Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата (Нова тема)

Veno

Recommended Posts

За  s90d май имаше значение размера на матрицата. По-малките бяха с по-кофти матрица, 55 и нагоре мисля са на Самсунг

• Replies 14.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

В Европа изглежда само 65цата получава хубавият панел. Та ако искам QD-то трябва да отида на 95D–то, а там цените стават горе долу х2 и някак си не държа чаааак толкова да имам олед днес :laughing:

• 2 weeks later...

Досега съм си мислел, че имам прахосмукачки. Тоя Dyson, въпреки, че е на батерия е от друга планета. 2 дена продължава да вади прахоляци от килим минал тупалки и пране на тепавица.... Контейнер след контейнер фин прах излиза и излиза.

Представи си сега ако си вземеш хубава прахосмукачка на ток колко боклук ще изкараш след Дайсъна. :D 

Дайсъните на кабел откакто им наложиха ограничения за мощността на двигателя изчезнаха от ЕС. Тази си смуче доволно силно като прецени, че трябва. 

Аз на черния петък купих на жена ми Ровента, като тя искаше да е с автономия 80 минути и да се сгъва. Дайсъна с тея параметри бяха много пари, пък ако искам хубаво тупане си имам под ръка Рейнбоу. Зора му е на него, че е много обемист и тежък и не е удобен за всекидневна употреба. Сега жената ми много си харесва Ровентата, че е винаги под ръка, пускаш и готово, без кабели и прочие, а отделно и чисти учудващо добре, не вярвах че ще дърпа толкова яко.

25 minutes ago, mIRCata said:

Дайсъните на кабел откакто им наложиха ограничения за мощността на двигателя изчезнаха от ЕС. Тази си смуче доволно силно като прецени, че трябва. 

Предлагат си се. Те ограниченията ги наложиха преди 10 години сигурно. Просто свалиха мощностите на моторите до 750 вата, но продължават да си се предлагат на пазара.

https://www.technopolis.bg/bg/Prahosmukachki-bez-torba/Prahosmukachka-DYSON-CINETIC-BIG-BALL-ABS--PRO/p/812039

И жената още лятото си взе безкабелна ровента, от тия сгъващите се: екс-форс-флекс-корамуянко. От тогава кабелната прахосмукачка не е пипната. За ежедневна употреба се справя учудващо добре и за три пъти по-малко време. А дори не беше най-скъпата от серията. Към 500лв беше някъде. 

Аз сега от черния петък взех една безкабелна Ровента, на добро намаление- от 700 на 400. Има и глава за мокро почистване(моп). За чистенето, добре е май, въпреки че аз нямам килими, където най-добре се разбира колко добре смуче, ама батерията много бързо пада. Особено, ако искам да изчистя както трябва навсякъде. Дори и като я пускам два пъти в седмицата и гледам да съм максимално стегнат, накрая пак съм на ръба батерията да се изключи. Иначе я дават, че държи 40 минути. 

Аз си взех Филипс от Амазон.де и съм супер доволен. Без торба е и смуче доволно, а е 1100W само. Наще и сестра ми са с Miele, там е друга планета дори и на по-ниска мощност. 

34 minutes ago, Dunc said:

Аз сега от черния петък взех една безкабелна Ровента, на добро намаление- от 700 на 400. Има и глава за мокро почистване(моп). За чистенето, добре е май, въпреки че аз нямам килими, където най-добре се разбира колко добре смуче, ама батерията много бързо пада. Особено, ако искам да изчистя както трябва навсякъде. Дори и като я пускам два пъти в седмицата и гледам да съм максимално стегнат, накрая пак съм на ръба батерията да се изключи. Иначе я дават, че държи 40 минути. 

Точно заради тея 40 минути, жена ми искаше задължително да е 80. Иначе и аз я взех на намаление от 900 на 530, за сега съм я зареждал само веднъж, а като е под ръка я ползваме всеки ден. Това дето ми харесва на мен, е че като мина през килима и включва сама на висока мощност. Само едно черже имам пред банята, като стъпи на него и го засмуква директно в четката и тя спира, та него го чистя с малката приставка. Като цяло не вярвах, че ще върши такава работа.

Значи, може би, са почти идентични, с изключение на по-мощната батерия. Защото и моята има три степни- едната е еко, което сигурно е за пестелив режим, вторият е авто, който най-често ползва и имам един спусък, като го натисна включва масимален. 

На едно събиране срещнах един далечен познат от едно време, хероинов наркоман беше. Пича се е оправил и има щерка на 2-3 години, дето като го гледах как я гушка и целува, направо леко ми се напълниха очшите със сълзи.

4 hours ago, earache said:

На едно събиране срещнах един далечен познат от едно време, хероинов наркоман беше. Пича се е оправил и има щерка на 2-3 години, дето като го гледах как я гушка и целува, направо леко ми се напълниха очшите със сълзи.

История достойна за споделяне! :thumbsup:

На мен пък ми минава през главата, че света е откачил тотално. Този уикенд в наше село е някаква уникална лудница, предизвикана от "историческия" завършек на световното турне на американската чалгаджийка Тейлър Суифт. Всичко се върти около трите концерта (от петък до неделя), включително по местните новини, това е тема номер едно за 50% от съдържанието. Цените се изстреляха в космоса - някои местни тарикати, опитвайки се да таковат дявола във въздуха, пуснаха цени на B&B апартаменти от типа на няколко хилки за вечер. За цените на билетите и масовите измами свързани с това да не споменавам. Местните властници промениха името на града (първа снимка), прословутата конна полиция си върза конете с т.нар. friendship bracelets (снимка 2), а метрополиса е налазен като за олимпиада. Аз смятам да се изнасям някъде в дълбоките гори тилилейски (добре, че тук е пълно с такива). :lol: :rofl:

swifties-1.png

swifties-2.png

1 hour ago, XMD said:

П.П. Пичове бъдете здрави и щастливи, ценете това, което имате. Нямам по 20К+ мнения във форума, но съм присъствал от 2004 и всеки по някакъв начин е оставил някакъв отпечатък в мен.  И винаги ми е било приятно, дори и да се дърлим за нещо :) 

Уви, съдбата решава да предостави следващото предизвикателство пред семейството ми, та ще се борим с онкологично заболяване, ей така от нищото.
Хубаво нещо са контролните и профилактичните прегледи…. Не ги пропускайте. 

Много съжалявам да го чуя. Дано е нещо хванато своевременно.

Преди 3 месеца минах през същото. За съжаление, продължи много, много кратко. Голяма трагедия, която се надявам да не те сполети.

10 hours ago, XMD said:

П.П. Пичове бъдете здрави и щастливи, ценете това, което имате. Нямам по 20К+ мнения във форума, но съм присъствал от 2004 и всеки по някакъв начин е оставил някакъв отпечатък в мен.  И винаги ми е било приятно, дори и да се дърлим за нещо :) 

Уви, съдбата решава да предостави следващото предизвикателство пред семейството ми, та ще се борим с онкологично заболяване, ей така от нищото.

Стискам палци да го преборите! Бъдете живи и здрави!

22 hours ago, XMD said:

Shit, дано сте го хванали достатъчно рано. Стискам палци всичко да мине добре

On 12/12/2024 at 12:58 PM, XMD said:

Кофти, съжалявам, че сте се сблъскали с нещо такова и пожелавам успешно преборване с коварното заболяване! Може и да се дърляме тук за глупости, но никой не трябва да минава през подобно изпитание - успех и пълно оздравяване!

! - за съсредоточаване. Мислех точка да сложа тук, ама понеже изминаха няколко години, непосмях да ви томозя с нещо толкова незначително.

:santa: - докато търся Снежанка.

И едно кратко обръщение към всички: Как сте? :) (няма Снежанка)