Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата (Нова тема)

Veno

Recommended Posts

В тази къща аз лично виждам два проблема:
1) дори от снимките в обявата се вижда, че "достъп по асфалтов път" до самата къща няма. Има насипан с чакъл черен път, който дали ще види някога асфалт- божа работа. Което означава при всеки дъжд- кал до колене, след всяка минала кола и/или ветрец- облак прах. 

2) както някой каза по-горе: районът е предвиден за застрояване и там ще стана същото, както между южен и остромила- от гола поляна преди 10 год. сега няма къде да се изпикаеш на скришно. Къща до къща, блок до блок с инфраструктура кръгла нула и в изобилие от красотите от точка 1). Така че купувайки я се приготви психически и физически следващите 10-15години да живееш на строителна площадка.

п.п.: червена лапма за мен е и факта, че няма снимки от вътре. Дано да е просто пропуск на пусналия обявата. Следващото е въпрос на вкус, но аз лично ако в този момент купувам къща бих искал да е с по-големи прозорци, за да влиза максимално много дневна светлина. Тази изглежда да е мрачна вътре. 

Абе с една дума, ако ще давам сума, приближаваща се до милион лв за къща- със сигурност няма да е тази къща. 

Edited by deus_pld

• Replies 14.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

On 7/15/2023 at 10:28 AM, plameni said:

След много дълги наблюдения и попадане в различни ситуации, стигам до извода, че между 95.68% и 97.36% от пълнолетните велосипедисти в този град, притежават отклонения.
За съжаление нямам методика, по която да ги разпределя и да дам съотношението им в основните категории: ментални отклонения, психопатични отклонения, откровен дебилизъм.

:censored2:

За съжаление, процентът вече надхвърля 98%

3 hours ago, plameni said:

За съжаление, процентът вече надхвърля 98%

Тц, не са велосипедистите. Хората са. Кретена ще е кретен и зад волана, на мотор, пеша, с тротинетка, велосипед, камион, кран и каквото и да е. Не е превозното средство, матр'яла е.

3 minutes ago, Antares said:

Тц, не са велосипедистите. Хората са. Кретена ще е кретен и зад волана, на мотор, пеша, с тротинетка, велосипед, камион, кран и каквото и да е. Не е превозното средство, матр'яла е.

Не мога да се съглася изцяло.

Кретенът (с книжка) зад волана се е явявал на изпит и поне има някакви, па макар и смътни познания за правилата и законите.

Кретенът на велосипед/тротинетка много често дори не е чувал, че трябва да спре на червен светофар, че не трябва да кара върху пешеходна пътека. Няма никаква идея, че:

Чл. 81. На водача на двуколесно пътно превозно средство е забранено:

• 1. да се движи успоредно до друго двуколесно пътно превозно средство;

• 5. да управлява превозно средство по площите, предназначени само за пешеходци;
    тази забрана не се отнася за велосипедисти на възраст до 12 години.

Някой ден ще взема да сложа една камера, която да запише 24 часа от участък на булевард, с еднопосочни велоалеи и в двете платна, с една нормална пешеходна пътека и още една със светофар. Като знам, че на всяко преминаване през тази зона се сблъсквам с някакво малоумие, не мога да си представя за такъв период колко ще изброя.

13 minutes ago, plameni said:

Кретена с книжка знае, че може и да остане без книжка. Това е единствената разлика.

7 minutes ago, Antares said:

А, да, щото автомобилистите са с енциклопедични познания по ЗДП...

v.s.

29 minutes ago, plameni said:

Кретенът (с книжка) зад волана се е явявал на изпит и поне има някакви, па макар и смътни познания за правилата и законите.

Имам тройка на изпита по Старобългарски Език. Нищо не помня. Същото съм склонен да вярвам важи и за мнозинството от хората държали и ония изпит.

Не проверявате ли редовно някакви неща от закона/правилника?

Аз доста често, когато се хвана в крачка, че си нямам идея за даден казус.

4 hours ago, Antares said:

Имам тройка на изпита по Старобългарски Език. Нищо не помня. Същото съм склонен да вярвам важи и за мнозинството от хората държали и ония изпит.

Колко често след вземането на изпита ти се е наложило да ползваш/практикуваш Старобългарски език?

Сравни го с ежедневно/ежеседмично шофиране на повечето активни шофьори.

Готов съм да се обзаложа, че ако наблюдаваме определен участък включващ кръстовище, пешеходни пътеки, велоалеи, светофари и т.н., като процент ще засечем в пъти повече нарушения извършени от велосипедисти, сравнено с шофьори.

4 hours ago, chasti said:

Те като запалят сметището все тая :D

Ако се запознаеш със следните сложни думички, може би ще разбереш нЕкои неща в Живота:

Натрупване на токсини, функция Интеграл, кръвно-мозъчна бариера.

11 hours ago, plameni said:

Колко често след вземането на изпита ти се е наложило да ползваш/практикуваш Старобългарски език?

Колко често след листовките според теб средностатистическия ни сънародник се замисля за ЗДП? Щото не наблюдавам много хора да се впечатляват от дреболии като знак "стоп", мигачи, червени светофари...

Досега не съм чул шофьор да пита "Е защо пък, да не мога да си карам по тотоара? Гле'й колко е широк.", докато същия въпрос са ми го задавали многократно велосипедисти (много по-възрастни от 12 години).

:rofl:
Разбирам силното ти желание да излезнеш отгоре, но искрено се надявам поне ти да съзнаваш колко абсурден довод извади :]]

Иначе по-често виждам коли паркирали на тротоара (оставяйки място г/д да мога да се процеда, вървейки странично), отколкото велосипедисти каращи по него :lol:

Не знам колко е абсурден, при положение, че ходейки по тротоар, се чувствам по-застрашен от велосипедисти, отколкото от автомобили.

Комичното от доводите ти е че приравняваш тон и половина (4.4m/1.8m*) с 15-на килограма нетна маса (1.7m/1m**). Също и изгодния пропуск на частта с паркиралите по тротоара. Ама пак де, ако това ще те накара да се чувстваш по-добре - считай се морален победител в "спора" :lol:

За съжаление, не ме кара да се чувствам по-добре, защото статистиката е статистика, когато се отнася за другите, а когато е лично, е 50/50, т.е. или..., или...

За моята референция ползвам ей тези стотина метра:

image.png

image.png

Както споменах вече:  участък на булевард, с еднопосочни велоалеи и в двете платна, с една нормална пешеходна пътека и още една със светофар

Няма паркирали автомобили по тротоарите.

Да опиша ли всички видове нарушения, на които съм свидетел всеки път?

4 hours ago, Antares said:

Колко често след листовките според теб средностатистическия ни сънародник се замисля за ЗДП? Щото не наблюдавам много хора да се впечатляват от дреболии като знак "стоп", мигачи, червени светофари...

Това, че си видял няколко изключения, не заличава стотиците хиляди, които всяка минута спазват:

- мигачи

- знак СТОП - спри осигури ПРЕДИМСТВО

- чакат на червен сфетофар

странно, че не виждаш абсурдността на довода си. Или пък не е странно :)

6 minutes ago, Antares said:

Достойно за Мемоарите на велосипедиста:

...Наистина според българския ЗДвП трябва да буташ колелото по пешеходна пътека…същото е и за тротоара. Повечето не се занимават да ме спират, въпреки че виждат, че не го бутам, а го карам, но има и такива дето спират. Досега все са ме пускали само с предупреждение, не са ми писали фиш. Не им отвръщай със заяждане, въпреки унизителния им тон, иначе може да стане по-зле. Най-важното е да им се измъкнеш. също трябва да дебнеш дали няма ченгета наблизо когато правиш каквото и да е по време на каране...

6 minutes ago, plameni said:

Чакай сега, ти наистина ли си мислиш, че защитавам велосипедистите? Ако е така - значи въобще не следиш нишката на разговора.
Отделно велополюция са някакъв отвратителен сбирщайн от безполезници, които единствено се стремят към еврофондове и много далеч от действителното вело общество.

24 minutes ago, Antares said:

Чакай сега, ти наистина ли си мислиш, че защитавам велосипедистите? Ако е така - значи въобще не следиш нишката на разговора.
Отделно велополюция са някакъв отвратителен сбирщайн от безполезници, които единствено се стремят към еврофондове и много далеч от действителното вело общество.

Честно казано, не можах да разбера каква теза защитаваш.

Моето твърдение е, че в пъти по-голям процент велосипедисти не спазват и нарушават правилата, сравнено с шофьори и че според моите наблюдения, този процент се е увеличил за последната година.

Edit:
В сметките не съм включил тези от безGlavo и подобни, които са съвсем отделна категория. При тях процентът достига 99.9999%

41 minutes ago, Antares said:

Untitled.png

Срещу това са идентични:

image.png

Edited by plameni