Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата (Нова тема)

Veno

Recommended Posts

• Replies 14.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

1 hour ago, instinct said:

Е, то си има норми за количество зелени площи и дървета на човек и на кв.м. застроена площ. Разбира се, в Пловдив изобщо не се спазват.

Същото като общинската наредба, която гласеше, че всички табели с имената на магазини, хотели, фирми и т.н. в града е задължително да бъдат на кирилица.

И каква файда от тия норми? То има и норми за зелени площи на новите комплекси, но или са само документално, или са колкото да се отбие номера, докато се даде разрешително за ползване, или са затворени зад ограда.
Ако нормите и законите се спазваха, щеше да е чудесно всичко.

Предупреждавай, че втория олигофрен не е чувал за редакция на звук и ще ни паднат ушите.

Не съм го усетил, че е толкова зле. Като преглеждам random клипове не си държа слушалките на макс.

-------------

Обаче, докато гледах за снимки на Пловдив, изкочи пример с арменските шествия по повод там, с турция техния проблем преди сто години. Тази пролет бях свидетел на това събитие, само че по главната. Между другото, Пловдив е град с много евреи, арменци, цигани и още някакви имаше... Не е чисто български, демек.

1 hour ago, w00x said:

...То има и норми за зелени площи на новите комплекси...

Да, май са част от същите норми, които споменах... Горе-долу два пъти повече зеленина като площ трябва да имаме, и то само за да се доближим до някакво по-нормално ниво. Ако искаме да сме наистина добре, трябва четири пъти повече да е увеличението...

Edited by instinct

8 hours ago, Antares said:

Остави жегите, въздуха ме убива - имах чувството, че през цялото време стоя залепен за ауспуха на някой дърт Зил.

Това е другия вечен проблем, който вместо да се подобрява с годините се влошава. Толкова пушещи дизели не бях виждал през живота си до момента. Не знам каква е тази мода, но всичко дето върви трака като трактор и в модела му задължително има буквата D. Нещо като секта са. На едно кръстовище една Х6-ца даде мръсна газ и в последствие автоматичните къси светлини на колата ми се включиха, защото пушека буквално затъмни кръстовището. :lol: :rofl:

Защото на техническия преглед е по-важно коя година ти е колата, а не какви са вредните емисии замерени на ауспуха.

5 minutes ago, w00x said:

а не какви са вредните емисии замерени на ауспуха.

Ако изобщо ги замерват...

Секта останаха бензинките, заляха ни с издухани дизели от Европата. А бензин на  газ е хем по икономичен, хем по екологичен.

Оглеждам за смяна на колата и дизеловите модели на определен автомобил са 25% по-евтини от бензиновите. Явно си се тачат дизелите и това си е.

Притежавал съм няколко бензинови автомобила, последните 10 години карам дизели. Не съм забелязал дизелите да са по-евтини. Последно купих миналият ноември. Друг е въпросът, че масово са пипани софтуерно от знайни и незнайни тунингарчета. И мен ме дразни през 5-6 хиляди да сипвам адблу, но какво да се прави...

Може да е само за моделите, които аз гледам.

Това са 5-те най-евтини.

Дизел:

image.png

Бензин:

image.png

Дори не споменавам факта, че всички показани бензинови са внос от САЩ/Канада.

Ако гледаме тези купени от Европа, най-евтината е тази:

image.png

Разликата между най-евтината дизелова и най-евтината бензинова (правени за европейския пазар) е 19 000лв. Ако добавим блъсканите от САЩ/Канада, разликата е почти 10 000лв.
Не ми се търси сега точно същата като изпълнение и екстри от тези правени за европейския пазар, но разликите не са много по-различни.

При другия модел ситуацията е същата:

Бензин (повечето внос от САЩ/Канада):

image.png

Дизел:

image.png

Разлика между най-евтиния дизел и най-евтиния бензин - 21 000лв.

Объркал съм се значи. Дизелите не са 25% по-евтини. Почти 50% по-евтини са.

59 minutes ago, w00x said:

Разликата между най-евтината дизелова и най-евтината бензинова (правени за европейския пазар) е 19 000лв. Ако добавим блъсканите от САЩ/Канада, разликата е почти 10 000лв.

Доста различни километри.  Нормално да са на различни цени.

Честно казано и аз не забелязвам съществена разлика в цените. Освен може би големите бензини, имат тенденцията да се продават на по-ниски цени. 

Но и поне при нас, преобладаващо се предлагат дизели. 

15 minutes ago, ARPAnet said:

Доста различни километри.  Нормално да са на различни цени.

Честно казано и аз не забелязвам съществена разлика в цените. Освен може би големите бензини, имат тенденцията да се продават на по-ниски цени. 

Но и поне при нас, преобладаващо се предлагат дизели. 

Може да провериш сам цените, не бъди мързелив. Километрите нямат особено значение в случая. Това са цените и това са разликите. :)

А и са около 170 000 тези за европейския пазар. Къде видя разлика?

15 minutes ago, mIRCata said:

Дачийте не са по 80 хилки :)

За коли говорим. За нови като тези от обявите. Ако ще взимам Дачия, по-хубаво да си карам сегашната.

37 minutes ago, w00x said:

А и са около 170 000 тези за европейския пазар. Къде видя разлика?

Маздите които си постнал горе, най-евтиният дизел който даваш е на 240 000 км, а бензина е на 83 000. Другите също са с доста разлика в километрите

При Алфите е подобна картинката, единствено Veloce-то е на по-близки километри до дизелите, но бидейки 280 коня Veloce изпълнение, нормално да е на надута цена спрямо базовият JTDM

Но ето и проверката  Mazda 6 Автомобили и Джипове втора ръка и нови, обяви и цени — Mobile.bg

Бих казал, че дизелите са леко по-скъпи, но няма много коли

Този дизел за километрите си и въпреки че е 4х4 държи доста цена дори спрямо другият Ultimate долу. Но да кажем, че част от цената идва от оборудването вероятно.. но пак е скъп

Spoiler

BOAJswL.png

Същата история и с този дизел. Не съм сигурен какво означават точно вариациите им. Но и двата бензина са по-нови, на по-малко километри и всъщност с повече коне

Spoiler

xN4GJP9.png

И  последният дизел. Не мисля, че са особено евтини

Spoiler

5V07nwg.png

Edited by ARPAnet

Как дизелите ще са по-скъпи? Нали ти показах цените? Най-евтиния бензин е 170 000км и е почти 45 000 

лева. За сравнение, дизела е 27 000 на 130 000км.

И не е като да е имало, но да са се продали и да са останали само тези, които виждаш в момента.

Не ги гледай тия внос от САЩ. 95% са внасяни с удар.

Следя цените на този модел от 3 години.

Най-лесния начин да ми покажеш, че не съм прав, е да ми покажеш оферта за такава Мазда на 30 000лв. Километрите и екстрите нямат значение. Да е за европейския пазар. :) Защото за дизеловите има поне 5 автомобила под 30 000лв, без значение какви са екстрите и километрите.

Edited by w00x

Ама то зависи каква кола гледаш. Нормално дизеловите алфи да са по-евтини. Никой нормален не би си купил такова нещо.

Уж спортен автомобил, пък 150 коня дизел. Еми нормално да е по-евтин!!!

Отново, после сравняваш японски автомобил, дето силата им е в бензина. Кой нормален ще си купи дизелова Мазда от 2018?

Според самия автомобил и цялата му идея и репутация идва и търсенето на двигатели за него.

Защо няма дизелова Хонда Джаз? Щото няма смисъл да има! Японското го взимаш заради бензина!

Защо като търсиш Пасат Б6 80+% от резултатите ще са печки? Щото има смисъл да са печки. На тежкото купе.

На цялата идея на Пасата. На ТДИ репутацията. Те просто от завода са излизали масово дизели, щото такова се е търсело.

Не са по-евтини дизеловите Пасати.

Гледаш неща, дето никой не иска да ги купи, пък камо ли дизелови!

1 hour ago, w00x said:

Как дизелите ще са по-скъпи? Нали ти показах цените? Най-евтиния бензин е 170 000км и е почти 45 000 

лева. За сравнение, дизела е 27 000 на 130 000км.

Извинявай,  би ли показал за кои бройки говориш?  Наистина не ги виждам сред постнатите горе. 

1 hour ago, w00x said:

Не ги гледай тия внос от САЩ. 95% са внасяни с удар.

Как познаваш внесените от сащ? 

1 hour ago, w00x said:

Километрите и екстрите нямат значение

Тази пише, че е от Швейцария 

https://www.mobile.bg/obiava-11719484695819911-mazda-6-2-5i

Тези с мили на километража са САЩ/Канада. Имат и оранжев светлоотразител в предния фар.

Тази от обявата е преди фейслифта. След средата на 2018 трябва да е. Познава се по хромираната лайсна на предницата. При единия модел отива над фара (обявата в твоя пост), при другия - под.

Направо ще те улесня като ти кажа, че няма да намериш. :D Ако имаше, щях да съм я купил. Под 40 000лв няма читави бензинови, за разлика от дизеловите, които спокойно се намират под 30.

С Алфа Ромео Жулия е същото. Там са дори още по-скъпи бензиновите. Вероятно заради ограничената бройка и големия двигател. Под 30к дизелови се намират без проблем.

Edited by w00x

Добре

А защо гледаш онзи бензин ма 170К км, като за същата цена имаш тази от Пловдив на 80К https://www.mobile.bg/obiava-11709114577717971-mazda-6-takumi

И тази изглежда е европейска на 53К https://www.mobile.bg/obiava-11690904344171613-mazda-6-2-5

БГ https://www.mobile.bg/obiava-11717231644842608-mazda-6-2-5-ultimate

Тази на 170К е доста надута като цена 

Защото беше най-евтина, а нали най-евтините исках да покажа все пак, за да онагледя твърдението си.

Втората е САЩ/Канада.

Третата е преди фейслифта и цената е абсурдна.

Виждаш ли сега и ти как дизелите се намират под 30, а бензиновите от същия модел са над 45?