earache Posted Monday at 05:07 PM Share Posted Monday at 05:07 PM (edited) Страшна простотия сътворих миналия четвъртък. Пътят към детската градина е през един парк. Оставих детето и се връщам към нас. Тук вмъквам, че няколко пъти там се опитваха да ме нападат кучета, също и детето, вече съм развил някакво паническо разстройство и затова ходя въоръжен с кучегон и спрей. Стигам до един с куче без каишка и се каширам в края на алеята, да ги чакам като царски особи да минат, за да не ходя срещу тях. Хубу, но помияра разбира се точно към мен се засилва. Пържа го с кучегона, който не му действа и се паникьосвам още повече. Вадя спрей и го пръскам. Не го уцелвам особено, мерникът е ултра зле в паниката. Да обаче селяка му засегнах самочувствието и тръгва на бургия към мен да ме бие. Давам назад, като гледам и двата екземпляра да са пред мен, не зад гърба ми. Назад, назад, тоя катил продължава, предупреждавам го няколко пъти да се махне, иначе ще го парфюмирам и него. Естествено бабаитлъка у него надделява и го пръскам и него. На поредното "що ми напръскá кучето бе" (у Софията сме) му отговарям "щото се уплаших от помияра, който идваше към мен". Тоя: "ми като те е страх, какво правиш у парка бе". "Яж ми кура, в парка не е забранено за плашливите, забранено е за кучета без каишки обаче" и почвам да набирам 112. Тогава тоя тръгва да се изнася и тръгвам след него, с идеята милицаите да го гепят. Качва се на колата си и отпрашва, като аз не успях да видя номера, понеже пазя голяма дистанция. След половин час в студа идват милицаите, само ме провериха и ми записаха данните, но като цяло доста безполезни. Edited Monday at 05:08 PM by earache Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dubo Posted Monday at 05:21 PM Share Posted Monday at 05:21 PM (edited) 13 minutes ago, earache said: Страшна простотия .... Не се заяждам, а опитвам да помогна. Пиши ми на лично - познавам много добри психолози - ще направят живота ти доста по-щастлив. Просто да се живее с постоянни неоправдани и преувеличени страхове си е.... ад. Скоро четох една нова книжка по темата - "Оставете ме на мира".... Надявам се ще намериш решение, но определено не са 'другите' които правят проблеми в живота. Това важи за всеки , не само за мен и теб. Edited Monday at 05:21 PM by dubo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted Monday at 05:58 PM Share Posted Monday at 05:58 PM 49 minutes ago, earache said: Страшна простотия сътворих миналия четвъртък. Пътят към детската градина е през един парк. Оставих детето и се връщам към нас. Тук вмъквам, че няколко пъти там се опитваха да ме нападат кучета, също и детето, вече съм развил някакво паническо разстройство и затова ходя въоръжен с кучегон и спрей. Стигам до един с куче без каишка и се каширам в края на алеята, да ги чакам като царски особи да минат, за да не ходя срещу тях. Хубу, но помияра разбира се точно към мен се засилва. Пържа го с кучегона, който не му действа и се паникьосвам още повече. Вадя спрей и го пръскам. Не го уцелвам особено, мерникът е ултра зле в паниката. Да обаче селяка му засегнах самочувствието и тръгва на бургия към мен да ме бие. Давам назад, като гледам и двата екземпляра да са пред мен, не зад гърба ми. Назад, назад, тоя катил продължава, предупреждавам го няколко пъти да се махне, иначе ще го парфюмирам и него. Естествено бабаитлъка у него надделява и го пръскам и него. На поредното "що ми напръскá кучето бе" (у Софията сме) му отговарям "щото се уплаших от помияра, който идваше към мен". Тоя: "ми като те е страх, какво правиш у парка бе". "Яж ми кура, в парка не е забранено за плашливите, забранено е за кучета без каишки обаче" и почвам да набирам 112. Тогава тоя тръгва да се изнася и тръгвам след него, с идеята милицаите да го гепят. Качва се на колата си и отпрашва, като аз не успях да видя номера, понеже пазя голяма дистанция. След половин час в студа идват милицаите, само ме провериха и ми записаха данните, но като цяло доста безполезни. Бабаитът не се ли кротна от спрея? Или и него не успя да уцелиш? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
earache Posted Monday at 06:13 PM Share Posted Monday at 06:13 PM 15 minutes ago, w00x said: Или и него не успя да уцелиш? Позна Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted Monday at 10:13 PM Share Posted Monday at 10:13 PM Вземи си спрей, който прави мъгла, а не такъв, който стреля със струя. Повечето на пазара правят мъгла, не знам как си успял да вземеш такъв, който прави струя. Аз търсех точно такъв, за да си имам и намерих само един модел. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
earache Posted 20 hours ago Share Posted 20 hours ago (edited) Никакъв шанс да го разбера какъв е. На него има текст само на полски. Но определено не беше облак, а и на никой нищо му нямаше. То в крайна сметка се и оказа, че правилната употреба е 1во да пробваш само да им отвлечеш вниманието, като пръскаш към тях без да си се прицелил, ако не ги сплаши след 1-2 секунди, тогава да насочиш към фацата: При мен се получи неволно. Edited 20 hours ago by earache Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted 20 hours ago Share Posted 20 hours ago Може просто да си избрал неефикасен газ. Не говоря за кучегона, а за лютивия спрей. Ей такъв си вземи. https://www.waragod.bg/perfecta-cs-stop-attack-sprejj-za-izkljuchitelna-zashhita-40-ml/ Да е с CS газ в него. Според моето проучване е най-ефикасен срещу хора от всички налични варианти (общо 3). Провери ефикасността срещу кучета каква в, но май и срещу животни беше най-ефикасен. Този точно го има във вариант с облак и във вариант с джет. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted 18 hours ago Share Posted 18 hours ago 17 hours ago, dubo said: Не се заяждам, а опитвам да помогна. +1 Това определено не е нормално и е добре да се говори със специалист. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dubo Posted 16 hours ago Share Posted 16 hours ago познавам неуравновесени хора, които ходят с нож в себе си, а някои си имат законно КНО... със съветите дето тука се дават - 'спреяджията' може безмислено да пострада . Тогава тези 'добри съвети' ще са добрите намерения постлали пътя към.... Разбира се моралното удовлетворение, че си бил морално прав много помага ако някой ти е пробил дупка в червата - така съм чувал. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted 13 hours ago Share Posted 13 hours ago Правиш ли разлика между нападение и самоотбрана? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dubo Posted 9 hours ago Share Posted 9 hours ago 4 hours ago, w00x said: Правиш ли разлика между нападение и самоотбрана? Да напръскаш куче, което минава покрай теб си е нападение. Независимо, че имаш необосновани и преувеличени страхове. Да напръскаш човек, който се кара с теб също е нападение. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts