w00x Posted December 5, 2023 Share Posted December 5, 2023 18 работни месеца в годината? Това само работата ли е или смяташ и транспорта от/до работното място? Това са 60 часа седмично. 10 часа дневно ако работиш 6 дни в седмицата 12 часа дневно ако работиш 5 дни в седмицата Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted December 5, 2023 Share Posted December 5, 2023 4 hours ago, w00x said: 18 работни месеца в годината? Това само работата ли е или смяташ и транспорта от/до работното място? Това са 60 часа седмично. 10 часа дневно ако работиш 6 дни в седмицата 12 часа дневно ако работиш 5 дни в седмицата Зависи. Ако съм по къщите с пътя става още повече, ако съм в офиса е ок... Тегавина. Ама няма как. Нали ги събираме тия пари по земята в чужбина. Ако не друго поне един от съветите на Чарли Мънгър изпълних ама има още мнооооооого дълъг път да се извърви. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
XMD Posted December 5, 2023 Share Posted December 5, 2023 39 minutes ago, DON_CHEFO said: Зависи. Ако съм по къщите с пътя става още повече, ако съм в офиса е ок... Тегавина. Ама няма как. Нали ги събираме тия пари по земята в чужбина. Ако не друго поне един от съветите на Чарли Мънгър изпълних ама има още мнооооооого дълъг път да се извърви. Кой по-точно? За скромната къща или да не харчиш повече отколкото печелиш? Лично мнение - 1000-2000 лв. заделени в шкафа няма да те направят щастлив, но похарчени ще ти доставят много “ щастие” Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted December 5, 2023 Share Posted December 5, 2023 4 minutes ago, XMD said: Кой по-точно? За скромната къща или да не харчиш повече отколкото печелиш? Лично мнение - 1000-2000 лв. заделени в шкафа няма да те направят щастлив, но похарчени ще ти доставят много “ щастие” А, значи са били малко повече от 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted December 6, 2023 Share Posted December 6, 2023 19 hours ago, XMD said: Кой по-точно? За скромната къща или да не харчиш повече отколкото печелиш? Лично мнение - 1000-2000 лв. заделени в шкафа няма да те направят щастлив, но похарчени ще ти доставят много “ щастие” Сигурно си прав, само че не говорим за 1000, 2000... Както и да е. Не е удобно или редно (така мисля) да продължа на тази тема. Суеверие ако искаш го наречи. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted December 9, 2023 Share Posted December 9, 2023 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted December 9, 2023 Share Posted December 9, 2023 Нещо не успях да разбера - радват се, че се взриви ли какво? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted December 9, 2023 Share Posted December 9, 2023 2 hours ago, mIRCata said: Нещо не успях да разбера - радват се, че се взриви ли какво? Колкото и да изглежда странно - да. При първия тест системата за терминиране на полета (специални взривове, които трябва да раздробят ракетата на парчета при подаване на съответната команда), не можаха да си свършат работата, т.е. конструкцията на ракетата се оказа твърде "корава" и остана цяла за известно време, което е сериозен проблем. Имай предвид, че само ламарината на това чудовище, без товар и с празни резервоари е към 500 тона. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted December 9, 2023 Share Posted December 9, 2023 Тогава не разбирам 3то удрящо главата в пода човече, само защото са успели да взривят нещо както трябва. Да бяха приземили степените или нещо такова по бих го разбрал. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted December 10, 2023 Share Posted December 10, 2023 11 hours ago, ARPAnet said: Честито, супер лаптоп. Вероятно единствената серия на леново която всъщност ми харесва Вашите университети по принцип имат сериозни бюджети, до колкото знам, лаптопите вероятно са им последният проблем Благодаря! Абе те бюджетите наистина са сериозни и съм доста изненадан, защото очаквах други порядъци, но тази седмица ме заринаха с едни 7 цифрени суми за "усвояване" до края на март догодина, когато приключва финансовата година на публичните организации. Обаче не всичко е цветя и рози - разните му там мафиотски синдикати са набъркани навсякъде и май ще ми правят проблеми за двете позиции, за които ще трябва да търся хоря през следващите няколко месеца. Значи каква е идиотщината - моите служители не са синдикирани, но като обявя конкурентни заплати (от миналия месец, това е официален закон, който "комунистите" приеха тук - всички работодатели са задължени да обявяват заплатите за всяко работно място) - мафиотските синдикати ще скочат веднага, защото при тях нивата са по-ниски (сърпрайз, сърпрайз). Абе ще стане весело след Нова година, ама на мен не ми пука. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted December 10, 2023 Share Posted December 10, 2023 13 hours ago, mIRCata said: Тогава не разбирам 3то удрящо главата в пода човече, само защото са успели да взривят нещо както трябва. Да бяха приземили степените или нещо такова по бих го разбрал. Чакай малко сега, ти отиде съвсем далече, все едно откакто съществуват ракетните технологии, всички ракети се приземяват като за добро утро. Това са прототипи в истинския смисъл на термина и това е начина, по който SpaceX си развиват технологиите. Не знам защо всички очакват реална мисия при подобни тестове. Ако си следил историята на приземяванията на Falcon 9 бустъра, помниш ли колко пъти трябваше да се взриви, да не уцели баржата и прочие фън, докато най-накрая успяха да усъвършенстват процеса и до днес вече имат над 250 приземявания на орбитални ракетни бустъри. И най-важното в случая е, че никой друг на тази планета не може да го прави това изкуство все още. А сега се опитай да си представиш как трябва да стават нещата с мега-хипер чудовищна ракета, която никой до този момент (освен SpaceX) не може и да сънува да създаде нещо подобно. Резултатите от този тест са умопомрачителни сами по себе си - напълно безпроблемен старт (площадката оцеля почти без проблеми, след като при предишния тест приличаше на касапница), бустъра с 33-те си двигателя работещи всички без никакви проблеми изведе 1300 тоновото чудовище в перфектна траектория до момента на т.нар. hot staging, който супер-критичен процес (тестван за първи път) протече идеално (поне за втората степен), която продължи нататък и си работеше както трябва почти до последните няколко секунди преди изключване на двигателите. Та по всички тия показатели може да се счита, че теста беше супер успешен! SpaceX имат цяла камара прототипи за тестване и това, че ги взривяват изобщо не им бърка схемата, напротив, помага им страхотно! Когато приключат с тестовете и взривовете, ще имат ракетна система от бъдещето, по която всички останали само ще гледат и ще подсмърчат. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted December 10, 2023 Share Posted December 10, 2023 Значи ако трябва помощ за усвояване на тез 7цифрени бюджети, ще помогнем. Идваме за сметка на бюджета, консултации ще дадем, каквото е нижно да го усвоим. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted December 10, 2023 Share Posted December 10, 2023 18 hours ago, Godfather said: Благодаря! Абе те бюджетите наистина са сериозни и съм доста изненадан, защото очаквах други порядъци, но тази седмица ме заринаха с едни 7 цифрени суми за "усвояване" до края на март догодина, когато приключва финансовата година на публичните организации. Обаче не всичко е цветя и рози - разните му там мафиотски синдикати са набъркани навсякъде и май ще ми правят проблеми за двете позиции, за които ще трябва да търся хоря през следващите няколко месеца. Значи каква е идиотщината - моите служители не са синдикирани, но като обявя конкурентни заплати (от миналия месец, това е официален закон, който "комунистите" приеха тук - всички работодатели са задължени да обявяват заплатите за всяко работно място) - мафиотските синдикати ще скочат веднага, защото при тях нивата са по-ниски (сърпрайз, сърпрайз). Абе ще стане весело след Нова година, ама на мен не ми пука. Хубави цифри, усвоявай да не го отрежат догодина :)))) Нека има де А какво ползвате там за мрежово секюрити, че ми е интересно какво е популярно в тази среда? И при вас ли синдикатите са силни като при южните ви съседи? Или е малко по-културно? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted December 11, 2023 Share Posted December 11, 2023 18 hours ago, mIRCata said: Значи ако трябва помощ за усвояване на тез 7цифрени бюджети, ще помогнем. Идваме за сметка на бюджета, консултации ще дадем, каквото е нижно да го усвоим. Хахаха, може даже да го направим някъде на Карибите - нещо като "конференция". 6 hours ago, ARPAnet said: Хубави цифри, усвоявай да не го отрежат догодина :)))) Нека има де А какво ползвате там за мрежово секюрити, че ми е интересно какво е популярно в тази среда? И при вас ли синдикатите са силни като при южните ви съседи? Или е малко по-културно? При нас синдикатите са особено силни в държавния/публичен сектор, докато при южните съседи има традиционно силни синдикати в някои специфични сектори в частния бизнес (основно традиционното индустриално производство и прочие). Ама все са мафиоти от класа. Относно инструментите за мрежова сигурност, там също ме изненаха с огромен списък, през който тепърва трябва да минавам. Ако имам малко време през празниците мога да отворя една отделна тема за това, сигурно ще е интересно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted December 11, 2023 Share Posted December 11, 2023 2 hours ago, Godfather said: 21 hours ago, mIRCata said: Хахаха, може даже да го направим някъде на Карибите - нещо като "конференция" И така става. Важното е да уредим усвояването правилно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted December 11, 2023 Share Posted December 11, 2023 За тези неща си има системи където да се правят, devoрs ите да се занимаят. Не е работа на лаптоп. 3 дена. Скоро нашите сцепиха тестовете на няколко контейнера и ги пускат паралелно и падна времето до 1 нощ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted December 11, 2023 Share Posted December 11, 2023 Вие като се разприказвахте за Служебни машини, сега погледнах, че лаптопа на "новата" ми работа (Lenovo Legion балиготочнокъв) е с Ryzen7 5800, 64 гъби RAM и 1ТВ SSD. Ама никога не бих се сетил да се хваля със служебен лаптоп понеже... е служебен Отделно и сме наказани да ползваме Windows, та май по скоро отива към темата с оплакванията Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
earache Posted December 11, 2023 Share Posted December 11, 2023 Начи 3 денни тестове са всякакви други, но не и unit. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted December 11, 2023 Share Posted December 11, 2023 (edited) Те моите са добре, само 3 дни на лаптопа, на единия колега са 2 седмици.... На 8 ядрена настолна машина, на всичките 8 ядра при него вече върви за 3-4 дни. Като цяло ни трябват настолни сериозни машини, но заради хоум офиса имаме лаптопи за да ги мъкнем с нас. П.П. Това ни е част ор работата и ми влиза в длъжностната характеристика. Щото после правя и анализ на резултатите, ревюират се. Ако прехвърля на ДевОпс-а първо ще ме гледат като гръмнат какво е това, после ще ме отсвирят, че си имат друга работа. Edited December 11, 2023 by jozo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted December 11, 2023 Share Posted December 11, 2023 14 minutes ago, jozo said: Те моите са добре, само 3 дни на лаптопа, на единия колега са 2 седмици.... На 8 ядрена настолна машина, на всичките 8 ядра при него вече върви за 3-4 дни. Като цяло ни трябват настолни сериозни машини, но заради хоум офиса имаме лаптопи за да ги мъкнем с нас. П.П. Това ни е част ор работата и ми влиза в длъжностната характеристика. Щото после правя и анализ на резултатите, ревюират се. Ако прехвърля на ДевОпс-а първо ще ме гледат като гръмнат какво е това, после ще ме отсвирят, че си имат друга работа. Аз мислех, че всякакви такива тестове, вече се правят в облака или на изнесени dedicated машини... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted December 11, 2023 Share Posted December 11, 2023 1 hour ago, w00x said: Аз мислех, че всякакви такива тестове, вече се правят в облака или на изнесени dedicated машини... Зависи и от наличният бюджет и хора. Но да, "нормалното" е такива неща да рънват автоматично като част от CI/CD-то, а не на локални машини. За мен това ще се рънне от Jenkins по време на билдовете, а отстрани съм направил и отделни дев виртуалки за тийма на които да си рънват "локалната" среда независимо от лаптопи и т.н. Те май не правят никаква дев работа на лаптопите си. На мен ми е по-интересно какъв софтуер правят колегите, че тестовете вървят с дни 9 hours ago, Godfather said: При нас синдикатите са особено силни в държавния/публичен сектор, докато при южните съседи има традиционно силни синдикати в някои специфични сектори в частния бизнес (основно традиционното индустриално производство и прочие). Ама все са мафиоти от класа. Относно инструментите за мрежова сигурност, там също ме изненаха с огромен списък, през който тепърва трябва да минавам. Ако имам малко време през празниците мога да отворя една отделна тема за това, сигурно ще е интересно. Ще ти е забавно да се занимаваш с тях A за темата - да, би била интересна, Може да открадна някоя идея Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted December 11, 2023 Share Posted December 11, 2023 1 hour ago, jozo said: Поискай да ви пуснат няколко виртуални машини или 1 по - сериозна настолна да седи в офиса и отдалечено да ги пускате. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted December 11, 2023 Share Posted December 11, 2023 34 minutes ago, netrootbg said: Поискай да ви пуснат няколко виртуални машини или 1 по - сериозна настолна да седи в офиса и отдалечено да ги пускате. Ние така и правим. Имаме няколко настолни в офиса и от тях ги пускаме отдалечено, за да не чакаме на лаптопите. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted December 11, 2023 Share Posted December 11, 2023 Колко броя тестове се рънват за тия 3 дена? Да не са интегрейшън тестове с някви бази нещо или циклене на заявки към отдалечени сървиси? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted December 11, 2023 Share Posted December 11, 2023 (edited) 3 hours ago, jozo said: Те моите са добре, само 3 дни на лаптопа, на единия колега са 2 седмици.... На 8 ядрена настолна машина, на всичките 8 ядра при него вече върви за 3-4 дни. Като цяло ни трябват настолни сериозни машини, но заради хоум офиса имаме лаптопи за да ги мъкнем с нас. П.П. Това ни е част ор работата и ми влиза в длъжностната характеристика. Щото после правя и анализ на резултатите, ревюират се. Ако прехвърля на ДевОпс-а първо ще ме гледат като гръмнат какво е това, после ще ме отсвирят, че си имат друга работа. Много съжалявам, че когато русата госпожа със син костюм ни учеше на Паскал в Тет-а нямаше кой да ме изшие с мокър парцал през сурата и да ми каже да стана програмиС... Ем, бачкане от вкъщи, ем по 5 часа на ден макс... Голям съм глупак демба Между другото при нас трафиците са толкова тегави, че се чудя дали останаха хора да си работят от тях.... Явно не съм в такъв кръг.. Edited December 11, 2023 by DON_CHEFO Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts