w00x Posted October 12 Share Posted October 12 Няма смисъл. Това няма да го направи законно. Спрели са ти възможността да записваш разговори ли? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chasti Posted October 12 Share Posted October 12 31 minutes ago, w00x said: Спрели са ти възможността да записваш разговори ли? Временно искам да я имам тая възможност, най вероятно на този телефон никога не я е имало. Двата ми телефона са Redmi Note: 7 и 12-4G. Към 4 години карах с първия, с втория съм от декември. Старият струваше 330лв, новият 280 след инфлацията Докато хардуерно "trade blows", то софтуерно китайците омазват абсолютно всичко. Тук най-големия минус на 12-ката е липсата на лед нотификация, или каквато и да е нотификация всъщност, най големият плюс е чипсетът и батерията/зарядното. Всъщност това е всичко, което ще ми липсва, от екраните и говорителите и камерите бих избрал старите. Не всичко повече е по-добре, пример е по-светлия дисплей на тъмно... Софтуерно мога да изпиша роман, минаваме през не докрай работещи dialer, widgets, NFC. Добавяме опита да ти набутат реклами, макар и минимално, което никак ама никак не е ОК. Добавяме новото HyperOS, със всичките му недомислици. На дотук написаното слагаме допълнителните ограничения на Андроид, като онова с достъпа до android/data. И ограниченията в запис на разговори. И за да не може да направиш workaround с 3rd party приложение, Google налагат още ограничения на разработчиците. Това за разговорите е съобразено с ЕС директиви, за щатите гледам е същото. Гледах клипче, Galaxy S23 с ром от някаква "3rd world" д-ва има опция за запис, но US версията я няма. Та така, от днес съм отново със 7-цата. Вярно по-бавен, но по-добрият телефон. Ей сега бях в Telenor, барнах 10-тина телефона, няколко различни марки. Никъде го няма като опция. Може би вариантът за съвременен телефон остава внос Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 12 Share Posted October 12 Няма и да го видиш в опциите. Трябва да си внасяш Китайската версия ако искаш да можеш да записваш обаждания. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chasti Posted October 12 Share Posted October 12 Ама дали е сигурно, че ще я има..? И нали щяхме да бягаме от китайските марки... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 12 Share Posted October 12 Не. Просто предположение. Аз си бягам. Ти явно си ги харесваш. А и в случая, от Китай няма какво друго да внесеш, освен Китайска марка. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted October 12 Share Posted October 12 Не пише ли Made in China, значи е менте. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted October 14 Share Posted October 14 Без думи! Това чудо, идващо от космоса е 70 метра и тежи около 250 тона без остатъчното гориво. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted October 20 Share Posted October 20 (edited) Английската футболна асоцияция назначава германец за треньор. Всички пъндити, анализатори, коментатори, журналисти и специалисти, въобще хората, които се влачат по спортните студия да философстват - реват в един глас против това назначение. Как треньора на Англия трябвало да е задължително англичанин и т.н. Чудя се, ако ние (или която и да е било друга държава) бяхме реагирали така - сигурно щяха да валят заглавия изпълнение с "расизъм" и "ксенофобия" по британските медии.... Edited October 20 by Antares Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chasti Posted October 23 Share Posted October 23 Да го еба изкуствения интелект да го еба!!! Днес докато шофирам викам на Google Мaps: Гуми Диана. Чукам Упътване. След малко: Завий, вика, наляво. Аз знам, че не е наляво. Оказва се, че първият резултат е спонсориран- Примекс... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted October 24 Share Posted October 24 Гугъл е потресаващо зле последните години. И факта, че са абсолютен монополист не ги кара грам да се опитат да си подобрят услугите. Ще видим ShitGPT сега като ги понатиснаха какво ще стане Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 24 Share Posted October 24 За милеещите по комунизъма. А филмът на 3:40 само по песента го разпознавам, толкова пъти съм го гледал. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted October 24 Share Posted October 24 Няма задръствания, пътя свободен, без дупки. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chasti Posted October 24 Share Posted October 24 Вижте колко напред сме били, Щатите тепърва почват да си заключват стоката във витрините Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted October 24 Share Posted October 24 За незапознатите - Quelle беше "конкурентна верига" (тук слагам големи кавички, защото по времето на цоциализъма такова нещо като верига и още повече конкурентна бяха доста условни понятия) на по-популярните Кореком. В тези магазини можеше да се пазарува само със западна валута, основно щатски долари или западногермански марки. Вносните стоки вътре не се намираха никъде другаде в "нормалните" магазини. Затова и съответните мерки за сигурност плюс лъскавината. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted October 25 Share Posted October 25 (edited) On 10/9/2024 at 10:15 PM, plameni said: Aliaska ADIZ е публично обявена и само умишлено провокиращ и нагъл тъпанар, ще вкара в това пространство бомбардировач и няма да очаква ескорт. А може би умишлено го предизвиква? An ADIZ begins where sovereign airspace ends and is a defined stretch of international airspace that requires the ready identification of all aircraft in the interest of national security. Ескортирането на военни самолети в това пространство нито е за пръв, нито ще е за последен път. Съвсем скоро имаше случай на руски, заедно с китайски изтребители. Но досега никой не си беше позволявал подобна идиотщина. Ако наричаш "опасна близост до руски бомбардировач", това което се вижда на клипа, тогава по скалата от 1 до 10, като колко опасна ще квалифицираш "близостта" на СУ-то? Къде съм казал/писал ракети??? Може би трябваше да напиша "да му вкара няколкостотин отзад"? Нали онова кръглото, въртящо нещо от лявата страна, може да изстрелва едни малки 20-милиметрови нещица до 100 в секунда. Руснаците май му викаха "мясорубка". С пръстчето се активира не за мили-, а за микромунди. Ма к'во ли разбирам аз. Къде съм казал/писал за прицелване, захващане и стрелба??? Споменах камерата, заради репликата "дойде им от нищото". Е не е от нищото, ама на теб к'во ти пречи да импровизираш и пофантазираш върху ненаписани неща... писатель. Ми... писатель Ценностната ми система отдавна е преминала във фаза, в която, независимо от първоизточника, реагирам негативно на всяка наглост, идиотщина, тъпанарщина и пр.. особено ако застрашава живот. По отношение на причините за "умствените отклонения" - заблуждаваш се, защото пропускаш нещо много важно, въпреки че сме го споменавали нееднократно. Преди 12 години руският министър Медински много ясно го обясни: "у нашего народа имеется одна лишняя хромосома". Оттук и всички медицински следствия... Каквото и да изпърдим, едва ли ще задмине и половината от словесната ти Diarrhoea Нещо яко си се възпалил, май? Нещо центове ли не дават вече? И да, наистина нищо не разбираш от тези работи. Онова за вкарването на няколкото стотин направо изгреба рибките от аквариума. Наистина трябва да поговориш с някой боен пилот, ама от онези по-старите, дето участваха в истински учения, а не се трепеха по репетиции за паради. И преследваха турци и гърци чак в турска и гръцка територии А на мен друго ми е интересно. Тук покрай едни мои си работи, взех да търся в оригинал неофициалния химн на Луфтвафе през втората световна. И о ЧУДО на политическата коректност!!! Натъкнаш се на отомански бойни маршове. Натъкнах се и на военни маршове на еничарския корпус. Но така и не успях да чуя този неофициален марш във вариант от онова време. Който марш на всичкото отгоре, дори като първоисточник не е немски и няма нищо общо с войната. До това ли води днешната политкоректност и така наречената демокрация и свобода на словото по натов.... ЪЪЪЪ... американски образец, мамка му!?! Навсякъде, където успях да открия, че този марш го е имало, ми излизаше надпис - Съдържанието е недостъпно. Мен това хич не ме кефи. Вероятно, защото в главата ми няма кореноплодно. Но ако вас много ви кефи подобна гадна цензура - Год спиид то американския рай. П.с. Признавам си, че дори и през ум не ми е минавало да искам Оранго отново да бъде американски президент, но сега с ръка на сърце се моля отново да спечели изборите. Защото това е един изключително полезен (в момента) за целия свят, идиот. Edited October 25 by gado Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted October 25 Share Posted October 25 16 minutes ago, gado said: Наистина трябва да поговориш с някой боен пилот, ама от онези по-старите, дето участваха в истински учения, а не се трепеха по репетиции за паради. И преследваха турци и гърци чак в турска и гръцка територии Хахахахаха, Гадински, направо все едно слушам ловна дружинка как си възпява ловните подвизи. Нека пък аз да те открехна с реален опит от първа ръка, а не с приказки на маса след употреба на умопомрачително количество алкохол. Изкарах военната си служба в "бригадата за радиоразузнаване" към ГЩ, която първо беше в Мусачево, а после я преместиха в новопостроеното поделение на върха на един хълм край Банкя. Бях в информационното обслужване на щаба на бригадата още от третия месец като новобранец. През цялото това време съм участвал във всички събития - вътре в щаба на бригадата, особено по време на редовните учения на НАТО, когато всички идиоти се събираха в поделението. Най-много "фън" ставаше по време на прословутото Display Determination в Сароския залив. Да те открехна ли каква беше ОСНОВНАТА задача на тази бригада? Да слухти за първите сигнали за появяване на АУАКС някъде далече над Гърция или Турция, щото незабавно да подадем аларма на ВВС, които тутакси да си приберат летящите таралясници, за да не ги следи АУАКС-а. Това беше винаги основната и почти единствена задача. А който пръв хванеше сигнала, получаваше сериозна отпуска като минимум. В резултат на това, всичко летящо над България се прибираше в хангарите. А ти ми говориш за преследване над турска и гръцка територия. Веселяк. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted October 25 Share Posted October 25 1 hour ago, gado said: Тук покрай едни мои си работи, взех да търся в оригинал неофициалния химн на Луфтвафе през втората световна. И о ЧУДО на политическата коректност!! А как се казва? Да не се окаже, че е забранена от немците много преди "полит коректността" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted October 25 Share Posted October 25 (edited) 1 hour ago, gado said: Нещо яко си се възпалил, май? Нещо центове ли не дават вече? И да, наистина нищо не разбираш от тези работи. Онова за вкарването на няколкото стотин направо изгреба рибките от аквариума. Наистина трябва да поговориш с някой боен пилот, ама от онези по-старите, дето участваха в истински учения, а не се трепеха по репетиции за паради. И преследваха турци и гърци чак в турска и гръцка територии Нещо яко ти изчезна конкретиката и премина на алабализми. Ти не можеш ли да обясниш? Edited October 25 by plameni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 25 Share Posted October 25 2 hours ago, gado said: А на мен друго ми е интересно. Тук покрай едни мои си работи, взех да търся в оригинал неофициалния химн на Луфтвафе през втората световна. И о ЧУДО на политическата коректност!!! Натъкнаш се на отомански бойни маршове. Натъкнах се и на военни маршове на еничарския корпус. Но така и не успях да чуя този неофициален марш във вариант от онова време. Който марш на всичкото отгоре, дори като първоисточник не е немски и няма нищо общо с войната. До това ли води днешната политкоректност и така наречената демокрация и свобода на словото по натов.... ЪЪЪЪ... американски образец, мамка му!?! Навсякъде, където успях да открия, че този марш го е имало, ми излизаше надпис - Съдържанието е недостъпно. Мен това хич не ме кефи. Вероятно, защото в главата ми няма кореноплодно. Но ако вас много ви кефи подобна гадна цензура - Год спиид то американския рай. В руския интернет няма ли я? Там цензура не съществува. Стига да е в полза на татковината де. А "Съдържанието е недостъпно" се появява и ако файлът е премахнат поради неактивност от разни сървиси като ЗипиШеър, МегаЪплоуд и т.н. Аз намерих няколко версии (достъпни за сваляне) на Bomben, но знам ли те коя търсиш ти.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted October 26 Share Posted October 26 10 hours ago, gado said: А на мен друго ми е интересно. Тук покрай едни мои си работи, взех да търся в оригинал неофициалния химн на Луфтвафе през втората световна. На политическа тематика забрави да намериш нещо смислено в google и bing. Отдавна се ползват сериозно за политически цели и резултатите са специално филтрирани. Шанс да намериш нещо имаш повече с duckduckgo или yandex, като за последния имам известни подозрения, че също насосват данните, просто в обратната посока. Реално усилията за политическа коректност и борбата да угодим на соята водят до 451 градуса по фаренхайт. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 26 Share Posted October 26 А може просто резултатите да не излизат на първа или втора страница. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted October 26 Share Posted October 26 Bomben е в youtube, a гугъл веднага дава линкове към нея Но също като други подобни е забранена в Германия от 50те още Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted Saturday at 05:27 PM Share Posted Saturday at 05:27 PM Той търси конкретна версия. Вероятно не е тази в Ютуб. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted Saturday at 05:39 PM Share Posted Saturday at 05:39 PM 20 hours ago, plameni said: Нещо яко ти изчезна конкретиката и премина на алабализми. Ти не можеш ли да обясниш? Виж сега... Ако ти искаше да си осведомен на тази тема, щеше и сам да се осведомиш. Материали бол из нета, включително и лекции и мемоари от бойни пилоти, нацемен персонал и оператори на РЛС. Явно не си искал, за това и си останал неосведомен. Та какъв е смисъла аз да ти давам нещо в смлян и филтриран вид, след като ти няма да го разбереш. И най-много, даденото наготово (заради собствената ти неосведоменост) да ти даде повод за напъни да блеснеш. Което обаче в очите на осведомените ще е още по-смешно. Мен обаче не ме кефи да се смея сам, щото после трябва да обяснявам елементарни неща (белким и други зацепят, че да се посмеят и те), пък това разваля кефа от присмиването. А тук по мои спомени имаше само още един човек, който поназнайваше някои работи за авиацията и въздушните битки, но отдавна не съм го мяркал. Така че, не. Благодаря, но няма да обяснявам. В заключение само искам да ти кажа, че ние българите имаме една много добра поговорка по отношение на акъла и мъдростта. Няма да я казвам обаче, че тук има прекалено много раними и нежни души, въпреки, че са останали файтон хора. 18 hours ago, w00x said: В руския интернет няма ли я? Там цензура не съществува. Стига да е в полза на татковината де. А "Съдържанието е недостъпно" се появява и ако файлът е премахнат поради неактивност от разни сървиси като ЗипиШеър, МегаЪплоуд и т.н. Аз намерих няколко версии (достъпни за сваляне) на Bomben, но знам ли те коя търсиш ти.. Ми не, Ангел. Не е това. Бомбардировка никога не е била химн. Ама ти от де да знаеш!? Е, виж го и оня папагал как клъвна и се втурна, въпреки, че и идея си няма за какво става въпрос. Както вече казах, песента дори не е немска по произход, а бретонска. Тоест, френска. Намирам я обаче във всякакви съвременни варианти, дори и в техно версия. Но не и въ вварианта ва който са я слушали и пяли в лагерите и летищата на Луфтвафе, докато са си пиели биричката. Та аз пак да попитам... Защо по дяволите в тубата и из нета изобилства от отоманси бойни маршове и химни на еничарския корпус? Защо в България това не се филтрира, мамка му!?! Защо обаче в Българското интернет пространство не може да се намери много от тези маршове на Германия от времето на ВСВ!?! Това е единствения съюзник, който сме имали изобщо в историята си като държава, който не ни е забил нож в гърба и от, който сме видяли само добро. 10 hours ago, Antares said: На политическа тематика забрави да намериш нещо смислено в google и bing. Отдавна се ползват сериозно за политически цели и резултатите са специално филтрирани. Шанс да намериш нещо имаш повече с duckduckgo или yandex, като за последния имам известни подозрения, че също насосват данните, просто в обратната посока. Реално усилията за политическа коректност и борбата да угодим на соята водят до 451 градуса по фаренхайт. Пеше, знам, брат. Ти обаче наскоро опитвал ли си да търсиш нещо през Яндекс? Едно ще ти кажа. В днешно време за руснаците е далеч по-лесно да се снабдяват с върхови технологии и компоненти, така че да строят своите ракети (добре се справят с което). От колкото да прокарат някаква нефилтрирана информация в посока навън, през цедката в интернет. Нали, на плоскоглавите плоскоземци им е достатъчно да кльопат лайната изсрани от СНН и останалите политкоректни централи. Ама на хора като мен, дето са малко като Ендър в "Говорителят на мъртвите", такива работи са им гадни. Предполагам, че и на теб, като те знам какъв чвор си и ти. Пък на края да питам още нещо. Абе, някой познава ли го тоя в ролята на цар Льоня!? (хинт - човекът не си е сменял тениската през последните три години). Знам, че на повечето тук ще ви е голям гъзобрък да го слушате на руски (който разбира, много ще се смее). Ама тоя човек, въпреки, че е такъв радетел за изкореняването на всичко руско. Не говори на украински, въпреки, че прави скеч за украинска телевизия. Аз наистина се чувствам много тъп в тази ситуация.... Но пък едно мога да му призная на този пич (преведено от - Dude), пророк излезе. И то голям! Само няколко години по-късно, той играе в собствения си скеч и при това, отново в ролята на Цар Льоня. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted Saturday at 07:18 PM Share Posted Saturday at 07:18 PM 1 hour ago, gado said: ...пророк излезе. И то голям! Само няколко години по-късно, той играе в собствения си скеч и при това, отново в ролята на Цар Льоня. Колко да е пророк? ...за три дня пока третий год. Ксеркса нет ещё Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts