Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата (Нова тема)

Veno

Recommended Posts

27 minutes ago, chasti said:

Перфектен отговор на стената с текст :D

Силно ме респектира факта, че w00x го направи. Свикнал съм от него да гледам стени, ама явно и неговото спам-фу бледнее пред plameni :lol:

• Replies 14.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

On 8/15/2024 at 10:24 PM, plameni said:

Тоя от снимката отдавна трябва да е не на сянка, а "на топло".

Надявам се скоро и неговият чадър да стане бухалка.

@plameni Горанов е най-добрият ни икономист, поправи ме ако греша!

13 hours ago, chasti said:

@plameni Горанов е най-добрият ни икономист, поправи ме ако греша!

А защо от 7 ноември 2014 до 24 юли 2020 (с три месеца прекъсване) го играеше финансист?

Да се беше занимавал с икономика.

Това ли ви е най-доброто:
"...Горанов е използвал позицията си на министър на финансите, за да улесни подкупването на български служители и да лиши българското правителство от данъчни приходи в полза на български олигарси, както и че е участвал в корупционна схема, довела до десетки милиони евро, изплатени на български служители в замяна на благоприятно законодателство за заинтересованите страни, участващи в хазартната индустрия. Изчислява се загуба от близо 600 милиона български лева (около 300 милиона долара) от данъчните власти за период от пет години, в полза на интересите на българските олигарси."

И за да не ме обвиниш в общи приказки, ще попитам, помниш ли този пост:

image.png

...и о, чудо!

Оказва се, че правителства, които тръбяха навсякъде за бюджетите им с излишъци, са сътворили дълг от 7 млрд. лв.

Що така? Уж всичко е наред, та чак в излишък, а пък се е трупал дълг!

До ден днешен не съм чул смислено обяснение за този парадокс, а най-добрият ви икономист има пряка заслуга за 3.85 млрд.лв. от вътрешния дълг.

:censored2: :censored2: :censored2:

ЕДИТ: 

Като гледам таблицата, виждам че на следващия финансов министър хич няма да му е леко. Догодина падежират ДЦК на обща стойност 3.4  млрд.лв. по номинал. На правителствата на баце дължим 1.6 млрд.лв. от тях и още 1.8 млрд.лв. на резилдента (чрез Янев 2)

ЕДИТ2:

@chasti, помниш ли пълната хазна и резерв, които оставяше баце след себе си? 
Погледни пак таблицата, как два месеца преди да приключи Борисов 3, в рамките на 7 дена (от 17-ти до 24.02.2021-а) са емитирани цели 2.8 млрд.лв. вътрешен дълг. Междувременно не е имало висока инфлация, цената на газа е била под 30 лв., на бензина и дизела под 2 лв., а на автогаз под левче.
Да питам ли пак "Що така?" или взех да се повтарям...

ЕДИТ3:

@chasti, прав си. Признавам го публично. Погледнах пак кои са ви другите финансисти/икономисти и на техния фон, този наистина ви е най-добрият (на герб).

То затова цялото ви управление е предимно крадене, кретане и създаване на зависимости.

Edited by plameni

На твоята кола привидно нищо ѝ няма, за разлика от другата? Или просто бронята се е огънала и си е върнала формата, а пораженията са отдолу?

Бронята е нагъната, ще я свалят да гледат за поражения зад нея.  Задния капак също е огънат. 

3 hours ago, Mockingbird said:

Легално или…..?

Като цяло не съм особен почитател на нещата по втория начин, но предния собственик е махнал първия катализатор (който е Г-образен и струва $800 в щатите, в Европа не намерих), сложихме катализатор назад (където имаше място), който за да работи добре - трябва да е добре загрял. Та в общи линии - сто октана и доста добре загряла кола минава емисиите с 0. Изстинал двигател - над нормите...

Тва с тия прегледи е баси тъпотията. Хората тука нямат търпение бараките да станат 25 годинишни, че да ги правят по 2000 коня и.... БЕЗ никакъв преглед за емисии. Технически така или иначе няма. 

51 minutes ago, Mockingbird said:

Да, аз също…

Сега с тоз катализатор усещаш ли разлика във вървенето?

Малко по-спъната е, да. Да кажем 10-на процента. Което грам не ми пречи, щото преди беше абсолютен overkill. Сега ще мина и да я донастроят софтуерно, че с всичките тия модификации (предния собственик плюс моите) е хубаво да се пипне и компютъра, че да нямам проблеми.

21 minutes ago, Antares said:

Малко по-спъната е, да. Да кажем 10-на процента. Което грам не ми пречи, щото преди беше абсолютен overkill. Сега ще мина и да я донастроят софтуерно, че с всичките тия модификации (предния собственик плюс моите) е хубаво да се пипне и компютъра, че да нямам проблеми.

Имаш ли идея къде ще ходиш за софтуерната донастройка?

1 minute ago, w00x said:

Имаш ли идея къде ще ходиш за софтуерната донастройка?

Да, имам познат, при който ходи целия Субару форум за такъв тип модулации, но не знам до колко е в течение с другите марки.

Аз не питах за себе си. Щях да ти спомена FT Motorsport в Остромила ако нямаш идея къде да отидеш, но ти вече си имаш човек.

2 hours ago, Antares said:

Малко по-спъната е, да. Да кажем 10-на процента. Което грам не ми пречи, щото преди беше абсолютен overkill.

Хъм, очаквах повече…Сега поне ще чуваш повече двигателя, а не тръболяците….:ninja:

Антарес, ти ли си? :D. Само това трябва да се чува от една кола... Ако моята не беше безформен тежък седан щях моментално да слова външен BoV

56 minutes ago, DON_CHEFO said:

Само това трябва да се чува от една кола...

Хубаво, че има и такива, от които не се чува само това. :D

11 minutes ago, w00x said:

Хубаво, че има и такива, от които не се чува само това. :D

Само с това изречение без да съм чел нищо друго става ясно, че харесваш ватманлъка и гласуваш демо :)

За собствениците на Ролс Рой, Бентли и Мерцедес С класа какво ще кажеш? И те ли ватманлъка харесват?

3 minutes ago, w00x said:

За собствениците на Ролс Рой, Бентли и Мерцедес С класа какво ще кажеш? И те ли ватманлъка харесват?

Сигурно. 

А може просто да не са тийнейджъри и да предпочитат комфорта на пътуването пред това да им прави БРРРР на главата постоянно.

5 minutes ago, w00x said:

А може просто да не са тийнейджъри и да предпочитат комфорта на пътуването пред това да им прави БРРРР на главата постоянно.

Тази кола дето брави бррр ще е 3та или 4та за тях ;)

1 hour ago, Mockingbird said:

Хъм, очаквах повече…Сега поне ще чуваш повече двигателя, а не тръболяците….:ninja:

Аз и резонатор сложих - звука вече е доста по-мек и гърлен и въобще не се чува толкова. Тоест може да се води разговор на магистралата....

Чефо STI са със две турбини (ако не се лъжа) и стария EJ257 двигател, та там всичко е много по-различно. Доста скъпи са, а и бая корава возия имат, а и не ми трябва ЧАК толкова мощна кола...