Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата (Нова тема)

Veno

Recommended Posts

• Replies 14.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Т'ва ми припомни един забавен случай. Първата ми зима с BMW-то. Първия светофар на входа на София, святка жълто, поглеждам колата пред мен - не дава признаци да намаля - решавам, че ще се промъкнем. В момента, в който натиснах газта, този пред мен натисна спирачките. Като допълнителен комплимент за умението ми да взимам решения беше и факта, че беше зима, заледено, та спирачния ми път мина през задната му броня, а той влезна в кръстовището. Един вид - поиграхме си асфалтов кърлинг. Хубавото беше, че нямаше щети нито при него, нито при мен. Та де*ба тез' беемвисти... :lol:

On 9/10/2024 at 8:33 AM, w00x said:

В крайна сметка взех осмицата. И още не го бях настроил - успях да продам galaxy-то :lol:

Иначе най накрая имаме форОм :lol:

1 hour ago, Antares said:

В крайна сметка взех осмицата. И още не го бях настроил - успях да продам galaxy-то :lol:

Иначе най накрая имаме форОм :lol:

За какви пари го взе?

On 8/13/2024 at 3:16 PM, plameni said:

Чл. 81. На водача на двуколесно пътно превозно средство е забранено:

• 1. да се движи успоредно до друго двуколесно пътно превозно средство;

Не е вярно, всичко е разрешено:

Освен казахме спирането на СТОП, ако зад теб има такси :D

Edited by chasti

Напомни ми за този стар виц:

Изпитващият: 
- Представете си едно кръстовище, тук сте Вие, тук един автобус, тук - камион, тук - мотоциклет. Кой ще премине пръв? 
Изпитваният: 
- Маршрутката. 
- Защо пък маршрутката? Откъде се взе тая маршрутка? 
- Ми знам ли откъде, по дяволите, се взимат тия маршрутки...

15 hours ago, w00x said:

За какви пари го взе?

1100 от CityTel. Имаше и по-евтини варианти, ама вече бяха шано линковете от pazaruvaj, за които мненията по форуми бяха доста зле.

Total Unlimited от зелените, port in.

21.99лв/24м след което по 31.99.

Неогр. национални и данни, на макс скорост първите 12м, след което 50мбит/с при 4G до 5G.

17600 roaming MB. Индексация при ИПЦ >2%, даваща право на прекратяване.

Офисът на колелото на гарата.

Nice, a?

Edited by chasti

Същата оферта дават и A1 като прехвърлиш при тях.  
+ 2 години достъп до някоя от добавените услуги (netflix, MAX и т.н.)

едит: Сега видях, че при данните се различава. При А1 е 5000мб всеки месец на максимална скорост, след това ограничен на 50мбит. За целия период на договора.

Е да, ама аз искам да се махна от тях :D

Честно казано и 20Mbit са ми предостатъчни...

Явно е по-изгодно да си нов клиент, отколкото лоялен :D 

Edited by chasti

40 minutes ago, chasti said:

Явно е по-изгодно да си нов клиент, отколкото лоялен :D

За задържане на лоялен клиент служителите не получават бонуси, за разлика от привличането на нов.

Не само при мобилните оператори е така.

Суперхостинг са класически пример - над 50% отстъпка за нов клиент. А ако си лоялен, с кандърми можеш да докараш до към 30%

На два пъти съм им въртял номер с прехвърляне на хостинг към новорегистриран клиент два дена преди изтичане на срока...

Edited by plameni

В тоя ред на мисли... що VPS-ите на Hetzner вече се казват Cloud?

https://www.hetzner.com/cloud/

И още нещо: 

https://www.facebook.com/hitovetesatuk1/videos/novak-djokovic-kamelia-grigor-dimitrov-last-night-in-sofia-17092024/8407233129322305/

:rofl:

Такова се вижда рядко :D 

Edited by chasti

Минава ми през главата, че цял живот правя нещата грешно. От както почнах да търся жилище (къща) из област Пловдив осъзнах щУ богати хора живеят в нашата родина. Ебах мама му 220 хиляди ЕВРО горе долу абсолютния минимум за акт 14/16(зависи от локация). А за Марково 350 хилки в Евро няма да ме оправят.... Кво става, ве, майна? Някои минаваха 400 и 500 хиляди евро граница за нормална двуетажна къща с 3 спални. Интересно, интересно.... Тва е цифра пари дори за програмисти новобогаташи или греша?

В тоя ред на мисли... Шурето и той мисли за ранна пенсия. Мислихме да видим дали строителна фирма би се навила да ни даде оферта за къща близнак до ключ? Ние точно такива неща правим и е абсолютно безплатно. Не ни се занимава с на бай Петко дюлгерите дето материал се купува едно към гьотере. 

В Марково и по 500 000 евро къщи има (груб строеж с малък клаустрофобичен двор), които дори нямат канализация, а са на септична яма. Хората купуват на кредити, защото цените ще вървят само и единствено нагоре!

Родпската яка като цяло вече е тотал щета. Баснословни цени за купчина тухли, с бонус всички красоти: липса на канализация, инфраструктура от соца, кариери, воден режим, почти толкова пренаселено, колкото в Южен и Смирненски, и за да се прибереш киснеш в същите задръствания и трафик като всички останали. 
Ако сега ми се налагаше да търся къща около Пловдив бих мръднал на "втора линия", т.е. на 15-20 км разстояние. Получаваш същите екстри, но е по-спокойно и на по-ниска цена. Бих разгледал също и асеновградските села. Има добри опции посока юг-югоизток към Асеновград, или на север след Труд/Войводиново, в зависимост дали предпочитанията са към планински или равнинен релеф. 

Само зимата всичко мирише яко на сажди и евтини въглища и въздуха е просто прекрасен за дишане

3 hours ago, deus_pld said:

Родпската яка като цяло вече е тотал щета. Баснословни цени за купчина тухли, с бонус всички красоти: липса на канализация, инфраструктура от соца, кариери, воден режим, почти толкова пренаселено, колкото в Южен и Смирненски, и за да се прибереш киснеш в същите задръствания и трафик като всички останали. 
Ако сега ми се налагаше да търся къща около Пловдив бих мръднал на "втора линия", т.е. на 15-20 км разстояние. Получаваш същите екстри, но е по-спокойно и на по-ниска цена. Бих разгледал също и асеновградските села. Има добри опции посока юг-югоизток към Асеновград, или на север след Труд/Войводиново, в зависимост дали предпочитанията са към планински или равнинен релеф. 

Аз също бих предпочел 15, 20 км извън града... Аз сега пътувам толкова до работа в едната посока. Жената нещо се дърпа... Ама накрая ще стане койт' плаща - той пуска музиката... Викай Камелия - Луда по тебе :D

На 15-20 км. е супер ако нямаш деца или са големи, че транспорта в нашия мил Пловдив и околията е под всякаква критика. Ако трябва да ги возиш с кола до града, няколко часа на ден преди и след работа не ти мърда. Иначе имаш и плюсове, докато са малки за началното училище и детската градина няма да имаш дерт.

Аз преди да почна да строя в града, имах възможност да живея в Белащица, като там имам къща, но жена ми отказа тогава, точно заради транспорта. Сега с тея задръствания на околовръстното е някакъв ад там....