Godfather Posted October 24, 2023 Share Posted October 24, 2023 28 minutes ago, Antares said: Подозирам, че са професионални изкривявания от сисадминските ми години, но облаци ползвам само ако трябва да пратя на някого по-голям файл. Да си складирам снимките там - не, благодаря. При мен е хептен професионално изкривяване, като им знам и кътните зъби какво правят с всичката тази информация. За лични неща си имам персонален облак със съответните му рейдове и бакъпи. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted October 25, 2023 Share Posted October 25, 2023 (edited) Аз съм хепи с One drive family, 6х акаунта, всеки с по 1Т сторидж + офис 365 за всеки + мейл хостинг за личeн домейн (тази част сега я спират за промени, но съществуващите мейли остават). Edited October 25, 2023 by ARPAnet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted October 25, 2023 Share Posted October 25, 2023 11 hours ago, mIRCata said: Има два вида хора - такива, които правят бекъпи и такива, които ще правят бекъпи Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferante Posted October 25, 2023 Share Posted October 25, 2023 iPhone-a с подходящ case и външна батерия е перфектен за навигация в планината - пробвай maps.me или mapy.cz и двете проложения използват карти от Open Street Maps. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
earache Posted October 25, 2023 Share Posted October 25, 2023 Mapfactor също е с open street map, но е далеч от подробността на orux. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted October 25, 2023 Share Posted October 25, 2023 3 hours ago, Ferante said: iPhone-a с подходящ case и външна батерия е перфектен за навигация в планината - пробвай maps.me или mapy.cz и двете проложения използват карти от Open Street Maps. OSM не стават за планина. Имат тук-таме съвпадения, но не досаттъчни. И двете приложения съм ги пробвал, както и Gaia GPS (която е доста по-добра и от двете). На Gaia дори успях с 3000 зора да кача BG Mountains (kade.si), но общото между всичките е, че искат да имаш мобилен интернет, за да работят. Това имах предвид с offline. Orux e offline. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
earache Posted October 25, 2023 Share Posted October 25, 2023 36 minutes ago, Antares said: Orux e offline. Да бе? Едва ли някога ще успея да го намеря из тоя скапан UI... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 25, 2023 Share Posted October 25, 2023 6 minutes ago, earache said: Да бе? Едва ли някога ще успея да го намеря из тоя скапан UI... Ами, то като нямаш интернет, просто отваряш приложението и започваш да цъкаш бутоните, докато зареди картата с маршрутите. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferante Posted October 25, 2023 Share Posted October 25, 2023 2 hours ago, Antares said: OSM не стават за планина. Имат тук-таме съвпадения, но не досаттъчни. И двете приложения съм ги пробвал, както и Gaia GPS (която е доста по-добра и от двете). На Gaia дори успях с 3000 зора да кача BG Mountains (kade.si), но общото между всичките е, че искат да имаш мобилен интернет, за да работят. Това имах предвид с offline. Orux e offline. Ами не е точно така… и двете са оффлайн Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted October 25, 2023 Share Posted October 25, 2023 Орукса е едно от нещата, които най-много ми липсва във въйфоня…. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 25, 2023 Share Posted October 25, 2023 Намерихме ниша. Сега ни трябва девелъпър. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted October 26, 2023 Share Posted October 26, 2023 15 hours ago, Ferante said: Ами не е точно така… и двете са оффлайн Дори и да се съгласим, че са (за mapy-съм 100% сигурен, че не е), остава съществения проблем с OSM - за двата месеца, преди да успея да псевдо-подкарам bgmountains на gaia-та съм се сблъсквал с предостатъчно случаи с "тук уж трябва да има пътека, ама няма" и "тая пътека въобще я няма на картата". Не че с bgmountains го няма това, ама разликата между OSM и BGMountains е от земята до небето. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferante Posted October 27, 2023 Share Posted October 27, 2023 (edited) Както и да е, Мапито и МапсМе са оффлайн с възможност да се свалят карти за региони по целият свят . До колкото разбирам Всъщност на теб ти трябва приложение за БГ, което да може да визуализира точно определени карти… Това което може да направиш е да си създадеш ГПХ маршрут използвайки ПС и къде.си, които да визуализираш оффлайн на някоя от горните приложения. Има и вариант да ползваш друго приложение, и както ти отбеляза ще е мъка да се подкарат. Edited October 27, 2023 by Ferante Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted October 27, 2023 Share Posted October 27, 2023 (edited) 2 hours ago, Ferante said: Както и да е... Аз продължавам да недоумявам защо всъщност спорим - всеки си има своите предпочитания и взима решенията си на базата на тях. Все едно аз да си купя балканче, щото според теб няма смисъл ти да си купиш скъпо колело за планината Edited October 27, 2023 by Antares Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted October 29, 2023 Share Posted October 29, 2023 https://www.cnn.com/2023/10/28/entertainment/matthew-perry-dead/index.html Фалшива новина или.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted October 29, 2023 Share Posted October 29, 2023 20 minutes ago, DON_CHEFO said: Фалшива новина или.... За съжаление не. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted November 1, 2023 Share Posted November 1, 2023 Споровете с @chasti в политическата тема ми изглеждат горе-долу така: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted November 1, 2023 Share Posted November 1, 2023 Нещо тая китайската камера има странно поведение та реших да разгледам за гопро 11. Писах на един познат и той ми продаде неговото за 650лв с остатъчна гаранция, +1 ендуро батерия и max lens. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted November 1, 2023 Share Posted November 1, 2023 Получихте ли известие от bg-alert? Някой да не тества системата, преди пускане? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 1, 2023 Share Posted November 1, 2023 Да. Така като гледам, май всички са получили. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted November 1, 2023 Share Posted November 1, 2023 Доколкото знам, трябва да влезе в действие от 7-ми ноември. Супертъпанарско изпълнение е, ако се окаже тест... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 1, 2023 Share Posted November 1, 2023 Май е само за абонати на част от операторите, защото на Йетел няма. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted November 1, 2023 Share Posted November 1, 2023 Идиоти!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
earache Posted November 1, 2023 Share Posted November 1, 2023 Да, видях един бивш колега, на виваком правеше early warning system. Та той преди няколко дни ме предупреди. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted November 1, 2023 Share Posted November 1, 2023 Не е ли редно да има общо предупреждение, че предстоят тестове Идиоти!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts