Jump to content
BulForum.com

Мнения за Radeon 9550

Recommended Posts

Твърдо съм решен да си купя нова карта, с цена от порядъка на 100$.

Предложиха ми този модел на Радеон като добър вариант. Сега съм се захванал да чета ревюта, но все пак ако някой има поглед върху нещата, нека даде мнението си.

Благодаря!

• Replies 80
  • Created
  • Last Reply

ами аз съм с такова радеонче. по-точно SAPPHIRE RADEON 9550. засега съм доволен от него. пишат по ревютата че било орязана версия ама засега не ми е правило засечки по игрите (NFS Underground, MAx Payne 1 - скоро ще пробвам и 2, Homeworld Cataclysm i dr.), а им пускам почти на макс настройките.

AUTOCAD-a пък ми върви кат луд и съм много щастлив, ама то сигурно е повече заради RAM-a.

пусках тестове на 3D mark 2001 и там изкара при 20 цикъла около 7000 точки. не знам много ли са малко ли са. пък и кат се замисля не съм сигурен че са толкоз, а не повече. трябва пак да го пусна да си поцикли. Системката ми е с ASUS A7V600, ATHLON 1800+, PQI 512MB DDR333 - не съм се занимавал да я клоквам.

Картата по принцип е прицелена в ниския пазарен сегмент и не може да се очаква да прави чудеса. На тези цени за геймъри мисля че не е лошо предложение Gygabyte 9600Pro. Ама нямам наблюдения за нея. когато аз купувах моята бяха на горе-долу една цена и малко ме е яд че не взех Про-то.

Ще ти кажа, че това е добър избор. Сега аз не съм с нея, но съм чел много за тази видеокарта и мисля, че тя е идеалния избор.

От това, което видях досега, 9550 не надвишава 85$. Ако разликата между нея и 9600 не е драстична, предпочитам да си ги спестя тези 15$ и да ги добавя към фонда "нов процесор" :)

Да си призная, от клокване разбирам колкото шофьор на мотокар разбира от икебана :(

Ако си взема 9550 и я клокна както този от форума, има ли гаранция, че няма да се скапе?

Да ама тази 9600 е с пасивно охлаждане и изобщо не става за клок.

Има един кондензатор който е гадно разположен и половината охлаждания за видео не пасват..

Тая 9550 ако е с активно охлаждане я взимай, клоквали се много добре.

Ако много прекалиш с клока може и да се скапе, иначе няма проблеми.

Стига да има адекватно охлаждане.

Да ама тази 9600 е с пасивно охлаждане и изобщо не става за клок.

Има един кондензатор който е гадно разположен и половината охлаждания за видео не пасват..

Тая 9550 ако е с активно охлаждане я взимай, клоквали се много добре.

Ако много прекалиш с клока може и да се скапе, иначе няма проблеми.

Стига да има адекватно охлаждане.

9550 e с добър вентилатор - даже свети :)

иначе е тих и бая смуче, а радиатора на пипане не е дори топъл.

благодаря на всички че ми дадохте идеите за клокването.

Аз лично бих си взел 9600 Pro-то :punk

Гледах подобна на Gigabyte за 115$...

И аз мисля, че при подобна покупка човек не трябва да се стиска - разликата в производителността е голяма и даже с Clock ATI 9550 не може да догони 9600Pro :D

Видео карта Gigabyte RADEON 9600 PRO, 128MB DDR, AGP8x, DVI, TV OUT, Twin view, core clock 400MHz, mem. Clock 600 MHz, bulk

Видео карта ASUS A9550GE/TD - ATI RADEON 9550, 128MB DDR, 128bit, AGP 8x, DVI-I, TV OUT( S-Video ), D-SUB, Mem. clock 400MHz, DVI to 2nd VGA output

Така са стандартно ;) направи си сметка колко може едната и колко другата :)

А ето и една не лоша алтернатива и то на доста добра цена :)

Видео карта Gigabyte GV-N55128DP-FX5500-8X, 128MB DDR, 128bit, Core clock 300MHz, Mem. Clock 500MHz, DX 9.0, TV OUT, DVI, Twin View, bulk

Ami....9600 estestveno izprevarva 9550, no ne chak s tolkova mnogo. Vaprosat e dali razlikata v parite e ravnostojna v razlikata na proizvoditelnostta....vseki sam go opredelja :P . Za men $15 predstavljavat edno ; za drug sa cjalo sastojanie ; a za treti - ako gi vidi na ulicata moje i da ne se navede gi vzeme....razlika v standartite. Za poveche naglednost eto edin test na dvete karti. Vijte i sledvashtoto sravnenie.

A za malko kartinki i oshte testove - TUK.

Dano e ot polza. :)

EDIT: A "alternativata FX5500", za kojato e pisano po-gore - mislja, che ne e udachna, koeto si lichi savsem jasno ot poslednia mi link(onja s kartinkite i testovete). Razgledajte vsichki testove i igri, v koito uchastvat 5500 i 9550 i shte zabelejite, che 9550 vodi ubeditelno. :punk

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...