dragomir375 Posted May 2, 2020 Share Posted May 2, 2020 Здравейте. Извинявам се ако въпроса ми е тъп, но искам да питам по разбиращите се, дали мога да си създам виртуално усб боотващо? Интересува ме, да мога да си създам такова виртуално буутващо усб с което мога примерно да си преинсталирам ПЦ без да имам флашка. Гледах някакви клипчета с програмите Virtual Machine USB Boot и VirtualBox, но не знам как става. Ако може някой да ми покаже стъпките или пък ако има някакъв друг начин, ще бъда мн. благодарен. Поздрави Link to comment Share on other sites More sharing options...
The AnGeL Posted May 3, 2020 Share Posted May 3, 2020 Според мен си се насочил в леко грешна посока. Струва ми се, че това, което ти трябва, е по-скоро recovery partition на hdd/ssd, както при повечето лаптопи. От него можеш да си възвърнеш системата във "фабрично" състояние. Пробвай да потърсиш как се създава такъв partition и виж дали ще ти свърши работа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted May 3, 2020 Share Posted May 3, 2020 Как така имаш буутващо USB (флашка), но ще преинсталираш без флашка? Искаш да направиш готов имидж, който да качваш после на компютъра без целия процес на инсталация ли? Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted May 3, 2020 Share Posted May 3, 2020 19 hours ago, dragomir375 said: Интересува ме, да мога да си създам такова виртуално буутващо усб с което мога примерно да си преинсталирам ПЦ без да имам флашка. Ако целта ти е само тази - да преинсталираш без флашка или DVD, не ти трябва Virtual USB или VirtualBox. Потърси How to Install Windows without DVD or USB в Google или направо в Youtube, прегледай резултатите и си избери подходящ за твоите конкретни условия метод Link to comment Share on other sites More sharing options...
dragomir375 Posted May 4, 2020 Author Share Posted May 4, 2020 Благодаря Ви мн. за отговорите. До колегата plameni точно това търсих, сега остава само да го тествам при мен дали ще се получи. Цялата работа тръгна от там, че исках да направя бейкъп файл с акронис от бутващо УСБ, но не искаше да буутва от флашката и си помислих за друг начин без УСБ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joro Kanchev Posted May 7, 2020 Share Posted May 7, 2020 Имаше някакъв начин, в който се качваше истналационен Windonws на флашка, който обаче е някакси модифициран за нея, от там вече зависи самия биос какъв е, но на по-новите имаше някакви опции за usb boot. Преди години с Win7 съм го правил. Флашката някак лъжеше биоса, че самата тя е СД, но пусто му не мога да се сетя за името на програмата. Някъде из интернет обаче ако търсиш операционната система конкретно за флашка ще ти излезе и упътване. Успех! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.