stefan Posted September 8, 2004 Share Posted September 8, 2004 Тия дни ще ходя да си купувам телефон и съм се спрял на тези двата. Ако има някой, който си е играл и с двата ще се радвам да ми помогне с избора Link to comment Share on other sites More sharing options...
ROBIN Posted September 8, 2004 Share Posted September 8, 2004 В gsmarena.com има подробни ревюта и на двата телефона. Аз лично имам К700, но бих ти препоръчал да си вземеш нокията. Батерията на к700 е смотана(държи 1 ден) и тела има само 500 позиции в телефонния указател, апък 6230 има малък дисплей. Това са главните различия. К700 има доста повече глезотии http://www.gsmarena.com/sony_ericsson_k700-review-8.php http://www.gsmarena.com/nokia_6230-review-3.php Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slain Posted September 8, 2004 Share Posted September 8, 2004 и аз се чудех кой от тея двата да си купя обаче вече се насочих към Siemens SX1 и мисля това да си купя нокия 6230 има MMC к700i по-добър дисплей според мен нямат голяма разлика двата телефона и който и да земеш няма да сбъркаш,но 'нокията си е нокия' да кажа малко за Siemens SX1 казват че прави по-добри снимки от другите два телефона има операционно система има всички екстри които имат и другите два телефона клавиатурата му е малко по-различна а бе тук може да го разгледаш ако те интересува според мен сиеменса е най-добрия избор от тея трите пък и се намира за 550лв нов Nokia 6230-615лв SE к700i - 607 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted September 8, 2004 Author Share Posted September 8, 2004 На тоя сименс само като му гледам копчетата и се изнервям Май СЕ ще взимам..дисплея наистина му е бая по-голям, което си е голям плюс. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sancho Pansa Posted September 8, 2004 Share Posted September 8, 2004 i as se kolebaeh mezdu dvata i mai shte si vzema k700.ne sam mu vizdal kamerata,no tazi na nokiata ne mi haresa osobenno Link to comment Share on other sites More sharing options...
sine0chko Posted September 8, 2004 Share Posted September 8, 2004 opredeleno k700i e po gotin mejdu drygoto edin moi priqtel vchera si kupi k700i i toi se kolebashe bekdu nokia 6230 i k700i no kakto ti kazah k700i e mnogo ama mnogo po zariben i as tozi ili drygiq mesec mislq da si zimam takuf chesno e po gotin cql den sum se bazikal s toq telefon i opredeleno mi vze okoto Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted September 8, 2004 Author Share Posted September 8, 2004 Значи везните се накланят към к700 доста убедително. Чувам, че камерата лесно се прашала и трудо се чистела и малко се разлепвал панела, ама карай, ще го преживея. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sine0chko Posted September 8, 2004 Share Posted September 8, 2004 Значи везните се накланят към к700 доста убедително.Чувам, че камерата лесно се прашала и трудо се чистела и малко се разлепвал панела, ама карай, ще го преживея. <{POST_SNAPBACK}> Mislq che nqma takova neshto kamerata ne se pra6i i pravi strahotni video clipove apuk za snimkite da ne ti govorq napraavooo unikalni gi vadi daje kato snimash nqkoi moji da pravish fona se edno e v zatfor ili e na hawai nqkvi takiva awe kvo da ti govorq telefona e 100 % idealen ima mnogo extri pri snimaneto sus fon cvqt i drygi takiva gluposti shte ti odneme baq vreme da go nauchish celiq gsm shtoto menu-to mi e baq razshireno i ima mnogo neshta Link to comment Share on other sites More sharing options...
ROBIN Posted September 8, 2004 Share Posted September 8, 2004 като гедам тук повечето сте големи фенове на к700 Аз ще кажа няколко отрицателни неща от личен опит! 1.Камерата наистина му се праши и то доста понеже лещата е вдлъбната, аз лично го чистя с клечка за зъби, защото само тя е достатъчно тънка. 2. Капака на батерията отзад почна да скърца като леко се приплъзва и това страшно много дразни докато натискаш копчетата отпред тва скърца.. 3. Батерията както казах и в първия пост е просто уникално слаба, не съм имал телефон с по скапана батерия 4. Бутоните са прекалено много надолу и е неудобно да се натискат тези от последния ред, особено #. 5. Камерата е нищо особено, незнам на bryan_b кво толкова му харесва!? В момента когато натиснеш бутончето за да направи снимката, камерата не снима ами това става след известно време. Това е част от секундата разбира се, но дразни и снимката се размазва, защото през това време си си мръднал ръката на някъде. Освен това самите снимки стават на много грозни пиксели. Ако си качиш снимка на телефона правена от истински фотоапарат се вижда идеално, обаче ако разглеждаш снимките правени с камерата на к700..ми че те са си пълен боклук - грозни, с кофти цветове и набиващи се на очи пиксели. Колкото до функцията видеоклип - интересна, но неизползваема. Просто тея 8fps или колкото са там(мисля че са толкова) са доста малко и клипчетата наситчат яко. Да не говорим че на тъмно просто забрави да стане нещо, дори и със измислената светкавица дето е по скоро фенер 6. Надписа quickshare долу отпред на телефона първо се размести малко, след това повече и накрая падна..даже и незнам къде и кога Аз съм за Нокията! Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasil088 Posted September 8, 2004 Share Posted September 8, 2004 Az bih vzel NOKIA ta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted September 8, 2004 Author Share Posted September 8, 2004 Аха, точно този надпис падал, това е проблем на всички к700.Отзад има едно такова бяло, и то се разлепвало... Какво правиш,че да държи само ден ? Смисъл много говориш, много играеш или просто си е слаба? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slain Posted September 8, 2004 Share Posted September 8, 2004 На тоя сименс само като му гледам копчетата и се изнервям Май СЕ ще взимам..дисплея наистина му е бая по-голям, което си е голям плюс. <{POST_SNAPBACK}> а бе тея копчета за кво са ти копчетата от 0-9 ти трябват само при писане на нов номер и при писане на sms-и(това вече е кофти) когато се обаждаш на някой не му пишеш номера а го намираш в указателя и от там звъниш нали? инъче с тея копчета под дисплея спокойно можеш да си управляваш телефон целия ден говорехте за снимките снимки с к700и снимки с Нокия 6230 Link to comment Share on other sites More sharing options...
little Posted September 8, 2004 Share Posted September 8, 2004 2. Капака на батерията отзад почна да скърца като леко се приплъзва и това страшно много дразни докато натискаш копчетата отпред тва скърца..3. Батерията както казах и в първия пост е просто уникално слаба, не съм имал телефон с по скапана батерия 4. Бутоните са прекалено много надолу и е неудобно да се натискат тези от последния ред, особено #. 5. Камерата е нищо особено, незнам на bryan_b кво толкова му харесва!? В момента когато натиснеш бутончето за да направи снимката, камерата не снима ами това става след известно време. Това е част от секундата разбира се, но дразни и снимката се размазва, защото през това време си си мръднал ръката на някъде. Освен това самите снимки стават на много грозни пиксели. Ако си качиш снимка на телефона правена от истински фотоапарат се вижда идеално, обаче ако разглеждаш снимките правени с камерата на к700..ми че те са си пълен боклук - грозни, с кофти цветове и набиващи се на очи пиксели. Колкото до функцията видеоклип - интересна, но неизползваема. Просто тея 8fps или колкото са там(мисля че са толкова) са доста малко и клипчетата наситчат яко. Да не говорим че на тъмно просто забрави да стане нещо, дори и със измислената светкавица дето е по скоро фенер <{POST_SNAPBACK}> Определено тел. ти е нещо прецакан(много прецакан), защото нито едно от по горе изброените не отговаря на истината Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicko Posted September 8, 2004 Share Posted September 8, 2004 и аз много се притесних като чух това за батерията, свикнал съм досега да приемам SE като синоним на яка батерия трябва да се чуе дали при други собственици на К700 е така, щото и аз за малко да си го взема този Link to comment Share on other sites More sharing options...
blo0d_master Posted September 8, 2004 Share Posted September 8, 2004 kotapah ... neznam ot kade si si go vzimal no telefona ti e DOSTA precakan , az imam sushto k700i vzeh si go predi 1 sedmica ot gurciq bateriqta si mi darji po 3-4 dena kato na den imam razgovori minimum za po 5 min , postoqnno go rovi4kam , pravq snimki i klipove i t.n. zadniq kapak izobshto ne mi se pluzga nadolu ( v smisal ne e razhlaben ) drugo... kamerata malko sabira prah no tova nqma telefon koito da ne go pravi , az po4istvam s tupfer ( kle4ka za ushi ) shtoto s taq kle4ka za zubi mojesh da povredish kamerata i neznam kak taq kle4ka za zubi sabira prashinkite !? pamuka na kle4kata za ushi si sabira vsi4ko no kakto i da e telefona koito sa ti dali o4evidno e defekten ... za tova nedei da sudish po tvoq k700i 4e vsi4ki modeli na k700i sa preebani Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted September 8, 2004 Author Share Posted September 8, 2004 Абе не е само неговия, много хора се оплакват от същите проблеми. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ROBIN Posted September 8, 2004 Share Posted September 8, 2004 Еми моя е вече на 2 месеца..може си затова почнаха да се обаждат разни дефекти Иначе това което съм писал не е измислено, нито пък телефона ми е прецакан. С много хора съм говорел, също и по форумите на чужди сайтове съм си писал с хора от други държави(съответно от друго място доставяни апарати) и при тях е същата работа. Иначе за батерията. Моита е Li-ion, a ne Li-pol както трябва да се по официални данни на производителя. И като почна да пада толкова бързо отидох при един познат дето продава разни ГСМ аксесоари. Показа ми цяло тесте с лепенки за батерии и вика ако искаш ще ти лепна такава че ти е 1500mAh(тя сега е 700). И каза че тва че пише 700 на мойта изобщо не значи че е толкова ами 300-400 най много. Даде ми една батерия от ериксон 570mAh истинска и с нея ми държи 2 дена... Така че внимавай от къде си го купуваш, аз го взех от бул.Руски. Определено тел. ти е нещо прецакан(много прецакан), защото нито едно от по горе изброените не отговаря на истината Не се изказвай толкова генерално, ти да не би да имаш такъв и да си обзъждал с познати функциите и качествата на апарата и да си достигнал до мнението че е много хубав?! Едва ли.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xway Posted September 8, 2004 Share Posted September 8, 2004 С К700 много бих искал да си поиграя няколко часа - за момента като телефон той ми харесва най-много. С една мтелска нокиа 6230 се мъчих 2-3 часа и накрая упътих собственика и към сервиза на марица. Имаше проблеми с bluetoоth и irda връзката - предполагам че след слагане на последна версия на software-а ще се пооправят нещата. Другото което основно не ми хареса е бутона за навигация - по-лесно е да натиснеш нагоре-надолу отколкото средата за избор. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted September 8, 2004 Author Share Posted September 8, 2004 Това, че си го взел от Руски обяснява проблемите с батерията Изобщо там са такива мошенници, че ти е бедна фантазията... Реших, че ще е к700, утре сигурно ще ходя до мтел да си го взема Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slain Posted September 8, 2004 Share Posted September 8, 2004 Това, че си го взел от Руски обяснява проблемите с батериятаИзобщо там са такива мошенници, че ти е бедна фантазията... Реших, че ще е к700, утре сигурно ще ходя до мтел да си го взема <{POST_SNAPBACK}> защо мтел бе човек там щи излезне с 100-150лв повече земи го някъде от центъра но не от мтел/глобул/германос Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted September 8, 2004 Author Share Posted September 8, 2004 Много лъжат по другите магазини Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivoru Posted September 8, 2004 Share Posted September 8, 2004 бе що се занимавате с глупости? за вас няма ли symbian телефони? Nokia 7650,9210, Sony Ericsson P800,P900? Те това са телефони, другото са слушалки. Аз имам Нокия 7650 и си ми е супер телефончето, ползвам го като лаптоп,изпълнява всякакви програмки за симбиан и джава. Link to comment Share on other sites More sharing options...
little Posted September 8, 2004 Share Posted September 8, 2004 Не се изказвай толкова генерално, ти да не би да имаш такъв и да си обзъждал с познати функциите и качествата на апарата и да си достигнал до мнението че е много хубав?! Едва ли.. <{POST_SNAPBACK}> Не само, че имам два такива а и сме продали 11 броя за последните 2м. и нито един не е прецакн като твоя така, че на фона на това мога да се изказвам генерално колкото си искам, а бих казал, че ти не би трябвало да даваш цялостни оценки за модела след като имаш наблюдения само от твоя, който за съжаление ти се е паднал дефектен(но имайки предвид от къде си го купил не се учудвам) Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted September 8, 2004 Author Share Posted September 8, 2004 little, човека е прав. Много хора имат същия проблем, разрови се из чуждите гсм сайтове и ще намериш много оплаквания, които съвпадат напълно. А това, че ти си продал 10 телефона не значи, че всички такива са добри. Аз лично ако ми падне това quickshare отдолу няма да идвам да ти рева на главата, защото мога и сам да си го залепя.Така че ти даже няма и да разбереш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
little Posted September 8, 2004 Share Posted September 8, 2004 little, човека е прав.Много хора имат същия проблем, разрови се из чуждите гсм сайтове и ще намериш много оплаквания, които съвпадат напълно. А това, че ти си продал 10 телефона не значи, че всички такива са добри. Аз лично ако ми падне това quickshare отдолу няма да идвам да ти рева на главата, защото мога и сам да си го залепя.Така че ти даже няма и да разбереш. <{POST_SNAPBACK}> Не знам дали си забелязал, но съм пейснал с кой от изброените от него проблеми не съм съгласен а именно, че батерията не държи и най малко това, че камерата е кофти не, че си падам по този тел. но не мога да отреча, че има една от най добрите камери а колкото до това дали се работи удобно с клавиатурата е повече на навик(разлика с другите подобни модели на сониериксон няма) а проблеми от рода на това да ти "падне това quickshare отдолу" изобщо не смятам, че определят качеството на апарата като такъв(а и не съм оспорвал козметичните недостатаци от този род) ПС:И м/у другото изобщо не смятам, че нокията 6230 не е добър тел. даже напротив просто не съм съгласен с това, което казва @kotapah и прави заключения за един модел само от наблюденията си върху един както изглежда дефектен апарат в крайна сметка и единия и другия апарат си имат предимства и недостатаци и всичко опира до личен избор при, който избор аз бих избрал нокия 6230 @kotapah късмет със следващия апарат и един съвет не си го купувай от Руски Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.