earache Posted January 27 Share Posted January 27 (edited) Страшна простотия сътворих миналия четвъртък. Пътят към детската градина е през един парк. Оставих детето и се връщам към нас. Тук вмъквам, че няколко пъти там се опитваха да ме нападат кучета, също и детето, вече съм развил някакво паническо разстройство и затова ходя въоръжен с кучегон и спрей. Стигам до един с куче без каишка и се каширам в края на алеята, да ги чакам като царски особи да минат, за да не ходя срещу тях. Хубу, но помияра разбира се точно към мен се засилва. Пържа го с кучегона, който не му действа и се паникьосвам още повече. Вадя спрей и го пръскам. Не го уцелвам особено, мерникът е ултра зле в паниката. Да обаче селяка му засегнах самочувствието и тръгва на бургия към мен да ме бие. Давам назад, като гледам и двата екземпляра да са пред мен, не зад гърба ми. Назад, назад, тоя катил продължава, предупреждавам го няколко пъти да се махне, иначе ще го парфюмирам и него. Естествено бабаитлъка у него надделява и го пръскам и него. На поредното "що ми напръскá кучето бе" (у Софията сме) му отговарям "щото се уплаших от помияра, който идваше към мен". Тоя: "ми като те е страх, какво правиш у парка бе". "Яж ми кура, в парка не е забранено за плашливите, забранено е за кучета без каишки обаче" и почвам да набирам 112. Тогава тоя тръгва да се изнася и тръгвам след него, с идеята милицаите да го гепят. Качва се на колата си и отпрашва, като аз не успях да видя номера, понеже пазя голяма дистанция. След половин час в студа идват милицаите, само ме провериха и ми записаха данните, но като цяло доста безполезни. Edited January 27 by earache Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dubo Posted January 27 Share Posted January 27 (edited) 13 minutes ago, earache said: Страшна простотия .... Не се заяждам, а опитвам да помогна. Пиши ми на лично - познавам много добри психолози - ще направят живота ти доста по-щастлив. Просто да се живее с постоянни неоправдани и преувеличени страхове си е.... ад. Скоро четох една нова книжка по темата - "Оставете ме на мира".... Надявам се ще намериш решение, но определено не са 'другите' които правят проблеми в живота. Това важи за всеки , не само за мен и теб. Edited January 27 by dubo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted January 27 Share Posted January 27 49 minutes ago, earache said: Страшна простотия сътворих миналия четвъртък. Пътят към детската градина е през един парк. Оставих детето и се връщам към нас. Тук вмъквам, че няколко пъти там се опитваха да ме нападат кучета, също и детето, вече съм развил някакво паническо разстройство и затова ходя въоръжен с кучегон и спрей. Стигам до един с куче без каишка и се каширам в края на алеята, да ги чакам като царски особи да минат, за да не ходя срещу тях. Хубу, но помияра разбира се точно към мен се засилва. Пържа го с кучегона, който не му действа и се паникьосвам още повече. Вадя спрей и го пръскам. Не го уцелвам особено, мерникът е ултра зле в паниката. Да обаче селяка му засегнах самочувствието и тръгва на бургия към мен да ме бие. Давам назад, като гледам и двата екземпляра да са пред мен, не зад гърба ми. Назад, назад, тоя катил продължава, предупреждавам го няколко пъти да се махне, иначе ще го парфюмирам и него. Естествено бабаитлъка у него надделява и го пръскам и него. На поредното "що ми напръскá кучето бе" (у Софията сме) му отговарям "щото се уплаших от помияра, който идваше към мен". Тоя: "ми като те е страх, какво правиш у парка бе". "Яж ми кура, в парка не е забранено за плашливите, забранено е за кучета без каишки обаче" и почвам да набирам 112. Тогава тоя тръгва да се изнася и тръгвам след него, с идеята милицаите да го гепят. Качва се на колата си и отпрашва, като аз не успях да видя номера, понеже пазя голяма дистанция. След половин час в студа идват милицаите, само ме провериха и ми записаха данните, но като цяло доста безполезни. Бабаитът не се ли кротна от спрея? Или и него не успя да уцелиш? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
earache Posted January 27 Share Posted January 27 15 minutes ago, w00x said: Или и него не успя да уцелиш? Позна Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted January 27 Share Posted January 27 Вземи си спрей, който прави мъгла, а не такъв, който стреля със струя. Повечето на пазара правят мъгла, не знам как си успял да вземеш такъв, който прави струя. Аз търсех точно такъв, за да си имам и намерих само един модел. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
earache Posted January 28 Share Posted January 28 (edited) Никакъв шанс да го разбера какъв е. На него има текст само на полски. Но определено не беше облак, а и на никой нищо му нямаше. То в крайна сметка се и оказа, че правилната употреба е 1во да пробваш само да им отвлечеш вниманието, като пръскаш към тях без да си се прицелил, ако не ги сплаши след 1-2 секунди, тогава да насочиш към фацата: При мен се получи неволно. Edited January 28 by earache Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted January 28 Share Posted January 28 Може просто да си избрал неефикасен газ. Не говоря за кучегона, а за лютивия спрей. Ей такъв си вземи. https://www.waragod.bg/perfecta-cs-stop-attack-sprejj-za-izkljuchitelna-zashhita-40-ml/ Да е с CS газ в него. Според моето проучване е най-ефикасен срещу хора от всички налични варианти (общо 3). Провери ефикасността срещу кучета каква в, но май и срещу животни беше най-ефикасен. Този точно го има във вариант с облак и във вариант с джет. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted January 28 Share Posted January 28 17 hours ago, dubo said: Не се заяждам, а опитвам да помогна. +1 Това определено не е нормално и е добре да се говори със специалист. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dubo Posted January 28 Share Posted January 28 познавам неуравновесени хора, които ходят с нож в себе си, а някои си имат законно КНО... със съветите дето тука се дават - 'спреяджията' може безмислено да пострада . Тогава тези 'добри съвети' ще са добрите намерения постлали пътя към.... Разбира се моралното удовлетворение, че си бил морално прав много помага ако някой ти е пробил дупка в червата - така съм чувал. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted January 28 Share Posted January 28 Правиш ли разлика между нападение и самоотбрана? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dubo Posted January 28 Share Posted January 28 4 hours ago, w00x said: Правиш ли разлика между нападение и самоотбрана? Да напръскаш куче, което минава покрай теб си е нападение. Независимо, че имаш необосновани и преувеличени страхове. Да напръскаш човек, който се кара с теб също е нападение. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
earache Posted January 29 Share Posted January 29 10 hours ago, dubo said: Да напръскаш куче, което минава покрай теб си е нападение. Не е минавало покрай мен, тръгна точно към мен. "Искало да ме подуши" и тн простотии не минават, защото няма как да му знам намеренията. Няколко сутрини по-рано един булдог така тръгна да ни подуши и се опита да ухапе детето, добре че го бях вдигнал във въздуха вече. 10 hours ago, dubo said: Да напръскаш човек, който се кара с теб също е нападение. Тръгва да ти налита на бой с веригата на кучето в ръка и е +50% кила на твоите, различно е от "кара се с теб". --- Точно от такива свободни интерпретации ме е малко шубе. Да не ми звъннат ся милицията на вратата, че имало жалба срещу мен щото съм ги причакал и съм ги напарфюмирал. Даже се чудя дали да не пусна аз превантивно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
UzITo Posted January 29 Share Posted January 29 11 hours ago, dubo said: Да напръскаш куче, което минава покрай теб си е нападение. Независимо, че имаш необосновани и преувеличени страхове. Да напръскаш човек, който се кара с теб също е нападение. Ако правилно разбирам ситуацията кучето не е на повод, без наморник в парк за обществено ползване, не специализиран за кучета. https://lex.bg/laws/ldoc/2135782093 Чл. 13. Собственикът на куче - домашен любимец е длъжен: 1. на обществени места да води кучето - домашен любимец винаги и задължително на повод до 1,5 м, а при кучета - домашни любимци над 10 кг на неразтеглив повод до 1,5 м или с намордник. 3. поводът и намордникът не са задължителни на местата за разхождане на кучета - домашни любимци, определени със заповед от кмета на района. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted January 29 Share Posted January 29 13 hours ago, dubo said: Да напръскаш куче, което минава покрай теб си е нападение. Независимо, че имаш необосновани и преувеличени страхове. Да напръскаш човек, който се кара с теб също е нападение. Твоята версия на историята е различна от разказаната от earache. Явно си бил свидетел. Разкажи ни какво се случи. 3 hours ago, earache said: Точно от такива свободни интерпретации ме е малко шубе. Да не ми звъннат ся милицията на вратата, че имало жалба срещу мен щото съм ги причакал и съм ги напарфюмирал. Даже се чудя дали да не пусна аз превантивно. Как ще те намерят? Нито ти знаят името, нито нищо. Дори да има жалба, тя ще е срещу "Неизвестен извършител". Ако случайно успеят, по някакъв магически начин, да те проследят по видео записи от камери в района, то ще видят също и че нямаш вина за случката. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
earache Posted January 30 Share Posted January 30 (edited) Преди 10 минути един помияр се засили в пасажерската врата на колата и се блъсна нелеко. Като паркирах чак я проверих, за да не слизам, одрана е. Това точно пред районната ми община. Edited January 30 by earache Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dubo Posted January 30 Share Posted January 30 (edited) On 1/29/2025 at 9:13 AM, earache said: Не е минавало покрай мен, тръгна точно към мен. "Искало да ме подуши" и тн простотии не минават, защото няма как да му знам намеренията. Няколко сутрини по-рано един булдог така тръгна да ни подуши и се опита да ухапе детето, добре че го бях вдигнал във въздуха вече. ..... Ако не обърнеш внимание на необоснованите , преувеличени и вероятно породени от нещо страхове, явно някой ще пострада. Дали ти или някой участващ в 'ситуацията', но ще има пострадали. Определено имаш абсолютно неадекватно поведение в ситуации включващи кучета. Edited January 30 by dubo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted January 30 Share Posted January 30 (edited) 5 hours ago, earache said: Преди 10 минути един помияр се засили в пасажерската врата на колата и се блъсна нелеко. Като паркирах чак я проверих, за да не слизам, одрана е. Това точно пред районната ми община. Абе, някой да не ти е лепнал магнит за кучета 9 minutes ago, dubo said: Като цяло съм съгласен с частта, че такъв силен страх е хубаво да се адресира. Но е факт, че има закони и наредби за това как да се разхождат кучетата в градска среда. На мен (обичам и се разбирам чудесно с кучетата) също ми се е случвало да се разминавам с плашещи, пуснати на свобода кучета. В крайна сметка градовете ни са правени за хора и не всеки е длъжен да има опит с общуването с кучета за да знае как да се държи, като дойде да го подуши зле обучения и свободно разкарващ се ротвайлер на пушещия цигара и говорещ по телефона на 50 метра бай Ганю. Edited January 30 by Antares Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dubo Posted January 30 Share Posted January 30 (edited) 31 minutes ago, Antares said: .... Но е факт, че има закони и наредби за това как да .... Реалността не са наредбите и законите. Само помиярите, с които е пълно КАК се разхождат с нашийник, намордник и без бълхи, краста, кърлежи и тнт, нали? Но това реално е второстепенно, защото човека явно има абсолютно необоснован параноидален страх. Добър специалист ще направи него и семейството му по-щастливи и живеещи по-безопасно. Защото очевидно той влиза в глупави и излишни конфликти. Edited January 30 by dubo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
earache Posted January 30 Share Posted January 30 1 hour ago, dubo said: Ако не обърнеш внимание на необоснованите , преувеличени и вероятно породени от нещо страхове, явно някой ще пострада. Дали ти или някой участващ в 'ситуацията', но ще има пострадали. Определено имаш абсолютно неадекватно поведение в ситуации включващи кучета. Цитирал си точно нещото, което показва, че не са чааак толкова необосновани. Опит от първа ръка. Защо избра да го игнорираш? 55 minutes ago, Antares said: Абе, някой да не ти е лепнал магнит за кучета Явно надушват страха дори и да си в колата... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted January 30 Share Posted January 30 Just now, earache said: Явно надушват страха дори и да си в колата... Може страха ти да се е предал на колата и кучетата да я надушват нея? Гасне ли ти по светофарите, ако разхождат наблизо куче? Или да дига оборотите, ако пресича куче? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted January 30 Share Posted January 30 Може да кара СуБау. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted January 31 Share Posted January 31 12 hours ago, w00x said: Може да кара СуБау. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted February 5 Share Posted February 5 1 hour ago, netrootbg said: ...Paypal... Тия измекяри не бяха ли в основата на цирка с Honey? Що си мисля, че те бяха собственици. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted February 5 Share Posted February 5 Те са собствениците. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted February 5 Share Posted February 5 On 1/22/2025 at 9:47 AM, jozo said: Пловдив е с прекалено голяма гъстота на населението. Както @w00x написа, вече сме след point of no return. Заради редица глупости, всичко се застрои в гъстонаселени райони, а не в посока към покрайнините. Отделно момента с бутането на еднофамилни къщи за да се построи поредното гето. On 1/22/2025 at 12:50 PM, Antares said: Въртят ми се някакви спомени, че бях чел, че преместили сензорите за ФПЧ някъде в покрайнините на града, че на ВСИ-то показвали прекалено завишени стойности По закон измервателните станции трябва да са на оживени кръстовища. В Пловдив едното място беше баня Старинна. Изплашиха се от стойностите и я преместиха между клоните на едни дървета в парк Каменица. Другата "официална" станция я забиха някъде на полето. Ситуацията е: 3.6 not great not terrible Редовно слушам как обясняват, че нормата била за еди колко си дена с превишено замърсяване и все още не били достигнати. Примерно нормата е 35, но успяват да се вместят в 34 примерно... Всичко е пълен цирк. 1 hour ago, Antares said: Тия измекяри не бяха ли в основата на цирка с Honey? Що си мисля, че те бяха собственици. И идея си нямам какво е това. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts