ARPAnet Posted January 12 Share Posted January 12 Не искам да съм "буквалист" , но нямаше как да пропусна тази част от текста Quote * Становищата, изказани в рубриката „Мнение“, могат да не отразяват позицията на Свободна Европа. Всъщност не знам как работи системата в България, след завършване на училище получават ли автоматично право на гражданство ? В Чехия работи така, та в този контекст - учете "Аз съм българче" :))) Но и съм сигурен, че "общият ксенофобски фон" ще се подобри значително, ако им спестим наизустяването на "Аз съм българче" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted January 12 Share Posted January 12 Не знам каква е целта в учебния план да е записано наизустяването на точно това конкретно стихотворение, но ако не е с чисто литературна цел на анализ или цел трениране на някакво умение, ми се струва малко ненужно да се налага на чужденци да го знаят. Ако детето е записано тук за 1-2-3 години, защо му е да учи наизуст "Аз съм Българче"? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
XMD Posted January 12 Share Posted January 12 Чудя се на писанията ви , едни такива издържани логически, фактически, точни, коректни, и все пак от чисто човешка гледна точка абсолютно кухи. Животът не е 2+2 = 4…. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted January 12 Share Posted January 12 Изрецитирай "Аз съм българче" и после кажи каква стойност има това стихотворение за теб и как животът ти щеше да е по-различен ако не го беше наизустил във втори клас. Всички сме го учили, станали сме различни хора. Очевидно нищо не променя. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted January 12 Share Posted January 12 4 hours ago, XMD said: Чудя се на писанията ви , едни такива издържани логически, фактически, точни, коректни, и все пак от чисто човешка гледна точка абсолютно кухи. Животът не е 2+2 = 4…. Имам чувството, че бихме пили с удоволствие на една маса. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted January 13 Share Posted January 13 Чефич, ти като местен У Америката, я кажи наистина ли е толкова зле положението с тия гейове/лесбийки, транс и т.н. От време на време гледам клипове в тубата и като че ли е най-зле в Калифорния, след това Ню Йорк. Как са централните щати, южните? Покрай политиката на Байден май много им се увеличиха акциите и бая се налагат. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted January 13 Share Posted January 13 1 hour ago, Sothbiss said: Чефич, ти като местен У Америката, я кажи наистина ли е толкова зле положението с тия гейове/лесбийки, транс и т.н. От време на време гледам клипове в тубата и като че ли е най-зле в Калифорния, след това Ню Йорк. Как са централните щати, южните? Покрай политиката на Байден май много им се увеличиха акциите и бая се налагат. Честно казано почвам да се чудя до колко е наистина толкова зле или просто клоним повече към консерви и съответно консервните медии, които по един или друг начин следваме ни обясняват какъв либерастки ад е там. Либералните пък ги облъчват какви нацисти и сатанисти са консервите Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
XMD Posted January 13 Share Posted January 13 14 hours ago, DON_CHEFO said: Имам чувството, че бихме пили с удоволствие на една маса. Разбира се Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted January 13 Share Posted January 13 (edited) 5 hours ago, Sothbiss said: Чефич, ти като местен У Америката, я кажи наистина ли е толкова зле положението с тия гейове/лесбийки, транс и т.н. От време на време гледам клипове в тубата и като че ли е най-зле в Калифорния, след това Ню Йорк. Как са централните щати, южните? Покрай политиката на Байден май много им се увеличиха акциите и бая се налагат. Аз избягвам всячески тези среди и места в града. Избягвам тези хора, но все повече и повече се появяват. Все по-гнусно облечени и изглеждащи особено в ситито. Ние сме на всичкото отгоре син щат, което зле. Има много либерасти. Последния шибан еврейн преди да му издадем къщата говореше за политика с шефа, а аз се правих, че нищо не разбирам щото ми идеше да го оставя на място. В ущилищата навлиза тая woke педерастия лека по лека. Нямам наблюдения в средните щати и тн, но знам, че в Калифорния и Сан Фран е УЖАС. Байдън не знам как е станал президент... Сериозно, ума ми не го побира. Последно ми се налагаше да карам убър 2015та/16та... За съжаление се нагледах на много педерастия тогава. И на гей парад съм попадал с клиенти. Затварял съм си очите и си представях как се врязвам в тия уроди. Ебаси якото чувство... Обаче с тоя Форд нямаше да има много патаклама. Трябва Нещо голямо и тежко Edited January 13 by DON_CHEFO Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted January 13 Share Posted January 13 5 hours ago, Antares said: Либералните пък ги облъчват какви нацисти и сатанисти са консервите Всъщност либералните са сатанисти, а консерваторите са добрите християни Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted January 13 Share Posted January 13 1 hour ago, ARPAnet said: Всъщност либералните са сатанисти, а консерваторите са добрите християни Точно зависи кои медии си си избрал, че казват истината. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted January 13 Share Posted January 13 26 minutes ago, Antares said: Точно зависи кои медии си си избрал, че казват истината. https://www.tiktok.com/t/ZT8bYVaBy/ Тази? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted January 13 Share Posted January 13 40 minutes ago, Antares said: Точно зависи кои медии си си избрал, че казват истината. Няма общо с медиите, в използваният език е - "традиционно семейство ", "традиционни ценности" (християнски)" и т.н. Обикновено вървят ръка за ръка с християнството, особено в контекста на американците. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted January 13 Share Posted January 13 "Традиционно семейство" много често се спряга като се говори за "различните", които искат "да го отнемат". Никой не мисли, че "различните" са резултат точно на "традиционните семейства". А "традиционните семейства" са пълен фъш. Убийства и побой над жени. Изневери. Тормоз. Да им пикам на традициите. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted January 13 Share Posted January 13 57 minutes ago, w00x said: "Традиционно семейство" много често се спряга като се говори за "различните", които искат "да го отнемат". Никой не мисли, че "различните" са резултат точно на "традиционните семейства". А "традиционните семейства" са пълен фъш. Убийства и побой над жени. Изневери. Тормоз. Да им пикам на традициите. А на какви семейства да са резултат? Колкото и двама педала да си продухват тръбите - бебе няма да стане. Ама защо си ги обясняваме тия неща? На педали и лесбийки трябва да е забранено да осиновяват или да ползват сурогатни майки и тн... Да видим колко опита ще са им нужни да имат деца. Къде е мустакатия когИ му трябва на човек? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted January 14 Share Posted January 14 1 hour ago, DON_CHEFO said: На педали и лесбийки трябва да е забранено да осиновяват или да ползват сурогатни майки и тн... Защото...? П.п. лесбийките нямат нужда от сурогатна майка. И няма значение кой го ражда, а кой го отглежда това дете. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted January 14 Share Posted January 14 10 minutes ago, w00x said: Защото...? П.п. лесбийките нямат нужда от сурогатна майка. И няма значение кой го ражда, а кой го отглежда това дете. Защото аз така казах. Елементарно. Ти наистина си мислиш, че си правя ташак с мохабета - радвай се, че нямам власт. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted January 14 Share Posted January 14 9 hours ago, DON_CHEFO said: На педали и лесбийки трябва да е забранено да осиновяват 7 hours ago, DON_CHEFO said: радвай се, че нямам власт. Имам решение за хората без власт. Осиновете всички деца от домовете и сте готови. Не знам как не сте се сетили до сега:))) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted January 14 Share Posted January 14 8 hours ago, DON_CHEFO said: Защото аз така казах. Елементарно. Ти наистина си мислиш, че си правя ташак с мохабета - радвай се, че нямам власт. Те и тези с власт трябва да обосновават решенията си. А защо аз да се радвам? И мен ли шеше да ме вържеш за 4 коня? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
XMD Posted January 14 Share Posted January 14 17 hours ago, w00x said: А "традиционните семейства" са пълен фъш. Убийства и побой над жени. Изневери. Тормоз. Да им пикам на традициите. Да не си бил жертва или свидетел? Или е по-ок педалчета и трансчета да си изневеряват, бият и трепят? Ей тва е основния проблем на либерастите, няма традиции и ценностти, всичко е мейнстрийм, утре като се реши да е модерно да се ядат лайна, всички почват… Повечето от лапнипишковците го правят точно затова. И какво ще възпитат и предадът на децата? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted January 14 Share Posted January 14 1 hour ago, XMD said: Да не си бил жертва или свидетел? Или е по-ок педалчета и трансчета да си изневеряват, бият и трепят? Ей тва е основния проблем на либерастите, няма традиции и ценностти, всичко е мейнстрийм, утре като се реши да е модерно да се ядат лайна, всички почват… Повечето от лапнипишковците го правят точно затова. И какво ще възпитат и предадът на децата? Трябва да съм бил жертва, за да знам, че се случва ли? За никой не е окей да го прави. Написаното цели да покаже друго. Те хората и сега ядат лайна, никой не може да ги спре. Или ти искаш и другите да не ядат, защото ти смяташ, че на теб няма да ти харесат? И аз това питам. Какво възпитание се дава на дете в "традиционно семейство", където майката (често и детето) е системно тормозена. Какво възпитание дава традиционното семейство, което "нетрадиционно" такова не може да даде? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
XMD Posted January 14 Share Posted January 14 59 minutes ago, w00x said: Трябва да съм бил жертва, за да знам, че се случва ли? И аз това питам. Какво възпитание се дава на дете в "традиционно семейство", където майката (често и детето) е системно тормозена. Какво възпитание дава традиционното семейство, което "нетрадиционно" такова не може да даде? Ми щом пикаеш на традиционното семейство и било пълен фъш, явно не го одобряваш,не си израстнал в такова, търсим причината за яростната защита на педалчета и подобна гмеж. Може да ти се иска да си бил отгледан от подобни, знам ли?! Минаваш 40-те, нямаш мъж, жена, лезбийка, транс, нямаш деца, не си и осиновил…. The curious case of woox… Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted January 14 Share Posted January 14 Аз отговорих вече. Защо все още търсиш причина? Отговорът ми не ти допадна? Никого не защитавам. Наистина не знам как да коментирам вече, за да стане ясно. Явно има фундаментален проблем с комуникацията. Има ли някаква причина да не отговаряш на въпросите ми? Смятам, че са доста конкретни, не би трябвало да представляват проблем за някой с толкова силни убеждения. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted January 14 Share Posted January 14 (edited) 4 hours ago, XMD said: Ей тва е основния проблем на либерастите, няма традиции и ценностти, всичко е мейнстрийм, утре като се реши да е модерно да се ядат лайна, всички почват… Все си мислех, че въпроса е в Не налагането на личните традиции и виждания над околните Че нали традиции и ценности има разни и разнообразно като детските бракове, многоженството. Физическото наказание на деца включително и в училища си е наша доскорошна традиция. Всички жени в България получават правото да гласуват преди няма и 100 години и да бъдат избирани в парламента И нали нека не забравяме, че гейовете не са от вчера, и както се спомена - раждат се и порастват в традиционни семейства. Та изглежда цялото въртене около "традиционното" е единствено с цел налагане. Или просто заявяване - аз съм пораснал с тези виждания, съответно всички трябва да ги имат! Нали за традиции си говорим:)) https://en.m.wikipedia.org/wiki/Two-spirit https://www.google.com/amp/s/indianexpress.com/article/world/indigenous-tribes-embraced-gender-fluidity-prior-to-colonisation-but-europeans-enforced-specific-gender-roles/lite/ https://aperian.com/blog/the-indigenous-origins-of-gender-fluidity/ Edited January 14 by ARPAnet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
downsoft Posted January 15 Share Posted January 15 Като ви чета добивам усещането, че обществото е съставено или от свободно сексуално изразяващи се или от традиционалисти дето традиционно си пердашат семействата. Все ми се струва, че има останали тук там и нормално живеещи хора. И един въпрос между другото, колко от вас дето защитавате правата на разнополовите и т.н. имате деца? И не ми казвайте, че няма връзка. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts