kakvo tryabva da napravya ? Smisyla na tozi mi kapriz e , che iskam samo OS da mi e v 1 dyal , a programite , koito sym si izbral , da sa v drug dyal. Prosto mi e po-udobno taka. <{POST_SNAPBACK}> Всъщност ако искаш да работиш с линукс трябва да позабравиш малко windows. Тук идеята е съвсем различна, когато тръгваш да сваляш пакети с някакъв графичен инструмент, в повечето случаи това значи, че пакетите са вече прекомпилирани, или най-просто казано трябва да си отидат там кадето си ги слага инструмента. Ако компилираш сорс, тогава вече наистина можеш да си укажеш с префикс къде да инсталираш програмата, но в някой от случаите, това може да доведе до нецялостно фукнциониране на програмата или на програмите, които работят с нея. И не са ужасни програмите, които си искат /usr/local просто ако си работил с някой UNIX ще знаеш за какво става въпрос А и най-лесно е да си отделш /usr като отделен дял, така ще можеш да си задоволиш каприза... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nibelung Posted September 16, 2004 Author Share Posted September 16, 2004 tova za /usr na otdelen dyal mi haresa Link to comment Share on other sites More sharing options...
JOKe Posted September 16, 2004 Share Posted September 16, 2004 as si praskam /home na otdelen dial samo., Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.