Triti Posted 18 hours ago Share Posted 18 hours ago Честито Рождество на всички вас и вашите семейства! Бъдете благословени! Сещам се да напиша тук, че тази история със социалните мрежи никога не съм я разбирала. Особено в идеологията си "дай да си изтипосам целия живот". Мисля си, че стремежът да не оставим нищо несподелено в живота ни трябва да е някакво заболяване. Обаче още не съм го формулирала като нещо популярно, наричам го "апоксенософобия" от гръцкото словосъчетание за страх от отчуждение. Иначе за какво друго биха служили социалните мрежи?! Какво правят те повече от форумите?! И за автомобили понеже повдигнахте темата, на мене дядо Коледа ми донесе съседски деца, които да ми счупят стъклото на личния ми автомобил. Сърцето ми се скъса, когато видях погрома. Но после малко ми поолекна - липсват кирки! Дали е защото съм жена?! Ето и поражението. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted 18 hours ago Share Posted 18 hours ago Според мен социалните мрежи предлагат по-бърза консумация на съдържание, отколкото форумите. И тъй като в момента хората искат консумация без реална полза от консумираното, социалните мрежи са в разцвет. Цъкаш, гледаш и дори не запомняш видяното. Дори ако потърсиш съвет и получиш отговори, след време трудно ще намериш това, което са ти отговорили. Отливът от форуми към социални мрежи беше просто един тренд, който хората последваха. Така или иначе бяха в социалните мрежи, за да са социални с приятели и познати, та защо да не заменят и форумите със социалните мрежи, за да им е всичко на едно място? А и в социалните мрежи има нови хора, различни от тези, с които си свикнал да комуникираш по форумите. Това от една страна е добре, от друга страна не е. В момента повечето не са доволни от начина на получаване на полезно съдържание и провеждане на дискусии във Фейсбук, но просто не се връщат назад към форумите по една или друга причина. А пораженията върху колата ти умишлени ли са??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted 14 hours ago Share Posted 14 hours ago Бих го нарекъл търсене на одобрение от другите (обществото)… дори опит да ги караш да завиждат за нещо което си (или си мислиш че си)… показност и изливане на гигантски “мъдрости”, и филстване… Защото е по-лесно да го нацвъкаш през телефона, отколкото да го направиш на живо… Аз лично не ползвам никакви соц. мрежи… Имах за няколко месеца ЛинкедИн и се разкарах от там… вижда ми се безмислено всичко това… Имам си Булфорум и телефон… Това с колата е тъпо, умишлено или не… много е тъпо… излишна разправия… Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted 11 hours ago Share Posted 11 hours ago 6 hours ago, Triti said: Честито Рождество на всички вас и вашите семейства! Бъдете благословени! Сещам се да напиша тук, че тази история със социалните мрежи никога не съм я разбирала. Особено в идеологията си "дай да си изтипосам целия живот". Мисля си, че стремежът да не оставим нищо несподелено в живота ни трябва да е някакво заболяване. Обаче още не съм го формулирала като нещо популярно, наричам го "апоксенософобия" от гръцкото словосъчетание за страх от отчуждение. Иначе за какво друго биха служили социалните мрежи?! Какво правят те повече от форумите?! И за автомобили понеже повдигнахте темата, на мене дядо Коледа ми донесе съседски деца, които да ми счупят стъклото на личния ми автомобил. Сърцето ми се скъса, когато видях погрома. Но после малко ми поолекна - липсват кирки! Дали е защото съм жена?! Ето и поражението. При нас точно по Коледа шибани цигански гнасни педалчета са хвърляли пиратки в къщата, която дядо ми е построил... Изгоря до основи. Къщата беше безлюдна понеже и баба и дядо починаха... Гледай пародията каква е - шибани циганчета да си играят та подпалват къщата. Пожарната идва от на майка си.... И и свършва водата, та пародията е тотална. В тоя ред на мисли освен, че искам отговорните да УМРАТ В АДСКИ МЪКИ, ако разследването се запече къде да се обадим да почерпим едно кафе. Може и на ЛС. Аз лично предпочитам смърт за виновните пред съдилища и обезщетения ама... Никой не не пита. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted 11 hours ago Share Posted 11 hours ago Иди хвърли малко пиратки в техните катуни. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted 11 hours ago Share Posted 11 hours ago 7 minutes ago, w00x said: Иди хвърли малко пиратки в техните катуни. На мен не ми е смешно... Ама грам. Къщата, в която съм бил всяко лято като дете я няма заради пълна тъпотия. Ако зависи от мен - ще ги разчленя с коне. И аз ще яздя единия кон. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted 11 hours ago Share Posted 11 hours ago Аз съм сериозен. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mordeath Posted 2 hours ago Share Posted 2 hours ago Ще запаля една цигара. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts