Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата (Нова тема)

Veno

Recommended Posts

Страшна простотия сътворих миналия четвъртък. Пътят към детската градина е през един парк. Оставих детето и се връщам към нас. Тук вмъквам, че няколко пъти там се опитваха да ме нападат кучета, също и детето, вече съм развил някакво паническо разстройство и затова ходя въоръжен с кучегон и спрей. Стигам до един с куче без каишка и се каширам в края на алеята, да ги чакам като царски особи да минат, за да не ходя срещу тях. Хубу, но помияра разбира се точно към мен се засилва. Пържа го с кучегона, който не му действа и се паникьосвам още повече. Вадя спрей и го пръскам. Не го уцелвам особено, мерникът е ултра зле в паниката. Да обаче селяка му засегнах самочувствието и тръгва на бургия към мен да ме бие. Давам назад, като гледам и двата екземпляра да са пред мен, не зад гърба ми. Назад, назад, тоя катил продължава, предупреждавам го няколко пъти да се махне, иначе ще го парфюмирам и него. Естествено бабаитлъка у него надделява и го пръскам и него. На поредното "що ми напръскá кучето бе" (у Софията сме) му отговарям "щото се уплаших от помияра, който идваше към мен". Тоя: "ми като те е страх, какво правиш у парка бе". "Яж ми кура, в парка не е забранено за плашливите, забранено е за кучета без каишки обаче" и почвам да набирам 112. Тогава тоя тръгва да се изнася и тръгвам след него, с идеята милицаите да го гепят. Качва се на колата си и отпрашва, като аз не успях да видя номера, понеже пазя голяма дистанция. След половин час в студа идват милицаите, само ме провериха и ми записаха данните, но като цяло доста безполезни.

Edited by earache

• Replies 14.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

13 minutes ago, earache said:

Страшна простотия ....

Не се заяждам, а  опитвам да помогна.

Пиши ми на лично - познавам много добри психолози - ще направят живота ти доста по-щастлив.

Просто да се живее с постоянни неоправдани и преувеличени страхове си е.... ад.

Скоро четох една нова книжка по темата - "Оставете ме на мира"....

Надявам се ще намериш решение, но определено не са 'другите' които правят проблеми в живота. Това важи за всеки , не само за мен и теб.

Edited by dubo

49 minutes ago, earache said:

Страшна простотия сътворих миналия четвъртък. Пътят към детската градина е през един парк. Оставих детето и се връщам към нас. Тук вмъквам, че няколко пъти там се опитваха да ме нападат кучета, също и детето, вече съм развил някакво паническо разстройство и затова ходя въоръжен с кучегон и спрей. Стигам до един с куче без каишка и се каширам в края на алеята, да ги чакам като царски особи да минат, за да не ходя срещу тях. Хубу, но помияра разбира се точно към мен се засилва. Пържа го с кучегона, който не му действа и се паникьосвам още повече. Вадя спрей и го пръскам. Не го уцелвам особено, мерникът е ултра зле в паниката. Да обаче селяка му засегнах самочувствието и тръгва на бургия към мен да ме бие. Давам назад, като гледам и двата екземпляра да са пред мен, не зад гърба ми. Назад, назад, тоя катил продължава, предупреждавам го няколко пъти да се махне, иначе ще го парфюмирам и него. Естествено бабаитлъка у него надделява и го пръскам и него. На поредното "що ми напръскá кучето бе" (у Софията сме) му отговарям "щото се уплаших от помияра, който идваше към мен". Тоя: "ми като те е страх, какво правиш у парка бе". "Яж ми кура, в парка не е забранено за плашливите, забранено е за кучета без каишки обаче" и почвам да набирам 112. Тогава тоя тръгва да се изнася и тръгвам след него, с идеята милицаите да го гепят. Качва се на колата си и отпрашва, като аз не успях да видя номера, понеже пазя голяма дистанция. След половин час в студа идват милицаите, само ме провериха и ми записаха данните, но като цяло доста безполезни.

Бабаитът не се ли кротна от спрея? Или и него не успя да уцелиш?

Вземи си спрей, който прави мъгла, а не такъв, който стреля със струя. :D

Повечето на пазара правят мъгла, не знам как си успял да вземеш такъв, който прави струя. Аз търсех точно такъв, за да си имам и намерих само един модел.

Никакъв шанс да го разбера какъв е. На него има текст само на полски. Но определено не беше облак, а и на никой нищо му нямаше.

То в крайна сметка се и оказа, че правилната употреба е 1во да пробваш само да им отвлечеш вниманието, като пръскаш към тях без да си се прицелил, ако не ги сплаши след 1-2 секунди, тогава да насочиш към фацата: 

При мен се получи неволно.

Edited by earache

Може просто да си избрал неефикасен газ. Не говоря за кучегона, а за лютивия спрей.

Ей такъв си вземи.

https://www.waragod.bg/perfecta-cs-stop-attack-sprejj-za-izkljuchitelna-zashhita-40-ml/

Да е с CS газ в него.

Според моето проучване е най-ефикасен срещу хора от всички налични варианти (общо 3). Провери ефикасността срещу кучета каква в, но май и срещу животни беше най-ефикасен. Този точно го има във вариант с облак и във вариант с джет.

17 hours ago, dubo said:

Не се заяждам, а  опитвам да помогна.

+1
Това определено не е нормално и е добре да се говори със специалист.

:) познавам неуравновесени хора, които ходят с нож в себе си, а някои си имат законно КНО...

със съветите дето тука се дават - 'спреяджията' може безмислено да пострада . Тогава тези 'добри съвети' ще са добрите намерения постлали пътя към....

Разбира се моралното удовлетворение, че си бил морално прав много помага ако някой ти е пробил дупка в червата - така съм чувал.

4 hours ago, w00x said:

Правиш ли разлика между нападение и самоотбрана?

Да напръскаш куче, което минава покрай теб си е нападение. Независимо, че имаш необосновани и преувеличени страхове.

Да напръскаш човек, който се кара с теб също е нападение.