Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата (Нова тема)

Veno

Recommended Posts

6 hours ago, mIRCata said:

Само зимата всичко мирише яко на сажди и евтини въглища и въздуха е просто прекрасен за дишане

Две зими вече изкарахме на село, тази ще ми е трета, досега на евтини въглища не ми е замирисало. В Пловдив обаче- най-редовно. И не само на сажди, и не само зимата.

2 hours ago, jozo said:

На 15-20 км. е супер ако нямаш деца или са големи, че транспорта в нашия мил Пловдив и околията е под всякаква критика. Ако трябва да ги возиш с кола до града, няколко часа на ден преди и след работа не ти мърда. Иначе имаш и плюсове, докато са малки за началното училище и детската градина няма да имаш дерт.

Пропускате факта, че в пловдивска област има и други населени места, освен Пловдив, където има училища и детски градини ;)

На мен от прага на къщата до класната стая ми отнема 12 до 14 минути с колата в зависимост колко бързам. В Кючука със сигурност щеше да ми отнема повече, особено при сегашното положение с разкопките. 

Но си прав за едно- докато децата са малки е по-лесно. Ние засега сме я нагласили схемата, като станат 5-ти клас ще го мислим пак. Може и да се наложи да се върнем отново в Пловдив за няколко години, а може и не. На всичко му се намира колая, стига да има желание. 

В конкретния случай обаче @DON_CHEFO явно търси имот за след "ранното пенсиониране", така че факторът "деца" и разкарването им до някъде не е от значение, така щото се предполага, че ще са на възраст за самостоятелни единици дотогава. 

• Replies 14.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

До 7-ми клас добре, ама като стане 8-ми ще трябва да идват в Пловдив. Съмнявам се някой родител от нас да иска за детето си да ходи например в Селскостопанския техникум в Садово. Тогава ако е втора смяна до 19:10 докато иде до автогара-гара и става 100 часа ако изобщо има какво да хване на връщане. Та или ще трябва квартира, апартамент, общежитие или щеш нещеш да ходиш да го взимаш от училище. Ако има транспорт О.К. ама като гледам в тая посока става по-зле, не по-добре. Та с деца аз не бих си го причинил. Виж ако сте си двамата с жената или децата вече са на възраст да карат кола, не е проблем и на 50км. да е.

Пф, втора смяна още ли съществува?

С возенето се свиква, като са малки пак трябва да ги караш насам натам. И да си близо до градина/училище, тренировките ще са някъде си. 

И все пак е добре да имаш редовен публичен транспорт, че всичко става,  и колата може да иска сервиз и т.н.

Да, втора смяна още съществува, заради недостиг на сгради. Иначе от отдавна идеята е учениците да са само първа смяна, но за сега няма как да стане. 

Иначе като каза тренировки се сетих, как издържат сегашните деца!?! Моето дете ходи ма 2 дейности, вчера са ги зарибявали за Зумба, Волейбол, Баскетбол и футбол.... Ако запиша и на още неща, кога ще почиват.....

1 hour ago, jozo said:

Ако запиша и на още неща, кога ще почиват.....

Не ги мисли децата, техният източник на енергия не е пред пресъхване, като нашия :D 

Много по-вредно на тази възраст е да не правят нищо, отколкото обратното. Тезата "почивай си сега, мами, и се забавлявай, като пораснеш цял живот има да работиш" смятам за изключително вредна и деструктивна. 

Сега, ясно че 10 неща едновременно е малоумие, но комбинация от един спорт и едно друго занимание по интерес е напълно в реда на нещата.

Да, не се притеснявам от активността. Вечер се прибираме от карате, а рано сутринта на другият ден ме пита дали днес ще ходим на хокей :laughing:

Но така или иначе в момента в който тръгнат и по състезания с клубовете си, нещата се стабилизират, няма как да ходи уикенда на 2 различни състезания от 2 спорта... В смисъл.. може да пробват :lol:

От друга страна, така изпитвам 0 угризения на съвестта когато го оставя да си играе на конзолата или компа.

Но така или иначе ставаш такси. На шеф ми синчето е 3 години по-голям от моят и от миналата година редовно шеф ми влиза в срещи от стадиона, гледайки тренировките на малкият :laughing:

че имам един излишен ключ за Steam за играта - Symphony of War: The Nephilim Saga Deluxe Edition

ако някой му се играе да пише на лично :)

пратена на w00x

Edited by Yorikkk

Така, така, такааа. Я понеже съм просто парче ако може някой да ми обясни какво виждаме на снимката:

1) Това е детски парк... Повтарям детски 

2) Сниманото НЕЩО не е ясно дали е момче или момиче. Половината коса беше боядисана в розово. Носеше педалския флаг(моля да се прочете точка номер 1 горе) и викаше love is love. Pride flag... И някви други педерастии. Имаше опашка на лисица "навряна в гъза" 

3) бяха двама такива. На и ПОД 12 годишната възраст особено второто ТО. 

4) бащата седеше в тая бялата Тойота Сиена ли беше, видимо мек.... Ония две изчадия се качваха ИЗВЪН пързалката на височина едно 10, 12метра. А се беше хлъзнал, а се е прекършил 

5) това с лисичата опашка в гъза отиде до колата и се опита да отвори вратата.... Ама сякаш колата е крадена - с ряз. Вратата заключена.... Може да си представите какво става с дръжката. Докато педалското тате отвори вратата онова ТО я задърпа още 10 пъти до откъсване. Аз чак исках да му забия шамар. Бащата нищо... Специално седях и ги гледах. Беше грозна и гнусна гледка. Добре, че племенницата ми е още малка и не разбира иначе щяхме да си бием шута... БЕШЕ ГНУСНО... МАЛКОТО ТО ТИЧАШЕ И ВЕЕШЕ ПЕДАЛСКИЯ ФЛАГ. Повърнах си в устата докато пиша.... 

IMG20241006134556.jpg

Edit

6) и двете ТОта имаха маски на лисици. Май се имаха за животни.... И шибаното педалско изчадие бащата седи с гадните си педалски очички и... НИЩО 

Тия ще имат тегави проблеми като пораснат. От сега виждам хапове и или рязане на вени. 

Edited by DON_CHEFO

9 hours ago, DON_CHEFO said:

Edit

6) и двете ТОта имаха маски на лисици. Май се имаха за животни....

Е те тия ще да се се въобразили на квадробъри :D Дето стана въпрос миналия ден в темата с майтапите...

12 hours ago, DON_CHEFO said:

Така, така, такааа. Я понеже съм просто парче ако може някой да ми обясни какво виждаме на снимката:

Аз лично виждам някой, който проявява нездрав интерес към това, което правят околните. :D 

А тази цялата сценка съм я виждал и с "традиционни български" деца. Катеренето извън пързалката, тичане, викане. Не разбирам как презумпцията, че 12 годишни деца са "ТО", променя нещо в случващото се.

Преди няколко месеца покрай мен на улицата минаха 2 момченца, на видима възраст около 10 години. Едното крещеше "Смърт за Украйна. Само Русия." Другото го смъмряше, защото го беше срам. Първото повтори "Ама не ме интерсува, обичам Русия, разбираш ли?"

5 hours ago, ARPAnet said:

Ти биеш ли си децата ? :)

Минаха тая възраст... Но виждам къде е проблема в твоята и другия отгвор. Значи викаш е нормално някой да дойде и да дръпне дръжката на вратата... СЪС ЗЛОБА. Да види, че не се отваря и 4 милисекунди по-късно да продължи да дърпа кат картечница със същата злоба... До една идея пред откъсване. И ти да НЕ направиш дори за бележка. Викаш е нормално детето ти да върви с лисича опашка в гъза, лисича маска и веещо педалския флаг? Щото вкъщи на същата възраст освен майнкрафт, и други игри, които НЕ разпознавам - няма интереси към педалския или друг флаг щото е мааалко раничко още. Повтарям ДЕЦА, а не тийнейджъри... Деца, бе, мамка му. 

Поне знаем къде е проблема и че няма да се оправим, а по-зеле ще става. 

Не вярвах, че и оная демо измет Камала има дори теоретичен шанс.... Вече почвам да се притеснявам и за това.... Баси майката Кузман. Такива лайна ще ядем като човечество, че не е истина. Вече сме ги почнали. 

Edited by DON_CHEFO

Брат, курса е приключил…. Мозъците вече са промити… 

НПО-тата са свършиха работата.

На 4 годишния ми син ми искат бележка за извиняване на отсъствията от детска градина?!?!?

1 hour ago, plameni said:

Не знам за следващите, но моето поколение знае, че боят изгражда :lol:

Надявам се да ти се отвори https://www.instagram.com/reel/DAjX1LBx4Cv/?igsh=MTI0aDV6NW90bnpuMA== :lol:

35 minutes ago, DON_CHEFO said:

нормална някой

Ама някой ли е или детето ми? Моето, не чуждо. 

35 minutes ago, DON_CHEFO said:

да НЕ направиш дори за бележка

И ще му забиваме шамари или ще правим забележки? А забележите трябва да са на висок глас с няколко псувни, че кибиците да не останат разочаровани или може да са в колата?

Нито пък го знам детето дали си няма проблеми които да правят упражнението безполезно.

А за другото,  виждал съм по-лошо държащи се деца които реално безпокоят околните и правят проблеми. И не мисля,  че съм бягал във форума да обяснявам колко ме е травмирала случката. 

Но щом държиш да коментираме маските/боичките- част са от почти всяко детско парти, игрални места и т.н.. не ги знам от къде са дошли тези горе, но и не ме впечатлява. 

Опашкате провери ли я, че влиза в гъза?

Имаш ли нужда от безопасно пространство?

24 minutes ago, ARPAnet said:

Надявам се да ти се отвори https://www.instagram.com/reel/DAjX1LBx4Cv/?igsh=MTI0aDV6NW90bnpuMA== :lol:

Ама някой ли е или детето ми? Моето, не чуждо. 

И ще му забиваме шамари или ще правим забележки? А забележите трябва да са на висок глас с няколко псувни, че кибиците да не останат разочаровани или може да са в колата?

Нито пък го знам детето дали си няма проблеми които да правят упражнението безполезно.

А за другото,  виждал съм по-лошо държащи се деца които реално безпокоят околните и правят проблеми. И не мисля,  че съм бягал във форума да обяснявам колко ме е травмирала случката. 

Но щом държиш да коментираме маските/боичките- част са от почти всяко детско парти, игрални места и т.н.. не ги знам от къде са дошли тези горе, но и не ме впечатлява. 

Опашкате провери ли я, че влиза в гъза?

Имаш ли нужда от безопасно пространство?

Съжалявам... Не мога да рисувам ;). 

1 hour ago, ARPAnet said:

То само някой живял в изолация не се е сблъсквал с по-фрапантни сценки в ежедневието си. С чужди деца, както е в случая (преди да започнат въпросите аз колко деца съм отглеждал). Проблемът май е, че го прави дете, което има някакъв флаг в ръцете си.
Дефиницията на хомофобия/расизъм е това. По учебник. Не съдим хората по действията им, а по ... нещо друго там.

45 minutes ago, DON_CHEFO said:

Съжалявам... Не мога да рисувам ;). 

Идеално го нарисува, Карън :)

12 minutes ago, w00x said:

Проблемът май е, че го прави дете, което има някакъв флаг в ръцете си.

Неее, той просто е афектиран от начина по който са дърпали вратата на колата :laughing: Ако таткото беше пуснал няколко псувни нямаше дори да чуем за този драматичен момент от живота му. Седи си преработеният българин в Америка и гледа някакви деца как лазят по дървета ли бяха, катерушки ли .. и завижда защото не се е катерил като дете .... :laughing:

29 minutes ago, w00x said:

Дефиницията на хомофобия/расизъм е това. По учебник. Не съдим хората по действията им, а по ... нещо друго там.

+1

3 hours ago, ARPAnet said:

Идеално го нарисува, Карън :)

Неее, той просто е афектиран от начина по който са дърпали вратата на колата :laughing: Ако таткото беше пуснал няколко псувни нямаше дори да чуем за този драматичен момент от живота му. Седи си преработеният българин в Америка и гледа някакви деца как лазят по дървета ли бяха, катерушки ли .. и завижда защото не се е катерил като дете .... :laughing:

+1

Не мога да разбера дали си чалнат, нарочно ли пишеш така или си се надул заради "бялата якичка". От все сърце ти пожелавам да си жив и здрав и да се оправяш с горната ситуация. Палачинката се върти, а аз съм инатлив и злопаметен боклук. С години мога да чакам да го начукам на някой със засилка от джумаята. Ти да си жив и здрав, мен курвите ме яли. 

5 hours ago, XMD said:

Брат, курса е приключил…. Мозъците вече са промити… 

НПО-тата са свършиха работата.

На 4 годишния ми син ми искат бележка за извиняване на отсъствията от детска градина?!?!?

Чети надолу... Някой такъв бачка в тая градина. Ебаси. :D

Edited by DON_CHEFO

Ъъъъ, това с ТО-то нещо не можах да го разбера. Доколкото си спомням, дете в българския език винаги е било в среден род. Да не би да са променили нещо в българската граматика през последните години, което да съм изтървал? :lol: :rofl:

13 minutes ago, Godfather said:

Ъъъъ, това с ТО-то нещо не можах да го разбера. Доколкото си спомням, дете в българския език винаги е било в среден род. Да не би да са променили нещо в българската граматика през последните години, което да съм изтървал? :lol: :rofl:

А, има си хас да си схванал ;). Как па 6 човека не успяхме да разберем що за нещо седи срещу нас. Никаква идея момче или момиче беше. А бе вие на кви се правите да го еба? Кво става тука, заеби 

Edited by DON_CHEFO

16 minutes ago, DON_CHEFO said:

А, има си хас да си схванал ;). Как па 6 човека не успяхме да разберем що за нещо седи срещу нас. Никаква идея момче или момиче беше. А бе вие на кви се правите да го еба? Кво става тука, заеби 

Стефчо, това беше сарказъм, идващ да покаже недоумението от измисления световен проблем с въпросната ситуация. Само не ми казвай, че не си се обличал като някакво животно, когато си бил дете. Виж за опити да се строши дръжката на кола не знам. Възможно е по наше време децата да са ги пребивали за нещо подобно (отново - сарказъм). :lol:

image.jpeg

4 hours ago, DON_CHEFO said:

Не става ясно на вас (6-те човека) как ви пречеха тези деца. Или само с присъствието си? Нещо щеше ли да е различно в ситуацията ако го нямаше знамето и виковете бяха други? "White power", например. Или "f*ck the immigrants".

7 hours ago, DON_CHEFO said:

заради "бялата якичка"

Нещо съм пропуснал?

Не мога да разбера дали си чалнат, нарочно ли пишеш

Ами не върви да се оплакваме от "меките китки" но да се държим като Карън, нали? Де да знам, да се тригърваме  от това, че децата лазели по пързалката, как отваряли вратата, били маскирани, косата била боядисана... 

И това да се представя като някаква невероятно травмираща история с очакването всички да кимаме със съчуствие и да скандираме, че света ще свърши. А всеки който не види драмата в цялата история е чалнат или обиден. 

да го начукам на някой със засилка от джумаята

Сериозно, да се оплакваш от гейовете докато сам имаш мерак да го начукваш на мъже ... Сигурен ли си, че не искаш да си признаеш нещо?

Edited by ARPAnet