Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата (Нова тема)

Veno

Recommended Posts

• Replies 14.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

On 7/1/2024 at 5:40 PM, w00x said:

Това е просто едно удобно оправдание на някой, който вади парите си с измама на други хора.
Да излъжеш някого не е изконно право. Избор е.

ДА, така е.

НО - да се информираш преди да похарчиш с труд изкараните си пари е ОТГОВОРНОСТ.

"Аз си плащам и искам да ми го направят и да не ме занимават " - превода е "Мързи ме да мисля и да чета."
Мързела неизбежно води до тежки проблеми, особено като се комбинира с тъпота.

Edited by dubo

Във VW форума има тема с некоректни автокъщи...

Такива неща прочетох, че май ще хвана самолета за Чехия да си търся шкодичка.

Оставам с впечатлението, че се препродават тук само най-големите боклуци, пренавити, замазани и смазани, колкото да ги купиш и да ти се развалят в ръцете.

Съответно шкодичките си ги правят в Чехия, поддържат си ги сервизно с книжка и реален пробег, че и с гаранция към авто къщата, макар и втора употреба.

6 hours ago, dubo said:

"Аз си плащам и искам да ми го направят и да не ме занимават " - превода е "Мързи ме да мисля и да чета."
Мързела неизбежно води до тежки проблеми, особено като се комбинира с тъпота.

Това малко обезсмисля всякакви ревюта, форуми, дискусии и т.н.

Закривайте форума.

https://www.bestbuy.com/site/asus-be96u-tri-band-wifi-7-router-black/6559036.p?skuId=6559036

Хайвани, това заслужава ли си парите или.. За 2 пъти по - малко ще взема нещо, което няма да има голяма разлика и аз най-вероятно няма да видя разликата? 

8 hours ago, chasti said:

https://www.mebelinovdom.com/shops

Може ли да имаш 50 магазина и нито един в Пловдив...

Недей, че това ми е болна тема... Тук сме прецакани, меко казано. И за мебелите. За повечето качествени неща трябва да се излиза извън града.

7 hours ago, chasti said:

Във VW форума има тема с некоректни автокъщи...

Такива неща прочетох, че май ще хвана самолета за Чехия да си търся шкодичка.

Оставам с впечатлението, че се препродават тук само най-големите боклуци, пренавити, замазани и смазани, колкото да ги купиш и да ти се развалят в ръцете.

Съответно шкодичките си ги правят в Чехия, поддържат си ги сервизно с книжка и реален пробег, че и с гаранция към авто къщата, макар и втора употреба.

Аз гледам видеа напоследък с автоподбирачи - показват какво/къде/как проверяват по колата и какви въпроси задават, за да разберат какво е реално състоянието/пробега и дали си струва. Буквално след няколко такива примера човек може да започне да отсява сам голямата част от измамните предложения.

On 7/13/2024 at 3:09 PM, chasti said:

По автокъщите - 99.99% да. Шанса ти да намериш читава кола е от собственик и той да се е грижил за колата си. Което не е много голям шанс, предвид старанието, което средностатистическия ни сънародник полага в грижи за колата си :lol:

On 7/13/2024 at 8:58 PM, w00x said:

Това малко обезсмисля всякакви ревюта, форуми, дискусии и т.н.

Закривайте форума.

Всъщност е точно обратното. Първо четеш по форуми - какви модели имат фабрични дефекти.
После четеш какво да провериш на конкретния модел, който си харесал.
Полагаш интелектуални усилия , за да можеш да направиш адекватен избор.

НО вече и в Бг има хора, които срещу заплащане правят подбор и или оглед на авомобили ... :)
Но и до тях да стигнеш - пак трябва да се информираш , да положиш усилие :)

1 hour ago, Antares said:

По автокъщите - 99.99% да. Шанса ти да намериш читава кола е от собственик и той да се е грижил за колата си. Което не е много голям шанс, предвид старанието, което средностатистическия ни сънародник полага в грижи за колата си :lol:

около 75 до 80 %.
Но не е 99.99%
Сега АКО някой очаква да вземе кола от автокъща и да не вложи нищо в нея следващите 2 - 3 години. То процента не е 99.99, а е точно 100% :)

Edited by dubo

1 hour ago, dubo said:

Всъщност е точно обратното. Първо четеш по форуми - какви модели имат фабрични дефекти.
После четеш какво да провериш на конкретния модел, който си харесал.
Полагаш интелектуални усилия , за да можеш да направиш адекватен избор.

Фабричните дефекти на модела не включват наводнявания и тотални удари, които умишлено са временно прикрити от автокъщата с ясната цел и желание да ме излъже.
По форуми и ревюта може да срещнеш крайно противоречиви мнения. Няма как всички от тях да са истина. В един момент стигаш до взимане на решението да се да се довериш на някой, освен ако не възнамеряваш да отделиш няколко години, за да придобиеш сам знанията по материята и да вземеш решението сам на база това, което виждаш в продукта.

Колкото и да се опитваш да защитаваш "професионалистите", които умишлено продават счупена стока, не виждам как ще стане.

Това са си чисти търгаши, мошеници, вредители, паразити.

На тези, които умишлено лъжат клиентите си, им пожелавам цял живот дребни и изнервящи проблеми да им тровят ежедневието.

Веднъж месечно ключ да им се чупи в ключалката на вратата.

Да им духа през новата дограма.

Да им се пукне леко тоалетната чиния и да изпуска мръсна вода.

Да им изпуска климатика фреон и да не могат да намерят откъде.
Да им се късат обувките на едно и също място след 4-то обуване.

Компютрите им да работят постоянно на 100% ресурс и да не могат да намерят проблема.

Батерията на всеки нов телефон да им пада за 12 часа без да могат да намерят причината.

Edited by w00x

1 hour ago, w00x said:

...
По форуми и ревюта може да срещнеш крайно противоречиви мнения. Няма как всички от тях да са истина..

Колкото и да се опитваш да защитаваш "професионалистите", които умишлено продават счупена стока, не виждам как ще стане.

Това са си чисти търгаши, мошеници, вредители, паразити.

...

- 'противоречиви мнения' - няма , не съм срещал - изглежда наистина автомобилите са ти 'тъмна Индия' 

- не ги защитавам - по-големи лъжци от автоджамбазите са само офисплъховете в офисите на мобилните оператори :)

около една от седем (15%) от колите по автокъщите си струват парите. 
Това значи , че в 85% от продажбите , автоджамбазина лъже и мами съзнателно.

48 minutes ago, dubo said:

- 'противоречиви мнения' - няма , не съм срещал - изглежда наистина автомобилите са ти 'тъмна Индия' 

Как ще няма? И не говорим само за автомобили вече.

”Окачването е твърдо”

”Багажникът е малък”

”Бавна е”

Това не са ли неща, които са строго индивидуални за всеки? И въпреки това са част от всяко ревю. В друго ревю в същите категории може да има друго мнение. Следователно > противоречиви.

Забавно ми е да чета w00x, който е компетентен по всяка тема на базата на прочетено в интернет как отказва да прочете в интернет за коли :lol:

Не спирам да научавам нещо ново за себе си от тоя форум и пишещите в него. Някакви градски легенди се рaждат тук. Първо бях казвал на mIRCata как да си гледа децата, което някак остана само в думите на твърдящите го. Сега пък не съм четял информация за коли в интернет.

Здраво проектирате върху околните.

smh my head.

Edited by w00x

11 hours ago, w00x said:

.В един момент стигаш до взимане на решението да се да се довериш на някой, освен ако не възнамеряваш да отделиш няколко години, за да придобиеш сам знанията по материята и да вземеш решението сам на база това, което виждаш в продукта.

Е, според мен не е чак пък няколко години... Сега има много добри материали достъпни, с информация "от кухнята". Плюс много полезни коментари под тях от други хора/специалисти. За два-три месеца с по един час гледане/четене на ден може да се придобие доста добра представа за колите.

18 hours ago, w00x said:

...

”Окачването е твърдо”

”Багажникът е малък”

”Бавна е”

....

Изброил си субективни усещания за автомобил.

Обективни са:

- двигателя е надежден / или не е -  
(пример - 2.0 дизел на Инсигния, който изхабява колянов вал)

- окачването е надежно / или не е - 
пример задния мост на Х5 дето яде гуми като луд

- електрониката е надеждна  /или не е
пример , компютър в калника при Пежо, който мре задължително, или пък в краката на шофьора на вагините.

Edited by dubo

Разговорът не започна ли от това, че човек може трябва да прочете, за да се предпази от мошениците автоджамбази, които искат да му пробутат напудрена кола?

Какво общо имат производствените дефекти по автомобилите?

Че не са дефекти. А са ефекти :laughing1:. Горе долу същото като при автокъщите, само че в крайно голям мащаб.

Ако на някой му се наложи :D 

Тази грешка се показва, ако радио високомерът отчете отрицателна височина.

Съответно самолетът влиза в режим на кацане и автоматично намаля тягата.

image.thumb.jpeg.040026f416f42c2b2dd14ffb5d39b80b.jpeg

Мммммм....

In aviation, “retard” is a command to reduce the throttle position. It is used throughout the industry but is especially noteworthy in Airbus aircraft. These highly-automated planes make aural callouts based on the aircraft’s radar altitude, including one telling the pilot to retard the thrust levers on their final approach to landing. 

Май не е грешка и означава просто "Намали скоростта". От едно време в игрите съм го чувал още.

11 hours ago, chasti said:

ако радио високомерът отчете отрицателна височина.

Да не са с китайски GPS-и :lol:

On 8/20/2019 at 8:49 AM, plameni said:

За пореден път се убеждавам, че почти всичко китайско (собствена разработка), дори и да е с претенции за качество, все е правено-недоправено...

Установих, че всички снимки правени с едно Xiaomi, излизат с отрицателна надморска височина (за GPS Altidude пише "Below Sea Level").

Числата са верни, но някой пишман програмист е оплескал знаците...

:censored2: :angry1 :censored2: 

On 7/16/2024 at 11:09 AM, w00x said:

Разговорът не започна ли от това, че човек може трябва да прочете, за да се предпази от мошениците автоджамбази, които искат да му пробутат напудрена кола?

Какво общо имат производствените дефекти по автомобилите?

Автоджамбазите, често купуват изключително евтино модели с "производствените дефекти по автомобилите" и после ги продават на хората , като надеждна кола без проблеми :)