Венко Posted May 15, 2020 Share Posted May 15, 2020 Здравейте, имам хладилник с фризер Зануси от 10 години и се появи следният проблем: компресорът работи постоянно, без да спре и въпреки това температурата вътре е висока. Дали има някакво реле за високо налягане, като на климатиците? Знаете ли кадърен майстор в Пловдив, не от онези безхаберници дето казват "трябва цялото да се смени"? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted May 15, 2020 Share Posted May 15, 2020 Хладилникът ти няма газ. Съветът ми е да послушаш 'безхаберниците'. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Венко Posted May 17, 2020 Author Share Posted May 17, 2020 Това за фреона може да ми го каже всеки таксиджия. Но тук говорим за No-frost система с циркулация на общ въздух. Зад декоративните пластмаси се беше натрупал толкова лед, че вентилаторът беше блокирал. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted May 17, 2020 Share Posted May 17, 2020 Да беше започнал с това, че е с рециркулация, че да ти кажа какво да погледнеш. Щото във форумите, когато се задават въпроси от техническо естество е добре да се предоставя и мьксимално изчерпателна информация. Ама споко. Скоро отново ще се случи същото (буца лед, блокирал вентилатор, прегряващ компресор и всички последващи благини). Мога да ти помогна със специализиран съвет какво и как САМ да направиш, че да спестиш и някой лев. Но докато не си коригираш тона, няма да го направя. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Венко Posted May 20, 2020 Author Share Posted May 20, 2020 В края на маркуча за оттичане на водата от фризера имаше някакъв пластмасов накрайник с нещо като решетка и дюза, та след толкова години се налепила плесен и стеснила отвора до минимум. Нагревателят си достига температурата и изключва, а компресорът започва да изстудява още преди да се е изтекла всичката вода. В първия момент си помислих, че и ти си зад идеята да се купува нов. Ако имаш съвет за оправяне дай го, най-малкото и други хора ще попаднат на темата посредством търсачката. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.