Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата (Нова тема)

Veno

Recommended Posts

28 minutes ago, Antares said:

Подозирам, че са професионални изкривявания от сисадминските ми години, но облаци ползвам само ако трябва да пратя на някого по-голям файл. Да си складирам снимките там - не, благодаря.

При мен е хептен професионално изкривяване, като им знам и кътните зъби какво правят с всичката тази информация. За лични неща си имам персонален облак със съответните му рейдове и бакъпи. :)

• Replies 14.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Аз съм хепи с One drive family, 6х акаунта, всеки с по 1Т сторидж + офис 365 за всеки + мейл хостинг за личeн домейн (тази част сега я спират за промени, но съществуващите мейли остават).  

Edited by ARPAnet

iPhone-a с подходящ case и външна батерия е перфектен за навигация в планината - пробвай maps.me или mapy.cz и двете проложения използват карти от Open Street Maps.

3 hours ago, Ferante said:

iPhone-a с подходящ case и външна батерия е перфектен за навигация в планината - пробвай maps.me или mapy.cz и двете проложения използват карти от Open Street Maps.

OSM не стават за планина. Имат тук-таме съвпадения, но не досаттъчни. И двете приложения съм ги пробвал, както и Gaia GPS (която е доста по-добра и от двете). На Gaia дори успях с 3000 зора да кача BG Mountains (kade.si), но общото между всичките е, че искат да имаш мобилен интернет, за да работят. Това имах предвид с offline.

Orux e offline.

6 minutes ago, earache said:

Да бе?

Едва ли някога ще успея да го намеря из тоя скапан UI...

Ами, то като нямаш интернет, просто отваряш приложението и започваш да цъкаш бутоните, докато зареди картата с маршрутите. :D 

2 hours ago, Antares said:

OSM не стават за планина. Имат тук-таме съвпадения, но не досаттъчни. И двете приложения съм ги пробвал, както и Gaia GPS (която е доста по-добра и от двете). На Gaia дори успях с 3000 зора да кача BG Mountains (kade.si), но общото между всичките е, че искат да имаш мобилен интернет, за да работят. Това имах предвид с offline.

Orux e offline.

Ами не е точно така… и двете са оффлайн :)

15 hours ago, Ferante said:

Ами не е точно така… и двете са оффлайн :)

Дори и да се съгласим, че са (за mapy-съм 100% сигурен, че не е),  остава съществения проблем с OSM - за двата месеца, преди да успея да псевдо-подкарам bgmountains на gaia-та съм се сблъсквал с предостатъчно случаи с "тук уж трябва да има пътека, ама няма" и "тая пътека въобще я няма на картата". Не че с bgmountains го няма това, ама разликата между OSM и BGMountains е от земята до небето.

Както и да е, Мапито и МапсМе са оффлайн с възможност да се свалят карти за региони по целият свят :).

До колкото разбирам Всъщност на теб ти трябва приложение за БГ, което да може да визуализира точно определени карти… 

Това което може да направиш е да си създадеш ГПХ маршрут използвайки ПС и къде.си, които да визуализираш оффлайн на някоя от горните приложения. Има и вариант да ползваш друго приложение, и както ти отбеляза ще е мъка да се подкарат.

Edited by Ferante

2 hours ago, Ferante said:

Както и да е...

Аз продължавам да недоумявам защо всъщност спорим - всеки си има своите предпочитания и взима решенията си на базата на тях. Все едно аз да си купя балканче, щото според теб няма смисъл ти да си купиш скъпо колело за планината :lol:

Edited by Antares

Нещо тая китайската камера има странно поведение та реших да разгледам за гопро 11. Писах на един познат и той ми продаде неговото за 650лв с остатъчна гаранция, +1 ендуро батерия и max lens.