Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата (Нова тема)

Veno

Recommended Posts

• Replies 14.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted (edited)

Кой бил Фердинанд всъщност (и наследниците му Борис III и Симеон II):

• Фердинанд I Сакскобургготски - религия - католик, род - династията Сакс-Кобург и Гота, също позната под името Уиндзор (управляващата английска кралска династия).

• Династията Уиндзор е наричана до 1917 г. Сакс-Кобург и Гота. Джордж V, крал на Англия (1910-1936), променя името на династията на Уиндзор във връзка с Първата световна война, по време на която Великобритания и Германия, от където произхожда родът Сакс-Кобург и Гота, се оказват на различни страни на фронта.
Edited by instinct

Страшна държава сме наистина, хората събират капачки, кенове и прочие за кувьози, линейки и прочие, а купуваме М-ки за Полицията...... То хубаво сме ги купили, ама и поддръжката на тея автомобили не е от най-евтините..... 

Бюджетите за здравеопазване и МВР не са ли различни?

А и къде, къде по-добре е да не могат да догонят Опел Вектра дизел 150 к.с. ако тръгне да им бяга. Направо по едно колело да им раздадат, не им трябват коли изобщо. Едно колело с камера на кормилото и ремарке с клетка за арестантите.

Естествено, че са различни ама можеш да купят поне 2 пъти повече други автомобили, отколкото тея. Отделно зора не е само да се купят имат поддръжка, която е сериозна. Ами те бензин за Астрите нямаха дето бяха 1.4, тея колко горят!?!?

У нас практиката показва, че по-добре да не гонят някой, че завършват със смъртни случаи.

М-ките ще ни спасят от престъпници и джигити... 

Можеше да купим Тесли, поне щяхме да сме зелени, а и варианта с тротинетки не е за отхвърляне.

Видях 340ки, но май нямаше М-ки или съм пропуснал нещо?

Те и някакви голфове са взели, не са само баварците.

Трябва да имат и няколко такива коли. 

35 броя 340-ки, поне отзад пише М 340. Дано само не е някав М пакет, щото съвсем да питат хората, защо им е на МВР оптичен пакет.....

Иначе да 200 Голфове 8-ци комби, 2.0 ТФСИ 190 коня, като сега са доставени само 51 броя. Другите 149 идните месеца. Ще има и 200 високопроходими, нищо чудно да изпразнят пак някав склад на Гришата.

От официалния представител на Volkswagen за България разкриха, че полицейските Golf-ове са оборудвани с 2.0-литров бензинов двигател с мощност от 190 конски сили. По време на церемонията днес са доставени първите 51 автомобила, а през следващите месеци ще бъдат доставени и останалите 149 коли

Филма е пълен,КАТ или не знаят какво са поръчали и какво са получили, защото тая информация е споделена само от вносителя.

Posted (edited)

Четох един коментар на Божидар Божанов, че тези автомобили са купени от Фонда за пътна безопасност, който се харчи единствено от МВР. Пълни се с парите от глобите и камерите и към момента имало 300 млн, които не знаят как да използват. Та ако той лъже и аз ви лъжа.

EDIT: няма как да не минем без 

Edited by UzITo

3 hours ago, Dunc said:

А защо им е на полицията комби ?

Така е зададено в поръчката. Както и за БМВ-тата пише задължително 6 цилиндъра не знам си каква мощност. Знаем у нас как се прави обществена поръчка - Копи-пейст с точните характеристики на дадения автомобил (съответно може и да е всякаква друга техника) и "О чудо, той бива избран."

Относно фонда, не веднъж сме виждали как държавата си прехвърля едни пари от тук в друго перо, дето им трябват. В случая това не е нужно, защото пътната ни култура и безопасност е на ниво под нула. Ето например с тея пари веднага могат да се купят камери за средна скорост. 

Ами, ако наистина имат 300 000 000, след покупката на колите са им останали 270 000 000.

Разбирам, че е готино да се мрази полицията, но трябва да сме обективни. Старите им Астри са тотална щета вече. Тия Кии, които карат сега, също са щета. Единствено Шкодите им стават за момента.

Искам да видя някой от тук коментиращите как прекарва 8 или 12 часа смяна набутан в тесен и неудобен автомобил. За преследване на престъпници с бързи автомобили изобщо не говорим.

То е ясно, че ми трябват нови коли, в това спор няма, ама чак такива. Отделно ся конфискуват коли на дрогирани и пияни. Оня ден конфискуваха един Урус. Ето им веднага една високоскоростна кола с 0 лв. от фонда. Сигурен съм, че за 1 година ще могат да съберат повече автомобили отколкото са нужни.

Ама много се изнежиха, едно време как са карали тея смени в Лада? Трябвало е поне Волги да им купят или може би Чайка. Хайде да не се връщаме толкова назад, как толкова години караха Астри, която си е среден клас кола?! Спокойно можеше да купят пак подобни.

Полицията трябва да има и високоскоростни автомобили. Все пак са само 20. Не забравяй, че това е голяма поръчка. Не е ясно колко струват тия коли. Може да са с огромна отстъпка. А ако БМВ беше толкова ненадеждно, нямаше да е най-караната марка в държавата, нали?

Не може просто ей така да се преправят конфискуваните коли в полицейски, защото някой е решил. Не става така тая работа. Колкото и да цари беззаконие в тази държава, нещата стават с процедури и разпоредби. Защото ако нямаше процедури и разпоредби, тоя конфискуван Урус вече щеше да е "полицейски", но реално щеше да го кара някой началник като личен автомобил и по никакъв начин нямаше да е в помощ на народа.

А и Урусът не е на името на този, който го е карал, а на фирма. Не може да се конфискува. Трябва да заплати глоба в размер стойността на автомобила.

Те много се изнежиха? :D Само те се изнежиха? :D jozo, pls.

Видях ги параметрите на поръчката, по-късно ще се разтърся и ще ги намеря отново. По сметката там излизаше, че едно от тея БМВ-та е на цена от 221к лв. Трябва им високоскоростна кола, що в поръчката пише 6 цилиндъра, еди ква си мощност 4х4 !?! Що не взеха примерно Сивик Тайп R?

Ама така случайно смениха наредбата за конфискуваните коли, ако не е твоя да не могат да я конфискуват. Малките деца у нас знаят, че всички лъскави возила у нас са на ЮЛ, не на ФЛ. Съответно няма как да ги конфискуват по новата наредба, трябва да се плати глоба съответстваща на цената на колата. Сигурно в съда ще има как и това да падне - мила родна картинка....

Нищо не са сменяли. Така си беше от самото начало, когато се пусна наредбата за конфискуването на колите. Иначе ако някой кара твоята кола пиян, ще ти я конфискуват.

Ама защо не се запознаеш преди да говориш толкова крайно?

Аз моята кола на баща ми не я давам камо ли на някой друг! Дори да е най-добрия ми приятел, няма да му я дам. Освен жена ми друг освен мен не я кара. Който е дал да си носи последствията!

Вече имам 20 години стаж зад волана, дори след "1 бира" не съм сядал да карам, както е прието у нас. За мен това е въпрос на самосъзнание и нямам проблем и 0.0 да направят границата, даже е задължително според мен. Специално за това съм краен наистина, това не е нещо свръх естествено. Щом а мога и другите ще могат, като немогат ще ходят пеш/такси/градски транспорт.

Posted (edited)

Хем ще си дам колата, хем ще да е пиян и/или безотговорен, че да се напие и след това да кара. Сам съм си виновен.

Иначе по въпроса за поръчките помним преди време как бяха даже писали изисквания за някакви развстояния между осите а,у толкова специфични детайли, че VW phantom или нещо такова само отговаряше на изискванията и само те спечелиха, Даже нямаше избор между 2 да кажеш.

Edited by mIRCata

42 minutes ago, jozo said:

Аз моята кола на баща ми не я давам камо ли на някой друг! Дори да е най-добрия ми приятел, няма да му я дам. Освен жена ми друг освен мен не я кара. Който е дал да си носи последствията!

Вече имам 20 години стаж зад волана, дори след "1 бира" не съм сядал да карам, както е прието у нас. За мен това е въпрос на самосъзнание и нямам проблем и 0.0 да направят границата, даже е задължително според мен. Специално за това съм краен наистина, това не е нещо свръх естествено. Щом а мога и другите ще могат, като немогат ще ходят пеш/такси/градски транспорт.

Законът не се пише само за теб и конкретното ти състояние, нали.. Затова се мисли с идеята, че може да има променливи.
Ако припаднеш някъде посред нищото и те намери някой пешеходец, няма ли да му дадеш да ти кара колата, за да те закара до болница?

Границата не е 0.0, защото тестовете не са 100% коректни и отчитат неща, които не са алкохол. Затова е сложена граница на толкова промили, за колкото е сметнато, че започват да влияят на преценката на водачите.

Защото "не е свръхестествено и ти можеш", но също така можеш да пийнеш малко сироп за кашлица преди да тръгнеш за работа. И тогава като те спрат и излезе 0.3 какво става? А ако ти отчете алкохола от предишната вечер, когато си си празнувал рождения ден на вила в Родопите? Тогава също ли ще си толкова краен и категоричен или то тогава вече е друго, защото се случва на теб, а ти си знаеш, че не си пил преди да се качиш на колата? Защото нали "Аз никога не бих, дори за 20 години."

23 minutes ago, mIRCata said:

Хем ще си дам колата, хем ще да е пиян и/или безотговорен, че да се напие и след това да кара. Сам съм си виновен.

На детето си няма ли да я дадеш колата след време? А ако то се напие някъде и не може да шофира, затова даде на някой, който "може по-добре", но се окаже че и той е пил преди 2 часа без знание на детето ти?

5 minutes ago, w00x said:

Границата не е 0.0, защото тестовете не са 100% коректни и отчитат неща, които не са алкохол. Затова е сложена граница на толкова промили, за колкото е сметнато, че започват да влияят на преценката на водачите.

Защото "не е свръхестествено и ти можеш", но също така можеш да пийнеш малко сироп за кашлица преди да тръгнеш за работа. И тогава като те спрат и излезе 0.3 какво става? А ако ти отчете алкохола от предишната вечер, когато си си празнувал рождения ден на вила в Родопите? Тогава също ли ще си толкова краен и категоричен или то тогава вече е друго, защото се случва на теб, а ти си знаеш, че не си пил преди да се качиш на колата? Защото нали "Аз никога не бих, дори за 20 години."

Нормално си живеем с 0.0 тук. Ако не си пил алкохол даваш кръвен тест и си ОК. 
А всъщност е добре хората да се замислят, че след пиянска вечер е добре да не сядат зад волана сутрин. На един приятел така му прибраха книжката. 

Или си купуваш дрегер и се проверяваш преди да тръгнеш :)

51 minutes ago, w00x said:

На детето си няма ли да я дадеш колата след време? А ако то се напие някъде и не може да шофира, затова даде на някой, който "може по-добре", но се окаже че и той е пил преди 2 часа без знание на детето ти?

Не.

И съм 99% сигурен, че дори да я дам, няма да я даде.

Но като цяло това разсъждение е малко като ако баба беше мъжка, щеше да има дръжка. Теоретични ситуации. То съм я дал, тя пила, пък дала на друг, пък той пил. Такива схеми как ги навързваш само ти знаеш