Jump to content
BulForum.com

Да запалим по една свещичка

cheese

Recommended Posts

• Replies 68
  • Created
  • Last Reply

Aue liquid tva e licho tvoe mnenie no nedei pone go kazvai.Az lichno niama da

otida da zapalia svesht.No nemoje da sravnish edin teroristichen akt pogubil

150 deca s edna katastrofa v koiato e zagginalo edno dete.Tova pak e tragedia

no niama miasto za sravnenie.Istina che sled 1 mesec shte se zabravi no tva

tva koeto go kaza spored men triabva she da si zamalchish :(

Пич,а ти знаеш ли колко често деца загиват в катастрофи?Отговорът е много често.За тях кой пали свещ???Кой говори колко са безумни някои шофьори,защото карат като бесни?Май не си ти,не са и хората от този форум.Май си остават само техните смейства.Така че нека не се правим на супер състрадателни само защото случилото се е терористичен акт,който/тероризмът/ е адски актуална тема и всеки гледа да каже нещо.Просто нещастия се случват.Случват се всеки ден,но тях никой не им обръща такова внимание,защото не са свързани с "модерния" тероризъм

Тероризма представен главно от мюсюлманите е големия враг.Днес прочетох във вестника че в Турция граждани за протестирали за махане на всички права на православните християнски жители! :angry: .Hektik ти какво си въобразяваш?Имаш ли си напредстава колко са направили Русия за България?Valkyre смяташ ли че след един месец родителите на тези деца ще забравят?

Тероризма представен главно от мюсюлманите е големия враг.Днес прочетох във вестника че в Турция граждани за протестирали за махане на всички права на православните християнски жители! :angry: .Hektik ти какво си въобразяваш?Имаш ли си напредстава колко са направили Русия за България?Valkyre смяташ ли че след един месец родителите на тези деца ще забравят?

Ne sam kazal roditelite kazax che nie obiknovennite xora ot drugite

darjavi po sveta.Inache za roditelite na decata tova shte gi tormozi cial jivot :(

te nikoga niama da zabraviat tova :(

Федор Тютчев

* * *

Умом Россию не понять,

Аршином общим не измерить:

У ней особенная стать -

В Россию можно только верить.

28 ноября 1866

HEKTIK,ти си човек достоен за съжаление. :cry Имала си възможност да се докоснеш до най-красивия град на света и не си разбрала и насладила на красотата му.ти си като онези деца на южноафриканският овчар,които си играели с диамантите на джамини без да съзнават стойността им.

Аз имам по-малко от две години в Русия,но още в първият ден разбрах едно - Руснаците и Русия са като огледало - виждаш това което представляваш (някои чужденци разправят това за България). Това че ти си видяла злоба и лошотия може би и се дължи на самата тебе ? Няма стадо без мърша , не всичко в Русия е прекрасно,но ако подходиш с отрито сърце към руснаците за теб почти няма да има заключени врати.Рзасъжденията ти ,че Русия е само Питер и Москва са напълно погрешни и много тъжни за теб самата. В Русия прекрасните градове са много и Золотое Кольцо - Ярославль ,Суздаль , и Великий Новгород и Саратов и Воронеж и Волгоград в Европейска Русия , и Перм и Екатериненбург (Свредловск) на Урал и лично за мене СИБИР, и Омск и Новосибибирск и КРАСНОЯРСК и и много други. И ако ти си срещала смо злоба и затворенест,то аз срещнах друго - ПРИЯТЕЛСТВО И УВАЖЕНИЕ !!!! Имах късметът да бъда сред най-великите хора на света СИБИРЯЦИТЕ !!!! Когато бях във влака непознати хора деляха храната си с мене и идваха да ме поздравят само защото съм БЪЛГАРИН !!! И когато бях в Красноярск беше същото за мен почти нямаше затворени врати когато разберяха , че съм българин , а можех да наблюдавам как се отнасят и с какво око гледат на другите чужденци. Аз съм откърмен като РУСОФИЛ и такъв и ще си умра , но дори и аз не очаквах така да ми хареса Русия и като природа и като хора , живущи там.От първата секунда до последната се чувствах все едно съм в Пловдив и когато ме питаха руснаците "Как е в България?" Отговарях "Както тук".Не ми се тръгваше и с нетърпение чакам да завърша делата си тук и отново да отида там,надявам се да е за много по-дълго,а ако имам късмет и завинаги.

Не мога да не забележа със задоволство,че когато Приятелката ми беше тук с нея се отнасяха по същия начин - с уважение . И когато се разрових из руските сайтове разбрах , че с огромна част от посетилите България се отнасят по същия начин.

Относно Освобождението - над 100 000 души лежат заровени тук. Не дей забравяй , че огромната си час са били ДОБРОВОЛЦИ , дошли да освободят "братята и славяни".И между тях е имало и не малко осетини , дори и от осетините мисюлмани.

liquid, всеки ден умират хора,дори деца,но не всеки ден,деца са разтрелвани в гръб , взривявани с бомби и гранати , измъчвани от глад и жажда ."Пихме урина ","Давах на децата да дъвча памук " и много други. Сравнението с автомобилните катастрофи не е съвсем коректно ,защото никой ме сяда зад волана за да убие УМИШЛЕНО ,не оправдавам безотговорните,но все пак има разлика и то не малка.

Смъртта на един човек е трагедия,умишленото убийство на един човек е много по-голяма трагедия , а ГАВРАТА И УМИШЛЕНОТО УБИЙСТВОТО НА СТОТИЦИ ДЕЦА - УЖАС !!!!!!!!!!

liquid и velvet,децата са бъдещето на техните родители,надеждата за осъществяване на тяхните несбъднати мечти и стремежи и аз най- горещо и искрено ви пожелавам вашите деца да живеят добре и НИКОГА да не разберете какво значи да изгубиш дете ! Познавам хора на които това се е случило и повярвайте ми няма по - страшно проклятие !!!

/офтопик

Знаеш ли Насо,мисля си,че спорът,ако може да се нарече така е глупав.Замислих се и просто реших,че ти си русофил,може би и др.от форума,падате си по "нашите"земи,по Русия...Може би проблемът е в мен,наистина,аз съм антипатриот,мразя балканските държави,харесвам друг тип държави и нации.Харесвам Скандинавските държави,Англия и Германия...може би там се корени омразата ми към Русия.Но като гледам и ти си пристрастен,така че май и двамата не играем честно...

Колкото до темата,днес чух едно мнение на най-известния историк относно Източна Европа-някакъв човек от Барселона,който каза,че е убеден,че в терористичния акт са замесени Щатите,чиято цел била да отместят световното внимания от провалената си мисия в Ирак.Звучи ми достоверно.Пък и има и друг момент,за който се замислих-всъщност това е удобно за американците,защото сега вече световния тероризъм не е само техен и на испанците проблем-сега е замесена и другата световна сила-Русия.

Само да не ме обвините,че пак защитавам чеченците,този път е само предположение. :(

Naso, приятелю

понеже и аз съм сърбал руски борш пет годин, ще ти кажа няколко думи. Първо относно доброто отношение на обикновенния руснак към "братята славяни". Това не е само техен приоритет. Така се отнасят хора от всички страни към други хора, и не само поради факта, че имат общи корени. Причината е друга. Така са възпитани. Да уважават правата на човека. И това е истинското отношение. Не може да се расъждава като теб ".. аз съм възпитан от русофил и следователно съм такъв до гроб .." Къде отиде мисленето ти, възможността да прецениш ситуацията и да си създадеш правилно мнение. Това много ми прилича на едно друго "расъждение" - ..Алах е велик и няма друг бог освен него ..

Същато работа са и съжденията ти осносно войната от 1877 наречена Руско-турска или Освободителна или т.н. На всички е ясно, че това си е война за сфери на влияние. Претекстът е да се освободи България, целта - Русия да установи сфера на влияние на Балканите (целта беше бетонирана по време на WW2 и така и до днес било то с газ, нефт или нещо друго. Но ние сме дребни пионки и не си струва да разискваме такива неща. Пък и да го правим, какво променяме. Много ми прилича на откъс от филма "Господин за едни ден" дето се караха нашите кое е първично - кокошката или яйцето .. и накрая един "измъти" .. то кокошка отвсякъде може да дойде, но яйцето не, няма крила демек :D

Пожелавам ти да посетиш отново Русия. Порадвай се на руското изкуство - музейно или улично. Но не бъркай нещата и най-вече мисли. Както е написано на табелата върху библиотеката на шефа на IBM. И не бъркай политика с обикновенния човек. От първия очаквай да те затрие ако има някаква полза, от другия само можеш да се научиш на мъдрост.

.. спорът,ако може да се нарече така е глупав.Замислих се и просто реших,че ти си русофил,може би и др.от форума,падате си по "нашите"земи,по Русия...Може би проблемът е в мен,наистина,аз съм антипатриот,мразя балканските държави,харесвам друг тип държави и нации.Харесвам Скандинавските държави,Англия и Германия...може би там се корени омразата ми към Русия.Но като гледам и ти си пристрастен,така че май и двамата не играем честно...

Браво Нектик. Това е първия път в който някой успява да "прогледне" и да разбере, че "втвърдяването" на дадена позиция въобще не я решава. Верния път е човек да подложи на съмнение собствената си позиция, опитвайки се да погледне ситуацията от очите на противната страна. И да търси комромис, а не "пирова" победа.

А за "добрите" и "лошите" държави не си права. Просто няма такива. Има мислене, зачитане на човешките права и непрекъснат стремеж към осъвършенстване, лично и обществено. Това прави някои страни привлекателни за човек с определен стереотип на мислене. И на мен ми се е налагало да се замисля по тези въпроси и личното ми мнение е, че много по-интересно (за съжаление и много трудно) е да успееш при сегашните условия у нас. Това е истинско доказателство на собствените ти възможности. А от теб зависи, когато успееш да си направиш равносметка и да помогнеш тази идиотска среда да бъде променена. Бягството не е решение.

"Щастие всекиму .. и нека никой не бъде пренебрегнат"

/offtopic...напълно съм съгласен с redOne относно "освободителните" войни - да, хората са се записвали и като доброволци, били са и в редовната армия, загивали са, но техните мотиви са били доста различни от тези на политиците...там приоритетите са подредени по друг начин вече...Въобще не се сещам дори и за една истински и безкористно освободителна война, където и когато и да било...Май само индианците в Сев. Америка са отивали да се сражават водени от неполитически подбуди, което на някой политик би се сторило наивно и глупаво...

redOne, благодаря за пожеланието при всички случаи ще бъда там а също така и в Украйна Киев (Или поне това което видях от прозореца на влака) ме впечатли страшно,а също и украинците и там имам приятели B) .Аз също харесвам Скандинавия,особено Исландия и се надявам да бъда и там,което желая и на теб и на HEKTIK :)

Това че съм русофил го казах в контекста ,че дори и "така надъхан" не съм очаквал такова посрещане и уважение.Видях как гледаха на германци,виетнамци и китайци в Красноярск и как на мен "а,българин ! Един чай (Бира)?Като бях по влаковете общо 14 дена не ми се слизаше :D Особенно приятно си прикарахме с трима украинеца от Вадул Сирет до Москва :woot Иначе на Красноярският форум Такмак един приятел ме прекръсти на "Нашо" :)

Съгласен съм ,че е ставало въпрос И за сфери на влиание,но не малка роля играе и общественото мнение,след Априлското Въстание.Огромна част от войниците и почти всички офицери са били доброволци.Най-яркият символ за мен е Самарското знаме.Както е добре известно общественото мнение е било силно пои целия свят иначе Освободителната война нямаше да е факт,но все пак е с пъти по-силно в Русия.Съгласен съм че сега сме пионки,за съжалеие България на няколко пъти (според мен два) през 20-ти век сме изпуснали възможността да бъдем поне "офицер" ,поради грешни решения на нашите управници. :wacko: Лошото е че сме тръгнали да се движим в някаква странна посока и скоро май ще излетим въобще от "шахматната дъска" :angry: :cry

Иначе имам претенции да мисля (или поне се опитвам)и надявамсе оспявам (поне в редки случаи) :woot ;)

За думите ти към HEKTIK си абсолютно прав,много по трудно,но отдруга страна по-добре е да не бягаме от отговорност,ние сме БЪЛГАРИ,тук е домът ни и ние можем да го направим поне малко по-добър,чист и подреден,а защо не и по-богат.

HEKTIK,надявам те не съм те обидил много ,не ми е това целта,но не виждам защо трябва да МРАЗИШ Русия,неразбираш или не ти харесва - да, но да мразиш.Според мен някои от мислите ти са погрешни.Съветвам те ако хадиш пак в Питер - Отпусни се и се наслаждавай !!!! Това е градът с най красива архитектура в Европа (Според много хора ) и с най-великата рок-сцена Аквариум,Кино,Алиса,Стрнние игри,Аукцион и много други..... Според мен трябва да се гордееш с корените си- в вените ти тече кръв от двете най-велики нации :punk и си живяла в два от най-прекрасните градове на света :) !!!!

Относно Западна Европа и САЩ-манталитетът им е различен и някои хора све преспособяват,други-не.Надявам се на теб да ти хареса :lol: За съжаление нещата там се влошават,особено в Западна Европа-глобализация,емигранти-мюсюлмани и др. Познавам човек който е Живял в Швеция през 90 г.и през 93г. за по 6 месеца и ми разправяше,че разликата за тези 3 г.е голяма ,за съжаление към по-лошо.Скоро четох някъде ,че има квартали в Стокхолм в които вече полижията след 21.00 не влизала :(

Относно тер.актовете - петрол,пари,разцепване на Русия,елиминирането и като велика сила.Погледни откъде се финансират терористите,кой и къде ги обучава,къде се оттеглят,почиват и лекуват.тогава ще ти стане ясно кой стои зад всичко това.

хектик моля те спри да омазваш темата,призовавам и другите това да направят..ебаси,3 поста и в трите не казваш нищо смислено..постове с нападки без ясна аргументация...защо още в първия си пост не писа нещо от рода-"ми мен руснаците не ме кефят като нация-вътрешна нагласа просто" и точка по въпроса?споко-щяхме да те разберем...нужно ли беше да е изказваш така рязко и ктегорично?

отностно изказването че всеки ден умирали деца-а умират ли всеки ден НАСИЛСТВЕНО деца?самият акт е гаден бе хора,освен това е направен с цел да достигне масовия зрител(наблюдател ако искате)-гадно е,и няма как да не ти стане гадно при положение че тва са като същите тези лапета които гледам от терасата как търчат и се заливат от безгрижен смях....и това го казвам дори при положение че ненавиждам в повечето от случаите малките лапета....но това просто е гнусно бе хора.....

айде сега пък плюхте на освободителната воина...ае мааму дейба примера беше даден от насо за да покаже че измежду руснаците е имало и има такива които ни смятат за братя по кръв и по народност и са били готови да жертват животът си за нашата свободо...тои нямаше предвид да каже че руското правителство е съставено (тогава и сега) от добри феичи..ама не,да си чешем езиците...мисля че на всички ви е извесно че управниците са безскрупулни типове..закво трябва да обръжате монетата да я гледате от тая страна бе хорта....

хектик-хубу де,и аз съм антипатриот-и капка не обичам държавата си,но това не ознчава че не трябва да ценя неща като руско-турската воина,благодарение на която аз не изповядвам исляма и съм свободен гражданин в свободна държава,уважение към хора които волно са направили нещо за бъдещето на тази държава и следователно за моето бъдеще....знам че е смешно точно аз да въ бръщолевя такива глупости за "славната" ни история но малко или много тя си е наша..за добро или за лошо...бахти,аз даже не съм такъв циник бе,засрамете се поне малко

edit-liquid пич ти се безнадежден,явно те тресе желанието яко да си чешеш езика за неща които сам искаш да спориш.Прочети ми още веднъж поста и виж отново в къв шибан контекст е спомената руско-турската воина преди да бръщолевиш глупости.

и топика наистина трябва да се заключи

Naso, приятелю

.. спорът,ако може да се нарече така е глупав.Замислих се и просто реших,че ти си русофил,може би и др.от форума,падате си по "нашите"земи,по Русия...Може би проблемът е в мен,наистина,аз съм антипатриот,мразя балканските държави,харесвам друг тип държави и нации.Харесвам Скандинавските държави,Англия и Германия...може би там се корени омразата ми към Русия.Но като гледам и ти си пристрастен,така че май и двамата не играем честно...

Браво Нектик. Това е първия път в който някой успява да "прогледне" и да разбере, че "втвърдяването" на дадена позиция въобще не я решава. Верния път е човек да подложи на съмнение собствената си позиция, опитвайки се да погледне ситуацията от очите на противната страна. И да търси комромис, а не "пирова" победа.

"Щастие всекиму .. и нека никой не бъде пренебрегнат"

redOne, приятелю,

Незнам за каква пирова победа говориш.Подхода с подлагането на съмнение е правилният.Но тук става дума за друго. Извършен е ужасяващ терористичен акт в Русия. Появява се едно момиче и казва руснаците са сган, болна нация и т.н. И всичко това защото милата харесва Норвегия, а не Русия!!!!Все едно ми казва харесвам светлосиньом мраза лилаво?!? no sense. Аз съм завърщил политология и имам мнение за доста държави, народи, управления и т.н. , но ако бях сметнал за нужно да споделя бих го напавил другаде и по съвсем друг начин. А друг е въпроса , че харесвам това, мраза онова са силно инфантилни и глупави думи. Надявам се "играта" (разбрах че за нея игра) за нея е свършила, и сега ще си намери далеч по интересни игри за възраста си (дама, ластик, домино).

Хектик, късмет и от мен за скандинавия.Норвегия е малко по-трудно. Швеция е по лесно.Имат една дума скандинавците "skitstoevel" (не мога да то напиша точно, нямам никакъв норс език на компютъра), идва още от викингите и означава "лайнян ботуш". Дано не бъдеш просто само един skitstoevel за тях.

pi4..4eti istoria! rusko-turska voiska?! hahaha....ima edno neshto nare4no shipka...ta ako ne sa bili tam shepata bulgari rusnacite sa shtqli da budat SMAZANI...a i 4eta tuka kolko napravili rusnacite za bulgaria...izvesten li vi e fakta 4e rusia ne e podkrepila suedinenieto?oshte pove4e- bila e protiv! ...da ca umirat MNOGO pove4e po putishtata ot kolkoto v nqkaf teroristi4en akt..da ne umirat nasilstveno no smartta si e smurt ot kadeto i da q poglednesh e gadna...po dobre mi vijte signature-to i shte razberete za kakvo govorq...moje bi...kakto kazah..jivota e gaden,nespravedliv,surov...no si imame samo nego! ne moje da go zamenim i tova e...priemete faktite i se opitaite da poopravite tova koeto zavisi ot VAS...ne palete sveshti4ki i ne tujete za umrelite po televiziqta zashtoto samo tova pravite..ako nqkoi umrql i go davat po TV- nacionalen traur...a stoticite koito umirat vseki den..nikoi ne dava i 5 pari za tqh osven blizkite im!!! ne budete licemeri vse pak..sveshti4ka ili klada decata sa murtvi. mojeshe i da nqma oceleli vse pak! tova si e vid voina a na voina zagivat hora- predimno nevinni... razberete go prosto! nito rusiq e tazi idiliq za koqto q mislite 4e edva li ne vseki rusnak bi dal milo i drago za "brata" bulgarin...prosto zabravete za tova- vsi4ko e politika...kolko li deca po sveta sa zagubili jivota si dokato nie vodim bezmisleni sporove?!kolko hora stradat zaradi tqhnata zaguba...a kolko shte umrat utre? i koi ot vas shte se setqt da pomislqt za tqh bez da im se napomnq ot NOVINITE?...znam 4e az shte pomislq...a vie?

liquid,

А ти чел ли си я ?Българските опълченци сами ли са били при Шипка ?Щото май руснаците са били поне толкова. Съединението Русия не го подкрепя,но кой ебил на власт ,какво е ставало с русофилите !? С Капитан Петко Войвода например ! А да ти припомня ли кой обучава офицерите и въоръжава армията,кой дори подарява флот на България.Случайно ли е , че обучените в Русия офицери постигат толкова велики победи?Кой насъска сърбите срещу нас?И кой им спаси задникът след това !

На времето след като е започнало брожението в Русия да освободи България Достоевски пише писмо до царя в което моли да не бъде не ни освобождава.Казва неща от рода , че сме неблагодарници и много скоро след освобождаването ни ще забравим жертвите и Русия ще се здобие с враг много по - мразещ я от Турция. С ужас започвам да осъзнавам , че е бил донякъде прав.

Що се отнася до децата аз вече си изказах мнението.

Аз тук се старая да не обиждам никого,но ти явно много добре си си улучил ника liquid,от онова жълтото и миризливото ли е ?

off topic: "Да живее комунизма!"

mislq 4e dostatu4no se otkloni 'razgovora' ot temata zatova spiram da post-vam...kazah kakvoto ima da kaja a na napadki ne otgovarqm zashtoto sum cvetusht i ne si zaslujava da me ban zaradi podobni izqvi! no vse pak ne kaza dali shte se setish za drugite zaginali..tezi izvun novinite.

При цялото ми уважение към правилата на форума и с пълно съзнание , че може да отнеса някой warn ще си позволя да кажа следното – с учудване забелазвам колко много хора са СРАЛИ яко тука! Слава Богу, не преобладаващата част!!!!!

Специално към liquid, HEKTIK , velvet_underground, karaman, Kreideiky.

Там загинаха 150 деца, многознайковци такива! Пуснах това нещо просто за да помълчим за момент всички, които имаме чувства, които имаме СЪРЦЕ, да запалим по една свещ и да проявим малко съчувствие за тия дечица, а не за да се нароят тука сто кила новоизлюпети разбирачи, Бжежинсковчета и Кисинджърчета и да приказват за световна политика и неграмотно четена история. Лумпени с лумпени ...

:sick :sick :sick :sick :sick :sick :sick :sick :sick :sick :sick :sick :sick

Как не ви е срам !!?!!!!!!!!?????????

КАК НЕ ВИ Е СРАМ !?????????????

Нека някой admin да затвори топика.

Твърде много хора си позволиха да направят митинг и да вдигат шум в гробище.

А трябваше просто за секунда да помълчат.

В ГРОБИЩАТА СЕ МЪЛЧИ!

Няма смисъл темата да се дискутира повече. Всеки си има собстено мнение и ще си го отстоява. Затова най - добре да затворя темата.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...