Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата (Нова тема)

Veno

Recommended Posts

• Replies 14.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

8 hours ago, chasti said:

Моля те кажи ми, че си им дал записа :) Тъпата коза определено изглеждаше неадекватна и преди светофара...

На най-предния автомобил (баничарката Ситроен) абсолютно нищо му нямаше.

Направили са го с черна пластмасова броня, точно за целта.

На човекът по средата му казах:

-Освен, че видях всичко, го и имам записано!

-Няма проблем, мисля, че сме разумни хора!

От Мерцедеса излязоха две жени.

Не чух спорове, хората бяха доволни, че всички са добре, взеха да се прегръщат :)

Въпреки това, е възможно на фирмения имейл (по надписа върху втория автомобил) да са получили нещо...

On 9/6/2024 at 9:08 AM, deus_pld said:

Цялото семейство сигурно вече 15 години ходим при Бозалиеви: ЦЪК

Четирима стоматолози са: възрастните д-р Веселина и Георги Бозалиеви, дъщеря им и зет им д-р Михайлов.

Всеки е специализиран в нещо: единия прави импланти, другия е ортодонт и тн.

Четейки това, пасва на 100% със зъболекарите, при които ходя аз :O
- имат дъщеря, която работи там
- мъжа ѝ работи там
- всеки е специализиран по нещо

Тия по калъп ли ги правят :lol:

Емм, може да гастролират във ваш'та махала под друго име :lol:

Иначе, според мен е нормално, в повечето случаи зъболекраската професия е наследяема от деца/внуци братчеди/зетьове и тн. Все пак оборудването на един приличен кабинет е бая скъпо начинание, а и трупането на клиентела отнема години, съответно нужна е приемственост, иначе не си заслужава. 

Е да бе, ама аз не искам да ме работи дъщерята. За друго става, даже бая :rolleyes: ама за зъболекар, аре мерси!

Там не се пестят пари, щото тия зъби ще трябват.

Аз си го представям, че по-пипкавата работа, както навсякъде другаде ще е за жена зъболекар- димек пломбите.

Корени, мъдреци, касапска работа въобще, по- отговорната ще е мъжката.

Естествено, че ще има изключение! 

М/у другото събота вечерта спрях на стоп :D (може би е за рубриката "Да ви се похваля"). Съответно в задната ми броня спря такси :lol:

Досега винаги го игнорирах тоя стоп, но таксито ме беше засякло на предишното кръстовище.

Изобщо не бях погледнал, оказа се таксиджийка '55 набор...

Съветът ми е.. игнорирайте го тоя стоп :D

image.thumb.jpeg.ea10f581ba25d298bc79e58f3301ddc6.jpeg

Edited by chasti

Сега ще дойде Ангел от някъде да каже, че ти си виновен и че тоя знак не е за твоето превозно средство и не е трябвало да го съобразяваш :) :) :)

10 minutes ago, Antares said:

То това ми е проблема - освен emag и техно-нещата - всички други са ми noname. Питам дали има надеждни сред хилядите, че Pixel не виждам сред много магазини...

Кой пиксел търсиш?

2 hours ago, w00x said:

А ако не дойде да каже? Ще признаеш ли, че си сгрешил с предположението си?

Пу деа, объркал съм се. Дойде другия Ангел.

Миналата седмица бях пак при застрахователя, за щета на паркинг. Днес оня ми вика:

-Влязъл си в черна серия :D 

image.jpeg.40d8623b63e41b5205b92ec8117c8882.jpeg

image.jpeg.4f36b7e3640f961905dbb5e55cdd4527.jpeg

Догодина пак!

Edited by chasti

4 hours ago, chasti said:

Е да бе, ама аз не искам да ме работи дъщерята. За друго става, даже бая :rolleyes: ама за зъболекар, аре мерси!

Там не се пестят пари, щото тия зъби ще трябват.

Аз си го представям, че по-пипкавата работа, както навсякъде другаде ще е за жена зъболекар- димек пломбите.

Корени, мъдреци, касапска работа въобще, по- отговорната ще е мъжката.

Естествено, че ще има изключение! 

М/у другото събота вечерта спрях на стоп :D

Съветът ми е.. игнорирайте го тоя стоп :D

image.thumb.jpeg.ea10f581ba25d298bc79e58f3301ddc6.jpeg

На тоя стоп не се спира, само се намаля леко докато си завърташ цялото тяло половин оборот наляво да видиш идва ли някой,  придърпвайки се леко напред с ръце на волана. И ако случайно идва- шмугваш се пред него с мръсна газ, щото тия зад тебе също няма да спрат и ще стане това, което е станало. Другия път да си знаеш. Кичука не е място за разходки! Даже и по периферията. :lol:

@deus_pld О, не, наляво има достатъчно видимост, не са нужни упражнения. Но трябва да го подминеш с достатъчно ниска скорост, за да видиш и дали случайно след стопа вдясно няма патрулка, съответно да може да реагираш, ако  има :D 

2 hours ago, Antares said:

7а, че в по-новите нещо не ми вдъхват доверие enhancement-ите... А и тук беше дал добри overall резултати.

От Pixel 8 нагоре, face unlock може да се ползва като first grade authentication или както си го водят там. За банкови приложения, пароли и т.н. пеи предните не може и трябва да се ползва пръстов отпечатък/пин.

Според мен ако искаш 7ма серия, по-добре чистата 7ца за малко повече пари.

И да, преди някой да е питал, информацията е от интернет. Нямам пиксел 7 или 7а. Лично аз оглеждам цени, за да взема 8 или 9 според офертите. 4-ката е вече за смяна. :)

1 hour ago, chasti said:

@deus_pld О, не, наляво има достатъчно видимост, не са нужни упражнения. Но трябва да го подминеш с достатъчно ниска скорост, за да видиш и дали случайно след стопа вдясно няма патрулка, съответно да може да реагираш, ако  има :D 

Май няма място за патрулка там след знака. Никога не съм виждал. По-скоро седят на другите 2 стопа.

5 hours ago, w00x said:

Парадоксално - 7цата е по-евтина в emag :lol: Може би щото е по-стар модел, 7а излиза малко по-късно. и като я гледам - е с по-голяма батерия и уж по-добра камера.

Да. Заради датата на излизане е. Камерата не е по-добра. В най-лошия случай е същата. Все пак 7a е бюджетния модел в серията и има доста неща, които на "големите" телефони са по-добри.

Друга причина да гледаш поне 8-ма серия е продължителността на ъпдейтите. 7 и 7а са с по 3 години (попти 2 от които са изтекли). 8, 8а са с по 7. Има голямо значение ако искаш да ползваш телефона дълго.

Edited by w00x

Абе вие викате, не се спира на тоя "Стоп", за това миналата седмица там щяхме да направим меле....Аз бях "на пътя с предимство", на стоп беше автобус, който реши точно, че ще го пренебрегне, а зад мен имаше един, "който бързаше".... Няма да ви обяснявам как се разминахме без да наскачаме един в друг... Та според мен там трябва да се спира....

1 hour ago, jozo said:

Та според мен там трябва да се спира

Такива неща като според мен в закона няма, там пише - има знак, спазва се. Знам, че си потърпевшия и не си ти тоя дето е трябвало да спира, коментирам като цяло. Свободни тълкования няма. Това, че бакшиша предния път е решил, че там не се спира и е предизвикал катастрофа си е на бакшиша вина. Той трябва да спазва дистанция и т.н и т.н. Повечето хора ще са в сивата зона там - поне ще намалят, понеже знаем, че пълно спиране у нас е често пренебрегвано. Но малко от малко някакво съобразяване и намаляване с оглеждане на обстановката. Може да е рядко ползван път, но все пак е ползван и излизат коли.

Каква дистанция спазвате (при наличие) на знак СТОП?
Този път беше рядко ползван преди. Откакто затвориха Бетоновия мост е доста натоварен.

Edited by w00x

Мисля беше пределно ясно, че с @chasti се бъзикахме по темата с не-спирането на въпросния стоп. Както е пределно ясно, че знаците трябва да се спазват.

Защо се започва поредна безсмислена дискусия на тема "движение по пътищата", която доказано вече води до 10+ страници чист :spam3: ?

И да, този участък,откак бутнаха бетонния мост, вече е доста натоварен. Голяма част от трафика от Кичука към центъра/източен/Тракия вече минава от там.

9 minutes ago, plameni said:

Дистанцията е за мислителите, които са на вълна: "Ми... Мислех, че няма да спреш" 

Мислителите да мислят като са самички пред СТОП-а. Като има пред тях кола, какво има да му мислят с или без СТОП...