Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата (Нова тема)

Veno

Recommended Posts

• Replies 14.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Така си е… а кола под наем там задължително взимам с най-пълно покриващата застраховка. И ако се случи нещо, тя си покрива щетите…не е нужно да вадиш от джоба…

Като гледам това видео и чета коментарите на хората, ми минава през главата колко оценявам това, че съм успял 3 пъти да посетя този фестивал, докато други не успяват да отидат години наред.
И мога да кажа, че напълно си заслужава. Ако някой някога се е чудил - недейте. :) 

Към днешна дата, това е най-добрият музикален фестивал в света, без съмнение. Като тук дори не коментирам музикалните стилове и количеството топ имена, които се изреждат за 6 дни, а само елементите общи за всеки фестивал - атмосфера, организация, ефекти, сцени, декор, хореография, малките детайли като тоалетни, опашки за храни, напитки, разнообразие на храни и напитки, персонал, чистота, паркинг и всякаква друга свързана логистика. Всичко е без забележки всяка година.

Ако не ви се гледа цялото: 7 минута, 14 минута и после церемонията по закриването от 17:30.

Лятото се чудих дали да не ходя, но нещо не ми харесаха цените на билетите. Другият тънък момент е със самият стил на музиката. На 30 минути от там се провежда Graspop ;).

Лятото вече си изпуснал влака и си на черния пазар, та цените са каквито си искат. :D 

Билетите излизат на продажба в началото на Февруари и общо взето не е голям шансът да те пусне в магазина преди да свършат.

Не е точно така. Някакви продавах в последният момент понеже им се провалило пътуването. Искаха цена на колкото са ги купили. Нещо от рода на 600 евро ми се върти в главата, но честно казано не си спомням с точност. Иначе наистина ми харесва как е направено всичко и как са декорите. Ще видя как ще са цените следващата година и може да го посетя ако не съм зает тогава.

33 minutes ago, ARPAnet said:

Готино, ама що такъв индустриален вид, вместо да се скрият в стената?

Цяла стая колкото моя хол(че и по-голяма даже) има за тия неща. HVAC, low voltage, line voltage... Всьо. Никой не влиза там освен техници. Оти като платиш 20 милки за къща си имаш и роби на повикване. 

Edited by DON_CHEFO

7 minutes ago, ARPAnet said:

А панелите правят ли се на умни? :) За 20М вероятно всичко се прави на умно ? :)

Така както гледам всичко ще могат да правят от телефоните си. 

2 hours ago, DON_CHEFO said:

Хубаво е да си богат демба.

То оставаше и да е лошо. Ти ли ги правиш тия табла? Да те викна за моята къща дето някой ден може да я почна на острова? :lol:

7 minutes ago, Godfather said:

То оставаше и да е лошо. Ти ли ги правиш тия табла? Да те викна за моята къща дето някой ден може да я почна на острова? :lol:

Не. Дипломата събира прах някъде... Даже не знам къде. MEP обикновено са подизпълнители. Тука специално сме целия екстериор(нито полски говоря, нито руски... Много е "лесно" с работниците). Скромно почти 3 милки. От къде тия пари при тия евреи... Винаги. 

Edited by DON_CHEFO

2 hours ago, Godfather said:

Аз мога да ти ги направя…проектиране, изпълнение, умна къща…каквото ти душа сака….:grin:

1 hour ago, Mockingbird said:

Аз мога да ти ги направя…проектиране, изпълнение, умна къща…каквото ти душа сака….:grin:

Ти ще ми дойдеш много скъпо с целия трансфер от България и командировките. Стефчо ми е много по-близо. :lol:

16 hours ago, Godfather said:

Ти ще ми дойдеш много скъпо с целия трансфер от България и командировките. Стефчо ми е много по-близо. :lol:

Сметките са много лесни. Земя при нас няма... То и да има няма значение. Започваме с 2 до 5 милиона за имота дето трябва да срутиш. 300, 400 бона (минимум) чертежи. Няколко десетки хиляди в разрешителни, няколко милиона на строителната компания.... И зависи колко пара имаш в джоба - няколко стотин хиляди (близо до  милион) за храсталаци и патиота... 150+ за басейн. Всичкото обзавеждане от боя през прозорци, дивани до вилици и лъжици - още поне Милка(може и да не стигне) и воала - имаш си къща. Която ще протече на втората година макс. Който не е в строителния бизнес - той не знае. 

Edited by DON_CHEFO

On 11/13/2023 at 12:07 AM, Antares said:

Ей, всеки драпа да харчи на данъкоплатците парите :lol: Да де, честито!

Глей ся, тук малко се изказа неподготвен. За последните 18 години толкова са ми съдрали задника с данъци, че каквото и да правя, няма как да изляза на зелено. Просто на тази работа се оказва, че дрането ще е малко "по-леко" заради бенефитите. Примерно вместо от кръста, ще ми режат главата с две педи по-нагоре. Държавата няма как да излезе валат, вервай ми. :lol:

11 minutes ago, Godfather said:

Глей ся, тук малко се изказа неподготвен. За последните 18 години толкова са ми съдрали задника с данъци, че каквото и да правя, няма как да изляза на зелено. Просто на тази работа се оказва, че дрането ще е малко "по-леко" заради бенефитите. Примерно вместо от кръста, ще ми режат главата с две педи по-нагоре. Държавата няма как да излезе валат, вервай ми. :lol:

До президента бих писал да ме освободи от данък общ доход и да ми спре пенсията... Чедее.. На всички богове се моля да се случи - ама няма. После що им данъчни измами и що богатите не плащат данъци.