PhrozenCrew Posted April 7, 2019 Share Posted April 7, 2019 Здравейте, Имам един стар диск, който до вчера го ползвах за сравнително важни данни. Но, докато си проверявах една флашка, реших да го цъкна и него и се оказа, че има 2 броя Reallocated Sectors Count. Форматирах го на ниско ниво с HDD Low Level Format Tool 4.40. След това го минах с HDD Regenerator 2011, това е резултата: Не разбирам много добре, как работи HDD Regenerator и не знам, как да тълкувам тоя резултат. Вероятно програмата прескача reallocated-нати сектори. Пуснах и Surface Test със Hard Disk Sentinel Pro 4.50.5, това са резултатите: Не съм много запознат с работата на твърдите дискове и кога почват лавинообразно да се скапват, за това се обръщам къв вас. Мога ли да продължа да ползвам тоя хард? Всъщност не ми е създавал проблеми, но тези тестове ми паказаха, че състоянието му хич не е ок, поне според скромните ми познания. Радвам се поне, че го хванах навреме, преди да загубя важни данни. Все пак, да питам, за коша ли е? Благодаря! Link to comment Share on other sites More sharing options...
muhaha Posted May 11, 2019 Share Posted May 11, 2019 Под 80% здраве не се наемам дори да преинсталирам Windows на такъв диск. Обяснявам на клиента че няма никакъв смисъл и че трябва подмяна. И в повечето случаи нормалния потребител му стигат и 240~250 гб и препоръчвам едно SSD за 70 лева или 130 за 500гб. И компютъра става като нов. С това здраве от 0% направи си бекъп на файловете веднага... че утре може да не тръгне Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.